Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-25@18:07:54 GMT

قهرمانی‌های «حاج اکبر» در ایلام

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۵۴۰۴۰

به گزارش خبرگزاری بسیج، اسمش «اکبر» بود، از آن اکبرهای واقعی. ساکن یکی از روستاهای دورافتاده ایلام محروم. شغل زیبایی داشت. کشاورزی می‌کرد و در کنارش به کارهای زیادی مشغول بود. قد متوسطی داشت اما دستش به خیلی جاها می‌رسید. پینه پیشانی‌اش با آدم حرف می‌زد. انحنای کمرش از روزگار سختش حکایت داشت. دستان زبر و پینه‌بسته‌اش بوی گندم، برکت و نور می‌داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او این حجم از صبر، استقامت و امید را از کجا آورده بود؟

وقتی مستند «روزگار اکبر» را دیدم، خون در رگ‌هایم یخ زد و عرق سرد خجالت روی پیشانی‌ام نشست. در روزگاری که دالان‌های ذهن و ضمیر جامعه پر از ناامیدی و افسردگی است و غالباً همه سعی می‌کنند از پیش بازنده باشند، اکبرآقا آدم را می‌کشاند پای میز محاکمه. جرم ما این است که هیچ وقت اکبر آقاها را جدی نگرفته‌ایم، پیدایشان نکرده‌ایم، تحویل‌شان نگرفته‌ایم، نشناختیم‌شان و از همه بدتر طردشان کرده‌ایم. همان قدر که سانسورچی‌ها در القای ناخوشی و ناکامی موفقند، ما هم در پاسداشت و بازتولید اکبرآقاها منفعلیم.

اکبر آقا عجب آداب خوشی برای زندگی دارد. انگار لباس امید را تک سایز به تن او دوخته‌اند. نه؛ روزگار اکبر روزگار ما نیست. روزگار او فرسنگ‌ها با روزگار ما فاصله دارد. او اهل این مختصات مکانی و زمانی نیست. اگرچه اوضاع زندگی‌اش با شرایط ایده‌آل فاصله داشت اما هرگز اجازه نداد سایه ناامیدی و رخوت آسمان زندگی‌اش را تاریک کند! اکبرآقا با وجود تمام کسالت‌ها و بیماری‌ها، کانون رفع کاستی‌ها و کمبودها و مشکلات پیرامونش بود. سازمان‌ها و ساختارها را به خدمت می‌گرفت تا موانع را مرتفع کند. او در روستایشان نه دهیار بود نه شورا اما خودش را به صورت پیش‌فرض مسؤول برطرف کردن مشکلات مردم  می‌دانست.

انقلابی‌گری دقیقا ذیل همین گفتمان معنا و مفهوم پیدا می‌کند یعنی کاستن و برطرف کردن مشکلات مردم. اگر پلانی که اکبر آقا می‌گوید «مادرزاد نابینا هستم» را از مستند جدا کنند، قطعا هیچ کس متوجه نخواهد شد که او از نعمت دیدن محروم است، البته به ظاهر! او حتی موقع راه رفتن، برای پیدا کردن مسیر طوری عصایش را با صلابت به زمین می‌کوبید که کسی ذره‌ای سستی و تزلزل در وجودش احساس نمی‌کرد. روستای‌شان در سراشیبی بود. مردم روستا شرایط مناسبی برای زندگی نداشتند؛ حالا باورت می‌شود اکبر آقا آنقدر رفته و آمده بود تا توانسته بود محل روستا را جابه‌جا کند و در یک منطقه هموار و مناسب، روستایشان را از نو بسازد؟! بگذریم؛ با اهل فرار نباید از این دست مسائل دردسربرانگیز مطرح کرد! اکبر آقا سرطان هم داشت. با وجود اینکه شیمی‌درمانی زندگی‌اش را دچار اخلال شدیدی کرده بود اما او سخت‌تر و نشکن‌تر از این حرف‌ها بود که بخواهد به خاطر بیماری همه چیز را تمام شده بداند. ننشست گوشه خانه و زانوی غم بغل بگیرد تا دیگران برای ادامه زندگی به او انگیزه بدهند! خیالت راحت؛ هیچ‌وقت قهرمان‌ها اسیر سرنوشت نمی‌شوند و محتاج لطف این و آن نمی‌مانند. شیمی‌درمانی و داروهایی که به خوردش دادند بعد از چند وقت باعث شد کلیه چپش را از دست بدهد. اینگونه است. هر که در این بزم مقرب‌تر است، این هم جام بلایی دیگر. اما اکبر آقا بیش از پیش راضی است به رضای خدا. بعد از مدتی به خاطر سنگینی کار، اسیر دیسک کمر شد اما باز هم از پا درنیامد. با آن تن پرتوان و روحیه غیرتمند، لوله‌کشی کرد و برای نجات مردم از خشکسالی آب به روستا آورد و زندگی اهالی را رونق داد. صدها هکتار زمین را زیر گندم برد، دامداری کرد و مرغداری راه انداخت و دست جوانان روستا را بند کار کرد. آیا کسی می‌تواند مانند او به این زیبایی واژه‌های زندگی، امید و غیرت را هجی کند؟!  ای کاش لغت‌نامه‌ای بود که هرگاه کلمه «قهرمان» را جست‌وجو می‌کنی، نام امثال «اکبر محمدزاده»ها را به ما نشان بدهد. ‌ای کاش خدا به زاویه دوربین‌ها و جوهر قلم‌ها برکتی بدهد تا بتوانند این اسطوره‌های بی‌بدیل این خاک پاک پرگهر را بیابند و آنها را برای مردم ماندگار کنند.

اکبر آقا یک هفته‌ای می‌شود که رفته است. یک هفته است که اهالی روستای لرینی و 5 فرزند و همسرش دیگر صدای اذانش را از مناره مسجدی که خودش با کمک اهالی روستا ساخته بود، نمی‌شنوند. اکبر آقا یک هفته است که دیگر خاطره شده است. دست مریزاد به قدرت باقری که قدرتمندانه در انتخاب قهرمانش متفاوت عمل کرد و ما را با دنیای شورانگیز اکبرآقا گره زد... پاس نداشتن اکبرآقاها رستگاری جامعه ما را غیرممکن می‌کند. افسوس که هنوز جامعه ما قدر قهرمانان زنده را نمی‌داند... گفتنی است «روزگار اکبر» مستندی به کارگردانی قدرت باقری است که در هفتمین جشنواره مردمی فیلم عمار به نمایش درآمد و به‌ خاطر سوژه جذاب خود هم در اکران‌های مردمی این جشنواره و هم در رسانه ملی، با استقبال خوبی مواجه شد.

حاج اکبر محمدزاده، قهرمان این مستند، با وجود نابینایی، نداشتن یک کلیه و مبارزه با سرطان، شخصی فعال در روستا بوده و با همت، پشتکار و پیگیری‌هایش مشکلات روستا را هم حل و فصل می‌کرده است. حاج اکبر مدتی پیش، بعد از اربعین حسینی درگذشت.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۴۰۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیحات رائفی‌پور درباره اموالش: مستاجرم!

به گزارش «تابناک»، روزنامه اعتماد در گزارشی به موسسه خیریه میعاد مهرمهدوی که متعلق به امیرحسین رائفی‌پور، بردار علی‌اکبر رائفی‌پور است، پرداخته است.

در ادامه قسمتی از این گزارش را می‌خوانید؛

مریدان موسسه مصاف و در راس آنها، علی‌اکبر رائفی‌پور، یکی از پرچمداران دشمنی با قالیباف بودند و بخشی از مسوولیت درگیری در فضای مجازی با هواداران قالیباف را برعهده داشتند. آنها شرایطی ایجاد کرده‌اند که هر کسی از منابع مالی یا سایر مناسبات موسسه مصاف سوالی در فضای مجازی مطرح می‌کند، او را متهم به تطمیع شدن از سوی تیم قالیباف می‌کنند.

شاید این همان خطی باشد برای ناامن کردن و ارعاب افرادی که قصد دارند این موسسه و مدیر آن را به چالش بکشند، پی گرفته می‌شود.

او خود را داعیه‌دار شفافیت می‌داند و از همین‌رو پیش از انتخابات اخیر مجلس، اموال خود را منتشر کرده بود؛ او گفته که مستاجر است و هیچ پولی بابت سخنرانی‌هایش نمی‌گیرد و اگر هم کسی پولی به حساب موسسه واریز کند، ارتباطی به او ندارد!

رائفی‌پور همچنین درباره محل درآمدش برای خرج زندگی نوشته «۶۰۰ میلیون تومان پول نزد یکی از دوستانم (آهنگری) دارم که هر ماه سود آن را محاسبه کرده و پرداخت می‌کند.»

البته او حدود ۷ سال پیش گفته بود که خرج زندگی‌اش را از یک «مغازه عطاری» در «محله‌ای پایین شهر تهران یا خارج از تهران» کسب می‌کند؛ رائفی‌پور در توضیحات بیشتر گفته بود که «من سرمایه‌گذاری کرده‌ام و یکی از دوستانم آنجا کار می‌کند.» او هرگز توضیح نداده که موسسه مصاف با این حجم از فعالیت و واحدهایی که ذیل موسسه تشکیل شده، بودجه برای گرداندن موسسه را از کجا می‌آورد.

دیگر خبرها

  • نکوداشت اکبر زنجانپور در نوزدهمین «شب کارگردان»
  • اسکان مردم روستای سیل زده نوده در روستای آبیز / تکلیف داوطلبین کنکور روستای نوده چه می‌شود؟
  • توضیحات رائفی‌پور درباره اموالش: مستاجرم!
  • شاهنشاه آریامهر حقوق دهخدا را قطع کرد / بازجویی هایی که به مرگ رئیس دانشگاه تهران منتهی شد / سرگذشت غم انگیز سیاستمدار میانه‌رو و ادیب دانشمند
  • سفر به طبیعت بهاری روستای انارک در قالب تصاویر
  • روزگار بحرانی یاران صیادمنش: 9 بازی 3 امتیاز
  • اوسمار قید استادیوم استادیوم آزادی را زد
  • سفر به تهران قدیم؛ شیره‌کش‌خانه‌های سیار در تهران لو رفتند(+عکس)
  • پاسخ تمسخرآمیز سرمربی پرسپولیس به مهم‌ترین سوال تاریخ فوتبال
  • پاسخ اوسمار به مهم‌ترین سئوال علاقمندان فوتبال