Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-19@23:36:12 GMT

نظارت بر بازار میوه تعطیل شد

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۶۰۱۸۱

به گزارش خبرگزاری بسیج، قیمت میوه در بازار با سرعت عجیبی پیش می‌تازد. اگر این افزایش قیمت‌ها مربوط به میوه‌های وارداتی بود که باید ارز می‌پرداختیم، حرفی نبود؛ چراکه این روزها افزایش قیمت ارز بهانه بزرگی برای بسیاری از گرانی‌ها شده است، اما همه میوه‌هایی که در بازار به قیمت‌های نفس‌گیر عرضه می‌شود، همه تولید داخل است، تولید وطنی، کشاورزان چند کیلومتر آن طرف تر تولید کردند و همان محصول الان در بازار داخلی خودمان عرضه می‌شود، اما با قیمت‌های بسیار بالاتر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این را هم بدانیم که ایران در تولید میوه جایگاه نخست خاورمیانه و شمال آفریقا را دارد. بیش از ۱۸ میلیون تن میوه در کشور تولید می‌شود. تنوع آب و هوایی هم این امکان را داده از هر نوع میوه و سبزی و حتی موز که اشتیاق زیادی برای واردات آن است، در داخل تولید می‌شود.

سرانه تولید میوه در دنیا ۸۰ کیلوگرم، اما در کشور ما ۲۰۰ کیلوگرم است؛ یعنی حدود سه برابر. ایران جایگاه هشتم تولید میوه در دنیا را دارد. ایران در تولید چندین میوه ازجمله خرما و انار جایگاه نخست دنیا را دارد، اما سوال این است که چرا قیمت‌ها همچنان افزایشی است و مردم هم توان خرید ندارند؛

 

* 4 دلیل برای گرانی میوه در بازار

نخست اینکه نظارت بر بازار تعطیل است، هیچ کسی علی رغم وظیفه‌ای که برایش تعریف شده از بالا بودن قیمت میوه در بازار نمی‌پرسد از ستاد تنظیم بازار گرفته تا سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و دیگر نهادهای نظارتی. مغازه‌دار حق خودش می‌داند که هر قیمتی را که اراده کند روی میوه‌ها برچسب بزند و خریدار مجبور است، خودش را با شرایط سازگار کند. بخرد یا نخرد! 

جالب است علاوه بر نهادهای مسئول، اتحادیه‌های مختلفی برای این کار تعریف کرده‌اند، از جمله اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی، اتحادیه تولیدکنندگان کشاورزی، اتحادیه واردکنندگان و صادرکنندگان میوه و از این قبیل.

دلیل دوم افزایش قیمت میوه،  صادرات با بالا رفتن نرخ ارز در ماه‌های اخیر است، ظاهرا صادرات برای صادرکنندگان مزه کرده و آنها بدون اینکه نیاز داخل را بسنجند، اقدام به صادرات می‌کنند، چون چند برابر شدن نرخ ارز سود سرشاری را نصیب آنها می‌کند و آیا مسئولانی که مجوز چنین صادراتی را می‌دهند، نباید به فکر مردم باشند؟ آیا بهتر نیست به جای اینکه مجبور شویم واردات کنیم، همین تولید داخل را تنظیم کنیم تا نیازی به واردات نباشد؟ 

دلیل سوم قیمت تمام‌ شده بالای محصولات کشاورزی در کشور است. کشاورزان کشور به جهت عقب ماندگی در مکانیزاسیون کشاورزی، عدم استفاده از بذرهای اصلاح‌شده، عدم ورود تحقیقات به حوزه کشاورزی، هزینه‌های حمل بالا، عدم استفاده از ظرفیت‌های دانش آموختگان بخش کشاورزی،‌ محصول را با هزینه بالا تولید می‌کنند؛ بنابراین زمانی که پای این محصول به بازار می‌رسد، بالقوه قیمت بالایی دارد و همه اینها را باید مصرف‌کننده بپردازد.

دلیل چهارم دلالی در بخش کشاورزی است که دلالان از مزرعه گرفته تا رسیدن به دست مصرف‌کننده با این محصولات همراه هستند. از مزرعه تا میادین تره‌بار، داخل میادین تره‌بار، از میادین تا مغازه‌ها و همچنین در بخش تأمین نهاده‌های کشاورزی همواره وجود دارد. 

در یک تحقیق مشخص شده برخی محصولات کشاورزی از مزرعه تا رسیدن به دست مصرف‌کننده ۳۰۰ درصد، یعنی سه برابر افزایش قیمت پیدا می‌کند. موزهای وارداتی هم در داخل میادین میوه و تره‌بار از نیمه شب تا صبح برخی موقع تا ۵ دست بین دلال‌ها می‌چرخد و همه اینها قیمت را بالا می‌برد.

گزارش میدانی از آخرین قیمت میوه و سبزی در بازار به این شرح است:

نام محصول قیمت (تومان) موز ۱۱۵۰۰ انگور  ۸۰۰۰ سیب ۷۴۰۰ پرتقال ۴۸۰۰ سیب زمینی ۳۵۰۰ پیاز ۲۵۰۰ گوجه ۳۸۰۰ هویج ۳۸۰۰ کدو ۴۰۰۰ فلفل دلمه‌ای ۵۰۰۰ خیار ۴۸۰

این قیمت‌ها از منطقه جنوب شهر تهیه شده و قیمت در مناطق بالاتر شهر تهران بسیار بیشتر است.

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۶۰۱۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ فعلی خرید تضمینی گندم با میزان تورم هم‌خوانی ندارد

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی بجنورد، گفت: نرخ ۱۷۵۰۰ تومانی خرید گندم با میزان تورم همخوانی نداشته و مورد رضایت کشاورزان نیست. - اخبار استانها -

محمد محمدی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد، اظهار داشت: تعیین نرخ 17 هزار و 500 تومانی قیمت خرید تضمینی گندم در  سال 1403 مناسب و معقول نیست. طبق آخرین نرخ تعیین شده شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی قیمت تعیین شده  برای سال زراعی 1402 و 1403 مبلغ 19 هزار و 500 تومان اعلام شد که  متاسفانه این امر مطابق انتظار پیش نرفت و در نهایت به نرخ فعلی رسید.

وی افزود: عدم تعادل قیمت گندم و خرید تضمینی با میزان تورم  همخوانی نداشته و موجبات نارضایتی گندم‌کاران را در پی داشته است، چرا که در فصل کشت و نرخ‌گذاری دولت و مجامع قیمت‌گذاری 19 هزار و 500 تومان  تعیین شده بود که با وضعیت عملا دسترنج این قشر زحمت‌کش مغفول مانده و دیده نشده است.  

محمدی گفت: به همین دلیل وزارت جهاد کشاورزی بایدت روی این امر نظارت ویژه‌ای اعمال و از عدم اختلاف فاحش در نرخ‌گذاری بر اساس  میزان تورم  اقدام می‌کرد.

رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق بازرگانی بجنورد با بیان اینکه گندم محصول استراتژیک کشور بوده و نرخ آن در میزان تولید موثر است، افزود:  باید در خرید تضمینی گندم به عنوان محصول استراتژیک  و راهبردی  در مسیر  رسیدن به خودکفایی در تولید  مشوق‌های ویژه به گندم‌کاران اعطا و نرخ واقعی در تولید محصول و خرید آن در زمان فصل کشت اعلام و برآورد شود.

انتهای پیام/311/

دیگر خبرها

  • تشدید برخورد با افزایش دهندگان خودسرانه قیمت کالا و خدمات در اردبیل
  • ۸۰ درصد مواد غذایی کشور در داخل تولید می‌شود
  • قیمت خودروی تولید داخل به یک میلیارد تومان رسید!
  • نوسان قیمت در محصولات کشاورزی؛ از زمین تا بازار
  • نظارت بر بازار شرط تحقق شعار سال است
  • شرط تحقق شعار سال نظارت و بازرسی بر بازار است
  • قیمت آجیل و خشکبار در میادین و بازار‌های میوه و تره‌بار
  • ۱۰راهکار مقابله با قاچاق کالا و ارز
  • نرخ فعلی خرید تضمینی گندم با میزان تورم هم‌خوانی ندارد
  • راه اندازی میدان بار جدید و هشت بازار میوه و تره‌بار