Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@11:29:57 GMT

مراسم شب‌شعر و خاطره سرخ در قم برگزار شد

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۶۸۸۶۸

مراسم شب‌شعر و خاطره سرخ در قم برگزار شد

به مناسبت سالروز آغاز امامت حضرت ولی عصر(عج) و سالگرد شهادت شهید زین‌الدین مراسم شب‌شعر و "خاطره سرخ" در قم برگزار شد. ۲۷ آبان ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۸ استانها قم نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، محفل شب‌شعر و خاطره انتظار سرخ و اختتامیه کنگره شعر چهل‌سالگی و جشنواره شعر استانی دفاع مقدس و با حضور خانواده‌های شهدا، رزمندگان، هنرمندان بسیجیو مسئولان استانی در تالار شهید آوینی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مراسم، حاج حسین کاجی راوی و رزمنده دفاع مقدس اظهار داشت: شهدای گران‌قدر انقلاب مانند شهید زین‌الدین با مجاهدت‌ها و ازخودگذشتگی‌های خود از حریم اهل‌بیت(ع) دفاع کرده و مانع از تعرض دشمنان به آن شدند.

شهید زین‌الدین الگوی کامل مدیریت جهادی در دفاع مقدس بود

وی افزود: شهید زین‌الدین مصداق تمام و کمال جوان بارز و مؤمن انقلابی بود، در وضعیت کنونی کشور مسئولان و مدیران باید از الگوی مدیریت جهادی این شهید بزرگوار الگو بگیرند، شهید زین‌الدین هر دو نیاز مهم مدیریت یعنی تعهد و تخصص را در خود جمع کرده بود.

حاج حسین کاجی با اشاره به مجاهدت‌های شهید زین‌الدین عنوان کرد: این شهید بزرگوار تمام‌وقت خود را در دوران دفاع مقدس صرف خدمت به جبهه مقاومت و نظام اسلامی کرده بود.

راوی و رزمنده دفاع مقدس ابراز کرد: همان‌گونه که در دوران جنگ تحمیلی باایمان و اعتقاد راسخ دشمن را عقب رانده و بر او پیروز شدیم امروز نیز با تأسی به سیره شهدا می‌توانیم آن‌ها را دررسیدن به اهدافشان ناکام بگذاریم.

هنرمندان از قالب‌های هنری برای انتقال پیام خود به مخاطب استفاده کنند

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان قم نیز در ادامه این مراسم، با اشاره به اهمیت و تأثیرگذاری کم‌نظیر هنر در انتقال پیام ابراز کرد: حقیقت این بوده که یک پیام زمانی ماندگار شده و به دل مخاطب می‌نشیند که در قالب هنر عرضه شود.

احمد حسینی ادامه داد: فرهیختگان و هنرمندان جامعه و به‌ویژه هنرمندان دغدغه‌مند کشور باید تلاش کنند تا پیام‌های ارزشی و دلسوزانه خود را از طریق قالب‌های مختلف هنری و رسانه به گوش مخاطب برسانند.

وی خاطرنشان کرد: در میان قالب‌های مختلف هنری شعر از برجستگی و تأثیرگذاری ویژه‌ای برخوردار بوده و شایسته است که هنرمندان از این قالب ارزشمند هنری به نحو احسن استفاده کنند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان قم جریان سازی را یکی از ویژگی‌های مثبت شعر دانست و گفت: باید تلاش شود تا انتقال پیام در قالب‌های هنری مانند شعر همراه با جریان سازی و تأثیرگذاری در حوزه‌های مختلف هنری، اخلاقی و سیاسی در جامعه باشد.

گنجینه عظیم دفاع مقدس سرشار از الگوهای ناشناخته است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم نیز در بخشی از این مراسم، بیان کرد: شهدای گران‌قدر مقاومت اسلامی در دوران جنگ تحمیلی و دوران کنونی سهم عمده و جبران‌ناپذیری در توسعه و پیشرفت کشور از خود برجای گذاشته‌اند.

سید موسی حسینی کاشانی ادامه داد: وظیفه مهم و خطیر مسئولان در جایگاه‌ها و پست‌های مختلف این بوده که همواره قدردان خانواده‌های صبور شهدا بوده و ارزش کار آن‌ها را به‌درستی درک کنند.

وی با اشاره به گنجینه‌های عظیم معنوی و الگوپذیر ناشناخته موجود در بین شهدای گران‌قدر جنگ تحمیلی برای الگوپذیری جوانان و نوجوانان جامعه عنوان کرد: حقیقت این بوده که در تقویم و آثار جنگ  تحمیلی هنوز الگوها و گنجینه‌های ناشناخته زیادی وجود داشته که باید آن‌ها را استخراج کرده و در  اختیار نسل جوان قرارداد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ادامه داد: تلاش مسئولان با استفاده از ظرفیت هنر و قالب‌های مختلف و تأثیرگذار این بستر آماده باید این باشد که شهدا را به‌عنوان الگوهای زندگی جوانان در سطح جامعه معرفی کنند.

شهدای الگوی زندگی سالم در وضع آشفته فرهنگی جامعه هستند

مسئول سازمان بسیج هنرمندان قم نیز در بخشی از این مراسم، ابراز کرد: در درجه نخست باید از برگزاری کنگره شعر جهل سالگی انقلاب اسلامی از تمام مسئولان و متصدیان این کار مهم فرهنگی و هنری در سطح استان تشکر و قدردانی کرد.

قاسم بابایی ادامه داد: برگزاری جشنواره‌ها و کنگره‌های مختلف شعری بدون تعامل و همکاری استاد محمدعلی مجاهدی به‌عنوان پدر شعر آیینی کشور کار دشواری است، با تلاش‌ها و برنامه‌ریزی‌های این شاعر ولایی امروز استان قم به‌عنوان مرکز شعر آیینی در سطح کشور شناخته‌شده است.

وی با تأکید بر لزوم الگو گیری از زندگی و منش فکری و عملی شهید زین‌الدین خاطرنشان کرد: در وضع نابه سامان و آشفته فرهنگی کشور باید از الگوی زندگی سالم و آرامش‌بخش شهدا مانند شهید زین‌الدین به نحو شایسته‌ای استفاده کرد.

شعر مقاومت و شعر ولایی دو رویش ادبی تاثیرگذار انقلاب اسلامی است

محمدعلی مجاهدی پدر شعر آیینی کشور نیز در ادامه این مراسم، گفت: شهدا حق بزرگی بر گردن تمام مردم ایران دارند، امروز هر پیشرفت و موفقیتی که در کشور وجود دارد مرهون و مدیون جا نثاری‌های شهدای گران‌قدر دفاع مقدس است.

وی برجستگی قم در مبحث شعر آیینی را مورد توجه قرارداد و بیان کرد: استان قم امروز در بخش شعر آیینی در سطح کشور پیشتاز بوده و توفیقات خوب ومسیرهای نوینی را در این مسیر پیموده است.

استاد شعر آیینی کشور ادامه داد: با پیروی انقلاب اسلامی و تغییر فضای فکری مردم دو شاخه شعری مقاومت و ولایی به قدرت و سرعت بسیار زیادی در سطح جامعه درخشید که مورد تصدیق همگان است.

مجاهدی گفت: در بخش شعر آیینی اشعار قوی و قدرتمندی به جامعه تقدیم شده که تا سال‌های مدیدی در تاریخ ادبیات کشور ماندگار خواهد شد.

گفتنی است در این مراسم، از افراد برگزیده کنگره شعر چهل‌سالگی و جشنواره شعر استانی دفاع مقدس تقدیر و تجلیل به عمل آمد.

انتهای پیام/م

R7854/P1486/S6,62/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۶۸۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت زندگی تنها شهید فرانسوی دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب

«موسیو کمال» داستانی است از زندگی جوانی فرانسوی به نام ژروم است. او بعد از مسلمان شدن در جنگ تحمیلی ایران شرکت می‌کند.

به گزارش مشرق، بهزاد دانشگر با کتاب «موسیو کمال» به نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ تهران می‌آید. این کتاب داستانی است از زندگی جوانی فرانسوی به نام ژروم. او بعد از مسلمان شدن برای تقویت باورهای دینی خود به ایران سفر می‌کند، در قم درس طلبگی می‌خواند و در آخرین روزهای جنگ تحمیلی به آرزوی دیرینش می‌رسد و می‌شود تنها شهید اروپایی دفاع مقدس.

در بخشی از این کتاب می‌خوانید:

«گفت: مادرت برات بمیره! پس تو چرا هیچ زنی دنبال تابوتت نیست قربونت برم؟!» یکدفعه انگار همه ساکت شدند. نفس نمی‌کشیدیم انگار. به خودمان آمدیم. همه‌مان مرد بودیم. یک تعدادی سیاه آفریقایی. یک تعدادی با جثه‌های ریز مالزیایی. چندتایی سرخ و سفیدِ ترک. بقیه هم ایرانی؛ اما همه مَرد. بعد یکی از بین جمعیت در آمد گفت: مادرش مرده خانوم. اگه نمرده بود هم، نمی‌تونست بیاد بالا سر بچه‌ش. همه کس‌وکارش فرانسه‌ن. زن زیر لب ذکری گفت و بعد گفت: پس برید اون‌طرف تا من بیام به‌جای مادرش براش گریه کنم.»

«ژروم ایمانوئل» معروف به «کمال کورسل» ۹ آوریل ۱۹۶۴ در پاریس از مادری فرانسوی و پدری تونسی چشم به جهان گشود. پدرش با نام محمد از مهاجرین تونسی بود که برای کار به فرانسه آمده و در همانجا ماندگار شده بود. ژروم به تبعیت از مادرش آیین مسیحیت را برگزیده بود. وی در دوران نوجوانی سفری به تونس داشت و در آنجا با اسلام آشنا شد و در سن ۱۷ سالگی به دین مبین اسلام و مذهب اهل تسنن گرایش یافت.

شهید کورسل، مسیر طولانی از پاریس تا مرصاد، از مسیحیت تا تشیّع، از زندگی در قلب اروپا تا شهادت در جنگ میان ایران اسلامی و همه دنیای کفر را در هفت سال طی کرد و نامش به عنوان تنها شهید اروپایی دفاع مقدس ثبت شد.. مزار مطهر این شهید والامقام در گلزار شهدای علی‌بن‌جعفر (ع) قم، قطعه ۱۸ ردیف دوم قرار دارد.

دیگر خبرها

  • تشییع شهید گمنام دفاع مقدس در سازمان زندان‌‎ها
  • آیین تشییع و خاکسپاری شهید گمنام دوران دفاع مقدس در پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت
  • روایت زندگی تنها شهید فرانسوی دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب
  • مراسم تشییع جانباز سرافراز، سردار ایاف در مشهد برگزار شد
  • مراسم تشییع جانباز سرافراز سردار ایافت در مشهد برگزار شد
  • مراسم تشییع جانباز سرافراز؛ سردار ایاف در مشهد برگزار شد
  • مراسم تشییع پیکر مقدس معلم شهید امروز برگزار می‌شود
  • ویژگی‌های منحصربه‌فرد مردم اصفهان در دفاع مقدس استثناء است
  • تشییع پیکر شهید دفاع مقدس در اهواز
  • استان قزوین میزبان شهید گمنام