Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-18@07:43:44 GMT

عفونت ریه یکی از علل مهم مرگ و میر در کودکان

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۶۳۷۸۵

عفونت ریه یکی از علل مهم مرگ و میر در کودکان

به گزارش خبرگزاری برنا از فارس، دکتر «علی امانتی» پنومونی را یکی از بیماری های مهم طب اطفال برشمرد و گفت: همانند عفونت های گوارشی، پنومونی یکی از علل مهم مرگ و میر کودکان محسوب می شود، هرچند در سال های گذشته با کمک واکسیناسون گسترده از بسیاری از موارد پنومونی با علل مختلف پیشگیری شده، اما به دلیل عدم پوشش کامل برخی از واکسن های توصیه شده در کشورهای در حال توسعه، شیوع آن همچنان قابل توجه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با بیان اینکه عفونت بافت ریه یا ذات الریه با عنوان پنومونی هم شناخته می شود، افزود: با وجود اینکه پنومونی اغلب ناشی از عفونت های ویروسی است، اما پنومونی باکتریال یکی از سه بیماری شایع باکتریال در کودکان سنین پیش از مدرسه محسوب شده و این موارد شامل عفونت های ادراری، مننژیت و ذات الریه یا پنومونی است. دکتر امانتی درباره روش های شناسایی این بیماری توضیح داد: هر چند در بیش از نیمی از موارد با کمک نشانه های بالینی و معاینه می توان به درستی این بیماری را شناسایی و درمان کرد، اما در برخی از انواع پنومونی، ظن بالینی قوی و استفاده از ابزارهای تشخیصی همانند گرافی ساده از ریه یا در مواردی سی تی اسکن ریه مورد نیاز است و همچنین برای افتراق علل ویروسی از علل باکتریال، پزشک گاهی نیازمند بکارگیری ابزارهای تشخیصی مانند آزمایش های اختصاصی و تصویربرداری از ریه می شود. نشانه های مهم عفونت ریه وی درباره علائم و نشانه های مهم عفونت ریه عنوان کرد: علائم غیر اختصاصی مانند تب، لرز، بی اشتهایی، بی حالی و علائم اختصاصی شامل تنفس تند، پرش پره های بینی، توکشیدگی عضله های بین دنده ای و زیر دنده ای، درد قفسه سینه، سرفه، سیانوز لب ها، تغییر وضعیت نشستن در کودکان بزرگتر و خِس خِس سینه است؛ باید توجه کنیم که گاهی یک یا چند مورد از این نشانه ها در معاینه بالینی وجود دارد و در سنین بسیار کم، گاهی فقط یکی از این نشانه ها می تواند کلید تشخیص به موقع باشد. ثابت ترین یافته پنومونی تنفس تند است که تعریف آن بر اساس سن، مختلف بوده به طوری که آستانه تعداد تنفس غیرطبیعی در کودک دو ساله و در کودک ۶ ماهه، غیر طبیعی محسوب نمی شود. فوق تخصص بیماری های عفونی کودکان پیرامون اقدام های درمانی در بیماران مبتلا به پنومونی گفت: درمان عفونت های ویروسی در بیشتر موارد مراقبت از بیمار در زمان بروز علائم حاد است و بیماران در زمان بروز علائم شدید، نیازمند دریافت اکسیژن کمکی بوده و در مدت درمان از نوشیدن و تغذیه منع می شوند؛ در برخی موارد مانند پنومونی ناشی از آنفولانزا، درمان اختصاصی ضدویروسی در دسترس بوده و در مورد پنومونی باکتریال اقدام های مراقبتی یکسان است، اما بیشتر این کودکان، نیازمند استفاده از درمان آنتی بیوتیکی مناسب هستند که گاهی به صورت خوراکی(سیاه سرفه) و گاهی تزریقی است. وی به خانواده ها توصیه کرد: مهم ترین مواردی را که والدین باید به آن توجه داشته باشند، آشنایی با علائم اولیه بیماری و مراجعه به موقع است که اجرای توصیه های پزشک و مصرف منظم داروها در سرعت بخشیدن زمان بهبودی، بسیار تاثیرگذار خواهد بود. دکتر امانتی تاکید کرد: برخی از انواع پنومونی الگوی فصلی دارند و حتی می توانند زمینه ساز بیماری های مزمن ریوی شده و گاهی با سایر بیماری ها مانند آسم اشتباه می شوند؛ پیگیری علائم و نشانه ها از سوی پزشک در افتراق این موارد نقش کلیدی داشته و گاهی نیاز به پیگیری طولانی مدت بیمار نیز دارد

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بیمارستان پزشک کودکان مرگ والدین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۶۳۷۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علائم شایع‌ترین بیماری‌های کبدی چیست؟

انواع مختلفی از بیماری‌های کبدی از جمله هپاتیت، بیماری کبد چرب، سرطان کبد، فیبروز، سیروز و نارسایی کبدی وجود دارد که هر کدام باعث بروز علائم خاصی می‌شوند؛ در صورت بروز این علائم هشداردهنده، باید به پزشک متخصص مراجعه کنید. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، کبد یکی از مهم‌ترین اعضای بدن انسان است که به متابولیسم غذا، ذخیره انرژی و حذف سموم کمک می‌کند. انواع مختلفی از بیماری‌های کبدی از جمله هپاتیت، بیماری کبد چرب، سرطان کبد، فیبروز، سیروز و نارسایی کبدی وجود دارد. هر یک از این بیماری‌ها، مجموعه علائم منحصر به فرد خود را دارد. در حالی که هر نوع بیماری کبد علائم را کمی متفاوت نشان می‌دهد، همه انواع بیماری‌های کبدی ممکن است علائم مشترکی نیز داشته باشند.

علائم هپاتیت چیست؟

هپاتیت نوعی التهاب کبد است که در نهایت می‌تواند به کبد آسیب برساند و بر عملکرد طبیعی آن تأثیر بگذارد. هپاتیت معمولاً پس از آلوده شدن شما به ویروس‌های هپاتیت A، B، C، D یا E رخ می‌دهد. در برخی موارد، هپاتیت همچنین می‌تواند به دلیل نوشیدن الکل زیاد یا زمانی که سیستم ایمنی بدن شما به اشتباه به خود حمله می‌کند رخ دهد.

اگر دچار هپاتیت شوید، ممکن است علائم زیر را تجربه کنید:

تباز دست دادن اشتهاحالت تهوعادرار تیرهدرد مفاصلخستگیمدفوع سفالی رنگیرقان یا زرد شدن چشم و پوست

علائم فیبروز کبدی

فیبروز یک بیماری کبدی است که باعث ضخیم شدن بافت کبد می‌شود. این وضعیت معمولاً به دلیل التهاب مداوم (مداوم) کبد ایجاد می‌شود که در نهایت منجر به ساخت کلاژن و سایر پروتئین‌ها در کبد می‌شود.

درنتیجه، کبد شما شروع به تشکیل بافتی می‌کند که مضر است زیرا می‌تواند جریان خون را در کبد مسدود یا محدود کند و سلول‌های سالم کبد را از بین ببرد.

"کبد چرب" شایع‌ترین بیماری کبدی کشور/ 80 درصد مبتلایان "کبد چرب" چاق هستند

هنگامی که فیبروز خفیف یا متوسط باشد، ممکن است هیچ علامتی ایجاد نکند. با این حال، اگر وضعیت نامساعد کبد پیشرفت کند، احتمالاً به سیروز مبتلا خواهید شد؛ یک نوع شدیدتر از بیماری کبدی که علائم ایجاد می کند.

علائم سیروز کبدی

سیروز وضعیتی است که زمانی رخ می‌دهد که بافت ناسالم جایگزین بافت سالم کبد شود و منجر به انسداد جریان خون از طریق کبد شما شود. اگر سیروز را تجربه کنید، ممکن است دچار علائم زیر شوید:

خارش پوستخستگیحالت تهوعاز دست دادن اشتهادرد در سمت راست بالای شکمگرفتگی و ضعف عضلانیکاهش وزن ناخواسته

اگر وضعیت شما بدتر شود، ممکن است علائم جدی تری را نیز تجربه کنید، مانند:

تورم در مچ پا، پایین پا یا ساق پاخونریزی داخلی به دلیل ترکیدن وریدهای بزرگ در کبدآسیت یا تجمع مایع در شکمادرار تیرهکبودی یا خونریزیزردیسردرگمی و از دست دادن حافظه

علائم بیماری کبد چرب

بیماری کبد چرب وضعیتی است که در آن چربی اضافی در کبد تجمع می‌یابد. تجمع چربی می‌تواند به دلیل بیماری کبد چرب غیرالکلی یا بیماری کبد چرب الکلی باشد. بیماری کبد چرب غیرالکلی می‌تواند به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت نوع 2، چاقی یا فشار خون بالا ایجاد شود. بیماری کبد چرب الکلی در صورت مصرف الکل رخ می‌دهد.

علت بروز "کبد چرب" چیست؟/ راهکارهای تغذیه‌ای برای درمان کبد چرب

هر دو نوع بیماری کبد چرب عمدتاً بیماری‌های خاموشی هستند که علائم کمی ایجاد می‌کنند. اگر علائم بیماری کبد چرب را بروز دهید، احتمالاً درد شکم در سمت راست یا خستگی را تجربه خواهید کرد. مانند فیبروز، بیماری کبد چرب نیز می‌تواند بدتر شود و باعث سیروز شود. اگر وضعیت شما پیشرفت کند، ممکن است که بعداً علائم سیروز را نیز تجربه کنید.

به‌وسیله سونوگرافی می‌توان کبد چرب غیرالکلی را تشخیص داد؛ همچنین در این بیماری میزان آنزیم‌های کبدی افزایش می‌یابد که می‌توان با آزمایش خون آن را تشخیص داد.

کبد چرب عمدتاً علامت خاصی ندارد و به‌صورت اتفاقی در آزمایشات دوره‌ای یا سونوگرافی تشخیص داده می‌شود، با وجود این در صورت پیشرفت بیماری، ممکن است علائمی همچون احساس ضعف و خستگی، کاهش وزن، کاهش اشتها، تهوع، درد در سمت راست بدن بالای شکم و بزرگ شدن کبد بروز یابد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عفونت گوش در کودکان + فیلم
  • هشدار دامپزشکی تربت حیدریه به دامداران در خصوص بیماری آنتروتوکسمی (قلوه نرمی)
  • علت عجیب کهیرهای پوستی
  • علائم و عوارض بیماری کاوازاکی (فیلم)
  • ببینید | علائم و عوارض بیماری کاوازاکی
  • علائم و عوارض بیماری کاوازاکی + فیلم
  • علائم شایع‌ترین بیماری‌های کبدی چیست؟
  • افزایش مسمومیت کودکان با مواد مخدر در درگز خراسان رضوی
  • اگر این علائم را دارید دچار خونریزی دستگاه گوارش شده اید
  • بی حسی در اندام بدن که باید آن ها را جدی بگیرید