Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر انتشارات بشری درباره چگونگی مقابله با گرانی سرسام‌آور کاغذ در حوزه چاپ و نشر کتاب، گفت: نکته اول اینجاست که کتاب‌های خوب را می‌توان فروخت، اما باید تدبیر کرد.  به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، محسن کفاشی، مدیر انتشارات بشری درباره چگونگی مقابله با گرانی سرسام‌آور کاغذ در حوزه چاپ و نشر کتاب، اظهار داشت: نکته اول اینجاست که کتاب‌های خوب را می‌توان فروخت، بنده شخصا با گرانی کاغذ به عنوان ناشر تا به امروز مشکلی نداشته‌ام.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در ادامه با بیان اینکه طی یک تدبیر سعی کردم کمی قیمت کتاب‌هایم را گران‌تر کنم و برای آن هم دلیل داشتم توضیح داد: اولین تدبیر افزایش قیمت بود و پس از آن فروش نقدی را مدنظر قرار دادم، به نوعی شرایط اعتباری را محدودتر کردم و سود هم بردم.

به گفته این ناشر، درست است در ابتدای مسیر با خرید کاغذ کمی با مشکل مواجه شدم و در مضیقه قرار گرفتم، اما با افزایش قیمت و کمی بهتر شدن شرایط فروش و استفاده از اینکه زمینه کتاب بازار خالی است، شرایط امسالم بهتر از سال گذته بود.

وی درباره کتاب‌های کم فروش ابراز داشت: تدبیر دیگرم به عنوان فردی که سال‌هاست در عرصه نشر فعال است این بود که سراغ کتاب‌های کم فروش نرفتم، دلیل این مسئله هم این است که، چون قیمت کاغذ ارزان بود هر کسی هر کتابی را چاپ می‌کرد. برآوردی انجام دادم و فهرستی از کتاب‌های کم فروش و پرفروش را بدست آوردم.

مدیر انتشارات بشری با بیان اینکه کتاب‌ها یا متوسط فروش یا کم فروش و یا پرفروش هستند، تصریح کرد: با تدبیری که از آن یاد کردم فروش برای آثار پرفروش بهتر هم شد، اما روی آثار کم فروش یا متوسط فروش قلم کشیدم؛ از سویی برای آثار متوسط فروش سراغ چاپ دیجیتال رفتم وبا تعداد کم شروع به انتشار کردم.

وی به انتشار کتاب قاچاق در روز‌های گرانی کاغذ اشاره کرد و گفت: وقتی همه چیز گران شد انتشار کتاب تقلبی نیز دشوار خواهد شد، چرا که برای متقلبان هم انتشار کتاب گران تمام می‌شود، چرا که لوازم و ملزومات جانبی تولید کتاب مثل کارتریج هم گران شده است و حدود شش برابر افزایش قیمت داشته است، قیمت کاغذ از پارسال تا امسال دو برابر شده است، اما ارز سه و نیم برابر رشد داشته است، بنابراین می‌بینیم که کاغذ چندان افزایش قیمت نداشته، اما ملزومات کتاب ببسیار گران شده است، کفاش تصریح کرد: بنابراین فردی که می‌خواهد کتاب پرفروش ما را با تقلب منتشر کند _که آفت همیشگی ما شمرده می‌شود، _. برای این دسته متقلبان هم قیمت تمام شده گران خواهد شد. اینکه ابتدای صحبت‌هایم عنوان کردم که قیمت کتاب‌هایم را افزایش دادم با رعایت همین مسایل بوده است

وی با بیان این مطلب که برای کتاب‌های پرفروش شرایط را خوب ارزیابی می‌کنم، اما برای کتاب‌های کم فروش یا متوسط شرایط خوب نیست، افزود: شرایط برای کتاب‌های رقابتی اصلا خوب نیست.

وی در پاسخ به این سوال که آخرین بار کاغذ را چگونه و با چه قیمتی خریداری کرده‌اید؟ توضیح داد: کاغذ آزاد خریدم، بندی ۱۸۰ تومان، بنابراین کتاب‌های رقابتی مشکلاتی خواهند داشت، ما در کشور قانون کپی رایت نداریم از این رو ممکن است یک کتاب توسط ۵ ناشر منتشر شود بنابراین در این میدان رقابت قیمت‌ها اندک می‌شود گاهی به کف می‌رسد و حتی وارد محدوده ضرر می‌شود، تا بازار را از آن خود کند.

این ناشر با سابقه در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر این مسئله که بازار کتاب، بازار اعتباری بلند مدت التماسی است، گفت: باید التماس کنیم کتاب را بخرند و برای گرفتن پول هم باید التماس کرد، اما باید از این فرصت استفاده کرد، در این سالیان گذشته قدر کاغذ را ندانستیم، کاغذ را به قدر بسیار به بازار تزریق کردیم و هر کسی در این میان هر کتابی را تمایل داشت به راحتی منتشر کرد، اما این میزان تزریق کاغذ تماما به انتشار کتاب‌های خوب نینجامید، بلکه باعث شد همه کتاب چاپ کنند و تعداد کتاب‌های رقابتی زیاد شود.

وی همچنین قیمت پایین را مناسب ندانست و خاطر نشان کرد: با قیمت کاغذ پایین خارج از عرف جامعه موافق نیستم، اگر قیمت کاغذ متعارف با سایر کالا‌ها در جامعه کاهش یابد مناسب است، اما بالاخره باید برای یک‌بار هم که شده تکلیف خود را با کتاب‌های کم فروش معین کنیم، اگر حجم کتاب‌های نازل‌تر در بازار کاهش یابد کتاب‌های ارزشمند راحت‌تر به فروش می‌رسد.

کفاش درباره روش‌های نوین عرضه کتاب الکترونیک و راهکار‌های عدم نزول نرخ مطالعه توضیح داد: بنده این کار را با سایت طاقچه آغاز کردم، نتیجه خوبی هم داشت، به عبارت دیگر بدون اینکه سرمایه‌گذاری انجام دهم رقابت کردم، کتاب‌ها را از طریق دو سایت عرضه کردم، شیب رو به رشد هم داشت.

به گفته وی، اما درباره توزیع باید بگویم توزیع سایتی باید بگویم، با اینکه ناشران همه سایت اختصاصی دارند، اما مردم چندان از آن استقبال نمِ‌کنند، ولی در حال حاضر کتاب‌های الکترونیکی رو به رشد است.

مدیر انتشارات بشری در پاسخ به این سوال که فکر می‌کنید ما در این مسیر بزودی با کاغذ خداحافظی خواهیم کرد ویا نه معتقدید که همچنان مخاطبان خود را خواهد داشت؟ گفت: کاغذ ماندگار است و هیچگاه با مخاطب
انش خداحافظی نخواهد کرد، برای خواندن مطلب آموزشی باید آن موضوع روی کاغذ باشد، اما گاهی می‌بینم برخی علاقه‌مندان امروزه، رمان‌ها را در موبایل‌های خود می‌خوانند، اما فکر می‌کنم این موجی است که بر می‌گردد، مزایای استفاده از کاغذ بیشتر از موبایل است، اما موافقم که مصرف کاغذ در این صورت کم خواهد شد.

وی ادامه داد:، اما اگر قیمت کاغذ مناسب باشد و کتاب با قیمت نازل منتشر نشود و مصرف افزایش داشته باشد قیمت‌ها ناخودآگاه تنزل می‌کند، با این سیاست ارشاد در ادوار گذشته موافق نیستم که آمار کمی برای انتشار کتاب سالانه می‌دهند چرا که این غلط است. کتاب خوب باید در دولت‌های مختلف معیارش تعریف شود. معیار‌ها بیان شود. تیراژ کتاب یعنی کتاب را تولید و درانبار انباشته کردیم بازار کتاب را خراب کردیم و در این میان بسیار آثار ضعیف تولید می‌شود. اما با این گمان که کتاب ارزان مخاطب دارد؛ موافق نیستم، چرا که قیمت مخاطب جذب نمی‌کند و امروز پرفروش‌ترین کتاب انتشارات ما گران‌ترین آنهاست. منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تحریم کاغذ تحریم ایران گرانی کاغذ فروش کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۶۰۸۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از پشت پرده گرانی خودرو

نوسانات قیمتی در بازار خودرو برای روز‌ها نزولی بوده‌است؛ توقف رشد قیمت دلار و حتی نزولی شدن روند قیمت آن از یک سو و از سوی دیگر آرامش سیاسی در فضای کشور منجر به رکود در بازار خودرو و ریزش قیمت‌ها شده‌است؛ با این وجود طبق گفته فیروز نادری کارشناس بازار خودرو، خودروسازان با اقدامی که برای بالا بردن قیمت کارخانه خودرو‌ها انجام داده‌اند، جلوی ریزش قیمت برخی از خودرو‌ها را کشیدند.

به گزارش خبر آنلاین، برای اطلاع از میزان کاهش قیمت‌ها در بازار خودرو در ۲۴ ساعت گذشته، گزارش زیر را بخوانید.

فیروز نادری، کارشناس بازار خودرو، در گفتگو با خبرنگاران و در خصوص روندی که بازار خودرو در پیش گرفته‌است؛ گفت: «کاهش قیمت خودرو خیلی جزئی است. بازار خودرو در حال حاضر در رکود به سر می‌برد. تنش‌ها به حداقل رسیده‌است و قیمت دلار نیز ثابت شده‌است و از طرفی روند نزولی نیز گرفته‌است. در این بین، اما خودروسازان از جمله ایران‌خودرو سایپا و قیمت کارخانه برخی از خودرو‌ها را بالا برده‌اند، به عنوان مثال این کارخانه قیمت کارخانه پژو پارس معمولی را از ۳۰۸ میلیون تومان به ۴۵۰ میلیون تومان افزایش داده‌است که به معنای ۵۰ درصد افزایش قیمت است.»

او در ادامه گفت: «این اقدام به التهابات بازار خودرو دامن می‌زند و شوک قیمتی در انتظار بازار خودرو است؛ اگر خودروساز این اقدام را صورت نمی‌داد، کاهش قیمت خودرو ادامه‌دار بود، اما با این کار جلوی افت قیمت خودرو را گرفت.»

دیگر خبرها

  • کدام نهاد مسئول گرانی خودرو است؟
  • از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه
  • پیام وحید امیری برای سرمربی تیم ملی/ ستاره پرسپولیس قصد خداحافظی ندارد
  • وحید امیری: تصمیمی برای خداحافظی از تیم ملی ندارم
  • ان هتوی به آرسنال کمک کرد، چلسی در حد کاغذ خیس هم مقاوم نیست
  • غرور تیلور اجازه نمی‌دهد خداحافظی کند | کامران قاسمپور از پس این کشتی‌گیر بر می آید
  • عقب‌گرد قیمت کاغذ در بازار آزاد
  • تیلور غرورش اجازه نمی‌دهد خداحافظی کند
  • خداحافظی رامسری ها با سوپرلیگ والیبال ایران
  • رونمایی از پشت پرده گرانی خودرو