Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24- مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش اخیر خود تایید کرده است که "ایران تحت پروتکل الحاقی دسترسی‌های تکمیلی به همه سایت‌ها و اماکن مورد نیاز برای بازدید را فراهم کرده و ایران همکاری "به موقع" و "فعالانه" در ارائه چنین دسترسی‌هایی داشته که موجب تسهیل در اجرای پروتکل الحاقی و افزایش اعتماد شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 جدیدترین گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره اجرای تعهدات ایران تحت برجام روز دوشنبه هفته گذشته در حالی در اختیار 35 عضو شورای حکام برای بررسی قرار گرفت که آمریکا چندی پیش دومین مرحله از تحریم‌های یک‌جانبه‌اش علیه ایران که بر اساس برجام تعلیق شده بود را بازگرداند.

تحریم‌های مرحله دوم آمریکا علیه ایران، بخش‌های مختلف انرژی و بانک را در بر می‌گیرد. متاسفانه این تحریم‌ها که به آنها حدود 300 گروه و فرد و شرکت اضافه شده است، بخش‌های مربوط به غذا، دارو و دیگر کالاها و خدمات بشردوستانه از جمله در حوزه رادیوداروها را نیز در برمی‌گیرد که با انتقاد شدید ایران و نیز برخی کشورهای دیگر به ویژه کشورهای باقی‌مانده در برجام شده است.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا اخیرا در اظهاراتی توهین‌آمیز درباره مردم ایران گفت: ایران اگر می‌خواهد مردمش غذا بخورند باید به حرف آمریکا گوش کند.

او گفته است که "به نفع ایران است که به حرف آمریکا گوش کند؛ در غیر این صورت، مردم ایران بهای آن را خواهند پرداخت."

پمپئو افزود: ایران باید تصمیم بگیرد که آیا می‌خواهد مردمش غذا بخورند یا نه.

انجمن علمی پزشکی هسته‌ای کشور هفته گذشته در بیانیه‌ای ضمن انتقاد به تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا نسبت به قرار گرفتن نام شرکت "پارس ایزوتوپ" در لیست تحریم‌های آمریکا به شدت اعتراض و از مجامع بین‌المللی و نهادهای مدعی حقوق بشر خواست، "نسبت به رفع تحریم داروهای رادیواکتیو اقدام جدی به عمل آورند."

شرکت پارس ایزوتوپ تنها تامین‌کننده داروهای رادیواکتیو مورد مصرف مراکز پزشکی هسته‌ای کشور است.

این اقدام غیرانسانی به توقف فعالیت‌های تشخیصی و درمانی وابسته به داروهای رادیواکتیو در بیش از ۱۸۰ مرکز پزشکی هسته‌ای کشور که سالیانه به متجاوز از یک میلیون بیمار خدمات سلامت ارایه می‌دهند، منجر خواهد شد.

بنا بر این گزارش، بعد از خروج آمریکا از برجام بسیاری بر این اعتقاد بودند که ترامپ بر این تصور بوده که با خروج او از برجام،‌ از یک سو ایران واکنش شدید نشان داده و از برجام خارج می‌شود و از سویی کشورهای اروپایی نیز با او همراهی می‌کنند، اما هیچ کدام از این پیش‌بینی‌ها تا کنون محقق نشده است و ایران و سه کشور اروپایی با همراهی چین و روسیه بر سر حمایت از اجرای برجام و رسیدن به ساز و کاری برای منتفع شدن ایران از اجرای برجام در حال مذاکره هستند. 

شایان ذکر است که مقاومت و تلاش ایران و 1+4 در این مسیر، آمریکا را به اقدامات شدیدتر و بیش‌تر علیه ایران و حتی کشورهای 1+4 که از متحدان و رقبای اصلی سیاسی و اقتصادی آن محسوب می‌شوند، وا داشته است. با این حال تلاش اروپا برای دست‌ یافتن به مکانیسمی که بر اساس آن ایران بتواند به معادلات نفتی و بانکی خود ادامه دهد به طور جدی ادامه دارد.

شاید برخی کارشناسان انتظار داشتند ایران برای نشان دادن واکنش خود به تحریم‌های آمریکا، اقدامی هسته‌ای را ترتیب دهد اما سیزدهمین گزارش مدیرکل آژانس نشان داد که همکاری‌های ایران با دیده‌بان هسته‌ای بین‌المللی در بهترین سطح ادامه یافته است.

در بخشی از این گزارش آمده است که "آژانس به ارزیابی اظهارنامه‌های ایران ذیل پروتکل الحاقی ادامه داده است و تحت پروتکل الحاقی دسترسی‌های تکمیلی به همه سایت‌ها و اماکن مورد نیاز برای بازدید در ایران داشته است. همکاری به موقع و فعالانه از سوی ایران در ارایه چنین دسترسی، موجب تسهیل در اجرای پروتکل الحاقی شده که اعتماد را افزایش می‌دهد".

هم‌چنین ، ایران کماکان به آژانس اجازه داده تا از نظاره‌گرها و مهر و موم‌های الکترونیکی آنلاین در زمینه غنی‌سازی استفاده کند تا بدینوسیله وضعیت آنها در اماکن هسته‌ای به بازرسان آژانس مخابره و جمع‌آوری خودکار ثبت سوابق اندازه‌گیری توسط ادوات اندازه‌گیری نصب شده آژانس تسهیل گردد. ایران بنا به درخواست آژانس نسبت به صدور روادید درازمدت برای بازرسان  منصوب آژانس اقدام کرده و برای آژانس در اماکن هسته‌ای، محل کار مناسب فراهم کرده و استفاده از محل کار در مکان‌های نزدیک سایت‌های هسته‌ای در ایران را تسهیل کرده است.

علاوه بر این، ایران تمامی اطلاعات ضروری برای قادر کردن آژانس جهت راستی‌آزمایی تولید کنسانتره سنگ اورانیوم (UOC) و موجودی انبار UOC تولید شده در ایران یا به دست آمده از هر منبع دیگری را ارایه کرده است.

در بازه زمانی گزارش اخیر آژانس، "کل موجودی ذخیره شده اورانیوم غنی‌سازی شده ایران از میزان ۳۰۰ کیلوگرم UF۶ غنی شده تا میزان ۳.۶۷ درصد اورانیوم ۲۳۵ (یا معادل آن در اشکال مختلف شیمیایی) فراتر نرفته است. تا تاریخ ۴ نوامبر ۲۰۱۸، میزان اورانیوم غنی‌شده تا ۳.۶۷ درصد اورانیوم ۲۳۵ ایران ۱۴۹.۴ کیلوگرم بوده است؛ بر اساس برجام و مصوبات کمیسیون مشترک."

یکی از نکات قابل توجه در گزارش آژانس، اشاره آمانو به خروج آمریکا از برجام و اجرای تعهداتش است. آمانو در بخش "سابقه" گزارشش آورده است که "در تاریخ 8 می 2018، رئیس جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، اعلام کرد که "ایالات متحده از توافق هسته‌ای ایران عقب‌نشینی خواهد کرد."

نکته دیگر در سیزدهمین گزارش یوکیا آمانو این است که تایید می‌کند، "از گزارش قبلی مدیرکل، 1.7 تن آب سنگین از ایران خارج شده است و هم‌چنین ایران 1.5 تن آب سنگین برای تحقیق و توسعه‌ فعالیت‌های مربوط به تولید ترکیبات deuterated برای برنامه‌های پزشکی تحت نظارت مستمر توسط آژانس استفاده کرده است.

بر اساس این گزارش، ذخیره آب سنگین ایران ۱۲۲.۸ متریک تن است و در طول دوره گزارش‌دهی این ذخایر به بیش از ۱۳۰ متریک تن نرسیده است.

در چارچوب توافق هسته‌ای ذخایر آب سنگین ایران نباید از 130 تن بیش‌تر شود از این رو ایران بعد از آنکه یکی دو بار ذخایرش به میزان ناچیز از مرز 130 تن عبور کرد و آژانس این مساله را "نگران‌کننده" خواند در ترتیباتی،‌ مازاد ذخایرش را به خارج از کشور تحت نظارت آژانس منتقل می‌کند.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۵۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی: ایران با داشتن اورانیوم غنی‌شده چند هفته با ساخت بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی با اشاره به این که قصد دارد به زودی به ایران سفر کند، خواستار همکاری بیشتر ایران با آژانس شد.

"رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.

با این وجود، گروسی گفت که نسبت به حفظ گفتگو‌ها در این باره متعهد است.

خبرگزاری آلمانی دویچه وله گزارش داد که گروسی در گفت‌وگویی با این خبرگزاری مدعی شد ایران "چند هفته، نه چند ماه" با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد
او افزود:، اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت.

مدیرکل آژانس توضیح داد، در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی نگران‌کننده است، نمی‌توان بر اساس این نتیجه گرفت که ایران در حال حاضر یک سلاح اتمی دارد.

گروسی گفت که اهداف ایران در این زمینه مشخص نیست و تنها می‌توان درباره آن گمانه‌زنی کرد.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای (برجام) در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.
اگرچه، مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت بازگشت تمامی طرفین توافق به اجرای تعهدات خود، اقدامات انجام‌شده را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.

در این میان، مذاکرات میان ایران و طرفین اصلی برجام به منظور احیای این توافق که در مارس ۲۰۲۱ آغاز شد، به بن‌بست رسیده است. ایران طی توافق هسته‌ای متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند.
دویچه وله در ادامه نوشت که گروسی مدعی شد، آژانس از سطح دسترسی مورد نیازش در ایران برخوردار نیست که گمانه‌زنی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن را تشدید می‌کند.

او همچنین به حل‌وفصل نشدن مسئله برخی یافته‌های آژانس، از جمله ذرات اورانیوم در محل‌های پیش‌بینی‌نشده اشاره کرده و گفت که این موضوع به تردید‌ها درباره شفافیت ایران دامن می‌زند.

گروسی گفت: این موضوع محور اصلی گفت‌وگویی بوده است که تلاش کرده‌ام با ایران برقرار کنم.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، با اشاره به افزایش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در پی اقدامات متجاوزانه این رژیم و پاسخ قاطعانه ایران، هرگونه ایده حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کرد.

او بیان کرد:حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است.
گروسی همچنین درباره تهدید حملات هسته‌ای نیز گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت کردن از تسلیحات اتمی، استفاده از تسلیحات اتمی، کسب تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

او همچنین گفت که آژانس همواره از گفتگو‌ها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.

مدیرکل آژانس همچنین درباره مذاکرات میان ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران است، چون چیز‌های زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد داریم به زودی به ایران سفر کنیم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

منبع: ایسنا

tags # اخبار سیاسی سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • ادعای بی‌اساس گروسی درباره برنامه هسته‌ای ایران تکرار شد
  • گروسی به تهران سفر می‌کند
  • گروسی: ایران با داشتن اورانیوم غنی‌شده چند هفته با ساخت بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • اظهارنظر گروسی درباره هسته‌ای شدن ایران/ به تهران می‌روم
  • گروسی: به زودی به ایران سفر می‌کنم
  • گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد