Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-25@21:37:38 GMT

اقتصاد؛آینده روشن با تکیه بر توان داخلی

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۵۹۱۲۷

اقتصاد؛آینده روشن با تکیه بر توان داخلی

ترامپ با توجه به واقعیت بازار مجبور به عقب نشینی از شعارهای اولیه شد و هشت کشور را از این تحریم‌ها به طور موقت معاف کرد؛ این کشورها خریدار ۷۵ درصد نفت ایران هستند که این اقدام نه تنها یک عقب نشینی، بلکه پذیرش شکست در تحقق شعار «به صفر رساندن صادرات نفت ایران» در ابتدای راه تحریم‌ها بود.

به گزارش گروه اقتصادی قدس‌آنلاین،در ۱۰ روز گذشته با وجود شروع مرحله دوم تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران، قیمت دلار و سکه بر خلاف برخی تحلیل‌های قبلی سیری نزولی طی کرده است و انتظار اتفاق تورمی خاصی نیز برای روزهای آتی پیش‌بینی نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جالب‌تر آنکه این روند نزولی در روزهایی اتفاق می‌افتد که بورس جهانی نفت هم روزهای کم رونقی را پشت سر گذاشته و در حدود ۲۰ دلار افت قیمت داشته است؛ تا جایی که دولت سعودی را که در بیشتر اوقات در اجرای سیاست‌های منطقه‌ای آمریکا سردمدار افزایش تولید جهانی نفت است به تکاپو و رایزنی برای کاهش تولید وا داشته است.

اولین چرایی این روزهای بی‌رونقی ارز و سکه را همان طور که قبلاً نیز پیش بینی شده بود، باید در تورم حبابی شکل گرفته در بازار جست وجو کرد که در ماه‌های گذشته توسط برخی دلال‌ها در کف بازار و چند سایت و کانال تلگرامی در فضای رسانه‌ای در آن دمیده می‌شد. برخورد قاطع دستگاه قضایی که تا اعدام سلطان سکه و همکارش پیگیری شد از جمله علت‌های اصلی فروکشیدن التهابات کاذب بازار ارز و سکه بود که تب مکاره گری بازار را کنترل کرد.

دومین علتی که برخلاف انتظارها بازار را با شیب منفی روبه رو کرد تحقق نیافتن وعده ترامپ و دستیارانش در به صفر رساندن صادرات نفت کشور بود. در روزهای پایانی مهلت‌های تحریمی کاخ سفید، ترامپ با توجه به واقعیت بازار مجبور به عقب نشینی از شعارهای اولیه شد و هشت کشور را از این تحریم‌ها به طور موقت معاف کرد؛ این کشورها خریدار ۷۵ درصد نفت ایران هستند که این اقدام نه تنها یک عقب نشینی، بلکه پذیرش شکست در تحقق شعار «به صفر رساندن صادرات نفت ایران» در ابتدای راه تحریم‌ها بود. عدم اجماع جامعه جهانی با دولت آمریکا بر خلاف سال ۲۰۱۲ را از دیگر علل اطمینان بخشی بازار داخلی باید دانست. در دور جدید تحریم‌های نفتی ایران تنها چند کشور محدود به سرکردگی رژیم اسرائیل و دولت سعودی خود را حامی تحریم‌ها معرفی کردند. روسیه، چین، ژاپن، کره جنوبی و جریان اصلی اتحادیه اروپا فرانسه،آلمان و انگلیس از این تحریم‌ها ابراز تأسف کردند و آن را مخالف اصول دیپلماسی جهانی دانستند. اگر چه اتحادیه اروپا برخلاف وعده‌های چند باره در چارچوب برجام یا همان اقدام جامع مشترک هنوز گامی عملی برای ایجاد روش اقتصادی مستقل و جدا از آمریکا برنداشته است، اما در هر حال این بار اجماع جهانی با ترامپ همراه نبود که البته بیشتر این بی اقبالی را باید در رفتارعریان امپریالیستی دولت ترامپ نسبت به جامعه جهانی و ترس جهانی ازاین کدخدای بی تعادل تحلیل کرد.

اما در کنار همه علل ذکر شده علت العلل قوت و ثبات این روزهای بازار داخلی را باید بنیه و ظرفیت‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در عرصه منطقه‌ای و جهانی دانست. احتیاج غیرقابل جایگزین بازار جهانی به نفت ایران،ذخیره مناسب ارزی و اتکای روز افزون به توان داخلی در عرصه‌های گوناگون بخصوص توانمندی‌های راهبردی دفاعی و صنعتی، زیرساخت اقتصادی‌ای را برای نظام اسلامی پی ریزی کرده است که با وجود فراز و نشیب‌های فراوان اگر مدبرانه فرماندهی شود، نه تنها براحتی از این تند بادها عبور خواهد کرد، بلکه با اتکا بر همین قوت‌های داخلی و تکیه بر نیروهای جوان، با انگیزه و انقلابی می‌تواند مسیر رشد را در ابعاد گوناگون تولید، فناوری،اشتغال و در نهایت صعود شاخص‌های اقتصادی بپیماید.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اقتصاد تحریم ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۹۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آژیر قرمز در اصفهان / فرونشست به آثار باستانی هم رسید

ترک‌های اصفهان، به میراث هم رسید.

به گزارش دنیای اقتصاد، آژیر قرمز برای شهری که تمام هویتش را از میراث ملموس و ناملموس خود می‌گیرد، روشن شد.

فرونشست اصفهان تا آنجا پیش رفت که حالا به میراث عظیم چند صد ساله و بلکه ۲۰۰۰ ساله اصفهان رسید و ترک‌ها با سرعت بر روی دیواره‌ها و سقف بنا‌ها پیش می‌روند. اصفهان که یکی از توریستی‌ترین مقاصد گردشگری کشور محسوب می‌شود، باید دید با قرار گرفتن در این چالش بزرگ، به مرگ توریسم و اقتصاد این بخش نزدیک می‌شود؟

بحران آب به‌واسطه برداشت‌های بی‌رویه چه در حوزه کشاورزی و صنعت و چه در حوزه گردشگری و ساخت و ساز‌های بی‌رویه، این میراث جهانی را به سکانس آخر رسانده است.

زاینده‌رودی که زمانی به زنده‌رود شهرت داشت، حالا به کمترین میزان خود رسیده و آب‌های زیرزمینی و سفره‌ها خالی از آب شده‌اند.

آبیاری‌های غیراصولی در بخش کشاورزی و توسعه بیش از حد صنایع، بلای جان اصفهان و میراث کهنش شده است.

خشکسالی، آلودگی هوا و محیط زیست، فرونشست، مهاجرت و حتی نزاع‌های قومی همه ناشی از عدم مدیریت برای مصرف آب است، که زنگ خطر را برای اصفهان روشن کرده است.

دیگر خبرها

  • هشدار درباره آینده اقتصاد ایران
  • آژیر قرمز در اصفهان / فرونشست به آثار باستانی هم رسید
  • مقاومت سخت برای عزل وزیر اقتصاد؛ افاضات قبل از تکیه بر صندلی را ببینید | فیلم
  • سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد
  • بدهی‌های ایران تا سال ۱۴۰۲ را به صفر رساندیم
  • خوش چهره: در جمع روحانیون برجسته سخنرانی می کردم، سوال شان این بود که مگر مملکت ما کمونیستی است که اینقدر بر اقتصاد تکیه می شود؟!
  • راه‌اندازی چهارمین قطار قم_مشهد با تکیه بر توان تولید داخل
  • میل مضر تکیه‌زدن بر رأس هرم
  • قیمت طلا در کشور برچه اساسی تغییر می کند؟ | پیش بینی از قیمت طلا و سکه در روزهای آینده
  • روزنامه شرق : گول قفسه این روزهای فروشگاه ها را نخورید؛ برنج خارجی هم کم کم از سفره مردم پر می‌کشد