Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- شیوه اکران و همین طور تعداد آثار اکران شده در نیمه دوم سال همواره یکی از بزرگترین مشکلات معضلات سینما به خصوص پخش کنندگان آثار است. این پدیده که طی سالهای گذشته با افزایش تعداد آثار تولیدی افزایش یافته به فیلمسوزی مشهور است.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، شیوه اکران و همین طور تعداد آثار اکران شده در نیمه دوم سال همواره یکی از بزرگترین مشکلات معضلات سینما به خصوص پخش کنندگان آثار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پدیده که طی سالهای گذشته با افزایش تعداد آثار تولیدی افزایش یافته به فیلمسوزی مشهور است.

در این میان انتقادات فراوانی به پدیده فیلمسوزی در سینما وارد شده است. انتقاداتی که اکثراً به مشکلات تخصیص سالن مناسب و همین طور ورشکست شدن تهیه کنندگان در تولید آثار می پردازند.

طی سالهای گذشته با افزایش قیمت بلیت سینماها و همچنین افزایش تعداد سالن‌های سینما از جمله پردیس‌های سینمایی در شهرهای مختلف الاخصوص تهران، میزان فروش آثار از لحاظ ریالی افزایش فراوان داشته است.

بیشترین سهم از سینمای ایران در سالیان اخیر مخصوصاً در دهه نود به آثار کمدی تعلق داشته است. به این صورت که اکثریت سالن‌ها، سانس‌های مناسب و همچنین بهترین فصل اکران به آثار کمدی اختصاص داشته است. همین عاملی بوده تا سینمای ایران طی این سالیان خواه یا ناخواه به سمت ساخت آثار بیشتر در ژانر کمدی برود.

این اتفاق علاوه بر کاهش تنوع در سینمای امروز، باعث شده تا بسیاری از کارگردانان دغدغه مند سینما به دلیل توجیه مالی پروژه‌های خود به سمت ساخت آثار طنز بروند. رویکرد فوق در ابتدا شاید از لحاظ ریالی قابل توجیه بود اما با گذشت زمان مشخص شد که به دلیل کاهش کیفیت و همچنین تنوع در ژانر تعداد مخاطبان سینما به شدت کاهش یافته است.

به همین مناسبت خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، نگاهی به نوع، تعداد و همچنین کیفیت سالن‌های اکران کننده آثار سینمای ایران در آبان ماه سال جاری و فیلم‌های در حال اکران انداخته است.

در حال حاضر همانطور که گفته شد سینمای کمدی نسبتاً اکثریت سالن‌ها و سانس‌ها را به خود اختصاص داده است. فیلم سینمایی پیشونی سفید دو به عنوان اثری کمدی با داستانی برای کودکان با 146 سینما رکوردار سالن در اکران پاییزی است.

پس از فیلم سینمایی پیشونی سفید، فیلم کمدی لس آنجلس تهران به کارگردانی تینا پاکروان با 126 سینما، لازنیا کاری از سهیل قناعت با 125 سینما، هشتگ ساخته رحیم بهبودی فر با 103 سینما و خانم یایا با 102 سینما رتبه های بعدی بالاترین تعداد سینما را در اختیار دارند. نکته جالب آنجاست که هر پنج فیلم صدرنشین جزو آثار کمدی محسوب می‌شود.

رتبه ششم اما متعلق به فیلمی در ژانر اجتماعی است. فیلم سینمایی مغزهای کوچک زنگ زده ساخته هومن سیدی تنها نماینده موفق و پرفروش سینمای غیرکمدی در اکران پاییز سال 97 است. این فیلم با 90 سینما رتبه ششم را در اختیار دارد.

فیلم سینمایی گرگ بازی با 73 سینما، عرق سرد با 32 سینما، هزارپا با 19 سینما، در مسیر باران با 11 سینما رتبه های هفتم تا دهم تعداد سالن ها را در اختیار دارند. این آمار تنها در میان ده فیلم ابتدایی از نظر تعداد سالن سینمایی است. در حالی که مابقی آثار اکران شده در سینما هم اکنون در مجموع بیست سالن را نیز در اختیار ندارند.

همانطور که در آمار فوق مشاهد می‌شود، نخست اینکه پنج رتبه اول فیلم هایی که بیشترین تعداد سالن را در اختیار دارند مربوط به آثار کمدی است. در پنج رتبه بعدی نیز یک اثر یعنی هزارپا با وجود پایان یافتن زمان اکران از سینمای کمدی است. این شش فیلم در مجموع 621 سالن سینما را در اختیار دارند. این در حالی است که اگر آمار هزارپا یعنی 19 سینما را از چرخه حذف کنیم پنج فیلم صدرنشین 602 سالن به خود اختصاص داده اند.

حال در نیمه دوم فیلم های رکورددار سالن هر چهار فیلم غیر کمدی تنها 206 سالن در اختیار دارند. این آمار نشان می دهد که سینمای غیر کمدی امروز یک سوم سهم سینما را در اختیار دارد. البته این آمار در نیمه اول سال به شدت به نفع سینمای کمدی است و شاید سهم سینمای غیر کمدی به یک پنجم هم نزول پیدا کند.

در این میان باید دید با وجود تخصیص ناعادلانه سینماها به آثار سینمایی چگونه این تعداد اثر در طی سال در سینمای ایران تولید می شود و از طرفی وقتی که سیستم پخش سینما از شکست اکثریت آثار به دلیل نبود سالن مطمئن است چگونه این آثار را به بدتری شکل ممکن وارد چرخه اکران می کند.

متاسفانه پدیده فیلمسوزی و اکران پرتعداد آثار سینمایی در نیمه دوم سال همواره مورد نقد اکثریت اهالی سینما، رسانه ها و منتقدین بوده اما همچنان مسئولین سینمایی هیچ واکنشی نسبت به این معضل نشان نداده اند. مشکلی که شاید طی سالهای آینده سینمای ایران را تنها به سینمای کمدی مبدل نماید. آثاری که همواره از لحاظ مضمون و محتوا بحث برانگیز بوده و صرفا برای گیشه ساخته شده اند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار سینما دزد و پری فیلم تگزاس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۳۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکوردشکنی شمس و مولانا در سینمای ایران؛ «مست عشق» نیامده از ۵ فیلم سبقت گرفت

آفتاب‌‌نیوز :

 در شرایطی که گیشه سینما‌ها تحت تاثیر اکران دو فیلم کمدی «تمساح خونی» و «سال گربه» قرار دارد، فروش ۱۱ میلیاردی «مست عشق» در دو روز اول اکران نوید یک رقیب جدید برای کمدی‌های در حال اکران را می‌دهد.

مست عشق ساخته حسن فتحی با حضور پارسا پیروزفر و شهاب حسینی اتفاق بی سابقه‌ای را در گیشه رقم زد و موفق شد طی دو روز اول اکران با جذب بیش از ۱۶۰ هزار مخاطب فروشی بالغ بر ۱۱ میلیارد تومان را به ثبت رسانده است که برای یک فیلم غیرکمدی موفقیتی بزرگ محسوب می‌شود.

پس از سال‌ها این اولین باری است که یک فیلم غیرکمدی موفق به شکستن این رکورد می‌شود، به گونه‌ای که «مست عشق» تنها در دو روز اول اکران توانست خود را به رتبه چهارم فروش کلی سینمای ایران در سال جدید برساند و بالاتر از فیلم‌هایی نظیر آسمان غرب، آپاراتچی، پرویز خان، نوروز و ایلیا در جستجوی قهرمان قرار گیرد.

شهاب حسینی در نقش (شمس تبریزی)، پارسا پیروزفر در نقش (مولانا)، حسام منظور در نقش حسام الدین چلبی (همنشین و شاگرد مولانا)، هانده ارچل در نقش (کیمیاخاتون)، بنسو سورال در نقش (مریم)، بوراک توزکوپاران در نقش سلطان ولد (فرزند بزرگ مولانا)، هالیت ارگنچ (پدر مولانا) و بوران کوزوم در نقش علاءالدین (پسر مولانا) در «مست عشق» بازی کرده اند.

این فیلم برشی از زندگی مولانا و شمس تبریزی در سال‌های ۶۴۰ تا ۶۴۵ هجری قمری می‌باشد که رابطه مولانا با شمس تبریزی، عشقی که مولانا به او داشت، تأثیر فراوان شمس بر زندگی و اشعار مولانا، و عشق او به خدا و عرفان او را به تصویر می‌کشد. 

در جدول فروش سینمای ایران در حال حاضر تمساح خونی به کارگردانی جواد عزتی با بیش از ۱۱۹ میلیارد تومان فروش در آستانه ۲ میلیونی شدن تماشاگران خود است و پس از این فیلم درام اجتماعی «بی‌بدن» با بیش از ۳۰ میلیارد فروش و کمدی «سال گربه» با ۲۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان فروش در رتبه‌های دوم و سوم قرار دارند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • رکوردشکنی شمس و مولانا در سینمای ایران؛ «مست عشق» نیامده از ۵ فیلم سبقت گرفت
  • رکوردشکنی شمس و مولوی در سینمای ایران
  • بهره‌برداری از ۱۷ سالن سینما در استان فارس
  • استقبال مخاطبین سینما از «مست عشق»
  • اکران مردمی فیلم سینمایی آپاراتچی در برخوار
  • حمید سهیلی سرباز سینما بود/ راش‌هایی که اسناد تاریخی مهمی هستند
  • پرفروش‌ترین سینما‌های کشور در فروردین اعلام شد
  • حمید سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست/ آثار سهیلی اسناد تاریخی معتبری است
  • حمید سهیلی خود را سرباز سینما می‌دانست
  • روزی که پل شریدر فیلمساز معروف آمریکایی به تهران آمد