Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان، افغانستان یک کشور زراعتی است و دارای انواه میوه‌های تازه و خشک با کیفیت است. این میوه‌ها که اکثر آن به کشورهای همسایه و خارجی صادر می‌شود، یکی از بهترین منابع درآمد کشاورزان و بازرگانان این کشور محسوب می‌شود.

با اینکه می‌توان از این منبع بهترین استفاده را داشت، اما بیشترین سهم این میوه‌ها به دلایلی چون عدم آگاهی باغبانان از پرورش میوه و رسیدگی به گیاهان، کنترول بیماری‌های گیاهی و تجویز دوا و بسترسازی برای فروش این حاصلات، از بین می‌رود که دولت و مسئولین زراعتی، آبیاری و مالداری در صدد کنترول و حل این مشکلات هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش ۵ نوع میوه افغانستان را که امسال حاصل بیشتری داشته معرفی می‌کنیم:

1. انار قندهار

انار ولایت قندهار یکی از معروف‌ترین نوع میوه در سراسر افغانستان و جهان است که هر کسی آن را می‌شناسد. هرچند در مناطق دیگر افغانستان نیز انار تولید می‌شود، اما انار قندهار، از کیفیت بهتری برخوردار بوده و شهرت دارد.

در سال جاری حدود ۱۵۰ هزار تن انار از باغ‌های ولایت قندهار به دست آمده است. امسال این میوه از لحاظ تولید و همچنان کیفیت، نسبت به سال‌های قبل بهتر بوده است.

سید حفیظ‌الله سیدی، رئیس زراعت، آبیاری و مالداری ولایت قندهار به روزنامه ۸ صبح گفته است که حاصلات «انار قندهار» در سال جاری به ۱۵۰ هزار تن رسیده، در حالی که سال گذشته، ۱۲۵ هزار تن بود. این در حالی است که بیش از هشت هزار هکتار از زمین‌های این ولایت، زیر کشت انار قرار دارد.

به گفته وی، تا حال ۲۶ هزار و ۵۶۴ تن از حاصلات انار قندهار به بیرون از افغانستان صادر شده است.

خریداران انار قندهار را کشورهایی چون پاکستان، امارات متحده‌ عربی و هندوستان تشکیل می‌دهد. گفته شده است که از میان ۲۶ هزار و ۵۶۴ تن انار، بیش از ۵۰ تن آن به دوبی، ۳۰ تن به هندوستان و باقی‌مانده آن به پاکستان صادر شده است.

یک سیر انار در بازارهای داخلی قندهار تا ۳۰۰ افغانی فروخته می‌شود. در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار باغدار در این ولایت، مصروف کاروبار پرورش باغ‌های انار اند. همچنان در جریان سال جاری بیش‌تر از ۲ هزار و ۵۰۰ جریب زمین را باغ انار ساخته است.

2. عناب فراه

ریاست زراعت، آبیاری و مالداری ولایت فراه اعلام کرده که امسال سه هزار و ۶۰۰ تن عناب در این ولایت تولید شده و دهقانان و تاجران این ولایت، یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون افغانی از فروش آن، درآمد به دست آورده‌اند.

«طلای سرخ فراه» یا همان عناب جزء میوه‌های طبی بوده که به شکل خودرو یا هم به دست زارعین کشت می‌شود.

فراه یکی از ولایت‌های مهم تولیدکننده‌ی عناب در افغانستان و منطقه به شمار می‌رود و یک هزار و ۲۰۰ هکتار زمین این ولایت تحت کشت عناب قرار دارد. شهرستان‌های پشت‌کوه، قلعه‌‌کاه، پشت‌رود، بکواه، بالابلوک و مرکز فراه، از جمله مناطقی‌اند که بیش‌ترین کشت‌زارهای عناب را دارند.

در کشت عناب در فراه، شش‌هزار نفر به صورت مستقیم و ۱۸ هزار تن دیگر به صورت غیرمستقیم مشغول به کار هستند.

خرید و فروش یک کیلوگرام عناب پروسس نشده به ۶۰۰ افغانی و پروسس‌شده‌ی آن به یک‌هزار افغانی می‌باشد.

سالانه نزدیک به سه‌ تن عناب فراه به منصور ساخت دارو به بیرون افغانستان و عمدتا به کشورهای آسیایی و حتی به اروپا صادر می‌شود. عناب تازه فراه، در خود این ولایت به مصرف می‌رسد، اما خشک‌شده‌ی آن صادر می‌شود.

3. سیب میدان وردک:

سیب ولایت میدان وردک همه ساله به دلیل تولید فراوان و نبود مارکت مناسب، با قیمت پایین در بازارهای افغانستان عرضه می‌شود.

این ولایت با این‌که با خشک‌سالی روبه‌رو بوده، اما حاصلات میوه سیب آن رو به افزایش نهاده و به ۹۰ هزار تن رسیده است.

در ولایت میدان وردک، در صدها جریب زمین نهال سیب غرس شده و حدود ۸۵ تا ۹۰ هزار تن سیب به دست آمده است. همچنان سیب میدان وردک شامل فهرست مواد غذایی نیروهای امنیتی افغانستان خواهد شد.

با این‌که سالانه مقدار قابل ملاحظه‌ای از حاصلات سیب این ولایت فاسد شده و از بین می‌رود، اما ۵۰ هزار تن آن هر سال به خارج از این کشور صادر می‌شود.

درختان سیب در میدان وردک نزدیک به ۴۴ هزار و ۳۹۵ جریب زمین را احتوا می‌کند.
مشهورترین سیب‌هایی که در ولایت میدان وردک تولید می‌شوند، ویلسپر یا مالینگ، گولدن دلیشیز یا بیروتی، رید دلیشیز، رید چیپ، ریال گالا و سمریت یا جوسی اند.

4. بادام دایکندی

یکی از میوه‌های مشهور دیگر افغانستان بادام است که بیشترین تولید آن در ولایت دایکندی است.

در سال جاری از این ولایت، ۱۳ هزار تن بادام برداشت شده است. هرچند خشک‌سالی و سرمای شدید در موقع گل بادام، درختان بادام را در این ولایت متأثر کرد، اما با آن هم حاصل خوبی داشته است.

در یک خبرنامه وزارت زراعت و مالداری ولایت دایکندی آمده است که نزدیک به ۱۵ هزار هکتار زمین در دایکندی، زیر کشت درخت بادام است که بخش عظیم دهقانان از همین باغ‌های بادام امرار معیشت می‌کنند.

بادام ولایت دایکندی ۲۴ نوع دارد که از این بین چهار نوع بادام ستاربایی، دو نوع بادام سنگک، دو نوع عبدالواحدی، مخملی، قهاربایی و شاخ بز، از معروف‌ترین نوع بادام است.

یک سیر بادام ستاربایی بین ۴ الی ۵ هزار افغانی، و یک سیر بادام سنگک بین ۶ الی ۷صد افغانی در بازار دایکندی خرید و فروش می‌شود. نزدیک به ۹۰ درصد این محصول به ولایت‌های همجوار دایکندی و خارج از افغانستان صادر می‌گردد.

5. جلغوزه سیاه

جلغوزه سیاه یکی دیگر از میوه‌های گران‌بهای افغانستان است. این میوده که دارای ارزش بالای غذایی است، یک منبع خوبی درآمد برای کشاورزان عمدتا در حوزه شرق افغانستان را تشکیل می‌دهد.

این میوه که تاکنون از ولایت خوست به پاکستان صادر شده و بعد از پروسس، با نشان پاکستان به چین صادر می‌شد، با راه‌اندازی دهلیز هوایی کابل ـ چین، از این پس با نام و نشان افغانستان و به صورت مستقیم به این کشور صادر می‌گردد.

رئیس‌جمهور افغانستان در ۱۵ عقرب/ آبان سال جاری که روز تجلیل از محصولات ملی این کشور است، با افتتاح دهلیز هوایی کابل ـ چین، ۳ هزار تن جلغوزه را به چین صادر کرد. پس از این قرار است هر روز ۲۰ تن جلغوزه به چین صادر شود.

هم اکنون محصولات جلغوزه به ۲۳ هزار تن در سال می‌رسد. پیش از این سالانه ۱۰ هزار تن جلغوزه افغانستان از کشور پاکستان به چین صادر می‌شد. اما از این پس درآمد صادرات این میوه در افغانستان به ۱ میلیارد دالر خواهد رسید.

بیشترین تولیدات جلغوزه در ولایات جنوب شرقی مانند پکتیا، پکتیکا و خوست صورت می‌گیرد.

منبع: خبرنامه

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میوه افغانستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۷۰۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرز تهیه کباب ترش تابه‌ای، یک غذای فوق‌العاده خوشمزه

فراروـ  کباب یکی از غذا‌های سنتی و محبوب کشور ماست که با انواع گوشت و یا مرغ تهیه می‌شود. کباب‌ها بسیار متنوع هستند که از میان آن‌ها می‌توان به کباب کوبیده، شیشلیک، برگ، سلطانی، چنجه، دنده کباب، جوجه کباب و... اشاره کرد. کباب تابه‌ای نوعی کباب کوبیده است که با گوشت تهیه می‌شود و به جای پختن با آتش و زغال و کباب شدن، داخل ماهی تابه و روی اجاق گاز پخته می‌شود. کباب تابه‌ای یک غذای بسیار پر طرفدار و خوشمزه است که طعم متفاوتی از کباب کوبیده دارد. کباب ترش تابه‌ای نوعی روش متفاوت درست کردن کباب تابه‌ای است که طی آن کباب با سسی از گردو و رب انار طبخ می‌شود و طعم بسیار فوق‌العاده‌ای دارد که به امتحان کردنش می‌ارزد. اگر دوست دارید این کباب ترش تابه‌ای خوشمزه را در منزل درست کنید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم

گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ گرم
پیاز درشت: ۱ عدد
مغز گردوی پودر شده: ۱ قاشق غذاخوری
کره: ۲۰ گرم
زعفران دم کرده: به میزان لازم
نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه سس کباب
پیاز: ۱ عدد
سیر: ۲ حبه
مغز گردوی پودر شده: ۳ قاشق غذاخوری
رب انار ترش یا ملس: ۳ قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
آب جوش: یک و نیم لیوان

طرز تهیه

برای درست کردن این غذای خوشمزه ابتدا گوشت چرخ کرده را داخل یک کاسه بریزید و پیاز رنده شده را همراه با پودر گردو، نمک و فلفل به آن اضافه کنید و با دست مواد را خوب ورز بدهید. مایه گوشتی را داخل یک ماهی تابه نچسب پهن کنید و با کاردک یا نوک چاقو روی گوشت را خط بیندازید تا شبیه به کباب کوبیده شود. کره را تکه تکه کنید و روی کباب‌ها پخش کنید. ماهی تابه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید و درب ماهی تابه را نبندید و اجازه بدهید یک طرف کباب‌ها بپزد. مقداری زعفران دم کرده روی کباب‌ها بریزید و کباب‌ها را برگردانید تا طرف دیگرش هم سرخ شود. در این فاصله یک پیاز را رنده کنید و داخل یک ماهی تابه جداگانه بریزید و کمی روغن به آن اضافه کنید. اجازه بدهید پیاز سرخ شود، سپس نمک، فلفل، زردچوبه و پودر گردو را به آن اضافه کنید.

در مرحله بعد رب انار و سیر رنده شده را به آن اضافه کنید و خوب مواد را هم بزنید و در آخر یک و نیم لیوان آب جوش داخل آن بریزید. درب ماهی تابه را ببندید و اجازه بدهید گردو با حرارت کم روغن بیندازد. وقتی سس غلیظ شد، کباب تابه‌ای سرخ شده را داخل سس بچینید و ۲۰ دقیقه دیگر زمان بدهید تا کباب با سس طعم‌دار شود. حالا کباب ترش تابه‌ای خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است که می‌توانید آن را با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.

نکات مهم
۱ ـ کباب تابه‌ای را می‌توانید با گوشت گوسفند یا گوساله تهیه کنید؛ اما به این نکته توجه داشته باشید که اگر کباب تابه‌ای را با گوشت گوسفند درست می‌کنید، گوشت گوسفند در فرآیند پخت آب می‌شود؛ بنابراین سایز آن کوچک می‌شود و باید کباب‌ها را کمی بزرگ‌تر درست کنید؛ اما گوشت گوساله آب نمی‌شود. برای تهیه کباب تابه‌ای بهتر است از ترکیب گوشت گوسفند و گوساله استفاده کنید.

۲ ـ نیازی نیست پیاز را کاملا فشار بدهید تا هرچه آب دارد، پس بدهد. فقط همان آبی را که بعد از رنده کردن پیاز ته کاسه جمع می‌شود، دور بریزید. اگر پیاز را فشرده کنید و همه آبش را بگیرید، کباب تابه‌ای شما بعد از پخت خشک می‌شود.

۳ ـ ادویه کباب تابه‌ای اصیل فقط نمک، فلفل و زردچوبه است؛ بنابراین سعی کنید از سایر ادویه‌ها مثل پاپریکا و... برای تهیه کباب تابه‌ای استفاده نکنید.

۴ ـ برای درست کردن کباب تابه‌ای نیازی به استفاده از روغن زیاد نیست و همین که کف ماهی تابه کمی چرب باشد، کافی است؛ زیرا گوشت در جریان پخت
آب و روغن می‌اندازد و با همان آب و روغن خودش پخته می‌شود.

۵ ـ رب انار نوعی رب گرفته شده از دانه‌های انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیره‌ای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای تهیه این غذا سعی کنید رب انار را از فروشگاه‌های معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست می‌کنند، تهیه کنید. اگر رب انار شما رقیق نبود، با سرکه آن را رقیق کنید.

۶ ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیش‌تری دم کنید، کم‌رنگ‌تر می‌شود و مجبور می‌شوید برای به دست آوردن رنگ دلخواه‌تان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چای‌خوری زعفران ۲ قاشق سوپ‌خوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث می‌شود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیش‌تری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده می‌کنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفران‌های تقلبی معمولاً براق هستند.

دیگر خبرها

  • دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود
  • مسدود شدن راه های مواصلاتی در ۴ ولایت افغانستان
  • ادامه کمک های اتحادیه اروپا به افغانستان
  • بازدید هیات مالزی از کمک ها به زلزله زدگان هرات
  • همکاری اقتصادی خراسان رضوی و ولایت هرات وارد مرحله جدید شد
  • ۷ دلیل که باید انار بخورید
  • توزیع بیش از ۲۶ هزار پاسپورت در پکتیا
  • طرز تهیه کباب ترش تابه‌ای، یک غذای فوق‌العاده خوشمزه
  • کشف یک و نیم تن بادام قاچاق در امیدیه
  • بادمجان شکم‌پر را با این روش خوشمزه درست کنید