Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-23@09:40:39 GMT

بامداد فردا، اوج بارش شهابی اسدی

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۶۰۳۸۵

بامداد فردا، اوج بارش شهابی اسدی

برخورد ذرات غباری جدا شده از این دنباله‌دار که ابعادی به اندازه دانه‌های ریگ و شن دارند با جو زمین و اصطکاک شدید حاصل از این برخورد و گرمای شدید و یونیزاسیون اتم‌های جو زمین در جریان آن موجب پدیدارشدن شهاب‌های پرشمارتری نسبت به سایر شب‌ها در آسمان شب می‌شود.

دنباله‌دار تمپل - تاتل (Temple - Tuttle) هر 3/33 سال یک بار در مداری که به شکل یک بیضی بسیار کشیده است به دور خورشید می‌چرخد و هر بار که نزدیک خورشید می‌شود، ذرات دیگری در اثر گرما و فشار تابشی خورشید از آن جدا می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این ترتیب گویی هر 33 سال یک‌بار این مدار با ذرات مولد شهاب‌های پرشمار شارژ می‌شود. از آنجا که موقعیت مداری حرکت ذرات جداشده از دنباله‌دار اسدی و زاویه برخوردشان با جو زمین به گونه‌ای است که ناظر زمینی گمان می‌کند شهاب‌هایی که در آسمان می‌بیند از موقعیتی در صورت فلکی اسد در آسمان شب پدیدار می‌شوند، اخترشناسان به شهاب‌های مربوط به این بارش شهابی، بارش شهابی اسدی (Leonids) می‌گویند. سرعت ورود ذرات تشکیل‌دهنده شهاب‌ها - که منجمان به آنها شهابواره (Meteoroid) می‌گویند - در بارش اسدی حدود 72 کیلومتر بر ثانیه محاسبه شده است. آخرین‌بار سال 1378 این دنباله‌دار در مدارش از محل تقاطع با مدار زمین عبور کرد و نتیجه این شد که بارش شهابی اسدی آن سال با فروغی چشمگیر رخ داد؛ به‌طوری که برخی گزارش‌های رصدی از کشورهای مختلف و از جمله در ایران حاکی از این بود که رصدگران در ساعات اوج بارش می‌توانستند بین 5000 تا 7000 شهاب از آذرگوی‌های درخشان تا شهاب‌های کم‌نور را از این بارش شهابی در آسمان ببینند. اما به‌طور معمول و بویژه در سال‌های اخیر نمی‌توان انتظار بالایی از تماشای خیره‌کننده شهاب‌ها در شب به اوج رسیدن بارش اسدی داشت. در سال‌های اخیر رصدگران در ساعات اوج این بارش حداکثر چیزی بین 10 تا 30 شهاب از این بارش شهابی در آسمان شب مشاهده کرده‌اند.

این در حالی است که با نگاهی به تاریخ می‌بینیم به اوج رسیدن شهاب‌های بارش اسدی در سال 1212 شمسی/ 1833 میلادی به گونه‌ای که در ساعات اوج تا صدهزار شهاب در ساعت دیده می‌شد، موجب شده بود مردم در بسیاری از نقاط اروپا و دیگر کشورهای جهان گمان کنند ستاره‌ها در آسمان شب در حال فروریختن هستند و آخرالزمان فرارسیده است! اما در سال‌های بعد و با دورشدن دنباله‌دار مولد بارش شهابی اسدی از زمین، تعداد شهاب‌های قابل مشاهده از این بارش در زمان اوج کاهش یافت.

طبق پیش‌بینی سازمان بین‌المللی شهاب (IMO) بارش اسدی امسال، صبحدم فردا یکشنبه 27 آبان به اوج می‌رسد و در این شرایط بین 10 تا 15 شهاب در ساعت میزبان آسمان مردم جهان خواهد بود. با توجه به غروب دیرهنگام ماه از حوالی ساعت 2 بامداد تا سپیده صبح زمان مناسبی برای تماشای شهاب‌های بارش اسدی است. در این زمان ستاره‌های صورت فلکی اسد از افق مشرق درحال طلوع هستند.

کاظم کوکرم

دانش

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: جام جم آنلاین بارش شهابی اسدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۶۰۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش بارش‌های بهاری طی امروز در آسمان مازندران

به گزارش جام جم آنلاین مازندران،بارندگی طی امروز سی و پنجمین روز از بهار سال ۱۴۰۳ در سطح استان مازندران گسترش خواهد یافت.

براساس این گزارش، بارش.ها در ارتفاعات بیشتر است و در ارتفاعات بالای ۲۵۰۰ متر بارش به‌صورت برف خواهد بود.بارش بهاری با کاهش دما، وزش باد نسبتا شدید، رگبار باران و احتمال رعدوبرق همراهی دارد.براساس پیش‌بینی هواشناسی از شب در غرب استان با کاهش ناپایداری مواجه هستیم که صبح چهارشنبه درنیمه شرقی ابری به‌ویژه در ارتفاعات همراه با بارش پراکنده و نیمه غربی استان به‌صورت صاف تا نیمه ابری خواهد بود.

از چهارشنبه بعدازظهر مجددا جو پایدار همراه با افزایش دما تا پایان هفته در استان حاکم خواهد شد.دریای مازندران هم طی این مدت مواج پیش‌بینی می‌شود و برای فعالیت‌های دریایی مناسب نیست.

دیگر خبرها

  • آسمان قزوین فردا ابری است
  • مهاجمان پرسپولیس می‌روند و پوشکاش می‌شوند!
  • بارش شهابی -Puppid 2024π را از دست ندهید
  • گسترش بارش‌های بهاری طی امروز در آسمان مازندران
  • از پرسپولیس رفتند، هالند شدند!
  • لباس‌های زمستانی را جمع نکنید؛ سرما در راه است!
  • پیش بینی آب و هوای تهران؛ تهران کی سرد می‌شود؟
  • پیش بینی آب و هوای تهران؛ دمای تهران از فردا کاهش می یابد
  • دمای هوای تهران از فردا کاهشی می‌شود
  • بارش شهابی Lyrid 2024 را از دست ندهید