Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «امتداد نیوز»
2024-04-26@15:01:18 GMT

روابط ایران و عراق، راهبردی و مستحکم است

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۶۷۷۰۰

روابط ایران و عراق، راهبردی و مستحکم است

به گزارش به گزارش امتداد به نقل از خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما،  حسین امیرعبدالهیان با حضور در برنامه «نگاه یک» با اشاره به اینکه یکی از­ موفقیت‌های جمهوری اسلامی ایران در حوزه دیپلماسی در سال‌های اخیر، موضوع عراق است، افزود: کشورمان به گونه‌ای در سطح نظام و به شکل عالی، تحولات مربوط به­ روابط تهران و بغداد را مدیریت کرد که عراق از یک دشمن بالفعل به متحد راهبردی کشورمان تبدیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: برای دشمنان جمهوری اسلامی ایران این سطح از روابط و همکاری‌ها و ارتباطات مردمی دو کشور ایران و عراق کم نظیر است.

امیرعبدالهیان اضافه کرد: پیوندهای کشورمان با عراق به قدری عمیق است و طیف گسترده ای­ از افراد و سیاسیون در عراق وجود دارند که دوستان جمهوری اسلامی ایران هستند و جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا درک درستی از تحولات روابط ایران و عراق ندارد.

وی گفت: داعش، آخرین کارت بازی بود که برخی از کنش گران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای برای ویرانی عراق رو کردند، اما حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران از مردم و نیروهای مسلح و رهبران عراق کمک کرد تا با موفقیت این مرحله را پشت سر بگذارند.

امیرعبدالهیان افزود: تلاش‌های زیادی که در زمینه انفکاک میان روابط دو کشور ایران و عراق ایجاد شد، ثمره‌ای نداشت و نمونه بارز آن را در استقبال صمیمانه و گرم مردم عراق در مراسم اربعین از مردم کشورمان دیدیم.

وی اضافه کرد: “برهم صالح” رئیس جمهوری عراق روابط دوستانه و دیرینه با ایران داشته است و شناخت خیلی خوبی از موضوعات در دستور کار دو کشور دارد همچنین وی از زمان سقوط صدام تا کنون از افرادی بود که همواره برای توسعه و تحکیم روابط دو کشور قدم‌های مثبت و سازنده برداشته است.

دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل گفت:: میان “برهم صالح” و مسئولان کشورمان اتفاق نظر وجود دارد تا توافقات میان دو کشور، اجرایی شود. در شرایط سخت عراق به این کشور کمک کردیم و توقع داریم در شرایط تحریم کشورمان، عراق بیش از هر کشور دیگری به مردم و جمهوری اسلامی ایران کمک کند.

امیر عبداللهیان ادامه داد: مهمترین پیام سفر «برهم صالح» رئیس جمهور عراق به کشورمان این بود که دولت و مردم عراق قدردان حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران در این سال‌ها هستند.

وی افزود: آمریکایی‌ها با برنامه ریزی دراز مدت در سال ۲۰۰۳ میلادی وارد عراق شدند و هدف آن‌ها از آوردن بیش از ۱۷۰ هزار نیروی نظامی، استفاده از منابع سرشار انرژی و نفت در عراق بود.

امیرعبدالهیان تاکید کرد: آمریکایی‌ها آمده بودند که بمانند نه اینکه بروند، اما مواضع جمهوری اسلامی ایران و توصیه ما به دوستان عراقی همواره این بود که مبادا از ظلم صدام رها شدید گرفتار ظلم بزرگتر از او شوید و باید طعم شیرین استقلال را حفظ کنند.

مدیر کل امور بین الملل مجلس شورای اسلامی گفت: هیاهو و جنگ روانی آمریکایی‌ها بیشتر از اقداماتی است که انجام می‌دهند. آن‌ها ادعای زیادی دارند، اما در مرحله اجرا دچار خطاهای متعددی می‌شوند.

امیر عبدالهیان با اشاره به اینکه ایران تجربه ۴۰ ساله تحریم‌ها و حکومت دارای را دارد، افزود: در زمینه تحریم‌های آمریکا، ایستادن روی پای خودمان در ۴۰ سال گذشته جواب داد و در پیشرفت‌های دفاعی، موشکی و نفوذ و قدرت منطقه‌ای ما آمریکایی‌ها نه تنها هیچ نقشی نداشتند بلکه سعی کردند مانع شوند و در هیچ سطح از پیشرفت‌های علمی و فناوری کشورمان هم نقشی نداشتند، درمورد اروپایی‌ها هم نباید امید داشته باشیم.

وی ادامه داد: هیاهوهای ترامپ می‌تواند مزاحمت‌هایی را برای ما ایجاد کند.

مدیرکل امور بین الملل مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ظرفیت اروپایی‌ها محدود است، گفت: در این مرحله مواضع سیاسی اتحادیه اروپا، ظرفیت و فضای سیاسی را ایجاد کرده است، اما اینکه منجر به گشایش‌های بزرگ در مراودات اقتصادی و شکستن تحریم‌ها شود باید در حد اروپا، آن را دید.

امیرعبدالهیان افزود: اروپایی‌ها به ما قول دادند و ما را در برجام نگه داشتند و اکنون زمان عمل آنهاست. آن‌ها در حوزه سیاسی هماهنگ‌تر از حوزه اقتصادی بودند.

وی اضافه کرد: بر مبنای اطلاعات دقیق ما، مشاوران ترامپ دو ماه مانده به زمان اعمال بازتحریم‌های نفتی علیه کشورمان به او توصیه کردند به هیچ وجه نمی‌توانند صادرات نفت ایران را به صفر برسانند.
 

امیرعبدالهیان گفت: آمریکایی‌ها هرگز نمی‌توانند صادرات نفت ایران را به صفر برسانند و آن‌ها تحریم‌ها را هم نمی‌توانند حفظ کنند، زیرا حفظ آن برای آن‌ها هزینه‌های زیادی دارد.

وی افزود: دوره آقایی آمریکایی‌ها و فرمان دادن آن‌ها گذشته است. ترامپ نمی‌تواند بازی سازی و نظم سازی کند و فقط می‌تواند آن را مختل کند.

دستیار ویژه رئیس مجلس در امور بین الملل در بخش دیگری از سخنان خود گفت:​ برای تامین امنیت ملی کشورمان مانند همه کشورها باید هزینه کنیم، اما هزینه‌ای که ما انجام می‌دهیم به میزان برداشتمان با هزینه‌ای که آمریکایی‌ها امارات و عربستان سعودی می‌دهند قابل مقایسه نیست.

وی افزود: آن چه که جمهوری اسلامی ایران در این سال‌ها برای تامین امنیت ملی کشور و به تبع آن تامین امنیت منطقه انجام می‌دهد نتیجه اش این شد که سرویس‌های امنیتی رژیم صهیونیستی و سی آی‌ای قادر نیستند که تیم بفرستند که کشور و دانشمندان ما را مورد تهدید قرار دهند.

امیر عبدالهیان اضافه کرد: ترامپ گفت: آمریکا در این سال‌ها هفت تریلیون دلار در منطقه هزینه کرده است، اما ما هیچ وقت چنین مبالغی را در منطقه هزینه نکردیم، زیرا مدل روابط منطقه‌ای ما مبتنی بر پول، دلار و نفت نیست.

دستیار ویژه رئیس مجلس و مدیر کل امور بین‌الملل مجلس شورای اسلامی با اشاره به شکست اخیر رژیم صهیونیستی از حماس گفت:​ مقاومت به رغم فشارهای شدید در بهترین وضعیت است .

امیر عبدالهیان  افزود: نخستین وزیر رژیم صهیونیستی حضور ترامپ در کاخ سفید را فرصت طلایی برای این رژیم می داند و در پی تثبیت جایگاه ولیعهد عربستان است زیرا به گفته مقامات صهیونیستی آنها ۴۰ سال منتظر روی کار آمدن شخصی مانند بن سلمان در عربستان بودند.

وی گفت : صهیونیست ها می دانند با وجود داشتن صدها کلاهک هسته ای چقدر شکننده و مانند ببر کاغذی هستند و به این دلیل خود را در بین دیوارهای بتنی محاسبه کرده اند .

دستیار ویژه رئیس مجلس و مدیرکل امور بین‌الملل مجلس شورای اسلامی افزود:​ رژیم صهیونیستی با نشان دادن روابط عادی خود با کشورهای عربی، مبادلات اقتصادی با این کشورها، اعلام قدس به عنوان پایتخت این رژیم، تبدیل سرکنسولی آمریکا در قدس غربی به سفارت، می خواهد به نیروهای مقاومت در فلسطین فشار آورد .

امیر عبدالهیان گفت: اکنون صهیونیست ها در غزه و آل سعود در یمن با محاصره این مناطق رفتار مشابهی را نشان می دهند .
وی با بیان اینکه رئیس جمهور آمریکا می خواست با ترور سران مقاومت میوه فضای ایجاد شده در منطقه را بچیند افزود : نیروهای مقاومت در فلسطین با شلیک صدها موشک در کمتر از ۲۴ ساعت این توطئه آمریکایی – صهیونیستی را شکست داد.

دستیار ویژه رئیس مجلس و مدیرکل امور بین‌الملل مجلس شورای اسلامی گفت: صهیونیست ها از انتشار شکست های خود در رسانه ها جلوگیری می کنند .

امیر عبدالهیان افزود : گروه های مقاومت فلسطینی اعلام کرده اند فقط در پاسخ به جنایات وحشیانه صهیونیست ها فقط به آنها هشدار داده اند .

وی با بیان اینکه صهیونیست ها تحمل جنگ را ندارد گفت : در بدترین شرایط منطقه رژیم صهیونیست نتوانست در مقابل مقاومت فلسطین دوام بیاورد.

دستیار ویژه رئیس مجلس و مدیر کل امور بین‌الملل مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی کشورهای عربی که در پی عادی سازی روابط با صهیونیست ها هستند در ۷۰ سال اخیر هیچ کمکی به فلسطینیان نکرده اند افزود : این کشور ها مقاومت را بسیار دست کم گرفته اند .

امیر عبدالهیان گفت: ما توانستیم بذری را برای کمک به امنیت منطقه و امنیت ملی کشورمان بکاریم که مکانیزم خود تنظیمی دارد و ما برای آن هیچ هزینه ای نمی کنیم .

وی افزود: در بحرین مبارزان سیاسی و نظامی انتخابات آینده این کشور را به طور یکپارچه تحریم کرده اند و بر این اساس بسیاری از کاندیداها انصراف داده اند .

دستیار ویژه رئیس مجلس و مدیرکل امور بین‌الملل مجلس شورای اسلامی گفت: بر این اساس حکومت آل خلیفه دچار چالش شده است و برای پای صندوق انتخابات آوردن بحرینی ها شیخ علی سلمان را در دادگاهی فرمایشی به حبس عبد محکوم کرد.

امیر عبدالهیان افزود: سعودی ها هیچ کمکی به خاندان حاکم بر بحرین نمی کنند بلکه شکاف را بین حکومت و مردمش افزایش می دهند.
وی با بیان اینکه حکومت بحرین باید با معارضان سر یک میز مذاکره بنشینند گفت:​ نسخه عربستان نه تنها کمکی به آل خلیفه نکرده بلکه مشروعیت ان را روز به روز کاهش داده است.

دستیار ویژه رئیس مجلس و مدیرکل امور بین‌الملل مجلس شورای اسلامی افزود: سه هزار نفر در بحرین زندانی هستند که بر اساس محاسبه جمعیت این کشور رقم قابل توجهی است.

امیر عبدالهیان گفت : بحرین ۳۳ جزیره دارد که ۶، ۷ جزیره آن به اندازه یک زمین فوتبال و خالی از سکنه است .
وی افزود : مکانیزم انتخابات در بحرین به این گونه است که هفت نماینده مجلس از این جزیره ها انتخاب می شوند و پادشاه برای هر یک از این جزایر نماینده انتخاب می کند .

دستیار ویژه رئیس مجلس و مدیرکل امور بین‌الملل مجلس شورای اسلامی گفت: در سال ۲۰۱۱ با طراحی مهندسی شده آمریکایی ها نظام سیاسی سوریه رو به سرنگونی رفت اما در آن زمان مستشاران نظامی ما در این کشور حضور نداشتند .

امیر عبدالهیان افزود: هزینه بازسازی سوریه ۴۰۰ میلیارد دلار برآورد شده است که این خسارات را آمریکایی ها به بار آورده اند اما با وقاحت می گویند اشکالی در ماندن بشار اسد وجود ندارد اما ایرانی ها باید از سوریه خارج شوند .

وی گفت: دست آمریکا و مزدورانش در میدان نبرد یمن خالی است و در بندر ال حدیده ۳۰۰ تانک نفر بر و سه هزار نفر از مزدوران رژیم صهیونیستی کشته شده اند .

دستیار ویژه رئیس مجلس و مدیرکل امور بین‌الملل مجلس شورای اسلامی افزود: جنگ یمن به پایان خود نزدیک شده است و آمریکا، عربستان و انگلیس نمی توانند برای یمن تصمیم بگیرند.

امیر عبدالهیان گفت : اگر آل سعود در یمن دخالت نمی کرد تاکنون دوتل وحدت این کشور تشکیل شده بود.

وی گفت: منافع زیادی در لبنان داریم اما هیچ گاه در امور این کشور دخالت نکرده ایم.

دستیار ویژه رئیس مجلس و مدیرکل امور بین‌الملل مجلس شورای اسلامی افزود: کسی که چهار سال است دستور قتل زن ها و بچه های یمنی را صادر می کند ابایی از کشتن خاشقچی ندارد و انجام شدن این قتل به دستور وی غیر عادی نیست .

امیر عبدالهیان گفت: آمریکایی ها می خواهند برای حفظ بن سلمان جنگ یمن را که یکی از پرونده های دست و پا گیر ولیعهد عربستان است پایان داد .
دستیار ویژه رئیس مجلس و مدیر کل امور بین‌الملل مجلس شورای اسلامی افزود: سعودی در مسیر سازنده نیستند و هیچ راهی جزء ایجاد روابط عادی با ایران و متوقف کردن رفتار غیر سازنده در منطقه ندارند .

وی گفت : ترکیه از رفتار سعودی به ویژه در ماه های اخیر راضی نیست اما رئیس جمهور این کشور از هر شرایطی برای تامین منافع ملی ترکیه استفاده می کند .

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۶۷۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است

رئیس جمهور با بیان اینکه گام اول برای موفقیت و تحقق اهداف اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا وجود اراده میان طرفین است، نفس برگزاری این اجلاس را نماد و نمودی از وجود این اراده میان طرفین دانست.

به گزارش مشرق، سیدابراهیم رئیسی صبح امروز جمعه در «دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا» ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این اجلاس بین جمهوری اسلامی ایران و قاره پرظرفیت آفریقا و نیز تشکر از گزارش وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره اقدامات انجام شده برای برگزاری این اجلاس و نمایشگاه مرتبط با آن، بر اهمیت برنامه‌ریزی دقیق با زمان‌بندی مشخص برای تحقق اهداف اجلاس تاکید کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه گام اول برای موفقیت و تحقق اهداف این اجلاس وجود اراده میان طرفین است که نفس برگزاری اجلاس نماد و نمودی از وجود این اراده است، گفت: گام دوم شناخت ظرفیت‌های متقابل است که اقدام وزارت صمت برای برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در کنار این اجلاس، قدم مهمی برای معرفی این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها به کشورهای آفریقایی است.

رئیسی همچنین با بیان اینکه به رغم تحریم‌ها و فشارها، جمهوری اسلامی ایران پیشرفت‌های بسیاری داشته و امروز می‌توان ایران را کشوری پیشرفته و فناور نامید، افزود: کسب شناخت از پیشرفت‌ها و دستیابی ایران به فناوری‌های نوین بسیار مهم است.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه تقویت همکاری‌ها با کشورهای قاره آفریقا از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی مورد تأکید امام راحل بوده و در این سال‌ها نیز رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره بر این مسئله تأکید داشته‌اند، اظهار داشت: تفاوت معناداری در نگاه جمهوری اسلامی ایران و کشورهای غربی به قاره آفریقا وجود دارد، ما به دنبال همکاری با کشورهای آفریقایی برای این کشورها و پیشرفت آنها هستیم، اما کشورهای غربی به گواهی تاریخ صرفاً به دنبال چپاول منابع و ثروت‌های کشورهای آفریقایی بوده و هستند.

رئیسی با بیان اینکه به باور ما در صورت فراهم بودن بسترهای لازم، مردم کشورهای آفریقایی همانند کشورهای غربی دارای استعداد و زمینه‌های فراوانی برای پیشرفت و دستیابی به جایگاه‌های رفیع علمی و فناوری هستند، تصریح کرد: اگر چه کشورهای غربی اینگونه تبلیغ می‌کنند که فقط خودشان توانایی دستیابی به فناوری‌های نوین را دارند، اما باور داریم که استعدادها و توانمندی‌های کشورهای آفریقایی در این زمینه به هیچ وجه کمتر از کشورهای غربی نیست.

رئیس جمهور با اشاره به ضرورت شناخت دقیق ظرفیت‌ها و استعدادهای موجود در کشورهای آفریقایی، وجود معادن و منابع گسترده در این کشورها و فناوری و دانش لازم برای بهره‌برداری و فرآوری این معادن در جمهوری اسلامی ایران را ظرفیت‌های متقابل و مکمل توصیف و اضافه کرد: کشت فراسرزمینی و تامین منابع اولیه برای مراکز تولیدی و صنعتی با قیمت مناسب از دیگر زمینه‌های همکاری با آفریقا هستند.

رئیسی با بیان اینکه خدمات فنی-مهندسی در جمهوری اسلامی ایران به برکت انقلاب اسلامی بسیار پیشرفت داشته است، به بهره‌برداری از سد ساخته شده در کشور سریلانکا توسط متخصصان ایرانی در روزهای گذشته اشاره کرد که با بالاترین سطح تکنولوژی‌های نوین احداث شده بود و تصریح کرد: امروز متخصصان ایرانی توانمندی ساخت پالایشگاه و نیروگاه‌های پیشرفته را دارند و این ظرفیت مهمی برای گسترش همکاری‌های فیمابین ایران و کشورهای آفریقایی است.

رئیس جمهور گام بعدی در زمینه گسترش روابط دو طرف را شناخت موانع پیش‌رو و تلاش برای رفع آنها دانست و خاطرنشان کرد: تمهید زیرساخت‌های لازم برای گسترش روابط از جمله توسعه و تقویت خطوط کشیرانی، خطوط هوایی و رفع مشکلات نقل و انتقالات مالی و پولی از زمینه‌های ضروری برای گسترش روابط و همکاری‌ها میان دو طرف است.

رئیسی ادامه داد: طبیعتاً هر کدام از کشورهای آفریقایی شرایط خاص خود را دارند و لذا برای توسعه روابط با این کشورها لازم است برنامه متناسب با وضعیت هر کدام از کشورها تهیه و عملیاتی شود.

رئیس جمهور ضمن تشکر از گزارش ارائه شده در زمینه برنامه وزارت صمت برای رفع موانع موجود در مسیر گسترش روابط تا اجلاس سال آینده، گفت: یک‌سال زمان برای رفع این مشکلات زمان بسیار طولانی است و باید تلاش کنید موانع موجود نهایتاً در مدت ۳ ماه برطرف شود؛ وزیر و دست‌اندرکاران وزارت صمت نشان داده‌اند که توانمندی این کار را دارند و رفع این موانع نباید یکسال به طول بینجامد.

رئیسی نکته مهم بعدی را برای گسترش همکاری‌های میان ایران و کشورهای آفریقایی بعد از برنامه‌ریزی‌های لازم با زمانبندی دقیق، پیگیری مجدانه برشمرد و افزود: شرط موفقیت در رسیدن به اهداف برنامه‌ریزی شده، پیگیری مجدانه به شکل روزانه است و محول کردن کارها به گردش کارهای اداری معمول نمی‌تواند اهداف مدنظر را محقق کند. لازم است در این زمینه از بخش خصوصی که کارها را نه حتی روزانه بلکه ساعتی پیگیری می‌کنند، الگو گرفته شود.

رئیس جمهور با اظهار امیدواری نسبت به اینکه برگزاری این اجلاس و نمایشگاه مرتبط و پیگیری‌های بعدی با توجه به ظرفیت‌های متقابل و متناسب ایران و آفریقا بتواند باعث تحقق اقتصاد مکمل میان طرفین شود، اظهار داشت: هدف‌گذاری یک میلیارد دلاری برای همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا در یکسال آینده به هیچ وجه متناسب با ظرفیت‌های موجود نیست و حتما باید به سمت هدف ۱۰ برابری حجم همکاری‌های اقتصادی و تجاری فیمابین حرکت کنیم.

رئیسی فعالیت بیش از ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در جمهوری اسلامی که در سال گذشته حجم صادرات آنها به حدود ۲ میلیارد دلار رسید را از جمله ظرفیت‌های بسیار مناسب برای گسترش همکاری‌های اقتصادی و روابط تجاری برشمرد و تصریح کرد: در سفرهایی که به برخی کشورهای آفریقایی داشتم و در نمایشگاه‌هایی که در این سفرها برگزار شده بود، محصولات دانش‌بنیان ایرانی در حوزه‌های کشاورزی، صنعتی، معدنی، درمانی، پزشکی و دیگر زمینه‌ها مشتری‌های بسیار خوبی پیدا کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه زمینه‌های صادراتی خوبی میان ایران و کشورهای آفریقایی وجود دارد و عموما شاهد بوده‌ایم که کشورهای آفریقایی برای همکاری با ایران تمایل زیادی دارند، خاطرنشان کرد: امیدوارم این نشست منشاء تصمیم‌سازی‌ها و تصمیم‌گیری‌های سازنده و موثری برای ارتقای اقتصاد مکمل و اثربخش میان ایران و کشورهای آفریقایی و منشا پیشرفت اقتصادی بیش از پیش برای دو طرف باشد.

دیگر خبرها

  • نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس جمهور: نگاه جمهوری اسلامی ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • اسرائیل در باتلاق غزه/ ایران در حال توسعه‌ روابط دیپلماتیک با آسیا
  • نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • رئیس جمهور: نگاه ایران به آفریقا راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • نگاه ایران به آفریقا، راهبردی و مبتنی بر منافع جمعی است
  • اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • حضور ایران در بریکس تاکنون مثمرثمر بوده است
  • بررسی موضوع تسهیل صادرات محصولات کشاورزی به عراق