Web Analytics Made Easy - Statcounter

به عقیده رئیس سابق مرکز مطالعات فلسطین ، اسرائیل به دنبال یارگیری از میان کشورهای غیر عرب، گسترش ایران هراسی، ایجاد اختلافات قومی و مذهبی و ترویج احساسات ناسیونالیستی است. ۲۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۳ بین الملل آسیای غربی نظرات

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، غرب آسیا منطقه ای است که در حال گذار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این منطقه صف بندی بین جبهه مقاومت و جبهه صهیونیستی و آمریکایی بخوبی قابل مشاهده است. سفر مقامات رژیم صهیونیستی به برخی کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس فرصتی فراهم آورد تا با " علی رضا سلطان شاهی " رئیس سابق مرکز مطالعات فلسطین در این زمنیه گفت‌وگویی انجام دهیم که متن به شرح ذیل است.

سلطان شاهی  با اشاره به سفر مقامات صهیونیستی به کشورهای همجوار ایران و ارتباط آن با طرح صلح آمریکا مشهور به " معامله قرن " گفت: این طرح با راهیابی ترامپ به کاخ سفید مطرح شد . از آنجایی که حد و حدود " معامله قرن " مشخص نیست و متن نوشته شده‌ای در این زمینه وجود ندارد، تمام ابراز نظرها بر اساس رویه و رفتارهای ترامپ گمانه زنی می‌شود لذا هر گونه اظهار نظری در این حوزه را فقط در حد یک احتمال می‌توان مورد توجه قرار داد و نه یک بحث و متن نوشته شده که  بر اساس این متن نوشته شده بگوییم هر رفتاری حاکی از "معامله قرن " است.

روابط با تل‌آویو از سال‌های دور

این کارشناس تحولات فلسطین درباره سفر مقامات رژیم صهیونیستی به کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس گفت: این سفرها موضوع تازه ای نیست. یعنی سران رژیم صهیونیستی طی برنامه هایی که دارند، دیدارهایی را از برخی کشورهایی عربی داشته اند که ما احتمال نمی دادیم تل آویو با این کشورها در چنین سطحی رابطه داشته باشد. بنابراین، سفر اخیر نخست وزیر رژیم صهیونیستی به عمان موضوع جدیدی نیست. اگر ما در پیشینه روابط تل آویو با این کشورها جست‌وجویی کنیم ، ملاحظه خواهیم کرد، این مناسبات از قبل هم وجود داشته است. در کتاب " پیرامونی " اثر " یوسی آلتر" که یکی از استراتژیست های صهیونیستی است، به برخی از این سفر ها اشاره شده است. مثلا در این کتاب، دیدار برخی مقامات رژیم صهیونیستی آنهم در سطح نخست وزیری طی دو دهه از مراکش بیان شده است.

صف بندی جبهه مقاومت با جبهه صهیونیستی

وی درباره رسانه ای شدن سفر مقامات رژیم صهیونیستی به کشورهای همجوار ایران اظهار داشت : آلان در دوره ای قرار داریم که دشمنی رژیم صهیونیستی با ایران از حالت نیابتی و غیر رسمی خارج شده و به یک رویارویی عملی، همه جانبه و آشکار تبدیل شده است. در این حوزه تمام بازیگران منطقه ای باید فراتر از نقش پنهان خود بازی کنند، آنهم به صورت عملی . درحقیقت، موجودیت آنها به همین بازیگری بستگی دارد. اکنون ملاحظه می شود که عربستان به راحتی از دیدار با مقامات رژیم صهیونیستی صحبت می کند یا کشورهایی که قبلا روابط پنهان با تل آویو داشتند، آلان مجبورند این روابط را آشکار کنند تا حضورشان را در جبهه صهیونیستی برای آمریکا و غرب ثابت شود. لذا صف بندی بین جبهه مقاومت و جبهه صهیونیستی هر روز شفاف تر از گذشته می شود. در صف بندی رسانه ای نیز باید طرفداران هر دو جبهه کاملا مشخص شوند. آلان رژیم صهیونیستی به دنبال این است، کشورهای عربی از لحاظ رسانه ای و تبلیغی وفاداری خود را نسبت به تل آویو اعلام کنند . این ابراز وفاداری با پذیرش صهیونیستها، انجام ملاقاتها و سفرها صورت میگیرد، رسانه‌های این کشورها بایستی این مسائل را برجسته سازند.

ناتوانی غرب

این کارشناس تحولات غرب آسیا با اشاره به وضعیت منطقه که در حالت گذار است، گفت: قدرت ها باید تکلیف خود را با بازیگران اصلی در غرب آسیا مشخص سازند. اعضای جبهه مقاومت باید آخرین مقاومت خود را در صحنه عمل نشان دهند. صهیونیست ها نیز بایستی آخرین یارگیری های خود را به سرانجام برسانند . اکنون مشخص شده است که آمریکا و غرب دیگر نمی توانند برای پروژه صهیونیسم بیش از این هزینه کنند. صهیونیست ها برای بقای موجودیت خود در همین حد و اندازه ای که دارند، در حال سرمایه گذاری کردن هستند زیرا صهیونیست های خارج از سرزمین های اشغالی فلسطین ( 8 میلیون و800 هزار نفرند ) به دنبال منافع خود در برون از منطقه غرب آسیا هستند. این در حالی است که اروپا در قد و قامت یک حامی مطلق و همه جانبه از تل آویو دیگر حمایت نمی کند . هنگامی که آمریکا " معامله قرن " را مطرح می کند، می خواهد بگوید دیگر بحث مذاکره نیست. الان کشورهای عربی و فلسطینی ها هرچیزی که ما ارائه دادیم، باید امضاء کنند. واشنگتن دیگر نمی تواند بیش از این منتظر باشد تا دو طرف به توافق برسد یا نرسد.

جبهه مقاومت به دنبال پیروزی مطلق

وی درخصوص وضعیت جبهه مقاومت در منطقه غرب آسیا گفت: این جبهه هزینه زیادی متحمل شده و به دنبال یک پیروزی تقربیا مطلق است که تا حدی دست یافتن به آن ممکن است، ضمن اینکه اگر قرار بود این جبهه به یک پیروزی نسبی رضایت دهد، نمی بایست در سوریه، عراق این طور هزینه می کرد. لبنان و یمن هم در جبهه مقاومت قرار دارند و به نظر می رسد پیروزی حوثی ها در یمن محرز است . اگر چه رژیم بحرین در جبهه صهیونیستی قرار دارد اما مردم این کشور در جبهه مقاومت هستند زیرا مبارزه و مقاومتی مردمی در بحرین ادامه دارد و دورنمای آن به نفع جبهه صهیونیستی نیست البته خیلی از کشورهای دیگری که ما انتظار نداریم که با جبهه مقاومت اعلام همبستگی کنند اما در برابر عادی سازی مناسبات با رژیم صهیونیستی در حال مقاومت هستند.

دستاوردهای بزرگ مقاومت

این کارشناس تحولات فلسطین تصریح کرد: تنها چیز مهم برای صهیونیست‌ها این است اگر کشورهای اسلامی با تل آویو رابطه رسمی بر قرار نمیکنند، حداقل در ظاهر مثل عمان باشند تا اسرائیل یک ژست رسانهای به خود بگیرد و جبهه ای که در ضعف کامل به سر می برد، یک خودنمایی بکند. بنده معتقدم، ما هزینه های زیادی در جبهه مقاومت پرداخت کردیم اما هیچ وقت به دستاورهایش در این سطح توجه نکردیم . جبهه مقاومت دستاوردهای بزرگی به ویژه در عراق، سوریه و یمن به دست آورده است . در حقیقت، تمام اینها عمق جبهه استراتژیک مقاومت را می رساند آنهم در منطقه ای که قدرت های سلطه طلب برایش خیلی خواب دیده اند تا کاملا تحت تسلط خود بیاورند اما به این هدف نرسیدند . ایران با این جایگاهی که در جبهه مقاومت دارد، به سواحل دریای مدیترانه رسیده و در عراق توانسته از لحاظ نظامی، امنیتی و سیاسی دست برتر را داشته باشد . در یمن اوج مبارزات است دشمنان تمام توان خود را برای به زانو در آوردن ملت یمن گذاشته اند ولی موفق نشدند و این از دستاوردهای مقاومت است که باید آنها را مطرح کرد.

احیای دکترین پیرامونی

سلطان شاهی از احیای دکترین پیرامونی از سوی رژیم صهیونیستی خبر داد و گفت: این دستاوردها بدین معنا نیست که رژیم صهیونیستی کاملا شکست خورده است ما باید نسبت به سیاست های این رژیم هوشیار باشیم. یکی از آن سیاست ها احیای دکترین " پیرامونی " است. این دکترین توسط دستگاه سیاست خارجی رژیم صهیونیستی در حال پیگیری و اجراست. بر اساس این دکترین، تل آویو به دنبال یارگیری از میان کشورهای غیر عرب، گسترش ایران هراسی، محدود کردن ایران در چارچوب مرزهایش، ایجاد اختلافات قومی و مذهبی و ترویج احساسات ناسیونالیستی است. اینها موضوعاتی هستند که ما باید به عنوان آسیب شناسی باید درنظر داشته باشیم. ما باید از آن منافذی که صهیونیست ها درحال بهره برداری هستند، جلوگیری کنیم و از این منافذ ضربه نخوریم.

انتهای پیام/

R36442/P36442/S8,90/CT2 واژه های کاربردی مرتبط اتحادیه عرب

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اتحادیه عرب اتحادیه عرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۷۱۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا ترکیه روابط تجاری با رژیم صهیونیستی را تعلیق کرد؟

کارشناس مسائل بین الملل با بیان این که ترکیه با قطع روابط تجاری با رژیم صهیونیستی و حمایت کامل از غزه می تواند روابطی را که از دست داده، احیا کند، گفت: به نظر می رسد اردوغان به دنبال این است به جای قطر، میانجی گری میان حماس و اسرائیل را به دست آورد و نقشی در این مساله ایفا کند.

به گزارش ایسنا، به دنبال فشارهای سیاسی درونی و بیرونی نسبت به سیاست‌های ترکیه در قبال جنایت‌های رژیم صهیونیستی، نهایتا این کشور تصمیم گرفت تا روابط اقتصادی و تجاری خود با رژیم صهیونیستی را قطع و یا به حالت تعلیق در آورد.

وزارت بازرگانی ترکیه تایید کرد که این کشور تجارت با رژیم صهیونیستی را به طور کامل به حالت تعلیق درآورده است و این تصمیم تا زمانی که از ارسال بی وقفه کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه اطمینان حاصل نشود، لازم الاجرا خواهد بود.

«رجب طیب اردوعان» رئیس‌جمهور ترکیه هم درباره این تصمیم گفت: ما می‌خواستیم بدون عجله روند را ارزیابی کنیم و این گام را برداشتیم. کل غرب برای اسرائیل کار می‌کند. آنها برای اسرائیل کار می‌کنند، به ویژه ایالات متحده. همانطور که آنها سرمایه‌های خود را بسیج کردند، مردم فلسطین محکوم به این شدند که در برابر بمب‌های اسرائیلی بمیرند. ما نتوانستیم در مقابل این امر کاری نکنیم، بنابراین گام‌هایی برداشتیم و این در را بستیم.

بر اساس آمار تجارت خارجی ترکیه که توسط اسپوتنیک تحلیل شده است، این کشور در سال ۲۰۲۳ به ارزش ۵.۴ میلیارد دلار کالا به اسرائیل صادر و ۱.۶ میلیارد دلار کالاهای اسرائیلی وارد کرده است.

«فرشید باقریان» در گفت‌وگو با ایسنا در تحلیل خود از قطع روابط تجاری ترکیه با رژیم صهیونیستی در پی تداوم جنایت‌های این رژیم در غزه اظهار داشت: این که هر دولتی روابطش را با اسرائیل به هر میزانی قطع یا کم کند و یا به حداقل برساند خبر خوشایندی است و چه بهتر که چنین اتفاقاتی تبدیل به یک مدل یا الگو در جهان شود.

وی افزود: این که اردوغان دیر تصمیم به چنین کاری گرفت جای انتقاد دارد و از این که به هر حال اقدام کرد هم جای تشکر دارد، رئیس‌جمهور ترکیه در سخنرانی اخیر خود خطاب به مردم و بخش‌های اقتصادی کشورش گفت این ضرر را تحمل کنید آنچه مهم است انسانیت است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل همچنین درباره این که چرا در این مقطع زمانی ترکیه چنین کاری را انجام داد؟ گفت: پس از شکست حزب اردوغان در انتخابات اخیر شهرداری‌ها در ترکیه، آن ها یکسری آسیب شناسی‌هایی را انجام دادند و این حرکت دلایل گوناگونی داشت؛ نخست این که حمایت کامل نسبت به مساله فلسطین نداشتند، مساله دیگر این که چون قطر تصمیم گرفت در میانجی‌گری صلح میان حماس و اسرائیل نقشی نداشته باشد، ترکیه تلاش می‌کند تا او این نقش را ایفا کند، قابلیتش را هم دارد، در واقع ترکیه به دنبال این است که برخی از پرستیژهای بین‌المللی از دست رفته‌اش را به دست آورد.

باقریان تصریح کرد: اگر حماس دفترش در قطر را به حالت تعلیق در آورد محل بعدی برای برگزاری اقدامات و گفت‌وگوها استانبول خواهد بود. به نظر می رسد اردوغان مجبور است در آینده نزدیک معادله ای در روابطش با آمریکا، حماس و یا اسرائیل برقرار کند، معادله‌ای که درصدهای آن را اردوغان تعیین می‌کند.

وی در ادامه یادآور شد: در دوره‌ای که اسرائیل نسل‌کشی انجام می‌داد روابط اقتصادی و تجاری ترکیه با این رژیم برقرار بود و بسیاری از مسلمانان از درون جامعه ترکیه دور شدند لذا حمایت از غزه و قطع حمایت از اسرائیل می‌تواند روابطی که از دست داده را احیا کند.

تظاهرات چهار روزه در ترکیه علیه تجارت با رژیم اسرائیل


این کارشناس مسائل بین الملل با طرح این پرسش که آیا قطع روابط تجاری ترکیه با اسرائیل تداوم خواهد داشت یا خیر؟ گفت: تمام این موضوعات به کریدور گاز مربوط است زیرا در تاریخ ۲۴ می قرارداد گازی با انگلیس به اتمام می‌رسد و ترکیه تلاش دارد این قرارداد گازی جدید را دنبال کند که می‌تواند با چند کنسرسیوم انجام شود، در واقع اگر بازبینی در قرارداد گازی انجام شود ترکیه یکی از طرف‌های خواهان آن خواهد بود.

باقریان همچنین به اهداف اردوغان از قطع روابط تجاری با اسرائیل اشاره کرد و گفت: این تحولات به پایان نسل کشی و برقراری آتش بس ارتباط دارد، این که آمریکا بتواند با اعمال فشار، برقراری آتش بس را فراهم کند خیلی زیاد است و ترکیه هم تلاش می کند هر چه زودتر به آتش بس برسند.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حمایت مغربی‌ها از تجمعات ضد صهیونیستی در دانشگاه‌های غربی
  • چرا ترکیه روابط تجاری با رژیم صهیونیستی را تعلیق کرد؟
  • وزیر خارجه: قطع روابط با اسرائیل در توقف نسل کشی مهم است
  • چرا مقاومت بحرین شرکت «تراک‌نت» اسرائیل را هدف قرار داد؟
  • سرطان اسرائیل در روز‌های پایانی
  • ایده «دو دولتی»؛ نسخه‌ای که به‌جای شفا، کور می‌کند
  • عادی سازی روابط با اسرائیل، شرط امضای توافقنامه دفاعی آمریکا و عربستان
  • سرطان اسرائیل در روزهای پایانی
  • چرا اسرائیل یک گلوله هم به سمت یمن شلیک نکرده است؟
  • «قطع روابط» و «تحریم عملی» نقش مهمی در توقف جنایات رژیم صهیونیستی دارد