Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه بین الملل خبرگزاری تقریب به نقل از روابط عمومي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، اين همايش با حضور دانشجويان و استادان دانشگاه حلب و نيز سفير، رايزن فرهنگي و وابسته فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در دمشق برگزار شد و شامل مراسم افتتاحیه و دو جلسه علمی بود.

جدوع، رئیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های دانشگاه حلب در آغاز آيين افتتاحيه گزارشی از روند شکل‌گیری این همایش ارائه داد؛ سپس ترکابادی، سفیر كشورمان طی سخنانی موضع جمهوری اسلامی ایران نسبت به عادی‌سازی روابط کشورهای عربی با کیان صهیونیستی را بیان كرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وي در سخنان خود تأکید کرد: قضیه فلسطین مهم‌ترین قضیه برای امت اسلامی است، جوهر درگیری با دشمن اشغالگر صهیونیستی را تشکیل می‌دهد و قضیه‌ای حق و عادلانه است و حتماً در نهایت پیروز خواهد شد و آنانی که برای ملت فلسطین و تمامی ملت‌های منطقه، بد و شر می‌خواستند و می‌خواهند، شکست خواهند خورد و درهم خواهند شکست.

تركابادی ادامه داد:راه چاره ملت فلسطین، تمسک به زمین و حق و دفاع از مقدساتش است که راه پیروزی نیز است.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوريه در ادامه با تمجید از مقاومت و فداکاری ملت و جنگندگی و قدرت ارتش سوریه، تصمیم حکیمانه رئیس جمهور سوریه که شجاعانه در برابر توطئه علیه کشورش مقاومت كرد و نقشه‌های ترسیم شده برای نابودی سوریه و منطقه را به شکست کشاند را عامل مهمی در این روند برشمرد.

وي در ادامه تأکید كرد: پیروزی در حلب و در تمام سوریه در حافظه تاریخی باقی خواهد ماند.

ترکابادی در ادامه به وحدت صف و هم‌افزایی تلاش‌ها و همراهی علیه نقشه‌های صهیونیستی، آمریکایی و غربی دعوت و تأکید کرد: این سرزمین مبارک که بزرگ‌ترین تمدن‌ها را ایجاد كرده و خاستگاه ادیان الهی بوده، منبع خیر و صلح خواهد ماند.

پس از آن ابراهیم حدید، رئیس شعبه حزب بعث در دانشگاه حلب طی سخنانی در مورد اهمیت برگزاری این همایش در دانشگاه حلب و پیامی که این فعالیت در بر دارد، صحبت کرد؛ وی گفت: در حالی برخی رژیم‌های عربی به طور شرم‌آوری به سمت عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی می‌شتابند که خدمت به نقشه صهیونیستی به هدف از هم پاشیدن منطقه است.

با اتمام آيين افتتاحيه نخستین جلسه علمی برگزار و طی آن ترکابادی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در سوریه تحت عنوان «خطر ترسیخ فرهنگ عادی‌سازی روابط با کیان صهیونیستی بر وحدت و آینده امت»، انیس نقاش، ريیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های راهبردی شبکه امان تحت عنوان «نقش مراکز پژوهشی و مطالعات راهبردی و نخبگان محور مقاومت در مقابله با فرهنگ عادی‌سازی روابط»، نضال الصالح، ريیس اتحادیه نویسندگان سوریه تحت عنوان «نقش اهل فکر در برحذر داشتن ملت‌ها از خطر انحراف قطب‌نما از دشمنی با کیان صهیونیستی به دشمنی با جمهوری اسلامی ایران»، شیخ محود عکّام، مفتی حلب تحت عنوان «موضع علمای دین نسبت به انحراف قطب‌نما از دشمنی با کیان صهیونیستی به دشمنی با جمهوری اسلامی ایران و نقش آنها در مقاومت در برابر عادی‌سازی روابط فرهنگی» و احمد جدوع، ريیس مرکز مطالعات و پژوهش‌های راهبردی دانشگاه حلب تحت عنوان «روند عادی‌سازی روابط رسمی و فرهنگی میان کشورهای حاشیه خلیج فارس و کیان صهیونیستی (قطر به عنوان نمونه)» مقالات و سخنرانی‌های خود را ادامه دادند.

در دومين جلسه علمی هم احمد ملّی، استاد دانشگاه و ريیس مرکز مطالعات قانونی و سیاسی دانشگاه لبنان تحت عنوان «محور مقاومت خط دفاعی اول علیه عادی‌سازی رسمی و فرهنگی روابط با کیان صهیونیستی»، بُحیصی، ريیس انجمن دوستی فلسطين و ایران تحت عنوان «معانی و خطرات عادی‌سازی روابط با کیان صهیونیستی»، احمد الحمیدی العنزی، استاد دانشگاه و معاون مرکز مطالعات و پژوهش‌های راهبردی دانشگاه حلب تحت عنوان «روابط عادی‌سازی بین کشورهای حاشیه خلیج فارس و کیان صهیونیستی و اثر آن بر قضیه فلسطین»، مسعود اسداللهی، استاد دانشگاه و تحلیلگر مسايل راهبردی منطقه تحت عنوان «آیا اقدامات عادی‌سازی روابط عربی ـ صهیونیستی، اعلام یهودی بودن دولت صهیونیستی را امکانپذیر ساخت؟» و ناصر قندیل، نماینده سابق پارلمان لبنان و ريیس تحریریه روزنامه البناء چاپ بیروت تحت عنوان «عادی‌سازی روابط خطرناک‌ترین نوع خیانت»، به بيان سخنراني‌ها و نظرات خود پرداختند.

با پایان يافتن جلسات علمي، ابوالفضل صالحی‌نیا، رایزن فرهنگی ايران در سوريه گفت: بنای این همایش حدود چهار ماه پیش گذاشته شد؛ ولی امروز در حالی برگزار می‌شود که شاهد نمونه‌ها و اقدامات آشکار عادی‌سازی سیاسی و فرهنگی برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با کیان صهیونیستی هستیم و این بیانگر اهمیت موضوع این همایش و ضرورت پرداختن به آن است.

صالحی‌نیا ابراز امیدواری کرد: این همایش پایه‌گذار دبیرخانه دايمی مقابله با عادی‌سازی روابط با کیان صهیونیستی باشد و منجر به شکل‌گیری تشکلی فراگیر در این زمینه شود.

در پایان بیانیه همایش قرائت شد؛ در بخشي از اين بيانيه آمده است: امضاکنندگان این بیانیه خواستار ایجاد دبیرخانه دايمی فرهنگ مقاومت علیه عادی‌سازی روابط با کیان صهیونیستی به عنوان تشکلی مستقل و غیر دولتی که مقر آن در حلب باشد، شده‌اند.

در این بیانیه که 16 بند دارد، همچنین تأسیس اتحادیه ادبا و اندیشمندان مقاومت، گسترش فرهنگ مقاومت در برابر عادی‌سازی روابط و بایکوت رژیم صهیونیستی با روش‌های مختلف از جمله وارد کردن این فرهنگ در نظام آموزشی و همچنین تبدیل دفاتر بایکوت رژیم صهیونیستی به وزارتخانه حاکمیتی، درخواست شده است.

انتهای پیام/

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۸۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منابع آگاه: دولت بایدن و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره یک توافق هستند

منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن و عربستان درحال بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند.

به گزارش ایسنا، منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند. این درحالی است که توافق عادی سازی روابط بین رژیم صهیونیستی و عربستان در چارچوب یک معامله بزرگ در منطقه هنوز دور از دسترس است.

طبق گزارش رأی الیوم، این منابع اعلام کردند مذاکره کنندگان آمریکایی و عربستانی در حال حاضر اولویت را به معاهده امنیتی دوجانبه‌ای می‌دهند که ممکن است بخشی از معامله بزرگتری باشد که به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی ارائه می‌شود و وی باید تصمیم بگیرد که آیا امتیازهایی را برای تضمین عادی سازی تاریخی روابط با ریاض خواهد داد یا خیر.

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پنجشنبه اعلام کرد: ما به توافقی درباره بخش آمریکایی-عربستانی معامله بسیار نزدیک هستیم. می‌توانیم در یک زمان بسیار کوتاه جزئیات را حل کنیم.

به گفته دیپلمات‌های خارجی در کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و منابعی در واشنگتن احتمالا این بخش از طرح مربوط به ضمانت‌های رسمی آمریکا برای دفاع از عربستان و دستیابی عربستان به سلاح‌های آمریکایی پیشرفته‌تر باشد.

منابع آگاه پیش بینی کردند توافق امنیتی ریاض و واشنگتن شامل تبادل تکنولوژی‌های مدرن با ریاض از جمله تکنولوژی مربوط به هوش مصنوعی باشد.

یک مسئول آمریکایی اعلام کرد: پیش بینی می‌شود بندهای توافق ظرف چند هفته تکمیل شود.

این درحالی است که عربستان بر لزوم توقف جنگ غزه قبل از هرگونه صحبت درباره عادی سازی روابط با تل آویو تأکید دارد.

میلر گفت: عربستان توضیح داد تا زمانی که جنگ غزه ادامه دارد توافق عادی سازی روابطی وجود نخواهد داشت.

اخیرا آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا سفری به منطقه داشت و مذاکرات جداگانه‌ای با بنیامین نتانیاهو و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان برگزار کرد.

از سوی دیگر روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت، توماس فریدمن، تحلیلگر روزنامه نیویورک تایمز شروط عربستان را به عنوان بخشی از مذاکرات بین واشنگتن و ریاض برای عادی سازی روابط میان عربستان و رژیم صهیونیستی فاش کرد.

این شروط عبارتند از ایجاد یک روند سه تا پنج ساله برای تشکیل کشور فلسطین، توقف شهرک سازی در کرانه باختری و عقب نشینی ارتش  رژیم صهیونیستی از غزه.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عادی سازی روابط با اسرائیل، شرط امضای توافقنامه دفاعی آمریکا و عربستان
  • بیانیه وزارت خارجه مصر درباره دیدار شکری و امیرعبداللهیان: دو طرف در راستای تلاش برای عادی‌سازی روابط بین ۲ کشور توافق کردند
  • پیام ویژه آمریکا خطاب به عربستان درباره سازش با اسرائیل
  • توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟
  •  دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی
  • عربستان و آمریکا به توافق نزدیک شدند؟
  • آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟
  • بلومبرگ: عربستان فعالان منتقد اسرائیل را دستگیر می‌کند
  • منابع آگاه: دولت بایدن و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره یک توافق هستند
  • احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل