Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - اجلاس سران سازمان همکاري‌هاي اقتصادي آسيا-پاسفيک (اَپک) (APEC) در کشور جزيره اي و کوچک پاپوا گينه نو در اقيانوس آرام آغاز شد.
در اين اجلاس دو روزه، 21 تن از سران و مقامات ارشد شرکت کننده، پيشنهاد هاي سه گانه شوراي تجاري سازمان همکاري‌هاي اقتصادي آسيا-پاسفيک (اَپک) براي کاهش مناقشات تجاري و افزايش رشد اقتصادي را بررسي مي کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اين پيشنهادات شامل حمايت از حل و فصل مناقشات تجاري با کمک سازمان تجارت جهاني، گسترش همکاري هاي فعال با کشورها و افزايش بودجه ساخت تاسيسات زيربنايي است.
اپک اميدوار است با همکاري اعضا بتواند بر مشکلات و چالشهاي اقتصاد جهاني فايق آيد. از ديدگاه ناظران سياسي، اجلاس سران اپک در حالي در کوچکترين و فقيرترين کشور عضو ان برگزار مي شود که دونالد ترامپ رئيس جمهوري آمريکا با اتخاذ سياستهاي يک جانبه گرايانه اقتصادي در حمايت از صنعت و توليدات داخلي اين کشور از يکسو و خارج شدن از پيمانهاي مهم اقتصادي و تجاري از سوي ديگر همکاري ها و قوانين بين المللي را با چالش جدي مواجه کرده است.
در واقع ترامپ با خارج کردن امريکا از پيمانهاي بين المللي نه تنها انها را تضعيف کرده بلکه اعتراض و انتقاد کشورهاي مختلف از جمله متحدين واشنگتن را نيز برانگيخته است.
«ولتر لومن» walter loman کارشناس مسايل بين المللي معتقد است: دونالد ترامپ رييس‌جمهور آمريکا، چندان اعتقادي به «چندجانبه‌گرايي» ندارد و شعار اول امريکا را مي دهد اما براي مهار کره شمالي مجبور است با اپک همکاري کند تا کشورهاي ديگر آسياي شرقي را با خود همراه سازد.
بنابراين اجلاس سران اپک در حالي در پاپووا گينه نو ي است که تحولات اقتصاد جهاني در حال تجربه شرايط جديد بدون حضور امريکا در پيمانهاي بين المللي هستند.
اپک بزرگترين تشکل اقتصاد جهاني است که حدود 39 درصد جمعيت جهان؛‌57 درصد کل توليد ناخالص داخلي و 17 درصد تجارت جهاني را در اختيار دارد.
با اين حال در عمل نتوانسته است انتظارات کشورهاي ضعيف تر اپک مانند ويتنام ،فيليپين شيلي و پرو را براي کمک به رشد اقتصاديشان براورده نمايد.
به همين دليل بسياري از محافل در اين کشورها براين اعتقادند اپک صرفا بهانه اي براي دستيابي ازاد کشورهاي قدرتمند عضو به بازارهاي اعضا است.
اجلاس سران سازمان همکاري‌هاي اقتصادي آسيا-پاسفيک (اَپک) در حالي در پاپواگينه نو برگزار مي شود که اين جزيره واقع در اقيانوس ارام به زنداني مخوف براي مهاجران غير قانوني که مي خواهند وارد استراليا شوند تبديل شده است و دولت اين کشور پس از بازداشت ، آنان را به زندانهاي پاپوا گينه نو منتقل مي کند که بارها با انتقاد محافل بين المللي و حقوق بشري روبرو شده است.
زيرا بازداشت شدگان بدون دستيابي به وکيل و رسيدگي قضايي به وضعيتشان بلاتکليف در اردوگاههايي در اين جزيره نگهداري مي شوند که فاقد هرگونه امکانات بهداشتي، پزشکي و آب آشاميدني است.
«اليسون بتيسون» elison betison کارشناس مسائل بين‌الملل معتقد است:
زنداني کردن مهاجران غير قانوني به مقصد استراليا در پاپوا گينه نو در تقابل با قانون بين‌المللي و غير انساني است. در جامعه مدرن، اين اقدامات غيرقابل قبول است. استراليا به عنوان يکي از امضاء کنندگان کنوانسيون پناه‌جويان متعهد به سکني دادن به پناه‌جويان است. عدم پاسخ‌گويي دولت استراليا به عنوان عضو سازمان اپک به نقض حقوق مهاجرين غير قانوني و شرم‌آور است.
از اينرو پناهجويان زنداني در اردوگاههاي گينه نو از اجلاس سران اپک انتظار دارند به وضعيت انان توجه و رسيدگي نمايند.
ترديدي نيست برگزاري اين اجلاس مي تواند پرده از جنايات دولت استراليا در مورد پناهچويان زنداني در گينه نو بردارد و در همان حال ميزان توجه و الزام مدعيان دفاع از حقوق بشر را که در اجلاس اپک حضور دارند نشان مي دهد.
135/118
نويسنده : مجيد وقاري
کليدواژه اجلاس

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۸۰۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصفهان صاحب ظرفیت‌های ناشناخته زیادی است

نماینده ویژه وزارت خارجه در اصفهان گفت: اصفهان برای دنیا قصه ناگفته زیادی دارد و این استان صاحب ظرفیت‌های ناشناخته زیادی است به شکلی که حتی برخی از زیرساخت‌های تولید اصفهان حتی در تهران هم وجود ندارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، مصطفی دولت‌یار در نشست خبری اجلاس اتاق‌های بازرگانی عضو مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا اظهار داشت: این اجلاس یک رویداد ملی است و به طور معمول در پایتخت‌های کشورها برگزار می‌شود؛ در این راستا و به منظور شناساندن هر چه بیشتر ظرفیت‌های استان اصفهان با مسئولان مربوطه رایزنی و موافقت آنها را برای گزاری اجلاس کسب کردیم و توانستیم که تعامل لازم برای برگزاری اجلاس در اصفهان به وجود آوریم. 

وی با بیان اینکه اصفهان برای دنیا قصه ناگفته زیادی دارد، افزود: اصفهان ظرفیت‌های ناشناخته زیادی دارد به شکلی که حتی برخی از زیرساخت‌های تولید اصفهان حتی در تهران هم وجود ندارد، اما متأسفانه از این ظرفیت و زیرساخت‌ها کمتر استفاده می‌شود. 

نماینده ویژه وزارت خارجه در اصفهان یادآور شد: اصفهان از نظر تاریخی یک شهر جهانی بوده و هست و باید تلاش کنیم که این ظرفیت‌های جهانی را از حالت بالقوه به حالت بالفعل دربیاوریم و به دنیا بشناسانیم و با این دیدگاه تلاش کردیم که این اجلاس را در اصفهان برگزار کنیم. 

وی در ادامه به توانمندی‌های مدیریتی موجود در سطح استان اشاره کرده و گفت: اصفهان در همه حوزه‌ها از جمله هنری، علمی، کشاورزی ، هنری، دانشگاهی و غیره حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و ما بر آن هستیم تا ظرفیت‌های مدیریتی این حوزه‌ها را تقویت کنیم تا بتوانیم از نعمت‌های خدادادی موجود در استان بهتر استفاده کنیم. 

دولت‌یار در ادامه به خدمات وزارت خارجه به فعالان اقتصادی اشاره کرده و گفت: وزارت امور خارجه می‌تواند خدمات گسترده‌ای در اختیار فعالان اقتصادی قرار دهد و در برگزاری این اجلاس نیز تلاش‌های قابل تحسینی انجام شد و امید می‌رود که در آینده نیز این قعالیت‌ها ادامه داشته باشد. 

وی در بخش دیگری از سخنانش به وظایف نمایندگی وزارت خارجه در اصفهان اشاره کرده و گفت: نمایندگی وزارت خارجه در استان وظایفی بر عهده دارد که  کمک‌ به فعالان اقتصادی، هنری علمی و حوزه‌های مختلف، معرفی  اصفهان و ظرفیت‌های آن در سطح جهانی از جمله مهم‌ترین آنهاست. 

وی مقابله با فضای ملتهب رسانه‌ای را بزرگترین دستاورد اجلاس ACD، دانسته و گفت: متأسفانه علیه اصفهان فضای ملتهب رسانه‌ای شکل گرفته و برگزاری این اجلاس می‌تواند هجمه‌های وارده را خنثی کند و به صاحبان مناصب اقتصادی و تجاری که در اصفهان حضور پیدا می‌کنند نشان دهد که اصفهان شهری توسعه‌یافته با  ظرفیت‌های اقتصادی، تجاری، دانشگاهی و غیره است. 

مدیر دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در استان اصفهان افزود: علاوه بر این برگزاری اجلاس می‌تواند برای جذب سرمایه‌گذاری از طریق افراد حاضر در این رویداد را فراهم کند و باید بتوانیم در دو سه روز حضور میهمانان در اصفهان در نشست‌هایی که می‌تواند فرصتی برای آشنایی و پیوند در زمینه اقتصادی و تجاری باشد، استفاده کنیم. 

وی، دستاورد سوم را آشنایی با همتایان و شبکه‌سازی اقتصادی برشمرد و گفت: شناسایی رو در رو می‌تواند زمینه‌ساز شبکه‌سازی و فعالیت‌های اقتصادی باشد.

انتهای پیام/170

دیگر خبرها

  • امضای یادداشت تفاهم بین دبیران شورای عالی امنیت ملی ایران و روسیه
  • اولین تصاویر از امضای توافقنامه امنیتی بین ایران و روسیه + جزئیات
  • ۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می آیند
  • اصفهان؛ میزبان دومین اجلاس مجمع گفت‌وگوی همکاری آسیا
  • حضور مهمانان جبهه مقاومت در اجلاس پیرغلامان حسینی کرمان
  • جبهه مقاومت، میهمان بیست و یکیمین اجلاس پیرغلامان حسینی
  • بهره فرهنگی اجلاس پیرغلامان باید در استان کرمان ماندگار شود
  • اجلاس اتاق‌های بازرگانی فضای اقتصادی اصفهان را تغییرمی‌دهد
  • اصفهان صاحب ظرفیت‌های ناشناخته زیادی است
  • برگزاری «دوازدهمین نشست بین‌المللی مقامات مسئول در امور امنیتی» در روسیه