Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان دزفول، اظهار داشت: بخش هایی از دو خانه در بافت قدیم دزفول و سه ساباط تاریخی بر اثر بارندگی های اخیر ریزش کرد.

«حجت الله آریایی»، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در دزفول، گفت: بافت قدیم دزفول که شامل ۲۰۰ هکتار است به دلیل عدم توجه در گذشته با مشکلات زیادی روبرو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان دزفول، با بیان اینکه ۷۰ خانه قدیمی و تاریخی در بافت قدیم در صف ثبت ملی قرار دارند، افزود: این خانه های تاریخی و قدیمی نیازمند بودجه لازم برای مرمت و بازسازی هستند.

 

وی با اشاره به اینکه اگر خانه های تاریخی ثبت ملی شوند در صورت وجود اعتبار نسبت به مرمت آنها اقدام می کنیم، ادامه داد: البته به خانه هایی که ثبت ملی نیستند و در بافت قدیم واقع شده اند و احتمال خطر ریزش دارند نیز اطلاع رسانی می شود تا در خصوص تعیین تکلیف آنها اقدام شود.

 

آریایی نیا، به تخریب بخش هایی از دو خانه تاریخی در بافت قدیم دزفول به دلیل بارندگی های اخیر اشاره کرد و اذعان داشت: متاسفانه بخش هایی از خانه قدیمی قطب به دلیل بارندگی ریزش کرده؛ این منازل در مراحل ثبت ملی هستند و به یکی از این منازل که افرادی در آن ساکن است هشدار داده شده که محل را تخلیه کنند.

 

وی همچنین با اشاره به ریزش سه سابات نیلساز گلچین، گنجشکیان و سه در بر اثر بارندگی اخیر، عنوان کرد: این سابات ها بین ۳۰ تا ۵۰ درصد آسیب دیدند و اگر وضعیت به همین صورت پیش رود ممکن است کامل تخریب شوند.

 

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول، با بیان اینکه قدمت این سه سابات به دوره پهلوی اول برمی گردد و یکی از آنها ثبت ملی است، ابراز کرد: برای مرمت و ایمن سازی این سه سابات بین سه تا چهار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

 

وی با اشاره به اینکه فاضلاب و بارندگی موجب نشست سابات بیدل واقع در حوالی خانه مجدیان دزفول شده، اظهار کرد: سابات حوالی خانه بهروزیان در خطر تخریب است، این سابات بعد از سابات سه در که هنوز ثبت ملی نشده در بارندگی دچار ریزش هایی شده و نیازمند مرمت فوری است.

 

لازم به ذکر است، بافت قدیم دزفول با بیش از ۲۰۰ هکتار یکی از بزرگترین بافتهای قدیمی و آجری ایران است.

 

پایان پیام/589

منبع: شبستان

کلیدواژه: شبستان یزد بیرجند خراسان جنوبي شیراز اردبیل خوزستان خطبه نماز جمعه تامین اجتماعی تبریز ۲۰۱۸ دزفول خانه های تاریخی میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۳۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای ۱۸ پروژه شاخص بافت تاریخی قم در سال گذشته

مدیرعامل سازمان بهسازی و نوسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه(س) از اجرای ۱۸ پروژه شاخص در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: خانه تاریخی توکلی در سال جاری به عنوان موزه عاشورا مرمت می‌شود.

علیرضا خاکی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در قم با اشاره به عملکرد سازمان بهسازی، نوسازی اطراف حرم در سال ۱۴۰۲ و اجرای ۱۸ پروژه شاخص در کنار دیگر پروژه‌ها، اظهار کرد: بودجه اولیه معاونت بهسازی و نوسازی اطراف حرم در سال گذشته ۱۶ میلیارد تومان با ۱۸ پروژه شاخص بوده که در اصلاحیه به ۵۲ میلیارد تومان رسید.

وی از تأسیس اولین دفتر تسهیلگری در محله دروازه ری خبر داد و افزود: ساخت ۲ دفتر تسهیلگری در سال ۱۴۰۳ پیش بینی شده است.

مدیرعامل سازمان بهسازی و نوسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه (س) خاطرنشان کرد: برگزاری جلسات متعدد با گروهای مختلف، نیرو انتظامی و آموزش و پرورش، ایجاد بازارچه‌های مشاغل خانگی و صنایع دستی، کمک به نهادهای تقویت اجتماعی، پیگیری ساخت سرویس بهداشتی و ایجاد سازمان‌های فرهنگی از جمله تجربیات دفتر تسهیلگری در محله دروازه ری بود.

خاکی ادامه داد: تأسیس دفتر تسهیل‌گری در محلاتی همچون دروازه ری علاوه بر پشتیبانی کالبدی نیازمند پشتیبانی اجتماعی نیز است.

وی از اجرای پروژه بهسازی محور مسجد جامع تا میدان کهنه خبر داد و عنوان کرد: این پروژه دارای مقیاس ملی بود با هماهنگی‌های لازم توانستیم این پروژه را زودتر از موعد به بهره‌برداری برسانیم.

مدیرعامل سازمان بهسازی و نوسازی اطراف حرم مطهر حضرت معصومه (س) از کف‌سازی و بهسازی ۱۵۰ متر از پروژه امامزاده سلطان محمد شریف خبر داد و گفت: تهیه طرح جداره سازی چهارراه بازار با مشارکت معاونت شهرسازی و ساماندهی و مرمت سازی با الگوی اصیل یکی از اقدام‌های شاخص در سال گذشته بود.

خاکی در خصوص میدان تره‌بار میدان مطهری افزود: ورود به میدان تره‌بار میدان مطهری از مهم‌ترین پروژه‌های سال ۱۴۰۳ پیش‌بینی شده که در همین راستا دو میلیارد تومان برای طراحی فضای شهری این محدوده اختصاص یافته است.

وی از تملک شش خانه تاریخی در فرودین سال ۱۴۰۳ خبر داد و تاکید کرد: ساخت خانه تاریخی آیت الله فیض در دستور کار قرار گرفته است و خانه تاریخی توکلی به عنوان موزه عاشورا در سال جاری مرمت می‌شود.

کد خبر 747817

دیگر خبرها

  • اجرای ۱۸ پروژه شاخص بافت تاریخی قم در سال گذشته
  • فیلم| لحظهٔ ریزش خانهٔ قدیمی در زوارهٔ اصفهان بر اثر بارندگی
  • فیلم/ لحظهٔ ریزش خانهٔ قدیمی در زوارهٔ اصفهان بر اثر بارندگی
  • (ویدیو) ریزش وحشتناک یک خانه بخاطر بارندگی شدید
  • لحظه هولناک ریزش خانه قدیمی در زواره اصفهان بر اثر بارندگی (فیلم)
  • بارندگی های اخیر ۱۸۴ میلیارد ریال به بناهای تاریخی سیستان و بلوچستان خسارت زد
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی باران به بناهای تاریخی سیستان وبلوچستان
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی به بنا‌های تاریخی سیستان و بلوچستان
  • خسارت ۱۸۴ میلیاردی بارندگی به بناهای تاریخی سیستان‌وبلوچستان
  • درخواست شهروندان منطقه ۱۴ تهران برای بازسازی یک خانه قدیمی + فیلم و تصاویر