Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-25@14:46:59 GMT

کاهش شدید قیمت مسکن از بهمن ماه!

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۵۵۵۷۴

رکنا: «اگر روند کاهش قیمت ارز ادامه داشته باشد یا نرخ دلار در همین سطح ۱۱ هزار تومان باقی بماند در هفته دوم بهمن یا اسفند ماه شاهد کاهش ۲۵ تا ۳۰ درصدی قیمت‌ها خواهیم بود.»

نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک با اعلام این خبر، به تاثیر پذیری بازار مسکن از کاهش قیمت ارز اشاره کرد و اظهار داشت: هر چند که در یک سال گذشته عوامل متعددی باعث افزایش قیمت مسکن به ویژه در کلان شهر‌ها شد، اما رشد نرخ دلار یکی از مهم‌ترین عوامل اثر گذار در بالا رفتن نامتعارف قیمت مسکن بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این افزایش جهشی قیمت مسکن باعث کاهش چشمگیر معاملات خرید و فروش در بازار شد به طوری که در بازار تهران در تیرماه شاهد کاهش ۲۵ درصدی معاملات مسکن نسبت به مدت مشابه درسال گذشته بودیم و در ماه‌های بعد هم این کاهش معاملات ادامه پیدا کرد. در مردادماه این کاهش معاملات به ۳۶ درصد، در شهریور ماه به ۴۵ درصد و در مهرماه به ۴۰ درصد مدت مشابه در سال گذشته رسید.

عقبایی با اشاره به افزایش نامتعارف قیمت مسکن در طول کمتر از یک سال گذشته اظهار داشت: طبق اعلام بانک مرکزی به طور میانگین در تهران میزان افزایش قیمت مسکن ۸۳.۳ درصد بوده که این رقم در برخی از نقاط به ۱۰۰ درصد هم رسیده است. قیمت میانگین هر متر مربع مسکن که در سال گذشته حدود ۴ میلیون و ۵۰۰ هزارتومان بود امسال طبق گزارش‌های رسمی به بیش از ۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید.

نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران با بیان اینکه این افزایش قیمت جهشی منجر به ایجاد رکود در بازار مسکن شده است، گفت: عدم توقف افزایش قیمت مسکن در طول چند ماه باعث شد تا بازار مسکن دچار رکود تورمی شود.

وی افزود: هر چند که افزایش قیمت مصالح ساختمانی، عوارض شهرداری، افزایش قیمت زمین از جمله موادی بود که منجر به رشد قیمت مسکن شد، اما افزایش قیمت ارز بیشترین تاثیرگذاری را در رشد قیمت مسکن داشت.

عقبایی با تاکید بر اینکه اگر این روند کاهش نرخ ارز در بازار ادامه داشته باشد یا اگر همین کاهش نرخ دلار حفظ شود، به طور قطع در بازار مسکن اثرگذار خواهد بود، گفت: حتی اگر نرخ دلار در همین عدد ۱۱ هزار تومان ثابت بماند قیمت‌ها در بازار مسکن چیزی حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش پیدا می‌کند.

نایب رییس اتحادیه مشاوران املاک تهران تاکید کرد: بازار مسکن نسبت به سایر بازار‌ها مقاوم‌تر است و اثرپذیری خود را به تغییرات دیرتر نشان می‌دهد. به همین دلیل نمی‌توان بلافاصله پس از کاهش قیمت ارز شاهد کاهش قیمت‌ها در بازار مسکن بود و در صورتی قیمت‌ها شکسته می‌شود که شاهد افزایش قیمت دوباره و نوسان قیمت در بازار ارز نباشیم.

عقبایی ادامه داد: اگر روند کاهش قیمت ادامه داشته باشد یا نرخ دلار در همین سطح ۱۱ هزار تومان باقی بماند در هفته دوم بهمن یا اسفند ماه شاهد کاهش ۲۵ تا ۳۰ درصدی قیمت‌ها خواهیم بود

منبع: فردا

کلیدواژه: قیمت مسکن کاهش شدید قیمت مستاجر ها بازار مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۵۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ۲ مشکلِ بزرگ در بازار مسکن ایران

وقوع جهش های ارزی و البته افزایش نرخ تورم در سال های گذشته، در کنار برخی چالش های ساختاری نهادینه شده در اقتصاد ایران نقشی مهم و محوری در افزایش قیمت مسکن در ایران و سخت‌تر شدن خانه دار ‌شدنِ افراد بازی کرده اند. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، بازار مسکن در سال های گذشته شرایط پر فراز و نشیبی را سپری کرده است. در این راستا، به طور خاص وقوع جهش های ارزی و البته افزایش نرخ تورم در سال های گذشته، در کنار برخی چالش های ساختاری نهادینه شده در اقتصاد ایران، همه و همه نقشی مهم و محوری در افزایش قیمت مسکن در ایران و سخت‌تر شدن خانه دار ‌شدنِ افراد بازی کرده اند. 

در این راستا، بانک مرکزی کشورمان در آخرین گزارش خود از وضعیت قیمتی بازار مسکن در تهران، میانگین قمیت هر متر مربع مسکن در پایتخت را چیزی بیش از 81 میلیون تومان اعلام کرد که این عدد در مقایسه با دوره زمانی مشابه سال گذشته از افزایش 24 درصدی و در مقایسه با ماه گذشته، از افزایش بیش از 3 درصدی حکایت دارد. با این همه، هنوز بسیاری از افکار عمومی این سوال را مطرح می کنند که عمده محرک های افزایش قیمت مسکن در ایران چیست؟ 

اگر مولفه تحریم و فشارهای خارجی که کلیت اقتصادی ایران و بخش های مختلف آن نظیر بازار مسکن را نیز متاثر می کند کنار بگذاریم، اینطور به نظر می رسد که بازار مسکن با 2 چالش مهم و محوری دست به گریبان است که برای حل آن ها بایستی تدابیری جدی اندیشیده شود. 

اول اینکه معادله عرضه و تقاضا در بازار مسکن ایران به ویژه در کلانشهرهایی نظیر تهران، حالتی متوازن ندارد. اکنون بخش تقاضا از عرضه پیشه گرفته و همین مساله خود سبب شده تا افزایش قیمت مسکن در پایتخت و متعاقبا دیگر شهرها و مناطق کشورمان(به عنوان مناطقی که از قیمت مسکن در تهران تاثیر می گیرند) را شاهد باشیم. به طور خاص در شهر تهران شاهد هستیم که بخش قابل توجهی از مسکن در حال ساخت نیز عمدتا مربوط به مناطقی است که نیازهای عمده و محوری پایتخت را تامین نمی کند. 

مثلا به جای اینکه در پایتخت شاهد ساخت مسکن باشیم، در مناطق پیرامونی آن این موضوع به نحو ملموس‌تری قابل مشاهده است. از این رو، همین عدم توازن در معادله عرضه و تقاضا در بازار مسکن، سبب شده تا افزایش قیمت ها در بازار مسکن به ویژه در کلانشهرهایی نظیر تهران سرعت بگیرد. 

دوم اینکه دولت نیز همچنان از منظر قواعد دستوری به بازار مسکن می نگرد. معادله ای که ناکارآمدی آن در طی دولت های مختلف کشورمان در سال های گذشته به وضوح اثبات شده و اصرار بر تداوم آن، صرفا مشکلات را بیشتر می کند. در کنار این نوعِ نگاه نادرست، شاهد تشدید فعالیت های دلالی در بازار مسکن و در عین حال، تشدید رویکردهای هیجانی افکار عمومی به بازار مسکن و البته تقویت نگاه سرمایه ای به این بازار نیز هستیم. 

معادلاتی که همه و همه خود در ایجاد عدم توازن در بازار مسکن نقشی محوری بازی می کنند. البته که همانطور که پیشتر نیز گفته شد، مسائلی که در بازار مسکن و افزایش قیمت ها در این بازار ایفای نقش می کنند، بیشتر و گسترده تر از این حرف ها هستند با این حال، مولفه هایی که در این گزارش به آن ها اشاره شد نیز به طور خاص از منظر داخلی، اثرگذاری منفی را بر بازار مسکن داشته و دارند. 

منبع: الف

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دلار باز هم سقوط کرد/ دلار احتمالا به این عدد می‌رسد
  • خاندوزی: دولت خاتمه پروژه‌های ناتمام هستیم/ افشاگری همتی از رانت ۶۰۰ هزار میلیارد تومانی/ صولت مرتضوی: تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است
  • قیمت لیر ترکیه امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • کاهش قیمت جهانی طلا ادامه دارد
  • رهاشدگی قیمت‌ها در بازار اجاره‌بها و رهن مسکن
  • این ۲ مشکلِ بزرگ در بازار مسکن ایران
  • عقب‌گرد قیمت کاغذ در بازار آزاد
  • فشار شدید هزینه مسکن بر خانوارهای کم‌درآمد اروپایی
  • قیمت طلا سقوط کرد
  • رونمایی از پشت پرده گرانی خودرو