Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-03-29@01:47:15 GMT

برای حضور ماندگار در روسیه باید برنامه‌ریزی کنیم

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۶۰۸۶۵

به گزارش ایلنا به نقل از سازمان توسعه تجارت ایران، دهمین جلسه کمیته کارشناسی شورای عالی صادرات غیر نفتی در سال ۱۳۹۷­ به ریاست رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران و با حضور اعضاء با موضوع بررسی راهکارهای توسعه صادرات به استان‌های روسیه برگزار شد.

در این نشست، نماینده اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی به ارائۀ گزارشی مقدماتی از طرح‌های پیش بینی شده پرداخت و سپس حاضرین در جلسه نقطه نظرات خود را نسبت به مسائل مرتبط بیان کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه، خسروتاج در جمع‌بندی موارد مطرح شده، بررسی مشکلات و توسعه روابط بانکی با زمان‌بندی مناسب، ارائه گزارشهای ­منظم و اطلاع رسانی به مقامات سیاسی کشورمان در خصوص موضوعات پیش رو با توجه به تحریم های جدید امریکا را از ملزومات حفظ و توسعه روابط تجاری دو کشور عنوان کرد و بر اهمیت ایجاد مراکز تجاری و پایگاه های اقتصادی در کشورهای هدف صادراتی تاکید کرد.

وی با اشاره به لزوم­ حمایت از انجام پروژه های مطالعاتی مبتنی بر شناخت بازارهای مهم صادراتی افزود: برای حضور ماندگار در بازار روسیه با توجه به برنامه ۲۰۲۵ آن کشور برای خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی، نیازمند پیش‌بینی و برنامه ریزی هستیم.

خسروتاج همچنین توجه بیش از پیش به جایگاه و نقش صندوق ضمانت صادرات، بررسی زمینه های صادرات خدمات فنی و مهندسی و صنعتی و در نظر گرفتن جایگاه بخش خصوصی روسیه در توسعه روابط تجاری دو کشور مهم برشمرد و گفت: تصمیم ها در خصوص ممنوعیت های صادراتی و وارداتی و تعریف بسته ای در بحث تسهیلات و مشوق های صادراتی باید مورد توجه قرار گیرد.

گفتنی است، از ۸۵ واحد تقسیمات کشوری روسیه، ایران تنها­ به ۴۵ استان این کشور صادرات انجام می دهد که مسکو بیشترین سهم را دارد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: خسروتاج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۶۰۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات مرغ از سرگرفته شد

 بنابر آمارهای اعلامی قبل از سیاست افزایش جوجه ریزی در واحدهای مرغداری، بخشی از مرغ مورد نیاز از طریق واردات تامین می شد و به رغم آنکه تا چندماه پیش واردکننده مرغ از ترکیه بودیم، اما از اسفندماه به صادرکننده این محصول پروتئینی تبدیل شدیم.

با توجه به پتانسیل صنعت مرغداری، امکان تولید سالانه ۳ میلیون تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتن مرغ در کشور وجود دارد، درحالیکه به رغم افزایش سرانه مصرف مرغ ناشی از نوسانات قیمت گوشت قرمز حداکثر ۲ میلیون تن مرغ مورد نیاز است که این امر بدان معناست که به شرط تامین زیرساخت های لازم و حذف قیمت گذاری دستوری، امکان صادرات حداقل یک میلیون تن مرغ به بازارهای هدف وجود دارد که با احتساب نرخ ۲.۲ تا ۲‌.۳ دلار هرکیلو مرغ صادراتی، ارزآوری قابل توجهی نصیب کشور می شود.

طبق آمارهای اعلامی در آذرماه ۱۴۱ میلیون قطعه، دی ماه ۱۵۲ میلیون قطعه، بهمن بیش از ۱۵۱ میلیون و اسفند ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفته است که با عرضه مرغ های جوجه ریزی بهمن ماه در ایام نوروز و ماه رمضان نیاز است که مازاد تولید از سطح بازار جمع آوری شود تا مرغداران متحمل زیان نشوند.

بنابر اذعان مسئولان صادرات مرغ بعداز سال ها به عراق انجام شد، این درحالی است که تا ۸ ماه گذشته واردکننده مرغ بودیم. لذا اگر مجموع ظرفیت نصب شده ۳ میلیون تن مرغ در کشور بکار گرفته شود،میزان صادرات بیش از پیش افزایش خواهد یافت، هرچه ارزآوری در این بخش بیشتر شود به فعال شدن این ظرفیت‌ها و افزایش تولید کمک می‌کند.

محمدعلی نیکبخت وزیر جهاد کشاورزی در قرارگاه امنیت غذایی گفت که جوجه ریزی در بهمن از ۱۵۱ میلیون قطعه عبور کرد که این میزان یعنی ۳۰ هزار تن بیش از نیاز کشور تولید می‌شود.

ظرفیت صادرات حداقل یک میلیون تن مرغ به بازارهای هدف وجود دارد

ارسلان  قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: بعد از گذشت ۲۵ تا ۲۶ سال اولین پارت مرغ به بازارهای هدف صادر شد؛ به طوریکه بنابر آخرین آمار هزار تن مرغ به عراق صادر شده است.

او با بیان اینکه سالانه ۲ میلیون تن مرغ در کشور استفاده می شود، افزود: بنابر آمار پتانسیل تولید کنونی صنعت مرغداری بدون ایجاد ظرفیت جدید ۳ میلیون تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتن مرغ در کشور است که با احتساب مصرف داخل، حداقل امکان صادرات یک میلیون تن از این میزان به بازار‌های هدف وجود دارد.

قاسمی ادامه داد: با صادرات مرغ به بازارهای هدف، تراز صنعت مرغداری به سمت مثبت شدن می رود که با این وجود دیگر نیازی به استفاده از درآمدهای نفتی نیست.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون با بیان اینکه ۶۰ تا ۷۰ درصد صنعت طیور وابسته به درآمدهای نفتی است، افزود: با توجه به سیاست وزیر جهاد مبنی بر افزایش جوجه ریزی ها بعداز سال ها صادرات مرغ در اسفند آغاز شد که با استمرار این روند نتایج ملموس خواهدشد به طوریکه با صادرات و تامین ارز مورد نیاز صنعت در داخل، وابستگی ها کاهش می یابد.

به گفته او، با افزایش روند جوجه ریزی ها و تولید داخل و تامین ذخایر استراتژیک در داخل نیازی به واردات مرغ از دیگر کشورها نداریم.

چندی پیش نوروزی رئیس سازمان دامپزشکی گفت: هم اکنون  جوجه ریزی ها در چهار دوره ۵۰ روزه انجام می‌شود که امکان برنامه‌ریزی برای افزایش دوره‌ها به شش دوره جوجه ریزی در سال وجود خواهد داشت و بر این اساس با همین زیرساخت‌های کنونی باید برای صادرات نیم میلیون تن گوشت مرغ آماده شویم.

با تولید مرغ سایز، صادرات رونق می گیرد

محمدرضا صدیق پور دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه گفت: بنابر برنامه ریزی های صورت گرفته امسال با تغییرات صورت گرفته، جوجه ریزی گله های اجداد در دستور کار قرار گرفت، درحالیکه سال های گذشته این موضوع مورد غفلت قرار گرفته بود.

به گفته او، بنابر سیاست وزیر جهاد مبنی بر افزایش جوجه ریزی ها در واحدهای مرغداری و جوجه ریزی اجداد می توان گفت که در برنامه های آتی، تامین ۱۵۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحدهای مرغداری بدون نیاز به واردات جوجه امکان پذیر است.

صدیق پور ادامه داد: بنابر افزایش میزان جوجه ریزی ها در ماه های اخیر و مازاد تولید، مرغ مازاد از سطح بازار باید جمع آوری شود تا مرغداران متحمل زیان نشوند.

دبیر انجمن تولیدکنندگان جوجه یکروزه از آغاز صادرات مرغ خبر داد و گفت: با افزایش تولید جوجه های مادر، امکان دسترسی به تولید مرغ سایز در بازار فراهم است که براین اساس بحث صادرات به بازارهای هدف در دستور کار قرار می گیرد.

او با بیان اینکه برنامه ریزی زیربنایی لازمه صادرات مرغ به بازارهای هدف است، گفت: براساس سیاست وزارت جهاد بحث تولید مرغ صادرات محور شده است، حال برای هر حلقه اعم از صادرات مرغ گوشتی و جوجه یکروزه برنامه ریزی صورت می گیرد تا بازار داخل تحت شعاع قرار نگیرد.

با توجه به اقدامات وزارت جهاد و همت و تلاش تولیدکنندگان، نه تنها کمبودی در عرضه مرغ کشور نداریم، بلکه به دلیل مازاد تولید صادرات مرغ هم آغاز شده است که با استمرار روند صادرات جای هیچ گونه نگرانی برای نوسانات قیمت در بازار داخل نیست.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • مسئولان با برنامه‌ریزی و عملکرد خود ولایت‌مداری مردم را حفظ کنند
  • تاکید بر توسعه زیرساخت‌های ریلی و جاده‌ای ایران و پاکستان
  • افزایش ۲۵ درصدی جوجه ریزی و ۱۰ برابری صادرات میوه در مازندران
  • افزایش ۲۵ درصدی جوجه‌ریزی در مازندران
  • بررسی ترانه‌های ماندگار در برنامه «شب های فرهنگ»
  • لزوم برنامه‌ریزی مردمی برای راهپیمایی روز جهانی قدس
  • افزایش ۲۸ درصدی صادرات به روسیه در ۱۴۰۲
  • تاکید کرملین بر ادامه برنامه توسعه روسیه با وجود جنگ
  • صادرات مرغ از سرگرفته شد
  • غرب‌گرا‌ها علاقه ندارند روابط ما با روسیه بهتر شود