Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، پیمان سنندجی در خصوص سهم اتوبوس‌های درون شهری در آلودگی هوا اظهار کرد: طبق استاندارد‌های تعریف‌شده کلان‌شهرها و براساس طرح جامع پایتخت، تهران به ۹ هزار دستگاه اتوبوس نیاز دارد؛ در صورتی که ناوگان اتوبوسرانی در شرایط فعلی، ۶ هزار دستگاه اتوبوس دارد که ۳ هزار دستگاه آن فرسوده است، بنابراین می توان گفت سیستم حمل و نقل عمومی تهران به ۶ هزار دستگاه اتوبوس با استاندارد یورو ۵ به بالا نیاز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل شرکت اتوبوسرانی تهران با تأکید بر اینکه همه اتوبوس‌های دیزلی در حال تردد در شهر، مربوط به شرکت اتوبوسرانی تهران نیست و تعداد اتوبوس‌های دیزلی این شرکت به نسبت کل ناچیز است، گفت: تنها ۳ هزار دستگاه اتوبوس دیزلی در شرکت اتوبوسرانی تهران موجود است.

سنندجی با بیان اینکه اتوبوس‌های فاقد معاینه فنی، اجازه کار ندارند، تصریح کرد: از تیر ماه سال جاری اخذ معاینه فنی برای کلیه اتوبوس‌ها الزامی شد  و در غیر این صورت سوخت به آن‌ها تعلق نمی‌گیرد.

وی ادامه داد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته با تدوین نرم‌افزار مخصوص، تمام خودروهای سرویس ادارات و سازمان‌ها به شرط داشتن معاینه فنی برای تردد در تهران مجوز دریافت می‌کنند که این مهم بزودی اجرا خواهد شد.

سنندجی افزود: با هماهنگی‌های انجام شده در صورت عدم صدور مجوز تردد برای این خودروها، جریمه فقدان اخذ معاینه فنی و تردد بدون مجوز در تهران لحاظ می‌شود.

وی با بیان اینکه نرخ خرید اتوبوس‌ها به شدت افزایش یافته است، گفت: در شرایط موجود در صورتی‌که بتوان اتوبوس‌های فرسوده را از رده خارج و اتوبوس‌های جدید را برابر مصوبه سال گذشته دولت محترم جایگزین کرد، می‌توانیم شرایط بهتری را درجهت کاهش آلودگی هوا و رضایت‌مندی مردم داشته باشیم؛ در غیر این صورت به وزارت صنعت، معدن و تجارت پیشنهاد داده‌ایم که شرایطی را فراهم کند تا اتوبوس‌های دست دوم دارای استاندارد بالا را بتوان وارد ناوگان اتوبوسرانی کرد که قطعا وضعیت آن‌ها بسیار بهتر از اتوبوس‌های فعلی فرسوده خواهد بود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: خودروهای فرسوده سیستم حمل و نقل 6 هزار دستگاه خودروهای دیزلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۶۰۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نجات 666 میلیون لیتر بنزین توسط وزارت صمت

تردد خودروهای فرسوده به یک مساله پیچیده اقتصادی و زیست محیطی تبدیل شده است که تنها از طریق همکاری وزارتخانه‌های مختلف، سازمان‌های دولتی و انتظامی امکان پذیر است. بررسی عملکرد وزارت صمت در حوزه حکایت از رشد حدود 228 درصدی میزان اسقاط خودرو در سال گذشته نسبت به مدت مشابه قبل از خود دارد. 

رئیس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده در ادامه با اشاره به اینکه از ۳۵ میلیون خودروی در حال تردد، مجموع خودروهای فرسوده کشور ۱۳ میلیون و ۵۱ دستگاه است گفت: از این تعداد ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار موتورسیکلت، یک میلیون و ۳۰۰ دستگاه سواری و ۱۹۰ هزار دستگاه تاکسی فرسوده داریم.

روند کند اسقاط خودرو در سالیان موجب به تاخیر افتادن نوسازی ناوگان حمل و نقل کشور شده است و تسریع این فرآیند نیازمند تسهیل‌گری وزارت صمت است که با رفع برخی موانع پیش‌روی مالکان خودروهای فرسوده، این فرآیند سرعت گرفته است.

عواید حاصل از اسقاط بیش از 72 هزار دستگاه خودرو در سال 1402 به دو بخش قابل محاسبه و غیرقابل محاسبه کمّی تقسیم می‌شود. به گفته رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل «صرفه جویی ۴۴۷ میلیون دلار درآمد از محل صادرات سوخت، صرفه جویی ۱۵۲ میلیون دلار از پرداخت یارانه پنهان سوخت توسط دولت» تنها بخش اندکی از فواید این اقدام بوده است که توسط وزارت صمت پیگیری شده است.

طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، اسقاط هر خودرو فرسوده باعث کاهش مصرف ۲ هزار لیتر بنزین در سال می‌شود که ارزش صادراتی آن برابر با یک‌هزار و ۸۰۰ دلار، یعنی ۵۴ میلیون تومان است. طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، اسقاط هر خودرو فرسوده باعث کاهش مصرف ۲ هزار لیتر بنزین در سال می‌شود که ارزش صادراتی آن برابر با یک‌هزار و ۸۰۰ دلار، یعنی ۵۴ میلیون تومان است.

به همین ترتیب کارشناسان برخی منافع غیرقابل محسابه دقیق اسقاط خودروهای فرسوده را افزایش ایمنی جاده‌ها و کاهش تلفات انسانی می‌‌دانند.

 مهران سالاریه در همین رابطه می‌گوید اجرای جدی این طرح منجر به حفظ جان 900 نفر از شهروندان‌ ایرانی شده است. 

از سویی دیگر اهتمام وزارت صمت برای اجرای طرح اسقاط خودروهای فرسوده منجر به رشد اقتصادی در کشور نیز می‌شود. هزینه‌های هنگفت تردد خودروهای فرسوده، خطرات انسانی اعم از مرگ و معلولیت ناشی از خودروهای ناایمن و... از جمله خسارت‌های استفاده از خودروهای فرسوده برای اقتصاد است.

آمارها نشان می‌دهد تاکنون ۲۶ میلیون خودرو در کشور شماره گذاری شده که از این تعداد نزدیک به هفت میلیون خودرو به سن فرسودگی رسیده‌اند. همچنین ۱۲.۵ میلیون موتورسیکلت شماره‌گذاری شده که حدود ۱۰ میلیون از آنها فرسوده‌اند و عموما نیز کاربراتوری هستند.

دیگر خبرها

  • ورود ۵ هزار اتوبوس نو به حمل و نقل عمومی تا پایان سال
  • نجات 666 میلیون لیتر بنزین توسط وزارت صمت
  • ورود ۵ هزار اتوبوس فعال به حمل و نقل عمومی تا پایان سال
  • امسال ۵۰۰ اتوبوس شهری اورهال می‌شود
  • ورود ۵۰۰۰ اتوبوس نو تا پایان سال به شهر تهران
  • کاهش سرفاصله حرکت اتوبوس ها در غرب تهران
  • سهم خودروهای پلاک شهرستان در آلودگی هوای تهران
  • سهم خودروهای پلاک شهرستان از آلودگی هوای تهران
  • مژده چمران به تهرانی ها: واگن های قطار جدید و ملی به مترو می آیند
  • واگن‌ ملی مترو در حال گذران مراحل آزمایشی/ برنامه خاصی برای مسکن نداریم