Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، مهناز خانوی، در کارگاه آموزشی بررسی آثار تحریم بر غذا، دارو و تجهیزات پزشکی، فرصت ها و چالش ها؛ با اشاره به اهمیت فراورده های متابولیک، اظهار کرد: از سه سال گذشته سامانه حامی راه‌اندازی شد تا شیرخشک های ویژه ۱۰ هزار نوزاد بیمار شناسایی شده، تامین و توزیع کند.

وی افزود: بر این اساس از اولین روز تشخیص بیماری نوزاد، توسط پزشک متخصص و ثبت آن در سامانه تا تهیه و تحویل شیر خشک، به وسیله سامانه مدیریت می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خانوی با اشاره به اینکه مهمترین بیماری که ۵۰ درصد شیرخشک‌های متابولیک به آن اختصاص پیدا می‌کنند فنیل کتونوریا است، گفت: این نوزادان سالم به دنیا می آیند اما اگر این بیماری تشخیص داده نشود و بیمار از شیرخشک‌های معمولی استفاده کند دچار تشنج، اختلالات هوشیاری و ناتوانی در سال‌های دیگر زندگی خواهد شد.

مدیرکل فراورده های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو، برخی از شیرخشک های ویژه در تعداد انگشت شماری از کارخانه‌های دنیا تامین می شوند، تصریح کرد: در مورد این نوع شیرخشک ها سعی می کنیم برای جلوگیری از به‌وجود آمدن آسیب، تمام فرآورده‌ها شناسایی شده‌اند، امکان نگهداری این فرآورده‌ها بین ۹ تا ۱۶ ماه است و اگر اختلالی در هر کدام از مراحل تامین، حمل و ترخیص ایجاد شود، باعث ایجاد بحران خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه شیرخشک‌های متابولیک مشمول یارانه دولتی هستند، اظهار کرد: به عنوان مثال نوعی شیر خشک با قیمت ۲۹۸ هزار تومان به ازای هر قوطی خریداری می‌شود و با تخصیص یارانه با قیمت ۱۰ الی ۱۵ هزار تومان به دست مصرف کننده می‌رسد.

خانوی با اشاره به اینکه سازمان غذا و دارو تا چند ماه گذشته تنها به حوزه تخصیص ارز شیرخشک‌های رژیمی غیریارانه نظارت داشت، گفت: به رغم اینکه واردات این نوع شیرخشک ها در سال جاری ۳۳ درصد افزایش یافته است و در تمام داروخانه ها موجود بود اما به دنبال اثر شلاقی تحریم، با کمبود مواجه شد.

وی خاطرنشان کرد:  سازمان غذا و دارو برای کنترل عرضه این خشک ها مجبور شد توزیع را به برخی از داروخانه ها محدود کند اما با راه اندازی سامانه‌ای به زودی تمام داروخانه ها این نوع شیر خشک ها را عرضه می کنند و از طریق سامانه می توانیم میزان فروش بازار را کنترل کنیم.

مدیرکل فراورده های طبیعی، سنتی و مکمل خاطرنشان کرد: جدی ترین مشکل در حوزه شیرخشک در ماه‌های اخیراثر شلاقی بازار بوده و دپوی آن توسط افراد موجب کمبود کاذب در بازار می شود.

کد خبر 4461057 حبیب احسنی پور

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان غذا و دارو شیرخشک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۶۸۶۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار دارو را مدیریت می‌کنیم

به گزارش خبرنگار مهر،«داوود منظور» رئیس سازمان برنامه و بودجه در صحن مجلس، گفت: بازار دارو از اولویت‌های دولت است، ما عملکرد قابل دفاعی در حوزه دارو در سال گذشته داشتیم و امسال هم بازار را مدیریت می‌کنیم.

در حال تکمیل

کد خبر 6092859 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • تامین ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات از مرز ۴٫۲ میلیارد دلار گذشت
  • دولت چقدر ارز ۲۸۵۰۰ تومانی پرداخت کرد؟
  • گلایه والدین از افزایش قیمت برخی برند‌های شیرخشک
  • مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک موافقت کرد
  • موافقت مجلس با یارانه نان، دارو و شیرخشک
  • بازار دارو را مدیریت می‌کنیم
  • افزایش سه برابری برگزاری مجامع الکترونیک در بازار سرمایه
  • دردسر جدید بیمه‌ها برای داروخانه داران/ بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد
  • یک میلیون و۶۰۰ هزار متقاضی در صف انتظار برای دریافت وام ودیعه مسکن