Web Analytics Made Easy - Statcounter

 «پیرمرد صد ساله‌ای که از پنجره بیرون پرید و ناپدید شد» این اسم برای یک کتاب، آنقدر عجیب هست که به صورت مستقل، خواننده را به مطالعه‌اش ترغیب کند یا شاید هم توی ذوق کسی بزند؛ شبیه همان اتفاقی که برای پنج ناشر سوئیسی افتاد و این شانس را نصیب ناشر ششم کرد تا یکی از پرفروش‌ترین و محبوب‌ترین رمان‌های جهان را از آنِ خود کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سومین ایستگاه معرفی کتاب؛ باز هم با یک نویسنده‌ی توانمند سوئدی روبرو هستیم که در نخستین تجربه‌ی نویسندگی‌اش در زمینه‌ی رمان؛ شگفتیِ بزرگی را در سال 2009 رقم زد.

«یوناس یوناسون» متولد 1961 در سوئد است که پیش از نویسندگی رمان، یک شرکت تهیه‌ی برنامه تلوزیونی داشت و پیشتر از آن هم تجربه‌ی روزنامه‌نگاری را از سر گذرانده بود. او که ابتدا با رمان «پیرمرد صد ساله ...» معروف شد؛ تاکنون چهار رمان را به چاپ رسانده است. از بین رمان‌های یوناسون، دو اثر به فارسی ترجمه شده است.

ماجرای کتاب

باید بگویم که شما با کتاب متفاوتی روبرو هستید. اگر جزو کسانی هستید که بر اساس «ژانر» به مطالعه می‌پردازند؛ باید بدانید که شما با یک ژانر ترکیبی روبرو خواهید بود. ابتدای مطالعه شاید تصور کنید که با یک داستان پلیسی و جنایی روبرو هستید؛ امّا قالب طنزِ ماجرا، به سرعت نظرتان را عوض می‌کند. وقتی کمی پیش بروید، مسائل سیاسی و تاریخ قرن بیستم هم به چشمتان می‌خورد. شاید کمی گیج‌کننده به نظر برسد؛ اما خیلی ساده است! این دقیقاً مثل شخصیت اول داستان، یعنی «آلن کارلسون» است؛ «ساده و گیج کننده»!

زندگی و ماجراهایی که آلن کارلسون با خود به همراه دارد؛ هم باعث سرگرمی و خنده‌ی شما می‌شود و هم نکته‌هایی از شیوه‌های تفاهم و تعامل را به شما می‌آموزد. نوع نگاهِ آلن کارلسون به زندگی و اتفاقاتش، اگرچه شاید با اغراق‌های داستانی همراه شده باشد؛ امّا زاویه‌ی دیدِ جدیدی پیشِ رویِ شما خواهد گشود.

با هم چند پاراگراف ابتدایی این کتاب را مرور می‌کنیم:

«شاید پیش خودتان فکر می‌کنید باید زودتر فکرهایش را می‌کرد و آن قدر مرد بود که به بقیه بگوید چه تصمیمی گرفته است. اما آلن کارلسُن هیچ وقت آدمی نبود که مسائل را خیلی سبک سنگین کند. این فکر هم درست لحظاتی پیش به ذهن پیرمرد رسیده بود؛ لحظاتی پیش از این که پنجره‌ی اتاقش را در طبقه‌ی همکفِ «خانه‌ی مردمان پیر» در شهر مالم شوپینگ باز کند، بیرون برود و پایش را روی چمن گلکاری شده پایین پنجره بگذارد. البته بیرون جهیدن از پنجره به اندکی تلاش نیاز داشت، چون آلن پیرمردی صدساله بود. در واقع درست همین امروز صدساله می‌شد.کمتر از یک ساعت دیگر جشن تولدش در سالن اجتماعات خانه‌ی سالمندان آغاز می شد...».

بیرون پریدن از پنجره، تازه شروع ماجرای هیجان‌انگیزی است که باورش سخت است. سفرها و تعاملات آلن کارلسون با افرادی که شما می‌شناسید و یا اسمشان را شنیده اید، باعث تعجبتان خواهد بود. جالب است بدانید که کارلسون در طول ماجراهایش، سفری به ایران هم دارد و اتفاقات جالبی در تهران برایش رخ می‌دهد.

پیشنهاد می‌کنم که به دلیل تنوع افراد و شخصیت‌ها؛ سعی کنید این کتاب را پیوسته بخوانید و ترجیحاً فاصله‌ی زمانی بین مطالعه‌هایتان بیشتر از یک روز نباشد.

همانطور که در معرفی کتاب قبل هم گفتم؛ برای ارتباط با یک کتاب و قرار گرفتن در جریان آن، ابتدا باید کمی صبوری به خرج دهید و زود جا نزنید. بعد از این که کمی با ماجرای کتاب همراه شدید، از مطالعه‌ی آن لذت بیشتری خواهید برد.

کتاب «پیرمرد صدساله ...» تا کنون به 35 زبان ترجمه شده است. از این کتاب سه ترجمه به فارسی وجود دارد که سومین ترجمه اش، همین امسال (1397) به بازار آمد. نسخه ای که من مطالعه کردم؛ ترجمه‌ی خانم «شادی حامدی» است که انتشارات «به نگار» آن را به چاپ رسانده و توانسته وسواس ترجمه‌ایِ مرا اقناع کند.

خب! حالا همه چیز برای مطالعه‌ی یک کتاب سرگرم کننده آماده است. 

اگر این کتاب را مطالعه کردید؛ حتماً نظرات خود را با ما در ذیل همین مطلب به اشتراک بگذارید.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: جهان سوئد رمان ذهن سالن اجتماعات سالمندان ایران معرفی کتاب ایران رمان سالن اجتماعات سوئد معرفی کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۶۶۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است

خبرگزاری مهر-گروه استان‌ها: استان ایلام از پیشینه غنی بالایی در حوزه فرهنگ برخوردار است، لذا سرانه پایین مطالعه در استان به هیچ وجه شایسته این پیشینه قوی فرهنگی نخواهد بود و باید تدبیری اساسی برای آن اندیشید.

ایلام از پیشینه تاریخی و فرهنگی کهنی برخوردار است، به گونه‌ای که ایلامیان در گذشته اهمیت به سزایی برای کتاب و آثار مکتوب و همچنین حفظ و نگهداری آنان قائل بوده‌اند. وجود شاعران و نویسندگان نامدار ایلامی همچون غلام رضا خان ارکوازی شاعر و عارف کرد ایلامی که به خاطر سرودن مناجات نامه و اشعار دیگر در بین مردم ایران شهرت دارد، خود گواهی بر این موضوع است.

با این حال امروزه پایین بودن سرانه مطالعه در استان ایلام یکی از مشکلاتی است که مدت‌ها است دامن گیر استان ایلام شده، به نحوی که کارشناسان معتقدند سرانه پایین مطالعه در ایلام و فقر فرهنگی به هیچ وجه شایسته پیشینه غنی فرهنگی ما نیست.

همه میدانیم با توجه با سابقه استان در حوزه فرهنگ و عنوان اولین‌ها در بخش‌های مختلف بخصوص در حوزه چاپ و نشر، پایین بودن سرانه مطالعه اتفاق خوبی نیست و یقیناً پیامدها و معضلات بسیاری قبیل عدم توسعه فرهنگی، وابستگی بیش از حد به فضای مجازی و افزایش آسیب‌های اجتماعی به همراه خواهد داشت.

اهمیت مطالعه از نظر کارشناسان

منصوره فتحی کارشناس فرهنگی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کتاب یکی از ارزشمندترین میراث‌های انسان به شمار می‌رود که نقش مهمی را در بیداری آحاد جامعه دارد و نقش بی‌بدیلی در انتقال دانش‌ها ایفا می‌کند.

وی افزود: اهمیت کتاب و کتابخوانی و لزوم اهمیت دادن به مطالعه بر هیچکس پوشیده نیست و هر انسانی خواسته یا ناخواسته در زندگی خود با این بخش از فرهنگ جامعه، سر و کار دارد.

فتحی با بیان اینکه امروزه، بسیاری از انسان‌ها به دلیل زندگی ماشینی و دغدغه‌های فکری و اقتصادی از این قطار فرهنگی باز مانده‌اند، تصریح کرد: کتاب به‌عنوان یک کالای فرهنگی که نقش تعیین‌کننده‌ای در ارتقای فرهنگ عمومی دارد، متأسفانه مدت‌هاست در سبد خانوارهای ایلامی جای چندان مطلوبی ندارد.

راهکارهای افزایش سرانه مطالعه در استان

این کارشناس تصریح کرد: برای ارتقای سطح کمی و کیفی و افزایش سرانه مطالعه در استان لازم است تحقیق و پژوهش در کتابخانه ها از دوره ابتدایی به دانش آموزان آموخته شود، زیرا این فرهنگ را باید از دوران خردسالی به کودکان آموخت.

وی اضافه کرد: ضمن آنکه رسانه‌های ملی بویژه صدا و سیما تأثیر بسیاری بر فرهنگ کتاب و کتابخوانی دارند، باید از طریق این رسانه کتاب‌های جدید را به مردم و علاقه مندان معرفی و یا آنها را نقد و بررسی کرد.

مرضیه فتحی در ادامه بیان کرد: اهدای کتاب به اقشار مختلف جامعه، بروزرسانی کتابخانه ها، کنترل قیمت کتاب، افزایش محتوای کمی و کیفی کتب از دیگر اقدامات لازم جهت توسعه آمار مطالعه در استان محسوب می‌شود.

نقش کتاب در جامعه

سمیه حیدری مدیرکل کتابخانه‌های عمومی ایلام در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: کتاب، یکی از ابزارهای تفکر، رشد و پیشرفت انسانی به شمار می‌رود، در واقع کتاب زبان گویای تمدن بشری با بازگو کردن راز و رمز پیشرفت جوامع انسانی در دوره‌های مختلف، نقش بی‌بدیلی را در ارتقای توسعه فرهنگی هر کشوری می‌تواند ایفا کند.

وی افزود: برای اینکه بتوانیم به نیاز خود به دانستن و فهمیدن پاسخ دهیم باید روزانه ساعت مشخصی را به مطالعه و کتابخوانی اختصاص دهیم و مطالعه باید بخش مهمی از برنامه زندگی ما تشکیل دهد.

توسعه فرهنگ کتابخوانی در استان

حیدری ادامه داد: ۳۴ باب کتابخانه در سطح شهر و ۱۵ باب کتابخانه در سطح روستاها در حال فعالیت هستند که کودکان و نوجوانان فعال و علاقه‌مند با توجه به شرایط اجتماعی محیط در این کتابخانه‌ها مشغول مطالعه و دریافت خدمات فرهنگی هستند.

این مسئول اضافه کرد: در راستای توسعه فرهنگ کتابخوانی در استان اقداماتی نظیر راه اندازی کتابخانه سیار، رفع مشکلات ساختاری کتابخانه‌ها و مسائل اقتصادی و معیشتی کتابداران در دستور کار قرار گرفته است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی ایلام در پایان گفت: با هدف توسعه و ترویج کتابخوانی و استفاده از ظرفیت‌های دستگاه‌های فرهنگی به منظور بسترسازی ارتقا سطح مطالعه مفید، تفاهم‌نامه همکاری میان ادارات کتابخانه‌های عمومی و منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام انعقاد گردیده است.

گسترش فرهنگ کتابخوانی بین اقشار مختلف جامعه امری ضروری است و باید نهادهای فرهنگی برای توسعه آن در شهرستان تمام تلاش خود را به کار بگیرند.

کد خبر 6087149

دیگر خبرها

  • پسربچه گمشده به آغوش مادرش بازگردانده شد/ عکس
  • نوجوان ۱۶ ساله ناپدید شده در جنگل‌های رامسر پیدا شد
  • نزدیکی نگاه به حجاب در اسلام و مسیحیت
  • فوت پیرمرد ۷۰ ساله بر اثر برخورد قطار
  • فوت پیرمرد ۷۰ ساله بر اثر برخورد قطار 
  • ثبت سفارش کتاب‌های درسی از امروز ۵ اردیبهشت
  • انتشار کتابی متفاوت درباره آلبرکامو
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است
  • ورود «مسافر و مهتاب» با «فرقه خودبینان» به کتابفروشی‌ها
  • از روز جهانی کتاب و حق مولف تا نقش کتاب در سبد خانواده‌ها