Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-25@06:05:17 GMT

دانشگاهیان منتظر پاسخ ظریف درخصوص پولشویی

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۶۳۳۶۳

دانشگاهیان منتظر پاسخ ظریف درخصوص پولشویی

پس از اظهارات وزیر خارجه درباره پولشویی، بسیاری از دانشجویان از ظریف برای حضور در دانشگاه برای اعلام اسامی متخلفان دعوت کرده‌اند ولی با گذشت چندین روز از این روز تنها با سکوت وزیر خارجه مواجه شده‌اند.

به گزارش مشرق، بعد از اظهارات وزیر خارجه درباره پولشویی در کشور، بسیاری از دانشگاهیان و فعالان و اعضای تشکل‌های دانشجویی به این اظهارات واکنش نشان داده و تاکید کردند اگر این سخنان برای فریب افکار عمومی نیست ظریف باید نام متخلفان در این رابطه را اعلام کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

اپوزیسیونی در جایگاه وزیر خارجه SPV کلید می‌خورد یا روی کاغذ می‌ماند؟ شباهت ظریف با شیرزاد؛ FATF هم مثل هسته‌ای شد!

*  اگر ادعای پولشویی ظریف منجر به قطعنامه شورای امنیت علیه ایران شد، تعجب نکنید

 علی خضریان دبیر اسبق اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل در این رابطه گفت: در غائله‌ی هسته‌ای که منجر به تحریم‌های همه‌جانبه شد نیز ابتدا فردی همچون احمد شیرزاد ادعایی غیرمستند را مطرح و در پادگان اشرف ساخته و پرداخته شد. حالا اگر ادعای پولشویی جناب  محمدجواد ظریف نیز منجر به قطعنامه شورای امنیت علیه ایران شد، تعجب نکنید ایشان قهرمان دیپلماسی هستند!

* ظریف اگر سندی دارد متخلفان پولشویی را به قوه قضائیه معرفی کند

سعید تواناراد فعال دانشجویی و دبیر کمپین دانشجویی «نه به fatf»، با اشاره به اظهارات اخیر وزیر خارجه گفت: آقای ظریف می گوید «پولشویی یک واقعیت در کشور ماست و خیلی‌ها از پولشویی منفعت می‌برند» اگر واقعا چنین چیزی وجود دارد پس چرا آقای ظریف و دوستانشان که از مقامات دولتی هستند، در این رابطه و ارائه اسناد و مدارک به قوه قضائیه اقدامی نکرده‌اند؟

دبیر سیاسی سابق اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجوی مستقل ادامه داد: مشکل fatf  با قوانین مبارزه با پولشویی آن نیست ولی اگر مشکل پولشویی است همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند می‌توانیم قانون در این رابطه تصویب کنیم کما اینکه این قانون هم وجود دارد ولی اگر دولت نمی تواند جلوی این موضوع را بگیرد با با پیوستن به fatf  این مشکل حل نخواهد شد.

تواناراد یادآور شد: اگر آقای ظریف نام نهادی که پولشویی کرده را می‌داند باید اعلام کند و اگر هم اشتباه کرده باید آن را اصلاح کند. اینکه برای تخریب رقیب از مدار اخلاق خارج شویم در شان یک وزیر و مسئول در جمهوری اسلامی نیست.

تواناراد با بیان اینکه ادعای ظریف خلاف عقل و شرع است، گفت: ظریف اگر سندی دارد باید سریعا متخلفان پولشویی  را به قوه قضائیه معرفی کند یا اینکه مردم را نادان تلقی نکرده و ضمن  توبه کردن دنیا را فدای آخرت خود نکند هر چند با این کار همه آب رفته به جوی باز نخواهد گشت.

* اظهارات نسنجیده مسئولان وزارت‌ خارجه بارها باعث ایجاد هجمه جهانی علیه کشورمان و القای ناامیدی در داخل کشور شده است

بسیج دانشجویی پردیس دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران هم طی نامه‌ای در واکنش به این موضوع   تاکید کرد: وزارت امور خارجه باید حافظ منافع ملی در سطح بین‌المللی باشد. حال آن که به کرّات شاهد آن بوده‌ایم که حرفی نسنجیده از جانب آن وزارت‌خانه باعث ایجاد هجمه جهانی علیه کشورمان و القای ناامیدی در داخل کشور شده است.

این تشکل دانشجویی همچنین یادآور شد:  از قوه قضائیه خواستاریم که با پیگیری این امر، واقعیت را برای مردم روشن کرده و جلوی تخلفات را بگیرند. در صورتی که حرف وزیر امور خارجه صحت دارد قوه مجریه بازخواست شود؛ چرا که به وظیفه خود در خصوص قانون مبارزه با پولشویی مصوب سال ۱۳۸۶ عمل نکرده است. در صورت عدم صحت، بی‌شک اظهارات بالاترین مقام دیپلماسی کشور که بازخوردی بین‌المللی دارد و می‌تواند باعث هجمه و وضع تحریم علیه کشورمان شود، اقدامی خلاف مصالح و امنیت ملی است و لزوم برخورد با آن روشن است. 

* درخواست از دادستان کشور برای ورود به ماجرای ادعای ظریف درباره پولشویی

انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه هم با اشاره به ادعای وزیر امور خارجه مبنی بر پول شویی‌ در کشور و عدم ارائه مستندات، از دادستان کشور خواست تا به عنوان مدعی العموم به این موضوع ورود کند.

این تشکل دانشجویی دو فرض که در ادامه آمده را در این خصوص در نظر گرفته است:

فرض اول: اگر فرض کنیم که ادعاهای وزیر امورخارجه در مورد وجود هزاران میلیارد پولشویی در کشور درست باشد اقدام دکتر ظریف و مسئولین مربوطه در خودداری از معرفی این افراد به مردم و خصوصا مراجع قضایی مصداق بارزی از خیانت به منافع ملت و تضییع حقوق عامه است و ضروری است که دادستان به عنوان مدعی العموم به ماجرا ورود کرده و با مسئولینی که با پولشویی مقابله نکرده و یا آن را تا به امروز مخفی نگه داشته اند برخورد کند. زیرا لایحه مبارزه با پولشویی در سال۱۳۸۶ در مجلس شورای اسلامی تصویب و به قانون تبدیل شده بود و بعد از تائید شورای نگهبان، در تاریخ ۱۱ آذرماه ۸۸ آئین‌نامه اجرایی آن نیز تدوین و از سوی دولت وقت ابلاغ شده بود.

فرض دوم: اگر ادعاهای دکتر ظریف در مورد چندین هزار میلیارد پولشویی در کشور کذب باشد این مورد مصداقی از تشویش اذهان عمومی و فراهم کردن خوراک تبلیغات برای رسانه های معاند و ضربه به منافع تمامی ملت ایران است و انتظار می رود که دادستان به عنوان مدعی العموم، مسئله را بررسی و اقدامات لازم را انجام دهد.

انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه در خاتمه تاکید کرده است: امید است که بدون توجه به پروپاگاندای برخی رسانه های خاص با پیگیری مجدانه شما شاهد تکرار موارد دیگری از این دست نباشیم و این ادعا به سرنوشت ادعاهایی که در برهه های مختلف مخصوصا زمان های انتخابات مطرح می شود دچار نشود که رسوب این شبهات در اذهان عمومی، ضربه بزرگی به اعتماد مردم به کلیت نظام اسلامی و مسئولین آن خواهد زد.»

* وزیر خارجه اگر درباره پولشویی راست می گوید اسناد آن را به قوه‌ قضاییه بدهد

رضا بداغی دبیر سیاسی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم در این رابطه گفت: ادعای وزیر خارجه درباره اینکه مخالفت برخی نهادها با FATF برای حفظ منافع بوده و اینکه نهادهایی در جهت ایجاد فضای مخالفت با لوایح FATF هزینه کرده‌اند، بدون دلیل منطقی است.

این فعال دانشجویی یادآور شد: قانون مبارزه با پولشویی قبلا در ایران تصویب شده و دولت موظف شناسایی مصادیق پولشویی و ارائه‌ آنها به مراجع قضایی است. حال اگر جناب آقای ظریف در مورد این مصادیق اطلاعی دارد بجای آنکه با چنین صحبت‌هایی خوراک رسانه‌های مخالف نظام را جور کند می‌بایست اسناد آن را به دستگاه‌های نظارتی و قوه‌ قضاییه اعلام کند.

* آقای ظریف! اگر حرفهای مستند دارید چرا در لفافه سخن می‌رانید!

شورای خواهران بسیج اساتید دانشگاه آزاد اسلامی طی پیامی در واکنش به اظهارات اخیر وزیر امور خارجه درباره پولشویی در ایران تاکید کرد: آقای ظریف! مخالفان لوایح FATF را متهم به پولشویی های کلان می‌کنید تا در آن سوی مرزها برایتان سوت و کف بزنند! اگر حرفهای مستند دارید چرا در لفافه سخن می‌رانید که بیگانگان خود به تعبیر آن بپردازند! 

شورای خواهران بسیج اساتید دانشگاه آزاد ادامه داد:‌آقای ظریف! مخالفان لوایح FATF را متهم به پولشویی های کلان می‌کنید تا در آن سوی مرزها برایتان سوت و کف بزنند! اگر حرفهای مستند دارید چرا در لفافه سخن می‌رانید که بیگانگان خود به تعبیر آن بپردازند! خیانت به کشور را چگونه تعریف کرده اید که این چنین سخن راندن را خیانت به حساب نمی آورید! ننگ برجام را گویا از یاد برده اید که برای مشروع ساختن ننگی دیگر؛ مخالفان FATF را متهم به فضاسازی های گران‌قیمت می‌کنید! خودتان پمپؤ را متهم به یک بام و دو هوا می سازید؛ گفتارهای شما تعبیری جز یک بام و دو هوا دارد؟

* ظریف را باید وزیر امور گل به خودی بنامیم/اظهارات اخیر سند بی‌عرضگی کابینه است

روح اله نبیونی مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی هم  گفت: آقای ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه‌ای توهین آمیز منتقدان به لایحه استعماری FATF شامل مراجع عظام تقلید، دانشجویان و طلاب متخصص، نمایندگان مجلس و شورای نگهبان را متهم به پولشویی و دریافت مبالغ ده‌ها هزار میلیارد تومانی می‌کند که از قوه قضائیه برخورد قانونی و صریح با وزیر امورخارجه به خاطر این اقدام ضد امنیت ملی را خواستاریم.

نبیونی اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی هر چه زودترباید این موضوع را پیگیری کرده و برخورد قانونی کند. از طرفی از دستگاه قضائی تقاضا داریم برخوردی قانونی و صریح با وزیر امور خارجه به دلیل اقدام ضد امنیت ملی داشته باشد.

* دانشگاهیان منتظر اعلام اسامی متخلفان پولشویی از سوی وزیر خارجه هستند

انتقادات به اظهارات وزیر خارجه در فضای مجازی هم همچنان داغ است بسیاری از دانشجویان از ظریف برای حضور در دانشگاه خود برای اعلام اسامی متخلفان پولشویی دعوت کرده‌اند ولی با گذشت چندین روز از این روز تنها با سکوت وزیر خارجه مواجه شده‌اند.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: حمایت از کالای ایرانی بازار سکه و ارز ظریف پولشویی دانشگاهیان متخلفان محمد جواد ظریف وزارت خارجه وزیر امور خارجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۶۳۳۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاور وزیر ورزش: همت و اراده دولت و رییس جمهور باعث واگذاری استقلال و پرسپولیس شد/ وزارت ورزش وظیفه نظارتی خواهد داشت

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،علی رغبتی مشاور وزیر ورزش در امور ورزش قهرمانی طی گفتگو با برنامه گفتگوی ویژه خبری درخصوص واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی و موضوع تعیین تکلیف مدیریتی دو باشگاه اظهار داشت: وقتی یک مجموعه واگذار می‌شود این مالکین هستند که درخصوص وضعیت مدیریتی آن تصمیم می‌گیرند. دوره مدیریتی آنها ممکن است تمام و یا تمدید شود و این تصمیم برعهده سهامداران است و ما نیز در وزارت ورزش آماده هرگونه همکاری هستیم.

 

وی در ادامه درپاسخ به این سوال که آیا وزارت ورزش بعد از واگذاری دو باشگاه در مجمع سرخابی‌ها حضور خواهد داشت یا خیر، گفت: ترکیب سهامداران مجمع را تشکیل می‌دهد. ما از بعد نظارتی و قوانینی که برای نظارت بر باشگاه‌ها برعهده وزارت ورزش گذاشته شده است وظیفه خود را انجام خواهیم داد چون باشگاه‌ها مجوز فعالیت خود را از وزارت ورزش و اداره کل ورزش استان متبوع دریافت می‌کنند‌. 

 

وی بیان کرد: باشگاه‌ها ملزم به رعایت استانداردهای فدراسیون متبوع هستند و دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به دلیل اینکه رشته اول آنها فوتبال است در یک سطح بالاتر استانداردهای مدنظر AFC را باید رعایت کنند‌. همچنین مدیرانی که انتخاب می‌شوند باید برنحوه عملکرد آنها نیز نظارت وجود داشته باشد و از این‌رو مبحث نظارتی وزارت ورزش بر دو باشگاه استقلال و پرسپولیس ادامه خواهد داشت.

 

رغبتی درخصوص این موضوع که واگذاری دو باشگاه تا به الان چقدر موفقیت‌آمیز بوده است خاطرنشان کرد: ۴۵ سال است که وضعیت مالکیتی این دو باشگاه دستخوش تغییرات مختلفی شده و در یک دهه اخیر به این نتیجه رسیدند که سرخابی‌ها واگذار شوند. آن چیزی که در این بین بسیار مشهود است اراده و همت دولت سیزدهم و در راس آن رییس‌جمهور محترم بود که این دو باشگاه به نهاد غیردولتی سپرده شود. 

 

وی گفت: بزرگترین دغدغه‌ای که در این سال‌ها درخصوص دو باشگاه داشتیم بحث واگذاری نبود، بلکه موضوع اصلی ادامه حیات سرخابی‌ها بود. اینکه این دوباشگاه به چه کسانی واگذار شوند که اهلیت لازم را داشته باشند. خوشبختانه مسیری که برای واگذاری دو باشگاه آغاز شد و از فرابورس گذشت و در این راه سازمان خصوصی‌سازی و وزارت اقتصاد و دارایی زحمت زیادی کشیدند.

 

مشاور وزیر ورزش و جوانان اظهار داشت: الان بزرگترین خوشحالی ما این است کسانی که بیشترین سهام دو باشگاه را در اختیار گرفتند از توان و تجربه اقتصادی و مدیریتی در سطوح بالا برخوردار هستند. نقطه ضعفی که صنعت ورزش و به ویژه فوتبال داشت این بود که پیوند اقتصاد و ورزش را نمی‌توانست برقرار کند و بیشتر جنبه‌های ورزشی مطرح بود.

 

علی رغبتی افزود: این امیدواری وجود دارد که مجموعه‌های معتبری که مالکیت دو باشگاه را در اختیار گرفتند در روند ادامه حیات سرخابی‌ها تاثیرات مثبت داشته باشند و براساس برنامه به بنگاه‌هایی تبدیل شوند که در صنعت ورزش به مرز سوددهی نیز برسند.

 

رغبتی در ادامه خاطرنشان کرد: این مسئله واگذاری صرفا مختص به یک حوزه ورزش نیست. وقتی تمام باشگاه‌های بزرگ اروپا را نگاه می‌کنیم اکثر مالکین آنها سبقه ورزشی نداشته‌اند اما توانسته‌اند سرمایه‌گذاری هوشمندانه‌ای در مجموعه خود انجام دهند و طبیعتا برای اداره آن از افراد متخصص در ورزش نیز بهره‌مند می‌شوند.  خوشبختانه ما نیز مجموعه‌ای از پیشکسوتان و مدیران موفق را داریم که دست مالکین را برای حوزه مدیریت باز می‌گذارد.

 

مشاور وزیر ورزش و جوانان در امور قهرمانی اظهار داشت: این اتفاق بزرگ فرصت را به دو باشگاه می‌دهد که از روزمرگی خارج شوند و هر دو باشگاه ظرفیت‌های بسیار خوبی دارند که می‌توان بهترین استفاده را از آن برد.

 

وی در پاسخ به این سوال که آیا با واگذاری سرخابی‌ها مشکل AFC نیز حل خواهد شد یا خیر، گفت: بزرگترین مشکل AFC درخصوص این دو باشگاه مالکیت مشترک بود که خوشبختانه حل شد. طبیعتا با واگذاری به بخش غیردولتی ابهام درخصوص مدیریت دولتی سرخابی‌ها نیز برطرف خواهد شد.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تأکید استاندار لرستان بر همدلی بین نخبگان و مردم
  • سفیر ایران در کنگو با وزیر خارجه این کشور دیدار کرد
  • استقبال از کتاب جدید ظریف/ وزیر خارجه سابق ایران: امیدوارم این کتاب گامی هر چند کوچک به سوی درک بهتر سیاست خارجی و بهبود جایگاه ایران در جهان باشد
  • کمیسیون اجتماعی مجلس با تعطیلی شنبه موافق است/ منتظر پاسخ استعلام از دفتر رهبری هستیم
  • مشاور وزیر:مالکان درمورد مدیریت استقلال و پرسپولیس تصمیم می‌گیرند
  • مشاور وزیر ورزش: همت و اراده دولت و رییس جمهور باعث واگذاری استقلال و پرسپولیس شد/ وزارت ورزش وظیفه نظارتی خواهد داشت
  • قدردانی شهباز شریف از رهبر انقلاب درباره حمایت از کشمیر
  • سخنگوی وزارت خارجه : آمریکا در ۳ هفته اخیر پیام‌های متعددی را از کانال‌های مختلف دیپلماتیک به ایران ارسال کرد
  • قدردانی وزیر امور خارجه پاکستان از مواضع تهران در حمایت از فلسطین
  • وزیر امور خارجه پاکستان از مواضع تهران در حمایت از فلسطین قدردانی کرد