Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-05@08:29:44 GMT

جلسه بررسی افزایش دستمزد کارگران در کمیته مزد

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۶۸۳۰۱

 در حالی آمارها از تورم‌های رو به رشد خبر می دهد که حقوق کارگران کفاف 10 روز اول ماه آنان را نمی دهد.

بانک مرکزی متوسط قیمت خُرده‌فروشی برخی از مواد خوراکی در هفته منتهی به هجدهم آبان ماه را اعلام کرد که طی آن قیمت 9گروه نسبت به هفته قبل از آن افزایش و یک گروه کاهش یافت.در هفته منتهی به هجدهم آبان ماه نرخ لبنیات 2 درصد، تخم مرغ 4.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

7درصد، حبوبات0.2 درصد، میوه‌های تازه 5.5 درصد، سبزی‌های تازه 3.9درصد، گوشت قرمز 0.7 درصد، گوشت مرغ 5.7 درصد، قند و شکر 2 درصد و چای 0.3 درصد نسبت به هفته قبل افزایش و نرخ روغن نباتی 0.2 درصد کاهش یافت. قیمت برنج نیز ثابت ماند.

*کاهش یک میلیون و 219 هزار تومانی قدرت خرید کارگران

 در فروردین ماه سال جاری خبر تصویب افزایش 20 درصدی حداقل دستمزد سال 97 منتشر شد. با این افزایش، پایه حقوق کارگران 186 هزار تومان بیشتر شد و حداقل دستمزد کارگران از 930 هزار تومان به یک میلیون و 116 هزار تومان رسید، حالا و با افزایش قیمت بسیاری از کالاها، قدرت خرید این حداقل دستمزد کاهش یافته است.

هنگامی که قیمت ها افزایش می یابد و نرخ تورم در حال رشد است، نخستین کسانی که از این افزایش قیمت ها ضربه می خورند، شاغلان با حقوق و دستمزد ثابت هستند. این شاغلان می توانند تنها نظاره گر افزایش قیمت ها باشند و نمی توانند هیچ تفاوتی در سطح درآمدی خود مطابق با این افزایش قیمت ها ایجاد کنند و برای افزایش سطح درآمدشان باید منتظر تصمیمات دولت و مسئولین باشند. در این بین، باز شاغلانی که مطابق قانون کار دستمزد می گیرند، از جمله کارگران، بیشتر تحت فشار این افزایش قیمت ها قرار می گیرند و سفره هایشان کوچکتر از گذشته می شود.

در راستای برگزاری چند روز گذشته جلسه شورای عالی کار، کارگران در این هفته منتظر جلسه کمیته دستمزد و بررسی به روز رسانی حقوق و مزایا هستند.

فرامرز توفیقی، رئیس کمیته دستمزد کانون عالی شوراهای اسلامی کار در گفت وگویی درباره  زمان برگزاری کمیته مزد شورای عالی کار  گفت: دوشنبه این هفته این جلسه برگزار می شود. در این نشست مجدداً بحث به روزرسانی سبد معیشت و راهکارهای ارتقاء دستمزد تا رسیدن به سبد معیشت و انتخاب اولویت ها برای چگونگی افزایش دستمزدها در برابر تکانه های قیمتی بررسی می‌شود.

وی با تاکید بر توجه به از دست ندادن زمان در بحث‌های مربوط به کاهش قدرت خرید کارگران گفت: ما زمان نداریم، کشتن و از دست دادن زمان به بهانه کارهای کارشناسی عواقب ناخوشایندی برای زندگی کارگری دارد. هزینه سبد معیشت خانوار در هفته دوم آبان ماه نسبت به میزانی که مبنای دستمزد 97 قرار گرفت، یک میلیون و 219 هزار تومان افزایش یافته است.

نماینده کارگران گفت: اینکه خوشحال باشیم که دلار به کانال 11 هزار تومان رسیده، اما اثر آن را بر سفره کارگران نبینیم برای ما خوشایند نیست؛ حتی اگر دلار هزار تومان هم شود اما اثری روی سبد معیشت کارگران نداشته باشد هیچ اهمیتی ندارد.

وی با اشاره به در نظر گرفتن بسته حمایتی برای کارمندان دولت و افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی یادآوری شد: اینکه حالا گفته شود  رئیس‌جمهور موافقند که این بسته حمایتی به کارگران و بازنشستگان کارگری هم تعلق گیرد هم برای ما جدید و جذاب نیست؛ چرا که وظیفه اجتماعی دولت است و  جبران بلایی که بر سر معیشت کارگران آمده است را نمی‌کند.

توفیقی با تاکید بر اینکه دولت باید نقش خود را در بلایی که سر معیشت کارگران در چند ماه اخیر آمده را بپذیرد و جبران کند، اظهار کرد: دولت باید بپذیرد که با کم رنگ کردن نقش نظارت و مدیریت بازار به نحو احسن به سرمایه‌دار و کارفرما کمک کرده تا در این آشفته بازار سود ببرد.

وی ادامه داد: همه می‌دانند که در حالی با افزایش قیمت‌ها مواجهیم که هنوز ورود هیچ کالایی به عنوان مواد اولیه صنایع با دلار بیش از4 هزار تومان ثبت سفارش نشده است و سوءاستفاده از نوسانات بازار ارز و افزایش قیمت‌ها ناشی از سوء مدیریت و سوء تدبیر بازار است.

این نماینده کارگری اظهار داشت: دو ضلع دیگر شرکای اجتماعی کارگران یعنی دولت و کارفرمایان موظفند بلایی که بر سر سبد معیشت کارگران آورده‌اند را جبران کنند؛ کشتن زمان، تشکیل جلسات متعدد، صحبت‌های کارشناسی، ارائه پاورپوینت و حرفهای زیبا زدن برای کارگران معیشت نمی‌شود.

توفیقی گفت: اینکه قدرت خرید کارگران کاهش یافته را همه می‌دانند و اظهر من شمس است؛ همه می‌دانند درد چیست، دیگر نیازی به جلسات کارشناسی نیست بلکه نیاز به درمان داریم؛ درمان هم باید سریع اتفاق بیفتد، زمان کشی هیچ نتیجه مثبتی نخواهد داشت.

رئیس کمیته مزد کانون عالی شوارها با اشاره به افزایش یک میلیون 219هزار تومانی سبد معیشت خانوار در هفته دوم آبان ماه نسبت به میزانی که در بهمن ماه گذشته محاسبه شد و مبنای دستمزد 97 قرار گرفت، ادامه داد: محال است که دولت یا کارفرمایان بخواهند تمام این عقب‌ماندگی را جبران کنند و این رقم را تامین کنند، بحثی روی اعداد و ارقام نداریم مهم اراده جبران این افزایش هزینه‌های سبد معیشت است .

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: رشد حقوق لبنیات گوشت قرمز گوشت قند شکر چای برنج دستمزد حداقل دستمزد افزایش قیمت تورم دولت قانون کار شوراهای اسلامی کارشناسی دلار کمیته امداد بهزیستی ارز درمان افزایش دستمزد دستمزد کارگران کمیته مزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۶۸۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهبود رفاه و معیشت مشاغل کارگری راه‌ موثر مقابله با قاچاق است

هرمزگان-جام جم انلاین-امام جمعه اهل سنت بندرعباس در دیدار مجتبی معین وزیری مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان، معاونان و نمایندگان تشکل‌های صنفی و بازنشستگی تامین اجتماعی که در دفتر امام جمعه اهل سنت برگزار شد، بر توجه به همه بخش‌های فعال جامعه تاکید کرد و گفت: نباید شرایطی رقم بخورد که تعدادی از گروه‌های شغلی، خود را برتر بدانند و توجهات را به سوی خود معطوف کنند و مشکلات بخش‌های دیگری از شاغلین جامعه شنیده نشوند.
شیخ یوسف جمالی یک مشکل مهم در حوزه کار را مشارکت عنوان کرد و افزود: متاسفانه ما بجای فرهنگ مشارکت بعضا ضد آن عمل می کنیم به عنوان مثال این ضد فرهنگ ادبیات خود را هم تولید کرده مثل اینکه "اگر شریک خوب بود خدا شریک داشت" که این صحبت اشتباه سنگینی است.     وی در این خصوص به روایت " انا ثالث الشریکین اشاره کرد و گفت: با استناد به این روایت، می‌بینیم خدایی که صاحب گنجینه‌های زمین است خود را نفر سوم یک شراکت اقتصادی خطاب می‌کند.امام جمعه اهل سنت بندرعباس ادامه داد: همین اشکال باعث شده تا عمر کسب‌ و کارها در جامعه کوتاه و نهایتا چند دهه دوام داشته باشد.  
شیخ جمالی با اشاره به وضع رفاه کارگران، افزایش سطح کیفی معیشت مشاغل کارگری را از بهترین روش‌های مقابله با مشاغل کاذب دانست و ادامه داد: متاسفانه در سال‌های اخیر، دریا که همه کرم و نعمت و فرصت است توجه کمتری بخاطر قاچاق به مشاغل پایدار آن شده است و عدم بهره گیری از این ظرفیت باعث شده تا مشاغل کاذب و ترک تحصیل شکل گرفته و ضربه مهلکی به جامعه محلی وارد سازد.به گفته وی، یکی از عوامل شکل گیری قاچاق، کم توجهی به مشاغل پایدار دریایی است.   اتفاقات خوبی در حوزه اشتغال رقم خورده استدر این دیدار همچنین مجتبی معین وزیری مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: در حوزه اشتغال که هم دغدغه مردم و هم دغدغه مسئولان است اتفاق خوبی که رقم خورده این است که بیشترین کاهش نرخ بیکاری در کشور را داشتیم و استان هرمزگان با ۳.۹ درصد وضعیت خوبی را به خود اختصاص داده است.وی افزود: با توجه به فعالیت هایی که در حوزه صنایع و مشاغل خرد و خانگی در استان راه افتاده است، در سال گذشته حدود ۵۴ هزار شغل ثبت شده با کدملی اتفاق افتاد که طبق تعهدات کشوری ۳۰ هزار شغل بوده که ما در این شاخه رتبه یک کشوری را کسب کردیم.  
مجتبی معین وزیری گفت: در طرح طبقه بندی و یکسان سازی حقوق در کارگاه های بالای ۵۰ نفر کارگر ، در کشور ۵۵ درصد مشمول این طرح می شوند که در استان هرمزگان ۶۶ درصد کارگران شامل این طرح شده اند همچنین در حوزه رسیدگی هیئت حل اختلاف بین کارگری و کارفرمایی مدت زمان رسیدگی به شکایات کارگری و کارفرمایی در کل کشور ۳۷ روز و در استان هرمزگان ۱۲ روز است ، که ما در این حوزه هم رتبه یک کشوری را کسب کرده ایم ، خوشبختانه با توجه به تلاش همکاران در بحث بازرسی کار و ایمنی کارگران و همچنین در کاهش خطرات جسمی و فوتی ها هم در سال گذشته رتبه یک کشوری را کسب کرده ایم.   مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان همچنین به اقدامات انجام شده در زمینه مسکن کارگری اشاره کرد و گفت: علاوه بر کوشش دولت در حوزه مسکن کارگری که به صورت ملی انجام می شود ما به صورت استانی، زمین هایی که به عنوان مسکن کارگری در طرح جدید در شهر بندرعباس قرار دارد به صنایع تخصیص داده شده و تعاونی آنها در حال راه اندازی است و کارگران صنایع و کارگران مشغول به کار در صنایع می توانند عضو این تعاونی ها بشوند.

دیگر خبرها

  • پروژه‌ی «دولتی‌سازیِ دستمزد»
  • تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران قطعی شد؟
  • خبر جدید درباره رقم دستمزد ۱۴۰۳ / تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران قطعی شد؟
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است
  • جهش تولید با رفع دغدغه معیشت کارگران محقق می‌شود
  • بهبود رفاه و معیشت مشاغل کارگری راه‌ موثر مقابله با قاچاق است
  • نماینده کارگران: وزیر کار به دنبال کنار گذاشتن تشکل‌های کارگری است
  • نشست هم اندیشی سازمان‌های کارگری و کارفرمایی کهگیلویه و بویراحمد
  • نشست هم اندیشی سازمان‌های کارگری و کارفرمایی استان
  • منع نمایندگان هیات مدیره شرکت‌های دولتی از داوطلبی مجلس