Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@13:50:32 GMT

از یک طرف پُز می‌دهیم و از سوی دیگر بی‌توجهیم!

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۵۵۳۸۲

از یک طرف پُز می‌دهیم و از سوی دیگر بی‌توجهیم!

معاون میراث فرهنگی تهران معتقد است: با یافته‌های ۷۰۰۰ ساله در تهران، موضوع باستان‌شناسی شهری در پایتخت در جوامع علمیِ بین‌المللی مطرح است. اتفاقی که می‌تواند یک بابِ فتح برای آغاز حرکت‌های باستان‌شناسانه‌ی شهری باشد، اما تا امروز فقط از یک طرف به داشته‌هایمان پز داده‌ایم و از سوی دیگر به آن‌ها بی‌توجهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، یک باستان‌شناس ادعای نه چندان متفاوت اما جالبی از نتایج کاوش انجام شده‌اش در فروردین ۱۳۹۳ دارد، او بعد از گذشتِ چهار سال از زمانِ کاوش‌اش در بازار صندوق‌سازان تهران، کمتر از یک هفته است که به نتایج کاوش خود دست پیدا کرده؛ نتایجی که تهران را ۷۰۰۰ ساله می‌داند، فارغ از داستانِ کشف اسکلت ۷۰۰۰ ساله‌ای که هیات کاوش مولوی، آن را مسافر چشمه علی ری نامیدند و نه یک بانوی هفت هزار ساله‌ که قدمتِ تهران را ۶۶۰۰ سال عقب‌تر براند.

محسن شیخ الاسلامی - معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران - ، با بیان این‌که پیشینه تهران با قدمتی حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ سال و در محدوده حصار صفوی قرار دارد که در دوره قاجار گسترش پیدا کرده، گفت: معمولا همه تا همین مقطع - صفوی- در تهران به عقب می‌رویم و درباره قبل از این دوره با شک و تردید و مستنداتِ کمتری حرف می‌زنیم.

او با اشاره به کشف اسکلت ۷۰۰۰ ساله در خیابان مولوی در حین انجام عملیات عمرانی که تاریخ‌گذاری آن بسیار فراتر از دوران تاریخی صفوی و اسلامی بود، افزود: تحقیق زیادی روی یافته‌های این عملیات عمرانی انجام شد، شاید یکی از تحلیل‌ها اتفاقی بودن این کشف بود، چون آن را نشانه یک زیست پایدار و گسترده نمی‌دانستند.

وی به کشف یافته‌های اتفاقی قدیر افروند - باستان‌شناس - در بازار صندوق‌سازان تهران اشاره کرد و گفت: یافته‌ها به خودی خود ارزش دارند اما محل قرار گیری، تعداد و جنس آن‌ها ارزش این یافته‌ها را چند برابر می‌کند. نتیجه سالیابی‌ها مشخص کرد که این نشانه‌های زیست به قرن چهارم و پنجم قبل از میلاد برمی‌گردد.

معاون میراث فرهنگی استان تهران، وجود گمانه‌زنی اسکلت بانوی هفت هزار ساله در محدوده‌ی بازار تهران و در خیابان مولوی را نشان‌دهنده‌ی یک عقبه برای تهران دانست  و افزود: موضوع باستان شناسی شهری تهران در جوامع علمیِ بین‌المللی مطرح است. مطرح شدن چنین اتفاقی در تهران به عنوان پایتخت ایران با پیشینه‌ی عجیب‌اش، یک باب فتح است که امیدواریم به یک حرکت باستان‌شناسی شهری منجر شود.

او وجود این لایه‌ی زیرین در تهران به عنوان یک زیست پیش از تاریخ، را جدی‌ دانست و گفت: هر چند سابقه‌ی چندان جدی در این زمینه وجود ندارد اما فکر می‌کنیم که می‌تواند یک فتح باب باشد.

یافته‌های ۷۰۰۰ ساله، زیر این شهر به ظاهر غیرتاریخی

شیخ‌الاسلامی نمونه‌ی دیگر این اتفاق را در میدان «عتیق» اصفهان معرفی کرد و گفت: یافته‌های به دست آمده آن نقطه‌ی کهن در اصفهان، باعث شد مسیر برخی پروژه‌های شهری تغییر کند و نسبت به برخی دیگر بی‌توجهی‌هایی شد، اما امیدوارم نسبت به این لایه‌های باستانی در شهر تهران توجه شود.

او معتقد است: با رویکرد مدیریت شهری و اینکه زیر این شهر به ظاهر غیر تاریخی امروز که روز به روز هم دچار گسست می‌شود یافته‌هایی از قرون چهارم و پنجم پیش از میلاد وجود دارد، می‌توان به بحث باستان‌شناسی شهری توجه کرد.

از یک طرف پز می‌دهیم و از سوی دیگر بی‌توجهیم

وی این اتفاقات را برای شهر تهران شادی‌برانگیز دانست و ادامه داد: از یک سو برای این کشفیات پز می‌دهیم، اما از سوی دیگر وقتی می‌خواهیم برنامه‌ریزی، معرفی و استفاده از نقاط مثبت داشته باشیم به راحتی از کنار آنها عبور می‌کنیم. امیدوارم این بار عبور نکنیم و توجه جدی مدیریت شهری را در این محوطه داشته باشیم.

شیخ‌الاسلامی با بیان این‌که شاگرد پیروز حناچی شهردار جدید تهران است، ادامه داد: می‌دانم او اهل میراث فرهنگی است، به نظر می‌رسد دغدغه این موضوع را دارد، در نگاه کلان‌تر می‌توان این موضوع را در سطح مدیریت شهری مطرح کرد. باید نگاه‌هایمان را از آسمان‌خراش‌ها، پایین‌تر بیاوریم.

حداقل درخواست‌مان، جلوگیری از ساخت‌وساز در بازار تهران است

معاون میراث فرهنگی استان تهران، حداقل درخواستِ این معاونت از مدیریت شهری را، جلوگیری از ساخت‌وسازها در بازار و خیابان های اطراف این محدوده دانست و ادامه داد: خوشبختانه ضوابطی در بازار ایجاد شده که احداث زیرزمین را ممنوع می‌کند. یافته‌های به دست آمده در سطحی حدودا تا چهار و پنج متری به دست آمدند، این حداقل خواسته‌ی ماست که اتفاق بیفتد، چون هر نوع بررسی، تحیلی و کاوش مستلزم زمان است.

او با بیان این که شاید امروز نگاه ما به محدوده بازار و شهر تهران یک نگاه کالبدی در آنچه که می‌بینیم بوده، افزود: اگر قرار باشد این نگاه تبدیل به یکسری ضوابط برای حداقل محدوده شهر تاریخی تهران باشد نیاز به بررسی‌های بیشتری دارد، باید در ضوابط بازنگری شده و سختگیرانه‌تر عمل کنیم.

او به برخی پروژه‌های عمرانی مانند مترو و فاضلاب شهری اشاره کرد و گفت: انواع و اقسام کندوکاوهای شهری مستلزم هماهنگی است، نیاز داریم قدری حساسیت‌ها نسبت به شهرتهران بیشتر شود، ما حساسیت را ایجاد می کنیم و بعد از آن انتظار داریم با ما همراهی و همکاری کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اسکلت بانوی 7000 ساله معاون میراث فرهنگی استان تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۵۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد ویژه «ایمنی و حمل و نقل» در پایتخت 

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، براساس دستورالعمل ابلاغی از سوی شهرداری تهران، اهداف اصلی این رویداد که به‌صورت هماهنگ و یکپارچه در مناطق مختلف پایتخت برگزار می‌شود، ترغیب شهروندان به استفاده از حمل و نقل همگانی، رعایت ایمنی در سفرهای درون‌شهری، مشارکت سازمان‌های مرتبط و نهادهای مردمی و نیز توجه ویژه به موتورسیکلت‌سواران، عابرین پیاده و... اعلام شده است.   

مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران در این باره گفت: این رویداد، اقدامی نمادین است تا با عزم و اراده مشترک، توجه افکار عمومی را به موضوع ایمنی و رعایت مقررات مربوط به حمل و نقل شهری معطوف کنیم.  

شهریار افندی‎زاده تاکید کرد: راهبرد ایمنی، نیازمند همکاری همه دستگاه‌ها و نهادهای متولی و البته همراهی شهروندان است؛ بنابراین، تمام دستگاه‌های مرتبط از جمله پلیس راهور، شهرداری‌ها، شرکت‌های سازنده خودرو، آموزش و پرورش، مسئولان اجرایی و سایر ارگان‌ها و سازمان‌ها، حتی رسانه‌ها  نیاز است در کنار هم  برای مقابله با تلفات ناشی از حوادث ترافیکی چاره‌اندیشی کنند. 

به گفته مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک شهر تهران، رویداد "ایمنی حمل و نقل" درنظر دارد توجه شهروندان تهرانی به‌خصوص اقشار در معرض خطر تصادفات مانند کودکان، افراد مسن، دوچرخه‌سواران، موتورسواران و...، همچنین مدیران شهری، متولیان حوزه حمل و نقل و ایمنی، کاربران و فعالان فضای مجازی و سازمان‌های مردم ‎نهاد را به موضوع مهم رعایت مقررات ایمنی در خیابان‌ها و معابر پایتخت جلب کند. 

افندی‌زاده با اشاره به اینکه این برنامه از چهارم اردیبهشت ماه آغاز و تا دهم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ ادامه خواهد داشت، تاکید کرد: تمرکز بر برنامه‌های آموزشی، ایمنی تردد در خیابان ویژه دانش‌آموزان، اجرای برنامه‌های مشارکتی با سازمان‌های مردم‌نهاد و تولید و انتشار محتوای رسانه‌ای از جمله: اکران پوستر رویداد در ساختمان‌های شهرداری‌های مناطق، نواحی، پارک‌های آموزش ترافیک، همچنین روی انواع سازه‌های تبلیغاتی، پرتابل، بیلبورد، استرابورد و عرشه پل یا نمایش در تلویزیون‌های شهری و تولید و انتشار اخبار از رویدادهای مربوط، از جمله فعالیت‌هایی است که طی یک هفته انجام می‌گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فوت پیرمرد ۷۰ ساله بر اثر برخورد قطار
  • سرنوشت بچه گمشده محله مولوی تهران چه شد؟
  • فوت پیرمرد ۷۰ ساله بر اثر برخورد قطار 
  • رویداد ویژه ایمنی و حمل و نقل در پایتخت
  • توجه ویژه به معماری ایرانی_اسلامی در شهر تهران
  • رویداد ویژه «ایمنی و حمل و نقل» در پایتخت
  • رویداد ویژه «ایمنی و حمل و نقل» در پایتخت 
  • رادیو ۸۴ ساله شد/ اینجا تهران است، رادیو ایران
  • کشف کلاه‌خود ۲۵۰۰ ساله
  • رفع معضل شهری در منطقه ۲ تهران