Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-24@16:36:48 GMT

یارانه نوزادان امشب واریز می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۵۶۶۲۰

خرداد: نود و سومین مرحله پرداخت یارانه‌های نقدی در حالی امشب اجرا می‌شود که در چندماه اخیر پرداخت یارانه متولدان سال جاری حواشی زیادی پیرامون این طرح به وجود آورده است.
به گزارش خرداد ،این امر در شرایطی اتفاق افتاد که بر اساس قانون بودجه سال جاری قرار بود سه دهک بالای جامعه از فهرست یارانه‌بگیران حذف شوند و برخی رسانه‌‌ها از 825 هزار نوزاد متولد سال جاری به عنوان قربانیان کمبود منابع موجود یاد کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها در سال جاری علاوه بر اینکه نسبت به پرداخت یارانه سه دهک بالای درآمدی همچون گذشته عمل کرد، قرار است امشب اولین یارانه نوزادان سال جاری را بپردازد. 
در این زمینه اکبر ایزدی، رئیس هیات‌مدیره و مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، در گفت‌وگو با «آرمان» می‌گوید: «امشب یارانه کلیه نوزادان متولدشده در سال جاری به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود که رقم آن 45هزار تومان به‌ازای 825 هزار نوزاد متولدشده در سال 97 است.»
**امشب نود و سومین مرحله پرداخت یارانه نقدی اجرا می‌شود. بحثی که در این زمینه همواره وجود داشته است به تامین منابع این طرح بازمی‌گردد. سازمان هدفمندی یارانه‌ها در دولت تدبیر و امید از چه منابعی برای تامین بودجه پرداخت یارانه‌ها استفاده می‌کند؟از دی ماه سال 89 تا کنون، 92 مرحله از پرداخت یارانه نقدی می‌گذرد. نودوسومین مرحله اجرای این قانون نیز امشب به اجرا می‌رسد و سرپرستان خانوار امشب می‌توانند یارانه آبان 97 را از حساب خود برداشت کنند. خوشبختانه در دولت‌های یازدهم و دوازدهم با توجه به مشکلات عدیده مالی فراوانی که وجود داشت و همچنان هم ادامه دارد، ما یک ریال هم از سیستم بانکی و .. برداشتی انجام نداده‌ایم. در 5.5 سال اخیر کل منابع پرداخت یارانه از محل منابع حاصل از اجرای قانون و بخشی نیز طبق قانون از محل بودجه عمومی مندرج در بودجه سنواتی تامین شده است. 
این در حالی است که سازمان هدفمندی یارانه‌ها در سال جاری برای اولین‌بار از شروع اجرای قانون، ریالی از بودجه عمومی استفاده نکرده و پرداخت در بیست و ششم هر ماه بدون تاخیر صورت گرفته است. با نگاهی به عملکرد هرماهه می‌توان دریافت که مبلغ حدود 4100میلیاردتومان از طریق 23هزار شعبه 26 بانک عامل به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود. این در حالی است که ماهانه با حدود 1200میلیون تغییرات ناشی از فوت، تولد، ازدواج، طلاق و... شماره حساب، سرپرست خانوار و… تغییر می‌کند که مدیریت این امر دقت بسیار بالایی را می‌طلبد و این امر در نوع خود در دنیا بی‌سابقه است.
**خبری که طی مدت اخیر با حاشیه زیادی همراه شد، عدم پرداخت یارانه متولدان 97 بود. دلیل این موضوع چه بوده و سرانجام به کجا رسید؟ بالاخره یارانه نوزادان سال جاری پرداخت می‌شود یا خیر؟مساله‌ای که در این زمینه باید به آن اشاره کرد این است که به استناد ماده تبصره 14 قانون بودجه سال 97، برقراری یارانه متولدان سال جاری ابتدا باید به تایید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برسد. اما درباره سرانجام این موضوع باید به اطلاع مردم عزیز برسانم که امشب یارانه کلیه نوزادان متولدشده در سال به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود که رقم آن 45هزار تومان به‌ازای 825هزار نوزاد متولدشده در سال 97 است.
**پرداخت یارانه‌ها طی هفت سال اخیر کمکی هم به کاهش فقر و افزایش عدالت کرده است؟در پاسخ به این سوال تنها به یک نکته بسنده می‌کنم. طبق تبصره 14 قانون بودجه سال جاری، سازمان هدفمندی یارانه‌ها باید 7000میلیارد تومان بابت کمک به معیشت و کاهش فقر مطلق به خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد حضرت امام(ره) و سازمان بهزیستی کشور پرداخت کند. این رقم بابت افزایش 3.5 برابری یارانه‌ افراد فوق‌الذکر بوده که از ابتدای سال 96 صورت گرفت و هدف دیگر آن نیز اضافه‌شدن پشت‌نوبتی‌های سالیان اخیر نهاد حمایتی به مستمری‌بگیران دائم تحت پوشش کمیته امداد حضرت امام(ره) و سازمان بهزیستی کشور است که با لطف الهی دولت بودجه مربوط به اجرای این قانون را از ابتدای سال هم تامین کرده است و هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد.
**پرداخت مطالبات گندم‌کاران از دیگر وظایفی است که امسال بر عهده سازمان هدفمندی یارانه‌ها قرار گرفته است. در این زمینه چه اقداماتی انجام داده‌اید؟یکی از تکالیف دیگری که در قانون بودجه امسال برای سازمان هدفمندی یارانه‌ها در نظر گرفته شده، این است که باید 3300میلیاردتومان بابت خرید تضمینی گندم به کشاورزان پرداخت کنیم. با اینکه سختی‌ها و مشکلات فراوانی در این زمینه وجود داشت، اما خوشبختانه بر اساس قولی که جناب آقای دکتر نوبخت، ریاست محترم سازمان برنامه و بودجه، مبنی بر تسویه مطالبات گندم‌کاران تا پایان مهر دادند، کل مبلغ 3300 میلیاردتومان به حساب کشاورزان واریز شد و در حال حاضر هیچ کشاورزی نیست که طلبی از دولت بابت خرید تضمینی گندم در سال جاری داشته باشد. اما در قانون بودجه سال جاری 3700میلیاردتومان هم بابت کاهش سهم مردم از هزینه‌های سلامت پیش‌بینی شده که به مرور به وزارت بهداشت پرداخت خواهیم کرد.
**علاوه بر پرداخت یارانه نقدی، طرح تامین سبد غذایی و معیشتی شهروندان نیز در دستور کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گرفته است. این طرح را تا چه اندازه راهگشا می‌دانید؟طرح تامین سبد غذایی و معیشت خانوارهای نیازمند اکنون در جریان است، به‌طوری‌که مرحله اول این طرح با تحت پوشش قراردادن مددجویان کمیته امداد، بهزیستی و بنیاد شهید به اجرا رسید و بین 150هزار تا 300هزار تومان بنا به بعد خانوار از دونفره تا پنج‌نفره به بالا واریز کردیم. امروز نیز مرحله دوم این طرح با پرداخت مبلغ سبد غذایی به کارکنان صندوق بازنشستگی کشوری، لشکری و کارکنان صندوق بازنشستگی فولاد به سرانجام می‌رسد. طی هفته‌های آینده نیز گروه‌های هدف بعدی مشمول این طرح می‌شوند و در این زمینه هم جای نگرانی وجود ندارد.
**از برخی افراد و گروه‌ها مانند کارگران روزمزد اطلاعات دقیقی وجود ندارد. ساز و کار شناسایی و رصد این افراد چگونه است؟شناسایی این افراد وظیفه ذاتی وزارت رفاه است و ما فقط به عنوان عامل اجرایی از پرداخت سبد غذایی به این افراد استقبال می‌کنیم. در واقع یکی از عوامل تاخیر در ارائه سبدهای معیشتی، به نبود جامعه اطلاعاتی دقیق بازمی‌گردد. با این حال همکاران ما در وزارت رفاه در حال انجام کراس‌چک بین بانک‌های اطلاعاتی هستند تا این مشکل هم برطرف شود.
**بسیاری از اقتصاددانان معتقدند زمانی که به افراد یارانه نقدی پرداخت می‌شود و در قبال آن فعالیتی مورد مطالبه قرار نمی‌گیرد، در نهایت به افزایش نقدینگی و نرخ تورم می‌انجامد. آنها پیشنهاد می‌دهند که بهتر است دولت برای تامین نیازهای اساسی مردم به سمت کمک‌های غیرنقدی برود. نظر شما در این باره چیست؟البته در این زمینه بین اقتصاددانان اختلاف نظر وجود دارد، ولی بیشتر کارشناسان و تحلیلگران متفق‌القول هستند که پرداخت یارانه، تاثیر چندانی بر افزایش نرخ تورم و بالارفتن حجم نقدینگی نمی‌گذارد، چراکه نه از بودجه عمومی کشور صرف تامین منابع یارانه‌ای می‌شود و نه استقراضی از بانک‌ها صورت می‌گیرد. در واقع پول از جیب مردم به جیب خودشان بازمی‌گردد. بدین‌معنا که شهروندان بابت افزایش قیمت حامل‌های انرژی پول می‌پردازند و ما بخشی از آن را به شکل نقدینگی به آنها بازمی‌گردانیم. درنتیجه این روند منجر به ایجاد نقدینگی نمی‌شود. 
در بدترین شرایط تاثیر پنج‌درصدی برای آن می‌توان در نظر گرفت و نباید آن را به عنوان عاملی اساسی برای مشکلات تورمی و نقدینگی معرفی کرد. زمانی پرداخت یارانه نقدی منجر به افزایش نقدینگی سرگردان می‌شود که از بانک‌ها یا بانک مرکزی استفراض صورت بگیرد و یا صندوق‌های دولتی منبع اصلی تامین هزینه‌ها باشند. در این زمینه باید گفت که امسال پس از هفت سال، برای اولین‌بار به‌منظور اجرای طرح هدفمندسازی یارانه‌ها حتی یک ریال هم از بودجه عمومی استفاده نکردیم. 
هرساله برای تامین منابع هدفمندی یارانه‌ها حدود 12هزارمیلیاردتومان از بودجه عمومی استفاده می‌شد، اما امسال بدون اتکا حتی به یک ریال از بودجه عمومی این طرح در حال اجراست. علاوه بر این در طول فعالیت دولت تدبیر و امید حتی یک ریال هم برای تامین یارانه‌ها استقراض یا چاپ پولی شکل نگرفته است.
**در مجموع 93 مرحله اجرای طرح هدفمندسازی یارانه‌ها چه میزان اعتبار هزینه شده است؟تا به امروز 338هزارمیلیاردتومان به هفت‌میلیارد و 178هزارنفر (واحد) یارانه پرداخت کرده‌ایم.
**سازمان هدفمندی یارانه‌ها جز مشارکت در طرح‌های اقتصادی، در حوزه‌های اجتماعی هم فعالیت خاصی انجام می‌دهد؟بله، ما همواره برای خود یک رسالت اجتماعی هم قائل بوده‌ایم. به عنوان مثال چندی پیش رئیس سازمان زندان‌ها طی مصاحبه‌ای اعلام کرد که برای تامین غذای زندانیان با مشکل مواجه شده‌اند، هفته گذشته ما 100میلیاردتومان طبق قانون به آنها کمک مالی کردیم تا مشکلات ناشی از تامین غذا و تغذیه زندانیان حل شود. این مشکل به دلیل افزایش ناگهانی قیمت‌ها به وجود آمد و طبق بررسی‌ها مشخص شد سازمان زندان‌ها برای تهیه مواد غذایی تا پایان سال به 100میلیارد تومان دیگر سرمایه احتیاج دارد. برچسب ها: نوزادان ، یارانه ، واریزی

منبع: خرداد

کلیدواژه: نوزادان یارانه واریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۶۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعلام دستمزد غیرواقعی حقوق بیمه‌شدگان تامین اجتماعی را ضایع می‌کند

 میرهاشم موسوی در نخستین نشست نظارت ستادی سال ۱۴۰۳ که با حضور معاونان و مدیران بیمه‌ای این سازمان و مشارکت ویدئوکنفرانسی مدیران‌کل استانی و با هدف بررسی راهبرد‌ها و اولویت‌های حوزه بیمه‌ای این سازمان برگزار شد، با اشاره به نقش، جایگاه و اهمیت سازمان تأمین‌اجتماعی در تحقق «جهش تولید» به عنوان شعار سال، گفت: حوزه بیمه‌ای سازمان تأمین‌اجتماعی مهم‌ترین حوزه‌ای است که در راهبری و تحقق شعار سال در حکمرانی تأمین‌اجتماعی می‌تواند اثرگذار باشد و از این حیث امسال در این حوزه وظیفه مهمی در مشارکت در تحقق شعار سال داریم.

وی با تاکید بر این که اجرای کامل پروژه‌های لیست هوشمند و خوداظهاری، از اولویت‌های سازمان تأمین‌اجتماعی در سال جاری است، گفت: در نشست‌هایی که با شرکای اجتماعی، فعالان کارفرمایی و بخش خصوصی داریم، با توجه به مسائل و چالش‌های مطرح شده در خصوص نقش تأمین‌اجتماعی در رونق فعالیت‌ها و کسب و کارها، متوجه می‌شویم علاوه بر دستاورد‌های زیادی که داشته‌ایم، راه‌های نرفته‌ای زیادی هم داریم که ورود به هر کدام، حوزه کسب و کار را، به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم، متأثر و متحول می‌کند.

وی افزود: پایداری منابع همچنان اولویت اصلی سازمان تأمین‌اجتماعی به‌عنوان یک سازمان درآمد - هزینه‌ای با تعهدات بین‌نسلی است و در این مسیر و برای گسترش پوشش بیمه‌ای در سال جاری توسعه پوشش بیمه اتباع و بیمه فعالان پلتفرمی و سکو‌های مجازی را باید با جدیت دنبال کنیم.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی همچنین گفت: در سال جاری اهدافی که برای رشد و تعالی سازمان دیده شده نه صرفاً تحولی که جهشی است. یعنی نه تنها نباید اجازه بدهیم ضریب پشتیبانی کاهش یابد بلکه باید آن را ارتقاء دهیم.

موسوی با یادآوری اهمیت کنترل و مدیریت مصارف، تأکید کرد: همزمان با تلاش برای توسعه پوشش بیمه‌ای و افزایش منابع، نباید اجازه داد حفره‌هایی مانند اجرای نادرست قانون مشاغل سخت و زیان‌آور منابع بیمه‌شدگان را ببلعد.

مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی در خصوص اهمیت فناوری و هوشمندسازی در این سازمان تأکید کرد: باید همچنان برای بخش فناوری اطلاعات و هوشمندسازی، جایگاه پیشران را قائل باشیم. این جایگاه البته با صحبت کردن به دست نمی‌آید و نیاز به تلاش بیشتر و اقدام و عمل و همچنین تعامل حوزه بیمه‌ای استان‌ها با واحد فناوری اطلاعات دارد. بحمدالله در این حوزه، موفقیت‌های خوبی داشته‌ایم و جزو دستگاه‌های برتر شده‌ایم ولی همچنان از نقطه مطلوب فاصله داریم.

وی با اشاره به اهمیت اعلام دستمزد واقعی به عنوان مبنای تعیین و کسر حق بیمه، گفت: همکاران ما امسال علاوه بر بحث‌های مختلف بیمه‌ای، چالش بین‌نسلی بسیار مهمی را مورد توجه قرار دادند که اعلام دستمزد غیرواقعی است.

موسوی تاکید کرد: اعلام دستمزد غیرواقعی به‌عنوان مبنای کسر حق بیمه هم حقوق بیمه شدگان و هم سازمان تأمین‌اجتماعی را ضایع می‌کند. تلاش برای واقعی‌سازی دستمزد‌های مبنای کسر حق بیمه که به سود کارگران هم خواهد بود از اولویت‌های سال جاری در حوزه بیمه‌ای سازمان تأمین‌اجتماعی است.

منابع تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۲ از مصارف آن پیشی گرفت

در این نشست همچنین محمد محمدی معاون بیمه‌ای سازمان تأمین‌اجتماعی با ارائه گزارشی از اقدامات سال گذشته این حوزه، برنامه سال جاری این معاونت را با توجه به بودجه ابلاغی و برنامه‌های تحولی در خصوص وصول مطالبات معوق و جاری و تعهدات، تشریح و تبیین کرد.

معاون بیمه‌ای سازمان تأمین‌اجتماعی با ارائه نمودار‌های آماری و مقایسه سه سال گذشته در حوزه منابع و مصارف گفت: بررسی‌های آماری حکایت از آن دارد که برنامه‌های تحولی پیگیری شده در دوره جدید مدیریتی سازمان تأمین‌اجتماعی، موفقیت‌های ارزشمندی در پی داشته است.

به گفته وی، به عنوان نمونه در حالی‌که در سال ۱۴۰۰ مصارف سازمان بیش از منابع بوده و مطابق آمار‌ها منابع ورودی تنها ۹۸ درصد مصارف را پوشش داده، در سال ۱۴۰۱ منابع و مصارف تقریباً برابر شده و در ۱۴۰۲ با احتساب وصولی اسفند ماه، منابع سازمان از مصارف اندکی پیشی گرفته است.

محمدی همچنین افزود: اعلام دستمزد غیرواقعی به‌عنوان مبنای کسر حق بیمه از مسائلی است که در عین آن‌که بهره‌مندی بیمه‌شدگان از مزایای بیمه‌ای مانند انواع مستمری‌های بازنشستگی، ازکارفتادگی و بازماندگان و برخی تعهدات کوتاه‌مدت مرتبط با دستمزد مبنای کسر حق بیمه را تهدید می‌کند، منابع سازمان تأمین اجتماعی را نیز تحدید می‌کند و به همین دلیل در سال جاری یکی از اولویت‌های اصلی حوزه بیمه‌ای تأمین‌اجتماعی، واقعی‌سازی دستمزد‌های مبنای کسر حق بیمه خواهد بود که نیازمند نظارت و پیگیری جدی و مستمر در واحد‌های اجرایی است.

همچنین در ادامه این نشست، برخی از مدیران استانی از طریق ویدئوکنفرانس به ارائه نظرات، چالش‌ها و مشکلات حوزه بیمه‌ای استان خود پرداختند.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی رفاه و تعاون

دیگر خبرها

  • تأمین آب آشامیدنی قشم با یارانه میلیاری/ صرفه‌جویی کنید
  • وقتی دولت و بذرپاش ابلاغیه رهبری را دور می‎زنند
  • پیش‌بینی ردیف جداگانه بودجه برای قانون معلولان
  • پیگیر اجرای هدفمندسازی یارانه‌های دانشجویی در سال جدید هستیم
  • سهامداران عدالت بخوانند؛ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • سهامداران عدالت بخوانند/ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • منابع و مصارف هدفمندی در بودجه ۱۴۰۳/ پیشنهاد پرداخت یارانه تشویقی کالابرگ الکترونیکی
  • واریز بخشی از مطالبات مراکز درمانی طرف قرارداد تامین‌ اجتماعی
  • کالابرگ اردیبهشت ماه کی واریز می‌شود؟
  • اعلام دستمزد غیرواقعی حقوق بیمه‌شدگان تامین اجتماعی را ضایع می‌کند