Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-05@20:03:33 GMT

آیا نوازندگی در خیابان جرم است؟

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۶۱۳۷۳

آیا نوازندگی در خیابان جرم است؟

اعضای یک گروه موسیقی به دلیل اجرای موسیقی در شب شهادت امام حسن عسگری (ع) در رشت دستگیر شدند. در این خصوص که جرمی از طرف این افراد صورت گرفته یا خیر مقام قضایی باید اظهار نظر کند، اما نحوه برخورد صورت گرفته با این افراد به هیچ وجه قابل توجیه نیست. چگونه می‌شود مامورینی که خود باید ضامن اجرای قانون باشند خود به بی‌قانونی مبادرت کرده و با شنیع‌ترین رفتار ممکن با هموطن خود برخورد کرده و او را روی زمین می‌کشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا قانون چنین حقی به این ماموران داده است؟ در صورت جواب منفی به این پرسش چه مقامی باید با این ماموران که قانون‌شکنی کرده و آسایش عمومی را خدشه‌دار کرده‌اند برخورد کند؟ در این خصوص داتیکان در گفتگوی با نعمت احمدی وکیل و حقوقدان، به بررسی زوایای حقوقی این مساله می‌پردازد.

نعمت احمدی در خصوص برخورد خشن با سه جوان نوازنده خیابانی در رشت گفت: «این افرادی که چنین برخوردی را انجام دادند، چه مامور سد معبر و چه مامور نیروی انتظامی که به عنوان ضابط دادگستری محسوب می‌شوند، باید جرمی اتفاق افتاده باشد تا بتوانند وارد عمل شوند. حال حتی اگر قبول کنیم که جرمی اتفاق افتاده در مرعی و منظر بوده و قابل پیگیری به عنوان جرم مشهود است، وظیفه ماموران در قبال جرم مشهود این است که باید مانع گسترش چنین جرمی شوند و از وقوع آن جلوگیری کنند نه این‌که به این صورت حمله‌ور شده و خود مرتکب جرم شوند. ما در قوانین کشور موردی نداریم که نوازندگی در خیابان را جرم انگاری کرده باشد. ما در این خصوص ممنوعیت قانونی نداریم همان‌طور که رادیو و تلویزیون هم موزیک پخش می‌کند.»

وی در خصوص منع شرعی موزیک هم به این مساله اشاره کرد که: «منعی در این زمینه نداریم، حتی فتوایی در این خصوص از حضرت امام خمینی داریم که راجع به موسیقی اظهار نظر کرده‌اند و همین فتوا باعث شد رادیو و تلویزیون بتواند به راحتی مجوز پخش موسیقی را بگیرد و حتی برگزاری کنسرت هم به یک روال عادی در مملکت تبدیل شود.»

این وکیل دادگستری در خصوص مجوز داشتن یا نداشتن این افراد گفت: «در این خصوص باید گفت اگر لزوم اخذ مجوز برای نوزاندگان خیابانی الزامی باشد، باز هم برای برخورد با نوازندگان نمی‌توان به هیچ وجه اقداماتی اینچنین را توجیه کرد، زیرا خود این برخورد صورت گرفته در قانون مجازات جرم انگاری شده است. حال اگر فرض کنیم که چنین ممنوعیتی وجود داشته و فرض کنیم رشت هم شهری شده مثل خراسان و آنجا هم برای خودش یک سری مقررات داخلی وضع کرده است، همان طور که گفتم چه این افراد مامور سد معبر شهرداری باشند چه مامورین انتظامی باشند، طبق چنین برخوردی که داشتند مرتکب جرم شدند و توصیه من به دادستان رشت این است که به عنوان یک جرم عمومی به این مساله رسیدگی کرده و چنانچه این افراد مامور نیروی انتظامی باشند سازمان قضایی نیرو‌های مسلح در این زمینه ورود کند و اگر ماموران شهرداری هستند هم روند رسیدگی صورت گیرد. حتی به نظر بنده اگر خود این جوانان هم شکایت کنند دادسرا مکلف و مجبور است به لحاظ این شیوه برخورد این افراد و عدول از شرح وظایفی که داشتند آن‌ها را تحت تعقیب قرار دهد.»

احمدی با بیان این که یک نوع توهم خودمختاری یا ملوک الطوایفی بودن بین برخی از مسئولین و مراجع رواج یافته است گفت: «در کشور باید قانون حاکم باشد، اگر قانون حاکم باشد اصلا فرض کنیم که این گروه عملشان مجرمانه بوده و مستحق مجازات بودند، اگر عمل این افراد مجرمانه بود آیا این حق و اجازه به مامور سد معبر داده می‌شود که چنین برخوردی را با شهروندان کشورمان انجام دهند؟»

این استاد دانشگاه در خصوص این‌که در صورتی که این افراد مامور سد معبر شهرداری باشند حق چنین برخوردی را دارند گفت: «این افراد اصلا چنین حقی ندارند. حتی اگر ظن قوی داشته و معتقد باشیم این نوازندگان خیابانی مرتکب جرم مشهود شده‌اند و آن‌ها را مستحق سخت‌ترین کیفر بدانیم، قانون گذار به صراحت در این خصوص گفته در برخورد با چنین افرادی برای جلوگیری از گسترش چنین جرمی باید افراد مذکور را دستگیر کرده و به دادسرا منتقل کنند، نه این‌که این افراد خود مامور اجرای حکم شوند، این شیوه برخورد ماموران مستحق تعزیر است.»

احمدی در خصوص برخورد با افرادی که چنین برخوردی با شهروندان می‌کنند گفت: «به نظر من اگر دادستان رشت فرد قانون‌مندی باشد باید این افراد را مورد تعقیب کیفری قرار دهد و باید به این نکته اشاره کنم که به هرکسی که اسلحه و اختیار دادند مبسوط الید نیست. حتی با قاتل فراری هم نباید چنین برخوردی صورت گیرد چه رسد به این افراد که در حال نوازندگی در خیابان بودند و تماشای نحوه برخورد این ماموران با این نوازندگان خیابانی واقعا دلخراش بود.»

منبع: پارسینه

کلیدواژه: رشت نوازنده خیابانی موسیقی خیابانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۶۱۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی

معاون اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی گفت: با تورهای غیرمجاز گردشگری در استان بدون اغماض برخورد جدی خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان، مسعود فرخی اظهار کرد: سومین جلسه کارگروه امنیت گردشگران با حضور نمایندگانی از حوزه سیاسی امنیتی استانداری، کانون اتومبیلرانی و جهانگردی انجمن صنفی دفاتر، انجمن تشکل حرفه‌ای راهنمایان و کارشناسان حوزه گردشگری اداره کل با موضوع بررسی و شناسایی تورهای غیر مجازی که به صورت کلوپ سافاری فعالیت دارند، برگزار شد.

وی با تاکید بر اینکه افراد و یا گروه‌هایی که به صورت غیر مجاز اجرا کننده تورهای کلوپ سافاری هستند از طریق واحد حقوقی پیگیری حقوقی و به پلیس فتا معرفی می‌شوند افزود: آئین نامه‌های مرتبط با کانون اتومبیلرانی و جهانگردی در این جلسه بررسی و بر لزوم رعایت موارد قانونی تاکید شد.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی، پیگیری قضائی و شکایات از افراد اجرا کننده تورهای غیر مجاز، معرفی افراد اجرا کننده تورهای غیر مجاز به پلیس فتا به منظور بستن صفحات مجازی و شماره تماس‌های تبلیغاتی آنها و همچنین معرفی این افراد به پلیس اماکن عمومی با هدف بستن فضاهای تبلیغاتی آنان، را از اقدامات این اداره کل در راستای جلوگیری از تورهایی که بدون مجوز قانونی اجرایی می‌شوند دانست.

فرخی گفت: تا کنون سه جلسه تحت عنوان کارگروه امنیت گردشگران برگزار شده که در این کارگروه دستگاه‌های قضائی، انتظامی، نظارتی و ادارات و نهادهای مرتبط عضو هستند.

وی تصریح کرد: تورهای غیرمجاز گردشگری در استان دفتر فیزیکی ندارند و فعالیت‌های آن‌ها به صورت آنلاین و در شبکه‌های اجتماعی انجام می‌شود و لازم است پلیس فتا با آن‌ها برخورد کند.

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی با بیان اینکه متولیان تورهای غیرمجاز شناخت کافی از گردشگری ندارند افزود: این نوع تورها هیچ گونه پوشش بیمه‌ای برای گردشگر قرار نمی‌دهند و در صورتی که در طول سفر مخاطره‌ای برای مسافران پیش بیاید و یا صدمه‌ای ببینند، کسی مسئولیت آن را به عهده نمی‌گیرد.

فرخی تاکید کرد: با تورهای غیرمجاز گردشگری در استان بدون اغماض برخورد جدی خواهد شد.

وی اظهار کرد: امید می‌رود با همکاری نهادهای مربوطه به ویژه اداره نظارت بر اماکن عمومی، پلیس‌راه و فعالان بخش خصوصی شاهد امنیت و رضایتمندی گردشگران و مسافران در منطقه باشیم.

کد خبر 750911

دیگر خبرها

  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • مرگ تلخ کارگر شهرداری بر اثر تصادف
  • ضعف‌های زیرساختی و هزینه شدن یارانه برای کالاهای غیراساسی
  • کشته شدن مردی که با خودرو به موانع امنیتی کاخ سفید برخورد کرد
  • باشگاه سپاهان: کمیته انضباطی سرعت عمل را در موارد دیگر به کار گیرد
  • کمیته انضباطی سرعت عمل را در موارد دیگر به کار گیرد
  • جان باختن پاکبان مشهدی بر اثر لغزندگی خیابان و بی احتیاطی راننده
  • بی احتیاطی راننده منجر به فوت پاکبان مشهدی شد
  • بیانیه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه اهواز در خصوص سرایت بنزین به آب‌های سطحی
  • لغزندگی خیابان و بی احتیاطی راننده منجر به فوت پاکبان در مشهد شد