Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@09:42:32 GMT

عوامل تاثیر گذار در کاهش نرخ طلا و ارز

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۶۱۸۲۶

عوامل تاثیر گذار در کاهش نرخ طلا و ارز

تهران- ایرنا- رسانه های داخلی با توجه به روند کاهشی نرخ طلا و ارز در یک هفته اخیر، به بررسی عوامل موثر در آرامش نسبی این بازار پرداخته اند.

به گزارش ایرنا، اگرچه پس از اعمال تحریم های پنجم نوامبر از سوی آمریکا و بنا بر برخی پیش بینی ها، جامعه منتظر افزایش نرخ طلا و ارز یا همان شوک قیمتی بود اما به دلایل متعدد اجتماعی، سیاسی و اقتصادی، طی یک هفته گذشته شاهد قرار گرفتن بازار ارز در سراشیبی قیمت ها هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این راستا خبرگزاری ها، تارنماها و روزنامه های داخلی عوامل متعددی را در کاهش نرخ طلا و ارز دخیل می دانند؛ برخی از رسانه ها کنترل قیمت ارز توسط بانک مرکزی را عامل کاهش قیمت ارز و سکه در بازار آزاد دانسته و برخی دیگر پشت پرده های سیاسی را در کاهش قیمت دلار موثر عنوان کرده اند.
همچنین برخی از مطبوعات داخلی معتقدند پس از برخورد قاطع قوه قضائیه با مفسدان اقتصادی، قیمت‌ها در بازارهای طلا و ارز روند کاهشی به خود گرفت .
عوامل اجتماعی موثر در ثبات نسبی بازار ارز، راهکارهای اقتصادی موثر بر کاهش نرخ ارز و سکه و تحریم ها و عوامل سیاسی دخیل در روند نزولی قیمت دلار از جمله محورهای به کار گرفته شده توسط رسانه های داخلی است.

**عوامل اجتماعی موثر در ثبات نسبی بازار ارز
وحید شقاقی استاد دانشگاه خوارزمی در مورد روند کاهش نرخ دلار در بازار آزاد در گفت و گو با خبرگزاری ایلنا گفت: این ثبات نسبی در بازار ارز حاصل چند عامل است. یکی از مهمترین عوامل پیش‌خور کردن تمام اخبار منفی در نیمه نخست سال است به طوری که دیگر خبر منفی نمانده که بازار ارز را تحت تاثیر قرار دهد، عامل دیگر فروکش کردن تقاضای ارز از سوی مردم است.

«لزوم مهار مثلث گرانی ارز» عنوان گزارش روزنامه وطن امروز است.در بخشی از آن آمده است: بازار سکه و ارز طی 9 ماه اخیر نشان داده است تحت تاثیر 3 گزاره؛ حجم بالای نقدینگی، سوداگری و تورم انتظاری قرار دارد. در اصل این 3 ضلع مثلث می‌تواند در صورت مدیریت نشدن، صف‌های تقاضا را در بازار تشکیل دهد. به صورت کلی نمی‌توان گفت کدام یک از این اضلاع توانایی بیشتری دارد اما در کنار یکدیگر قرار گرفتن آنها می‌تواند فاجعه دلار 19 هزار تومانی مهرماه را به ارمغان بیاورد.

**راهکارهای اقتصادی موثر بر کاهش نرخ ارز و سکه
سایت مشرق نیوز با مطرح کردن کاهش 450 هزار تومانی نرخ سکه در 4 روز عنوان داشت:بانک مرکزی با اعمال محدودیت در انجام تراکنش‌ها و الزام بانک‌ها به رعایت سقف تراکنش کارت‌خوان‌ها، توانست تبدیل ارز در مرز یا به عبارت بهتر قاچاق ارز را کنترل کند. همین اقدام بانک مرکزی به سرعت اثرات محسوسی در بازار ارز داشت و از 20 آبان نرخ دلار و یورو به ترتیب 1700 تومان و 2 هزار تومان کاهش یافته و به نظر می‌رسد، نرخ ارز در سطوح 10 هزار تومان در بازار به تعادل برسد.

تارنمای جهان نیوز می نویسد: فعالان بازار ارز همچنان بر عرضه و تزریق ارز با هدف کنترل بازار از سوی دولت تأکید داشتند و آن را ابزاری مؤثر برای بهبود وضعیت بازار ارز می‌ دانستند. از نظر آن‌ها ارز بازارساز با اشکال مختلف عرضه توانسته از یکسو مانع ثبت نوسانات افزایشی در بازار شود و از سوی دیگر، قیمت را به سطوح پایین ‌تر هدایت کرده است. علاوه بر این گروهی دیگر عرضه و فروش شمش‌های طلا در بانک کارگشایی را از عوامل کاهش نوسان در بازار طلا و سکه دانسته‌اند. گروه دیگری بر عرضه حواله درهم تکیه داشته‌اند و عده دیگری بر عرضه خرد برخی صرافی‌های دولتی و خصوصی به‌عنوان عامل کاهشی قیمت تکیه می‌کنند.

تارنمای نامه نیوز نیز در گزارشی با عنوان 'سقوط آزاد ارز و سکه؛ سیاسی یا اقتصادی؟ ' نوشت: با اینکه اکنون عده زیادی از کارشناسان با برشمردن دلایلی از جمله واکنش معکوس به تحریم‌ها و اعدام سلطان سکه از پشت‌پرده سیاسی کاهش نرخ ارز و سکه سخن می‌گویند، اما در این زمینه پارامترهای اقتصادی هم می‌ توان برشمرد که چندان سیاسی ‌بودن این جریان را تایید نمی ‌کند. به‌ویژه آنکه پیش از این بارها برخی از اقتصاددانان کاهش قیمت کاهش قیمت دلار را پیش‌بینی کرده بودند و دولتمردان بارها در سخنرانی‌ها و مصاحبه‌های خود بر آن تاکید داشتند.

روزنامه آفتاب یزد تیتر نخست خود را با عنوان «پشت پرده سقوط آزاد قیمت ارز» منتشرکرده است که در بخشی از آن آمده است: نخستین و قوی ترین دلیل اقتصادی این است که این اتفاق امری عادی و طبیعی است به این دلیل که با تکمیل شدن حلقه تحریم ها معاملات بیرونی تجار عملا متوقف شد و در نتیجه با پایین آمدن میزان معامله، تقاضا نیز کاهش یافته ضمن آنکه ممکن است عرضه، ثابت مانده باشد یا با تزریق پنهانی ارز به بازار بیشتر شده باشد که در این صورت این نوع دستکاری تاثیر چندانی بر روی بازار نخواهد داشت.

**تحریم ها و عوامل سیاسی موثر در روند نزولی قیمت دلار
خبرگزاری ایسنا نوشت: در پی روند نزولی قیمت دلار در روزهای گذشته، مجیدرضا حریری یکی از اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران علت این نوسانات را مسائل سیاسی می‌داند و معتقد است که پارامترهای اقتصادی تاثیر چندانی در کاهش یا افزایش نرخ ارز ندارد.

به گزارش روزنامه مردم سالاری، محمد کشتی‌ آرای رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اظهار داشت: انتظار می‌رفت بعد از شروع تحریم در بازار، شوک قیمتی داشته باشیم ولی کنترل قیمت ارز توسط بانک مرکزی سبب کاهش قیمت ارز و سکه در بازار آزاد شده است.

روزنامه کیهان برخورد قاطع قوه قضائیه با مفسدان اقتصادی را از جمله علل موثر در کاهش قیمت‌ها در بازارهای طلا و ارز دانست و نوشت: روند نزولی نرخ ارز در طول هفته گذشته ادامه داشت و برخلاف پیش‌بینی‌ها که عنوان می‌شد بعد از اعمال تحریم‌های 5 نوامبر از سوی آمریکا نرخ دلار افزایشی خواهد بود وضعیت بازار ارز طی دو هفته گذشته نشان از روند معکوس این پیش‌بینی‌ها داد.

تارنمای مشرق نیوز با تیتر «سازهای ناکوک» می نویسد: خرید و فروش کلان سکه و ارز توسط دلالان عمده و ایجاد اخلال در بازار آن هم در شرایط جنگ اقتصادی قطعا مستوجب عقوبت های سنگین است اما نباید قصور و تقصیر برخی مسئولانی که با تصمیمات خود امکان دستیابی این دلالان را به هزاران سکه و میلیون ها دلار و یورو فراهم کردند نیز غفلت و چشم پوشی شود.

محمد لاهوتی در گفت و گو با خبرگزاری مهر گفت: اگر دولت در فروش ارز به واردات، خود را کنار بکشد و اجازه دهد که صادرکننده و واردکننده به صورت توافقی، درون یا خارج از سامانه نیما، با هم معامله داشته باشند و البته نرخ سامانه نیما نیز به صورت توافقی، بدون دخالت دولت و غیردستوری تعیین شود، آنگاه نرخ ارز از 5 نرخ به دو نرخ تقلیل یافته و ارز صادراتی، کاملا در خدمت واردات قرار می‌گیرد و قیمت ها نیز تعدیل می‌گردد.
*گروه نشریات خبری
پژوهشم**9351**1181**1732

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي بررسي رسانه ها كاهش قيمت ارز ثبات بازار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۶۱۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکه و طلا ارزان‌تر شد

به گزارش قدس آنلاین، بررسی آخرین معاملات صورت گرفته تا لحظه انتشار این گزارش سکه و طلا در بازار و مقایسه آن با روز گذشته (دوشنبه سوم اردیبهشت ماه) نشان می‌دهد که ظرف کمتر از ۲۴ ساعت اخیر انواع قطعات سکه و مصنوعات طلا با کاهش قیمت روبرو شده‌اند.

بر اساس آخرین آمار از بازار سکه و طلا تا این لحظه، هر قطعه سکه تمام طرح جدید با ۶۰۰ هزار تومان کاهش در آخرین معاملات امروز (سه‌شنبه) به ۴۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسیده است.

سکه‌های تمام طرح قدیم نیز با ۵۰۰  هزار تومان کاهش به کانال ۳۹ میلیون تومان بازگشت و ۳۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین قیمت شد.

در قطعات کوچکتر سکه، نیم سکه نسبت به روز گذشته، ۲۰۰ هزار تومان و ربع سکه ۳۰۰ هزار تومان ارزان‌تر شده‌اند. به‌ترتیب نیم سکه ۲۵ میلیون تومان و ربع سکه ۱۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان ثبت قیمت شده است.

سکه‌های یک گرمی بانک مرکزی نیز با ۱۰۰ هزار تومان کاهش نسبت به روز گذشته، در حال حاضر در بازار به شش میلیون و ۹۰۰ هزار تومان کاهش قیمت پیدا کرده است.

کاهش قیمت در بازار داخل در حالی اتفاق افتاده که بر خلف روال هفته‌های گذشته که اونس جهانی سیر صعودی تندی به خود گرفته بود، اکنون از مسیر افزایش دور زده و پا در مسیر کاهش گذاشته است؛ در حالیکه روز دوشنبه هر اونس طلا ۲۳۴۶ دلار بود امروز با ۴۰ دلار کاهش به  ۲۳۰۶ دلار رسیده است.

براین اساس هر مثقال طلای آب شده نیز با ۳۹۰ هزار تومان کاهش بها نسبت به روز گذشته ۱۵ میلیون و ۴۴۰ هزار تومان در بازار امروز قیمت داشته و هر گرم طلای ۱۸ عیار با ۹۰ هزار تومان کاهش سه میلیون و ۵۶۴ هزار و ۴۰۰ تومان، مبنای معاملات طلا قرار گرفته است.

گفتنی است؛ مرجع قیمت‌های فوق، اتحادیه طلا و جواهر تهران است.

انتهای پیام

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تاثیر سفر‌های نوروزی در بازار مسکن شمال
  • نهاد‌های اقتصادی نباید سرمایه گذار را دغدغه‌مند کنند
  • بهای نفت در بازار جهانی کاهش‌ یافت
  • قیمت سکه یک کانال دیگر عقب‌نشینی کرد
  • جوجه یک روزه
  • تاثیر ۲۰ درصدی روغن موتور در رشد قیمت کرایه حمل و نقل
  • جهش بهای نفت در بازار جهانی
  • سکه و طلا ارزان‌تر شد؟
  • زلزله در بازار طلا و سکه/ کمر قیمت‌ها شکست
  • سکه و طلا ارزان‌تر شد