Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-26@10:41:26 GMT

طغیان جنسی و عاطفی نتیجه افزایش سن قانونی ازدواج

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۶۷۸۰۴

طغیان جنسی و عاطفی نتیجه افزایش سن قانونی ازدواج

خبرگزاری فارس: مریم صف آرا، عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا (س) درخصوص طرح افزایش حداقل سن ازدواج دختران از ۱۳ به ۱۶ سال برمبنای فراوانی طلاق در سنین پائین و عدم توانایی آن‌ها در زندگی مشترک، گفت: میزان آمار طلاق‌های اعلام شده معمولا به تفکیک سنی نیست و چنانچه تفکیک سنی انجام شده باشد در گزارش استنادی به آن نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طلاق بر دلایل روانشناختی، اجتماعی و خانوادگی بی‌شماری مبتنی است.

وی افزود: این دلایل به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم می‌شوند. بدون شک موضوع سن فی نفسه جز دلایل ثانویه قرار می‌گیرد. ضعف صوری که در توانمندی افراد با سن پایین وجود دارد در ترکیب با سبک فرزند پروری و شیوه‌های تربیتی و قابلیت‌های فردی پوشش داده می‌شود.

این روانشناس ادامه تصریح کرد: در حال حاضر فقر و ضعف‌های ارتباطی و مهارتی در فضای گفتمان خانواده بسیار بحث انگیزتر و موضوع سازتر نسبت به سایر عوامل است که با توجه به این حقیقت می‌توان گفت: ازدواج‌های در سن پایین که از حیث فقر‌های ارتباطی و مهارتی کنترل شده است با کمترین مشکل مواجه می‌شوند.

وی افزود: رشد مهارت‌های ارتباطی و گفتاری کاملا درگیر رسش نیست و بلوغ آن منوط به یادگیری و بروز رفتار است؛ بنابراین با تغییر و تکمیل سیستم تربیتی و مهارتی می‌توان به این مهم حتی در سنین پایین دست یافت. همچنین در سنین پایین میزان سازگاری و کنار آمدن به مراتب بیشتر از سنین بالاست و این خود مشکلات ارتباطی را به حداقل می‌رساند.

صف آرا در پاسخ به این سوال که به فرض صحت دعاوی طراحان و تصویب و اجرای این قانون چه امکانی برای جوانان در فاصله بلوغ جنسی تا سن قانونی ازدواج برای پاسخ به نیاز‌های عاطفی و جنسی وجود خواهد داشت، گفت: حتی اگر فرض کنیم، میزان آمار طلاق در این سن در مقایسه با نسبت کل بالا باشد و نیز سرنوشت افراد در این سن به دلیل مشکلات رفتاری منجر به طلاق شود؛ که فرض صحیحی نیست، باز قدرت و قوت تخریب سرکوب کردن نیاز جنسی و عاطفی برانگیخته شده در این سن بسیار بیشتر از آسیب‌های فوق الذکر است.

وی ادامه داد: کما اینکه آسیب‌های فوق الذکر طراحان این طرح، با سیاست گذاری‌های اجتماعی، برنامه ریزی‌های خانوادگی و رسیدگی‌های روانشناختی قابل پیشگیری و درمان است. اما آسیب ناشی از سرکوبی و منع بروز صحیح هیجان‌های جنسی و عاطفی علاوه بر آسیب‌های فردی، آسیب‌های اجتماعی، فرهنگی و … نیز ایجاد خواهد کرد که دامنه زیان بسیار فراگیرتری خواهد داشت. به فرض محال تساوی آسیب غیر قابل پیشگیری هر دو حالت و اختیار در انتخاب، آسیب طلاق قابل جبران‌تر و وسعت ایجاد ابتلایش کمتر خواهد بود.

عضو گروه روانشناسی پژوهشکده زنان در پاسخ به این سوال که ممنوعیت یا محدودیت برای ازدواج‌های سنین ۱۳ الی ۱۶ چه اثراتی در خانواده‌های این افراد و در کل جامعه به جای خواهد گذاشت اظهار داشت: ایجاد قانون مغایر با فطرت و نیاز بشری، جنگ نابرابر و بازنده‌ای ایجاد می‌کند که مضراتش تنها در حوزه خانواده منتشر نمی‌شود و جامعه را نیز به آشوب اخلاقی و رفتاری می‌کشاند. با ایجاد ممانعت در برآورده شدن نیاز‌های طبیعی افراد، میزان تقید و دینداری آن‌ها نیز مورد تهاجم و غفلت قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: ایجاد محدودیت قانونی در خصوص امری فطری، همه خانواده‌ها را دچار ممنوعیت نمی‌کند و عملا خانواده‌ها از روش‌های متغایر با قانون اعمال شده رفتار می‌کنند و به نوعی شرایط انجام رفتار‌های ضد اجتماعی با زیر پاگذاشتن قانون ایجاد می‌شود؛ و لذا حل کردن موضوع عدم مهارت‌های ارتباطی، گفتاری و شناختی ناشی از سن پایین به مراتب آسان‌تر از کنترل عوارض فردی، اجتماعی و طغیان جنسی و عاطفی این افراد است.

منبع: فردا

کلیدواژه: ممنوعیت ازدواج سنین پایین مهارت زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۶۷۸۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پنج عامل سقوط الهلال در لیگ قهرمانان آسیا

به گزارش "ورزش سه"، الهلال در بازی برگشت مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان آسیا با نتیجه 2-1 برابر العین پیروز شد، اما با توجه به شکست در بازی رفت با نتیجه 2-4، در مجموع دو بازی با نتیجه 4-5 باخت و از مسابقات حذف شد.

این اتفاق در حالی رخ داد که کمتر کسی تصور می‌کرد تیم پرمهره عربستانی برابر العین شکست بخورد‌ و از صعود به فینال بازبماند. با این حال دلایل زیادی وجود دارد که منجر به خروج الهلال از مسابقات قهرمانی آسیا شد که وب‌سایت عربی العین به بررسی این دلایل پرداخته است.

* مصدومان الهلال
ژرژ ژسوس، سرمربی پرتغالی الهلال، پس از حذف از آسیا عصبانیت شدید خود را از مصدومیت‌های بازیکنان این تیم ابراز کرد. او تاکید کرد که غیبت نیمار از ابتدای فصل و مصدومیت الکساندر میتروویچ در این مقطع حساس، خلأ بزرگی در الهلال بر جای گذاشته است. الهلال پس از مصدومیت میتروویچ، به دلیل نمایش‌های پرنوسان صالح الشهری و عبدالله الحمدان و عملکرد ضعیف مالکوم به شدت آسیب دید.

* سبک بازی ژرژ ژسوس
پس از حذف ناامیدکننده الهلال، ژسوس به دلیل روش بازی تیمش در بازی رفت برابر العین در امارات مورد انتقاد شدید قرار گرفت. برنامه ژسوس در این بازی منجر به دریافت 4 گل، از جمله 3 گل در نیمه اول، شد و مسیر را برای صعود العین و حذف الهلال از مسابقات هموار کرد. الهلال در این بازی مرتکب اشتباهات مکرر در خط دفاع شد؛ این اتفاق در نتیجه پیشروی‌های بیش از حد برای حمایت از مهاجمان و ایجاد فضاهای خالی بین مدافعان میانی و پشت مدافعان اتفاق افتاد.

* هدر دادن فرصت‌ها
الهلال موقعیت‌های آسان زیادی را به خصوص در بازی برگشت هدر داد که همین کافی بود تا العین با خیالی آسوده بلیت صعود را به دست آورد. میشل دلگادو در مجموع 3 موقعیت از دست داد و علاوه بر آن سایر بازیکنان هم تمرکز کافی را مقابل دروازه حریف نداشتند.

* سطح پایین بازیکنان داخلی 
الهلال به وضوح از سطح پایین بازیکنان داخلی در مقایسه با ستاره‌های خارجی رنج می‌برد. محمد کنو و سلمان الفرج در دو تیم الهلال و تیم ملی عربستان در سطح بسیار پایینی ظاهر شدند که این امر در نتیجه پایین بودن میزان مشارکت آنها در فصل جاری رخ داده است. به همین ترتیب، سعود عبدالحمید، علی البلیهی و یاسر الشهرانی هم نتوانستند نمایش قابل توجهی ارائه دهند.

* سورپرایز العین
العین با سبک هجومی خود همه را غافلگیر کرد تا با وجود تفاوت در توانایی‌های فنی بین دو تیم، با شایستگی به فینال صعود کند. این تیم با وجود غیبت لابا کودجو که یکی از مهم‌ترین سلاح‌هایش بود، موفق شد به فینال راه پیدا کند. البته توانایی سفیان رحیمی مراکشی، نقش پررنگی در موفقیت تیم هرنان کرسپو داشت. رحیمی در بازی رفت هت‌تریک کرد و در بازی برگشت توانست به شدت خط دفاع حریف را آزار بدهد.

با الهلال با در نیمه نهایی لیگ قهرمانان، العین به عنوان نماینده غرب به بازی نهایی صعود کرد و در منطقه شرق نیز یوکوهاما مارینوس راهی فینال شد.

دیگر خبرها

  • کاهش سرقت درچناران با جمع آوری معتادان متجاهر
  • جمعیت جوان اصلی‌ترین مولفه قدرت و ثروت واقعی هر کشور
  • پنج عامل سقوط الهلال در لیگ قهرمانان آسیا
  • ضرورت استفاده از الگو‌های موفق افزایش ازدواج و کاهش طلاق
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق در استان کردستان
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق در کردستان
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق کردستان در سال گذشته  
  • کاهش آمار طلاق در کردستان
  • ادامه برخوردهای قانونی با فروشندگان مصنوعات طلا با عیار پایین
  • کاهش مقابله با آسیب‌های اجتماعی مرتبط با زن و خانواده