Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن پورسیدآقایی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران از طراحی دو برنامه برای بهبود وضعیت موتورسیکلت‌ها در پایتخت خبر داد.

اخبار اجتماعی ایران/ محسن پورسیدآقایی با اشاره به دستاوردهای طرح کاهش در پایتخت با بیان اینکه امسال وضعیت آلودگی هوا  بهتر از مدت مشابه سال قبل است، گفت:  از اول مهرماه تا 20 آبان ماه تنها یک‌روز هوای ناسالم داشتیم و این در حالیست که در مدت مشابه سال گذشته، بیش از 13 روز ناسالم و حتی یک‌روز نیز به دلیل حجم  آلایندگی در هوا تا آستانه تعطیلی مدارس پیش رفتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بخشی از این تغییرات مثبت قطعا  به اثرات آب وهوایی مربوط می‌شود، اما بخشی هم به کنترل خودروهای دودزا بود، گفت:  هنگامی که میخواستیم طرح‌های کنترلی و برخوردی با وسایل نقلیه دودزا و آلاینده داشته باشیم از برخی اعتراضات نگران بودیم اما خوشبختانه با همراهی رسانه و نقش مهم آنها، مبارزه با آلودگی هوا به یک مطالبه مردمی تبدیل شد و  با پشتیبانی مردم  برخورد و کنترل خودروهای آلاینده آغاز شد.

پورسیدآقایی با بیان اینکه برخورد با خودروهای دودزا و آلاینده را از شهرداری آغاز کردیم بگونه ای که از اول مهرماه سال جاری تردد اتوبوس های فاقد معاینه فنی ممنوع اعلام شد و حتی اخذ به موقع معاینه فنی برای ماشین‌های حمل زباله نیز الزامی شده است، گفت: کنترل‌ها به حدی بود که  جلوی پرداخت‌های مالی پیمانکارانی را که از خودروهای فاقد معاینه فنی استفاده می کردند، گرفتیم.

وی با بیان اینکه از مردم درخواست کردیم تا خودروهای دود زا را معرفی کرده تا با آنها برخورد کنیم گفت: از اول مهر تا 20آبان 20 مورد گزارش و شکایت مردمی در مورد  دودزا بودن وسایل حمل ونقل عمومی داشتیم که بلافاصله تیم‌های معاینه فنی  ارسال و آزمایشات فنی اخذ شده و  اگر  خودروها استاندارها را پاس نکند معاینه فنی را باطل می کنیم.

نقش موتورسیکلت ها در آلودگی هوا

معاون حمل ونقل ترافیک شهرداری تهران با اشاره به نقش موتورسیکلت ها در افزایش آلودگی هوا، گفت: موتورهای کاربراتوری تردد کننده در شهر 5 برابر خودورهای سواری آلایندگی ایجاد می‌کنند و از آنجایی که تعداد  موتورسیکلت‌ها زیاد است می‌توانیم بگویم که موتورها نقش 5برابری نسبت به خودروها در آلودگی هوای شهر دارند.

وی با بیان اینکه  10درصد آلودگی هوای تهران به علت خروجی اگزوز موتورسیکلت‌ها است، گفت:  برنامه داریم که موتورسواران را دعوت کنیم تا با همکاری شهرداری نسبت به تبدیل موتورسیکلت‌های کاربراتوری به انژکتوری اقدام کنند چرا که میزان خروجی مواد آلاینده از اگزور موتور کاربراتوری به ازای هر کیلومتر پیمایش 15 گرم است و این در حالیست که میزان آلایندگی در موتورهای انژکتوری به ازای  هر یک کیلومتر به زیر سه گرم آلایندگی می‌رسد.

پورسیدآقایی با بیان اینکه 50 دستگاه موتور سیکلت کاربراتوری برای انجام آزمایشات متعدد به انژکتوری تبدیل شدند، ادامه داد: نتایجی خوبی در این زمینه حاصل شده است و به دنبال تامین منابع مالی هستیم و بعد از آن از موتورسیکلت سواران دعوت می‌کنیم  تا نسبت به تبدیل موتور کاربراتوری خود به انژکتوری اقدام کنند.

وی با بیان اینکه در زمینه ساماندهی موتورسیکلت ها نیز باید از سازمان محیط زیست و دولت تشکر کنم چراکه آیین نامه ماده 8 قانون هوای پاک را تصویب کردند، گفت: بر این اساس شرکت‌های تولید کننده موتورسیکلت باید به ازای شماره‌گذاری موتور جدید،‌ یک موتورسیکلت قدیمی اسقاط کنند و در عوض اگر موتور برقی تولید کنند این شرط اسقاط از آنها سلب می شود که امیدواریم در زمینه ساماندهی موتورسیکلت ها اتفاق مثبت و خوبی رخ دهد./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۳۷۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم خودروهای پلاک شهرستان از آلودگی هوای تهران

به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمدمهدی میرزایی قمی، در خصوص سهم سالانه خودروهای پلاک شهرستان در انتشار آلودگی هوای شهر تهران، افزود: بر اساس مطالعات سیاهه انتشار شهرداری تهران، میزان تولید و انتشار آلایندگی سالانه خودروهای پلاک شهرستانی در شهر تهران در بخش آلاینده‌های گازی ۷۵ هزار تن و در بخش ذرات معلق ۴۱۵ تن برآورد می‌شود، که این میزان نشان می‌دهد این خودروها سهمی معادل ۱۱ درصد از کل انتشار آلاینده‌های گازی و ۴ درصد در ذرات معلق شهر تهران را دارند.

وی با اشاره به این موضوع که تعدد خودروهای پلاک شهرستانی بر اساس اطلاعات دوربین‌های تردد شمار سطح شهر تهران در یک بازه زمانی یک ماهه برآورد گردیده است، گفت: سهم خودروهای پلاک شهرستان (غیر تهران) در ترددهای کل خودروهای عبوری شمارش شده در بازه یک ماه در شهر تهران حدود ۲۸.۷ درصد برآورد شده است.

میرزایی قمی با اشاره به تاکید رئیس شورای اسلامی شهر تهران مبنی بر نیاز اعمال ضوابط خاص برای وضعیت آلایندگی خودروها در شهر تهران و همکاری شهرداری تهران و وزارت کشور جهت ارائه طریق برای الزام اخذ معاینه فنی خودروهای پایتخت در مراکز معاینه فنی شهر تهران، افزود: آزمون‌ها و کنترل‌های انجام شده در مراکز معاینه فنی شهر تهران منطبق بر آئین نامه، دستورالعمل و استانداردهای ابلاغی دولت انجام می‌گردد و به صورت مستمر صحت عملکرد مراکز معاینه فنی و انطباق سنجی رویه‌های آن مراکز با دستورالعمل‌ها توسط کارگروه استانی وزارت کشور، ستاد معاینه فنی خودروهای تهران و سایر دستگاه‌های نظارتی دارای تکلیف در این ارتباط پایش و کنترل می‌شود. مراکز معاینه فنی شهر تهران دارای بدنه کارشناسی و قوی بوده که با استفاده از تجهیزات به‌روزآوری شده خدمات کیفی و قابل اعتمادی را به مشتریان ارائه می‌کند.

وی ادامه داد: در مراکز شهر تهران نظارت عالیه به صورت کامل و دقیق با استفاده از تجهیزات، نیروهای انسانی مجرب و دوربین‌های مستقر در مراکز انجام می‌شود و این ستاد با توجه به تکالیف قانونی تمام تلاش خود را برای جلوگیری از بروز هرگونه تخلف احتمالی و ارتقا سطح کیفی سلامت و صحت خدمات به شهروندان می‌کند.

میرزایی قمی گفت: بنا بر اظهار شهروندان و گاهاً اخبار منتشر شده در شبکه‌های مجازی متأسفانه شاهد آن هستیم برخی از مراکز در اطراف تهران دارای دقت لازم در انجام معاینه فنی نیستند و به راحتی برای خودروهای دارای نقص فنی و ایمنی معاینه فنی صادر می‌کنند. بدون تردید با وضعیت موجود تدبیر راهکاری توسط مدیران شهری برای الزام استفاده از خدمات معاینه فنی شهر تهران برای خودروهایی که در پایتخت تردد می‌کنند می‌تواند در کاهش آلودگی هوا مؤثر باشد.

سرپرست ستاد معاینه فنی در توضیح این مساله که آیا خودروهای پلاک شهرستانی فاقد معاینه فنی نیز اعمال قانون می‌گردند بیان کرد: تمامی پلاک‌ها (شخصی-دولتی -عمومی) وسایل نقلیه تهران و شهرستان توسط دوربین‌های سطح شهر تهران ثبت و به سامانه یکپارچه ملی معاینه فنی کشور به منظور بررسی وضعیت معاینه فنی خودرو ارسال می‌شود. در نهایت پس از طی فرایند مربوطه خودروهای فاقد معاینه فنی مشمول توسط پلیس اعمال قانون می‌شوند.

وی افزود: تمامی فرایندهای مربوط به پایش معاینه فنی خودروها به صورت هوشمند در بستر IT انجام شده و اطلاعات مربوط به معاینه فنی و یا مشخصات VIN متعلق بر هر پلاک از سرورهای ملی مرکزی پلیس و وزارت کشور استعلام گرفته می‌شود.

میرزایی قمی در خصوص اجرای طرح‌های تشویقی برای خودروهای پلاک شهرستان جهت دریافت معاینه فنی از مراکز شهر تهران افزود: امسال بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر تهران برای خودروهای دارای معاینه فنی برتر تهران تخفیف ۲۰ درصدی عوارض تردد در محدوده‌های ترافیکی شهر تهران لحاظ شده است. همچنین بر اساس همین مصوبه برای نخستین بار دارندگان معاینه فنی از مراکز شهر تهران نیز مشمول ۱۰ درصد تخفیف می‌گردند که اجرای آن مستلزم ایجاد دسترسی لازم از طریق سامانه «سیمفا» وزارت کشور است.

کد خبر 6085060

دیگر خبرها

  • با تغییر رژیم غذایی خود زمین را نجات دهید
  • کیفیت هوای تهران در شرایط قابل قبول قرار دارد
  • هوای اهواز بر مدار آلودگی / شاخص کیفی ۲۲ شهر سالم و پاک ثبت شد
  • سهم خودروهای پلاک شهرستان در آلودگی هوای تهران
  • سهم خودروهای پلاک شهرستان از آلودگی هوای تهران
  • واگن‌ ملی مترو در حال گذران مراحل آزمایشی/ برنامه خاصی برای مسکن نداریم
  • آلودگی هوا در ۵ شهر استان خوزستان
  • فروردین ماه تبریز بدون آلودگی هوا سپری شد
  • آلودگی هوا در ۵ شهر خوزستان
  • آخرین جزئیات از فرایند برقی‌سازی خودروها و موتورسیکلت‌ها