Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

با تدوین و ابلاغ دستورالعمل خدمات کنترل ترافیک هوایی ایران، مرکز کنترل فضای کشور و واحدهای کنترل ترافیک هوایی فرودگاهی از سال 2019 اقدام به اجرای رسمی آن خواهند کرد.

به گزارش تین‌نیوز و به نقل از روابط‎عمومی شرکت فرودگاه‎ها و ناوبری هوایی ایران، احمدکاوه فیروز یکی از اعضای چهار نفره کارگروه تدوین این سند  با اشاره به این‌که این دستورالعمل به‌عنوان یک سند مرجع برای ارائه خدمات هوانوردی در اداره‌کل کنترل ترافیک هوایی تدوین‌شده است، گفت: قبل از سال 2000 میلادی این سند توسط همکاران آن مقطع تهیه‌شده بود لیکن با توجه به اینکه در این مدت تغییرات اساسی و گسترده‎ای در قوانین ایکائو به وجود آمده بود امکان به‎روزرسانی سند وجود نداشت، به‌ناچار دوباره اقدام به تدوین یک سند به‎روز و متناسب با قوانین ایکائو کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به این‌که از سال 2000 تا 2016 کارگروه‎های مختلفی در اداره‌کل کنترل ترافیک هوایی ایجاد شدند که هر بار به دلایلی نتوانستند این دستورالعمل را تدوین کنند، گفت: تا اینکه در سال 2016 که آقای مهندس ابراهیم مرادی (عضو کنونی هیات‌مدیره) مدیرکل کنترل ترافیک هوایی بود، بنده و آقایان مهدی استادی، مجید مهدوی زفرقندی و شهرام امینی را در قالب یک کارگروه برای تدوین این دستورالعمل مأمور کردند.

کاوه فیروز تدوین این سند را حاصل یک سال و نیم همکاری حوزه‎های فرودگاهی و مرکز کنترل فضای کشور دانست و گفت: پس از تدوین اولیه سند و با آغاز آموزش آن، به‌طور هم‌زمان نیز مکاتبه‎ای با دفتر نظارت بر عملیات هوانوردی سازمان هواپیمایی کشوری انجام شد و پس از اعمال برخی اصلاحات موردنظر آن دفتر ازجمله هماهنگ کردن محتوای سند با رویکرد EASA، این سند به تأیید سازمان رسید و برای اجرا به شرکت فرودگاه‎ها و ناوبری هوایی ایران ابلاغ شد.

وی بابیان این‌که به‌طورمعمول وقتی اسناد بالادستی تدوین و ابلاغ می‎شوند، بسیاری از مخاطبان با آن آشنا نبوده و به‌مرور موارد مربوطه آموزش داده می‎شوند، گفت: اما در پیاده‎سازی مفاهیم و دستورالعمل‎های این سند ما هم‌زمان با تدوین و دریافت مجوز آن، با همکاری اداره آموزش اقدام به برگزاری دوره‎های 30 ساعته برای آموزش کارکنان کنترل ترافیک هوایی ازجمله کنترلرهای فرودگاه‎ها و مرکز کنترل فضای کشور کردیم که تاکنون حدود 60 درصد از همکاران دوره‎های مربوطه را سپری کرده‎اند و باقی آن‌ها نیز طی سال جاری و شش ماه نخست سال آتی آموزش خواهند دید.

سرپرست اداره اطلاعات هوانوردی اداره کل کنترل ترافیک هوایی در مورد ویژگی این سند گفت: پیش‌ازاین دستورالعمل‎ها به‌صورت پراکنده و در برخی از موارد ناکارآمد و متناقض بودند و یکی از بزرگ‌ترین ویژگی‎های این سند یکپارچه‎سازی قوانین و دستورالعمل‎ها با رویکرد درک مشترک است. همچنین در برخی از موارد ایکائو صرفاً به بیان قوانین کلی بسنده کرده است و از کشورهای عضو می‎خواهد تا آن را متناسب با عوامل تأثیرگذار متغیر تدوین و اجرا کنند. بنابراین با تدوین این سند انتظار می‎رود خلأ موجود در زمینه دستورالعمل‎ها و قوانین داخلی برطرف شده، وحدت رویه موجود میان واحدهای اداره‌کل کنترل ترافیک هوایی اعم از مرکز کنترل و واحدهای فرودگاهی نیز به حالت مطلوب ارتقا یابد.

وی ادامه داد: یکی دیگر از ویژگی‎های این سند که آن را نسبت به اسناد مشابه متمایز می‎کند این است که سعی کردیم برای ایجاد درک بهتر مخاطبان، هر جا که به دستورالعملی اجرایی اشاره‌شده است با ارائه مثال‎های عملیاتی لازم، ابهام احتمالی آن را برطرف کنیم تا ضمن استفاده شایسته از عبارات استاندارد تعیین‌شده از تفسیر نادرست مفاهیم جلوگیری شود. ازاین‌رو این سند با توجه به جامعیت و ارتباط آن با سایر اسناد ملی و بین‎المللی می‎تواند به‌عنوان کتاب مرجع در امور آموزشی نیز مورداستفاده قرار گیرد.

وی با اشاره به این‌که این سند در قالب 499 صفحه تنظیم‌شده و دارای 14 بخش، 71 زیر بخش و دو پیوست است، گفت: در تدوین این سند تلاش شده است تا حد امکان مفاهیم براساس دسته‎بندی مشابه سند PANS-ATM، به بسیاری از نیازهای امور عملیاتی پاسخ دهد و دسترسی به منابع آسان شود. همچنین به‌منظور پرهیز از موازی‎کاری، حجیم شدن سند و نیز قابلیت به‎روزرسانی تلاش کردیم تا حد امکان مطالب را به اسناد بالادستی به‌ویژه کتاب مرجع اطلاعات هوانوردی کشور ارجاع دهیم.

کاوه فیروز بابیان این‌که اداره‌کل کنترل ترافیک هوایی برای ایجاد انطباق با قوانین داخلی و بین‎المللی، یک نسخه کاغذی از سند مذکور را برای تمام واحدهای کنترل ترافیک هوایی ارسال کرده و فایل پی‌دی‌اف نیز در اختیار همه کارکنان کنترل ترافیک هوایی قرارگرفته است، گفت: این سند به زبان انگلیسی تدوین‌شده است؛ زیرا مخاطبان آن یعنی متخصصان کنترل ترافیک هوایی، همگی دارای صلاحیت زبان انگلیسی هستند و همچنین اصطلاحات تخصصی بسیار زیادی در آن به‌کاررفته است که قابلیت معادل‎سازی در زبان فارسی را ندارد و از طرفی هم این سند به‌عنوان یکی از معیارهای بازرسان و ممیزان ایکائو، در ایران محسوب می‎شود که براساس آن رفتارهای عملیاتی را با قوانین و دستورالعمل‎ها تطبیق می‎کنند.

گفتنی است، در حال حاضر احمد کاوه فیروز، معاون پیشین مرکز کنترل فضای کشور و سرپرست فعلی اداره اطلاعات هوانوردی اداره کل کنترل ترافیک هوایی، مهدی استادی، معاون پیشین اداره بازرسی و یکنواختی و معاون فعلی عملیات هوانوردی فرودگاه مشهد، مجید مهدوی زفرقندی، مدیر ایمنی اداره کل کنترل ترافیک هوایی و شهرام امینی، مربی آموزشی منتخب سازمان هواپیمایی کشوری و کارشناس آموزش اداره کل کنترل ترافیک هوایی هستند که به‌عنوان مدرس، آموزش‎های لازم را به همکاران خود در کنترل ترافیک هوایی ارائه می‎کنند.

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: ترافيک هوايی کنترل ترافيک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۳۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گره‌گشایی از ترافیک تبریز با مسیرگشایی معابر

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: روند رو به رشد جمعیت و افزایش تعداد خودروها، موجب بروز معضلات متعددی برای کلانشهرها می شود و بروز ترافیک های طولانی و طاقت فرسا یکی از نمودهای عینی معضلات این کلانشهرها است که علاوه بر آثار مخرب بر سلامت روانی شهروندان موجب افزایش خشونت، آلودگی و مصرف سوخت در آن ها می شود و بر این اساس شهرداری تبریز در مدیریت جدید خود با عزمی جدی طرح های مسیرگشایی معابر را برای روان سازی ترافیک شهری در مناطق دهگانه اجرا می کند.

 

اجرای ۳۱ رشته مسیرگشایی به طول ۲۰ کیلومتر در تبریز

شهردار تبریز، با اشاره به طراحی و اجرای ۳۱ رشته مسیرگشایی جدید به طول بیش از ۲۰ کیلومتر در این شهر، گفت: این طرح ها در ۲ سال گذشته در نقاط مختلف شهر به ویژه مناطق کم‌برخوردار طراحی و برخی از آن ها اجرا شده است و بقیه نیز طبق زمانبندی اجرا می شود.

«یعقوب هوشیار»، در گفت و گو با خبرنگاران افزود: از این تعداد پروژه مسیرگشایی، ۱۳ پروژه در نقاط مختلف شهر تکمیل و به بهره‌برداری رسیده و ۱۸ پروژه مسیرگشایی نیز در دست اجرا است.

وی با اشاره به اجرای فاز اول بزرگترین مسیرگشایی شهر تحت عنوان «نجات تبریز» اظهار کرد: اولویت شهرداری تبریز اجرای پروژه‌های مسیرگشایی در بافت‌های حاشیه‌نشین و فرسوده شهر است.

شهردار تبریز تسهیل تردد شهروندان و ایجاد مسیر دسترسی برای نیروهای امدادی مانند اورژانس و آتش‌نشانی در بافت فرسوده را از اهداف اجرای پروژه‌های مسیرگشایی اعلام کرد و گفت: اجرای پروژه‌های مسیرگشایی ارزش‌افزوده مناطق کم‌برخوردار شهر را افزایش می دهد.

هوشیار، ادامه داد: فرایند تملک املاک واقع در مسیر، روند اجرای پروژه‌های مسیرگشایی را طولانی کرده است و همکاری شهروندان می‌تواند به تسریع در اجرای این پروژه‌ها منجر شود.

 

اختصاص ۸۸ هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح های مسیرگشایی و توسعه حمل و نقل ریلی تبریز

شهردار تبریز، توسعه متوازن شهری، ساماندهی حاشیه نشینی، تسهیل تردد در معابر و خیابان ها و خدمت رسانی به موقع در مواقع بحرانی به شهروندان را از اهداف اجرای طرح های مسیرگشایی‌ در این کلانشهر اعلام کرد و گفت: بر همین اساس شورای اسلامی این شهر و تمامی مناطق دهگانه، سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه شهرداری با اقدامی جهادی در طرح های مسیرگشایی‌ مشارکت دارند.

هوشیار، افزود: با توجه به وجود معابر تنگ و باریک در مناطق دهگانه این کلانشهر، اجرای طرح های مسیرگشایی در اولویت شهرداری های مناطق قرار گرفته است و بر همین اساس مناطق دهگانه شهرداری مکلف به اجرا و اتمام حداقل یک پروژه مسیرگشایی در سال هستند.

وی با بیان اینکه کاهش بارترافیکی و بهبود شاخص های کیفی در زیرساخت های ترافیکی از مطالبات مهم شهروندان تبریز است، اظهار کرد: در این راستا در سال جدید بیش از ۸۸ هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرح های مسیرگشایی و توسعه حمل و نقل ریلی پیش بینی شده است.

شهردار تبریز گفت: از این میزان اعتبار ۳۲ هزار میلیارد ریال برای اجرای طرح های مسیرگشایی و ۵۶ هزار میلیارد ریال برای توسعه حمل و نقل ریلی این شهر اختصاص یافته است.

هوشیار، با تاکید بر اینکه اجرای طرح های مسیرگشایی چهره شهر را متحول و بسترهای سرمایه گذاری را فراهم می کند، ادامه داد: هم اکنون ۲ طرح مسیرگشایی در این کلانشهر در دست طراحی است.

وی یادآور شد: پنج طرح نیز در دست تملک اراضی برای آغاز عملیات مسیرگشایی است و اجرای این طرح ها نقش بسزایی در توسعه متوازن این شهر و محرومیت زدایی از مناطق کم برخوردار ایفا خواهد کرد.

 

خیابان ۴۵ متری انقلاب بزرگترین طرح مسیرگشایی تبریز است

شهردار تبریز بزرگترین طرح مسیرگشایی در دست اجرای این شهر تبریز از نظر حجم ریالی و میزان تملک املاک را خیابان ۴۵ متری انقلاب اعلام کرد و گفت: در اجرای این طرح بیش از پنج هزار میلیارد ریال برای آزادسازی و تملک اراضی هزینه می شود.

هوشیار، افزود: فاز اول این طرح به طول ۸۰۰ متر از مسیر باقرالعلوم تا مسجد امام حسن مجتبی (ع) پیشرفت ۶۰ درصدی دارد و فاز دوم آن نیز از فلکه جاوید تا ثقه الاسلام به طول ۲۵۰ متر شروع شده و در حال اجرا است.

وی اظهار کرد: تملک و مسیرگشایی خیابان ابرار از دیگر طرح های در حال اجرا است که با اجرای این طرح به طول ۱۳۰ متر، عبور و مرور شهروندان و اهالی محل از مسیر شهرک یاغچیان به کوی باغچه بان و سایر مسیرهای محدوده ائل گلی تسهیل می شود.

شهردار تبریز، مسیرگشایی و تعریض خیابان شهید منتظری (آزادی تا حافظ) به طول ۶۲۰ متر با اعتبار ۵۰ میلیارد ریال، مسیرگشایی مسیر فرودگاه یادگار امام (خیابان جوان) به طول ۸۵۰ متر با اعتبار ۳۵۰ میلیارد ریال با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد، خط جنوبی جاده تهران به طول یک کیلومتر و عرض ۱۲ متر و فاز اول مسیر دسترسی ربع رشیدی به تفرجگاه عون بن علی را از طرح های در دست اجرا در این کلانشهر اعلام کرد.

هوشیار، ادامه داد: مسیر دسترسی رشدیه به عون بن علی ، ۲۴ متری استانداری به بارنج، خیابان قوملار کرکج به طول ۷.۵ متر و عرض ۲۴ متر، خیابان دوکمال و خیابان فیض اله زاده (کرکج) و اتصال به سه راهی اهر از دیگر طرح های مسیرگشایی در دست اجرا در این کلانشهر است.

وی خیابان گوروانچی را از دیگر طرح های مسیرگشایی این کلانشهر اعلام کرد و یادآور شد: این طرح خیابان های شهید علیپور، قره باغی ها و امام خمینی را به هم متصل می کند و پس از سال ها شهروندان ساکن در این مسیر می توانند از این طریق به آسانی تردد کرده و خود را به یکی از خیابان های اصلی تبریز برسانند.

 

۱۳ طرح مسیرگشایی در تبریز به بهره برداری رسیده است

شهردار تبریز گفت: تاکنون ۱۳ طرح مسیرگشایی از جمله شهید مناف زاده به عنوان یکی از راه های شریانی اتصال چایکنار به خیابان عباسی و صدرالشعرا، مسیر ضلع شمالی خیابان عرفان در شهرک تجلایی به طول ۲ هزار و ۵۰۰ متر با اعتبار ۳۵ میلیارد ریال و احداث خیابان دسترسی ترمینال تبریز به طول ۵۰۰ متر با اعتبار ۵۰ میلیارد ریال به بهره برداری رسیده است.

هوشیار، افزود: طرح های مسیرگشایی و احداث خیابان ۱۸ متری شهید والایی فر ، مسیرگشایی خیابان ۲۴ متری فلسطین جنوبی به منظور اتصال والمان به اهراب ، اتصال ولیعصر به پل ولایت و ۱۸ متری حمید مرزداران نیز بهره برداری شده است.

وی اظهار کرد: خیابان شهید علیپور با اعتبار بیش از ۷۸۰ میلیارد ریال هزینه احداث شده است و خیابان های امام خمینی را به خیابان های شهید رضانژاد و قره باغی ها متصل می کند.

شهردار تبریز با بیان اینکه مسیر پیاده راه آرامیان (آبیاری) از مهمترین پروژه های اجرا شده در این شهر است، گفت: این مسیر بعد از تملک و مسیرگشایی به صورت سنگ فرش و کف سازی اجرا شده و در ۲ قسمت سواره رو و پیاده راهی در اختیار شهروندان قرار گرفته است.

هوشیار، ادامه داد: مسیرگشایی علی بقال اجرا شده و امتداد خیابان عارف و مسیرگشایی ۲۴ متری بعثت فرهنگیان به بلوار دوکمال در دست طراحی است.

 

فاز اول خیابان ۲۴ متری و ۳۵ متری صنعتگران آماده افتتاح است

هوشیار، با اشاره به اینکه فاز اول خیابان ۲۴ متری و ۳۵ متری صنعتگران آماده افتتاح است، اعلام کرد: در زمان کنونی مسیرگشایی خیابان های ۲۴ متری منبع به انقلاب، خیابان حکیمی، شهید بی مثل، شهید سعیدی، ۲۴ متری شهید صمدی به طول یک هزار متر و عرض ۶۵ متر با مساحت کل تملک ۶۵ هزار مترمربع و ۱۰ متری یمن دوزان در دست تملک است.

دیگر خبرها

  • معرفی شرکت‌های صلاحیت‌دار کرمان برای ارائه خدمات ایمنی و آتش‌نشانی
  • تداوم خدمات‌رسانی به گردشگران در جاذبه‌های تاریخی و پایانه‌های مسافرتی استان اصفهان
  • کیفیت «گندم» کشور در سطح جهانی است
  • شرایط بهتر موجودی کیت‌های آزمایشگاهی در کشور/مرجع سلامت حامی تولید داخل
  • تمام تلاش برای ارائه بهترین خدمات به مردم می شود
  • جزییات فصل اول سند جدید تحول قوه قضاییه اعلام شد
  • بهره مندی بیش از ۱۸۵هزار نفر از خدمات نوروزی جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری
  • دستورالعمل حمایت از زنجیره‌های ارزش در آذربایجان شرقی تدوین شود
  • گره‌گشایی از ترافیک تبریز با مسیرگشایی معابر
  • معابر تهران فعلاً خلوت و ترافیک روان است