Web Analytics Made Easy - Statcounter

امید علی پارسا در گفت‌وگو با روابط عمومی مرکز آمار ایران  با اشاره به نقش مهم داده‌ها و اطلاعات آماری  در برنامه‌ریزی و ارزیابی توسعه کشور  گفت :‌ مردم و بنگاه های اقتصادی و دیگر نهادهای اجتماعی و فرهنگی برای برنامه ریزی و انجام فعالیت های خود نیازمند داده ها و اطلاعات آماری با کیفیت (جامع و یکپارچه، قابل اعتماد، به هنگام و در دسترس همگان) بوده و همه اینها مستلزم یک نظام آماری یکپارچه و پاسخگو است که الزاما باید با استاندارد های بین المللی و ملی کار کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود:‌آمار با کیفیت زیر ساخت اصلی حکمرانی شایسته (Good governance)  است و هرگونه خلا و کمبود در این زمینه کارایی و اثربخشی برنامه ریزی های توسعه و اقدامات اجرایی را کاهش می‌دهد و به عبارت دیگر : آمار و اطلاعات، برنامه‌ریزی و مدیریت سه حلقه وابسته به هم می‌باشند که زنجیره توسعه  با آنها شکل می‌گیرد. لذا توسعه بدون برنامه ریزی و برنامه ریزی بدون آمار و اطلاعات قابل تحقق نیست و این سه لازم و ملزوم  یکدیگرند. 

دکتر پارسا  با تاکید بر ضرورت ایفای نقش مهم مرجعیت یگانه مرکز آمار ایران در آمار های رسمی کشور و دبیر خانه شورای عالی آمار به عنوان موتور محرک این مرجعیت،‌افزود:‌ در حال حاضر حداکثر ٥٥% از نیاز های ملی، ٣٥% از نیاز های استانی و ١٥% از نیاز های شهرستانی توسط نظام آماری کشور تولید می‌شود که نشانگر خلا بسیار بزرگی در برنامه ریزی های توسعه و پایش و ارزیابی آن می‌باشد.

رئیس مرکز آمار ایران  در ادامه این گفت و گو، کاربرد فناوری های نوین مبتنی بر بستر مناسب IT  ،در حوزه برنامه ریزی توسعه را ،‌ نه یک انتخاب، که یک الزام و بلکه تنها گزینه  ذکر  کرد.

وی تصریح کرد:‌ در حوزه تولید داده های آماری باید روش‌های ثبتی مبنا (Register based)  مبتنی بر داده های اداری (Administrative data) جایگزین روش های سنتی مراجعه حضوری و ثبت داده های خود اظهاری شود. در روش های ثبتی مبنا ریز داده های آماری( Micro data ) توسط دستگاه‌های اجرایی در حین انجام وظایف جاری ثبت و ضبط می‌شوند و در اختیار سلسله مراتب اداری، نظام آماری و نظام برنامه ریزی قرار می‌گیرند و این فرآیندها فقط در بستر فناوری های نوین امکان پذیر است.

پارسا افزود: عصر حاضر، عصر انفجار داده ها و اطلاعات آماری و دانش در فضای دیجیتال است و بدون استفاده از این فناوری‌ها سرعت، صحت، دقت، نظارت و کیفیت در تولید داده ها و اطلاعات آماری غیر ممکن است.

 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: استاندارد روابط عمومی مرکز آمار ایران آمار های رسمی برنامه ریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۸۸۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ درصد معادن نیشابور فعال است

مسعود اکبری باقرآباد معاون برنامه ریزی و توسعه فرماندار نیشابور گفت: مشکل اصلی رکود در فعالیت معادن نیشابور مربوط به سرمایه در گردش است.

او افزود: لازم است تامین نقدینگی و سرمایه در گردش معادن راکد شهرستان با تسهیلات بانکی تامین شود.

معاون برنامه ریزی و توسعه فرماندار نیشابور ادامه داد: معادن فعال این شهرستان شامل مس، شن، سنگ مرمر، سنگ لاشه و معادن کوچک فیروزه است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود
  • مشکلات مردم تا پایان برنامه هفتم توسعه کشور مرتفع خواهد شد
  • گفتگو با رتبه اول مستندنگاری جشنواره پژواک
  • تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه
  • منطقه پیام، از اولویت‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات
  • اتصال بیرجند و طبس به طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع
  • تاکید استاندار جدید بر توسعه و توازن یکپارچه مازندران
  • ابلاغ سند توسعه دانش‌بنیان به دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی
  • ۴۰ درصد معادن نیشابور فعال است