Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-27@02:06:19 GMT

تاثير حمام آب گرم بر سوخت‌وساز بدن

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۵۹۴۰۸

تاثير حمام آب گرم بر سوخت‌وساز بدن

خبرگزاري آريا - محققان بر اين باورند که حمام آب گرم ممکن است التهاب را کاهش داده و سوخت و ساز در بدن را بهبود دهد.
به گزارش خبرگزاري آريا از ايسنا، در سال‌هاي اخير تاثيرات حمام آب گرم و سونا مورد توجه بسياري از محققان قرار گرفته و تحقيقات فراواني در مورد فوائد آن‌ها انجام گرفته‌است.
به تازگي محققان تحقيقاتي را انجام داده‌اند تا مشخص شود آيا حمام آب گرم مي‌تواند بر اختلال‌هاي متابوليک از قبيل ديابت تاثير داشته باشد؟
گروهي از محققان بر اساس تحقيقي که 20 ساله، دريافتند: حمام آب گرم در بيماران مبتلا به ديابت نوع دو حساسيت به انسولين را افزايش مي‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند، چگونگي تاثيرگذاري آن مشخص نبود.
در اين بررسي جديد، محققان انگليسي به مطالعه دقيق‌تر اين مکانيزم پرداختند. محققان اين تئوري را مطرح کردند که تاثير حمام آب گرم بر سوخت و ساز گلوکز بر محور واکنش‌هاي التهابي استوار است.
شواهدي وجود دارد که نشان مي‌دهد التهاب مزمن و در سطح پايين مقاومت انسولين را افزايش مي‌دهد.
به بيان ديگر، التهاب توانايي سلول را در واکنش به انسولين کاهش داده و به خطر ابتلا به ديابت کمک مي‌کند.
همچنين، حرکات ورزشي ميزان التهاب را کاهش داده و حساسيت به انسولين را بهبود مي‌دهد. پزشکان اغلب ورزش کردن را به منظور کاهش خطر ابتلا به اختلال‌هاي متابوليک توصيه مي‌کنند اما تمامي افراد شرايط انجام حرکات ورزشي را ندارند.
به همين دليل پيدا کردن روشي جايگزين براي بهبود حساسيت به انسولين در اين افراد ضروري است.
در اين بررسي محققان به مطالعه تاثير حمام آب گرم بر افراد مبتلا به اضافه وزن که بيشتر آنان کم تحرک بودند، پرداختند.
هر يک از اين افراد مدت يک ساعت حمام آب گرم با درجه 39 درجه سانتي‌گراد را تجربه کردند. همچنين نمونه خون اين افراد قبل و بعد از حمام و سپس دو ساعت پس از آن گرفته شد.
اين افراد در مدت زمان دو هفته 10 مرتبه حمام آب گرم را تجربه کردند. محققان مشاهده کردند حمام آب گرم موجب افزايش توليد نيتريک اکسيد (NO) شده‌است. افزايش توليد نيتريک اکسيد باعث کاهش فشار خون شده و به اعتقاد محققان داراي خواص ضد التهابي است.
همانطور که انتظار مي‌رفت محققان مشاهده کردند حمام آب گرم موجب کاهش قند خون ناشتا و التهاب در بدن مي‌شود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۵۹۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: تعداد بیماران مبتلا به دیابت شناسایی شده در دانشگاه علوم پزشکی از مرز ۲۲ هزار نفر گذشت. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم  از نیشابور، حامد جزجلالیان در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: طی سال‌های اخیر افزایش شیوع بیماری دیابت در جهان، این بیماری را به بزرگ‌ترین همه‌گیری تاریخ تبدیل کرده است، به‌طوریکه از هر 10 بزرگسال در جهان یک نفر با دیابت زندگی می‌کند و در هر 5 ثانیه یک نفر به علت دیابت یا عوارض ناشی از آن جان خود را از دست می‌دهد.

وی ادامه داد: بر اساس آخرین مطالعات در کشور ما، 17.5 درصد افراد بالای 25 سال مبتلا به دیابت هستند. 30 درصد بیماران از بیماری خود اطلاعی ندارند، 35 درصد بیماران تحت درمان دارویی مناسب نیستند و حدود 80 درصد بیماران دیابتی HA1C(میانگین قند خون سه ماهه) کنترل شده ندارند.

جزجلالیان با بیان‌اینکه تعداد بیماران مبتلا به دیابت شناسایی شده نوع 1 و 2 در دانشگاه علوم پزشکی نیشابور در حال حاضر 22 هزار و 160 نفر است، تصریح کرد: دیابت یک بیماری مزمن است که در اثر نارسایی پانکراس در تولید انسولین، یا مقاومت ارگان‌های هدف به انسولین ایجاد می‌شود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: در دیابت نوع یک انسولین به میزان کافی تولید نمی‌شود و فرد نیازمند تزریق‌های روزانه انسولین است. علت دیابت نوع یک مشخص نیست و با دانش فعلی بشر، این بیماری قابل پیشگیری نیست. 90 درصد موارد دیابت، از نوع دو است که ارتباط نزدیکی با وزن بالای بدن و عدم تحرک بدنی دارد.

وی افزود: علایم بالینی هر دو نوع دیابت مشابه است، هرچند علایم در نوع دو اغلب از شدت کمتری برخوردارند. به همین دلیل دیابت ممکن است تا سال‌ها بعد از ایجاد، بی‌علامت باشد و گاه زمانی تظاهر پیدا می‌کند که عوارض درازمدت آن به وقوع پیوسته باشند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: امروزه موارد دیابت نوع دو در کودکان هم مشاهده می‌شود. دیابت خطر بیماری‌های قلبی و سکته مغزی را افزایش می‌دهد. در یک مطالعه چند ملیتی، علت مرگ 50 درصد از بیماران دیابتی بیماری های قلبی و سکته مغزی گزارش شد، ضمن اینکه خطر مرگ در بیماران دیابتی در مجموع دو برابر همتایان غیردیابتی است.

جزجلالیان یادآور شد: پیگشیری مقدم بر درمان است و مراقبت از سلامتی بر مراقبت از بیماری ارجحیت دارد، برخی مداخلات ساده در شیوه زندگی در پیشگیری یا به تاخیر انداختن دیابت نوع دو تاثیر دارند.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • نماینده مردم زنجان : دولت جدیت لازم برای استفاده از افراد توانمند را نداشت/ مجلس در انتسابات تاثیر منفی گذاشت/ چالش‌هایمان بیشتر خواهد شد
  • چرا با افزایش سن سرعت حرکت ما کم می‌شود؟
  • شیوه‌ای مناسب برای کاهش وزن
  • مد جدیدی به نام طالع بینی؛ با متولدین این ماه وارد رابطه نشوید!
  • مشاغل ذهنی خطر زوال عقل را کاهش می دهند
  • داروی اوزمپیک شخصیت افراد را تغییر می‌دهد؟
  • بهای نفت در بازار جهانی کاهش‌ یافت
  • امدادرسانی به بیش از ۶۰۰ نفر از افراد تحت تاثیر سیلاب در ۲۴ ساعت اخیر
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • افزایش شیوع فیبریلاسیون دهلیزی در افراد میانسال