Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تاریخ روابط دوستانه میان ایران و عمان به پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران بازمی گردد اما این روابط پس از انقلاب بیش از پیش تقویت شد به طوریکه عمان در فراهم کردن مقدمات برای اجرای مذاکرات بین ایران و گروه ۵+۱ که نهایتا به امضای توافق هسته ای منجر نقش محوری ایفا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین قابوس بن سعید پادشاه عمان در سال ۲۰۱۳ به تهران آمد که متعاقب آن حسن روحانی رئیس جمهور ایران نیز در سالهای۲۰۱۴ و ۲۰۱۷ به مسقط سفر کرد. با این حال به نظر می رسد سطح تبادل تجاری بین دو کشور از گرمای روابط سیاسی شان برخوردار نیست.

در همین زمینه «توفیق اللواتی» یکی از نمایندگان پارلمان عمان  در خصوص جایگاه اقتصادی و سیاسی عمان در منطقه گفت: عمان از جایگاه استراتژیک در منطقه خلیج فارس و شبه جزیره عرب و هم چنین اقیانوس هند برخوردار است و همین مسأله باعث شده تا این کشور نقش منطقه ای مهمی در زمینه های اقتصادی ایفا کند.

وی افزود: اقتصاد کشور عمان در بخش های خدماتی و صادرات و واردات و گردشگری و صنایع به ویژه صنایع سنگین نفتی و گازی قدرتمند است. ما دارای ۳ موقعیت استراتژیک در مناطق صحار، دقم و صلاله و یک موقعیت نیز در منطقه صور هستیم. این مناطق دارای بنادری برای میزبانی از کشتی های غول پیکر از کشورهای مختلف جهان هستند.

وی در خصوص چشم انداز روابط اقتصادی میان ایران و عمان در مقایسه با دیگر کشورهای حوزه خلیج فارس با وجود تحریم های آمریکا گفت: باید گفت در واقع سطح تبادلات تجاری میان ایران و عمان پایین تر از سطح مطلوب بوده اما دولتهای هر دو کشور خواهان افزایش این حجم تجاری و روابط اقتصادی مشترک به ویژه در زمینه میدان های نفتی و گازی مشترک هستند.

وی در ادامه افزود: این مسأله در خصوص مرزهای دریایی مشترک نیز صدق می کند. بنابراین امیدواریم که اوضاع ژئوپلیتیک طی سالهای آتی در راستای تقویت سرمایه گذاری متقابل و مشترک میان دو کشور بهبود یابد.

بیشتر بخوانید:ورود ناخواسته عمان به یک بازی خطرناک/آیا این کشور پس از یمن واسطه قابل اعتمادی برای فلسطین خواهد بود؟

اللواتی در خصوص جایگاه استراتژیک و اقتصادی ایران در منطقه و نقش مکمل عمان در اقتصاد و سیاست منطقه تاکید کرد: متأسفانه در این زمینه شاهد نبود یک خط آبی مستقیم میان دو کشور هستیم و این مسأله باعث افزایش هزینه ها و موانعی در مسیر تبادلات تجاری شده است.

وی در خصوص ماهیت روابط میان ایران و عمان و نقش میانجیگر عمان تصریح کرد: ایران یک قدرت منطقه ای مؤثر و دارای وزن جمعیتی، اقتصادی و صنعتی است. عمان نیز کشوری است که با کشورهای منطقه و خارج آن در زمینه تبادلات تجاری و صنعتی همکاری می کند. ما روابط خوب و با ثباتی با ایران به عنوان یک کشور همسایه مسلمان داریم. این روابط ریشه دار بوده و بر اساس تفاهم مشترک میان دو کشور بنا شده و می تواند نقش اقتصادی بزرگتری در منطقه ایفا کند.

منبع:مهر

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار بین الملل عمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۶۰۵۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفظ ثبات و امنیت پایدار ، لازمه تحقق اهداف اقتصادی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ دکتر سید ابراهیم رئیسی در ادامه برنامه‌های سفر خود به پاکستان عصر دوشنبه در دیدار «آصف علی زرداری» رئیس جمهور این کشور، اشتراکات مذهبی، فرهنگی و تمدنی دو ملت ایران و پاکستان را از جمله عوامل مهم در تحکیم پیوند‌ها و زمینه‌ساز توسعه و تعمیق روابط میان دو کشور عنوان کرد.

رئیس جمهور در ادامه با تاکید بر عزم مقامات عالی جمهوری اسلامی ایران و پاکستان بر توسعه و ارتقای سطح روابط تجاری و اقتصادی، حفظ ثبات و امنیت پایدار را از جمله زمینه‌ها و ملزومات تحقق اهداف اقتصادی عنوان کرد و با بیان اینکه ایران اسلامی امنیت پاکستان را امنیت خود می‌داند، بر لزوم بهره‌گیری از ظرفیت و فرصت مرز‌های مشترک میان دو کشور در جهت انتفاع دو ملت تاکید کرد.

دکتر رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله فلسطین به‌عنوان مسئله اول جهان اسلام که اکنون مسئله نخست جهان بشریت شده اشاره کرد و گفت: امروز آرمان بلند امام خمینی (ره) مبنی بر آزادسازی قدس شریف به مطالبه همه ملت‌های مسلمان و آزاده تبدیل شده و همه دولت‌های اسلامی باید به وظایف خود در این زمینه عمل کنند.

آصف علی زرداری رئیس جمهور پاکستان نیز در این دیدار عشق و دلدادگی دو ملت ایران و پاکستان به اهل بیت علیهم‌السلام به‌ویژه حضرت رضا (ع) را موجب تعمیق برادری میان دو کشور دانست و با تاکید بر علاقمندی کشورش به توسعه و ارتقای روابط با جمهوری اسلامی ایران در همه زمینه‌ها، بر اراده مسئولان پاکستان برای گشودن فصل جدیدی از روابط با ایران در این راستا تاکید کرد.

رئیس جمهور پاکستان همچنین ضمن محکومیت جنایات رژیم غاصب صهیونیستی بر علیه مردم بی‌دفاع غزه، بر مخالفت دولت پاکستان نسبت به هرگونه دخالت خارجی در منطقه تاکید کرد.

دیگر خبرها

  • مناسبات دوجانبه و مهمی میان ایران و پاکستان وجود دارد
  • به دنبال گسترش روابط اقتصادی و تجاری با چین هستیم
  • هدفگذاری تهران_اسلام آباد برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری 
  • بهار روابط تجاری ایران - تاجیکستان/سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار
  • دیپلماسی اقتصادی، برگ برنده همسایگی
  • خیز ایران و پاکستان برای رشد ۵ برابری تبادلات تجاری
  • تهران و اسلام آباد؛ فرصت‌های پیش رو برای همکاری
  • تبادل ظرفیت‌های متقابل زمینه تأمین منافع و افزایش قدرت ایران و پاکستان است
  • زمینه‌های مساعد برای گسترش همکاری ایران و پاکستان در حوزه انرژی فراهم است
  • حفظ ثبات و امنیت پایدار ، لازمه تحقق اهداف اقتصادی