Web Analytics Made Easy - Statcounter

رشید جعفرپور، مدیرکل اداره فعالیت‌های دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان رضوی، با اشاره به آثار سی و سومین جشنوراه ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور بیان کرد: در توجهی که به مقالات امسال داشته‌ایم، اینگونه به نظر می‌رسد که دانشجویان نیز به این سمت حرکت کردند و با توجه به گرایش‌هایی که در رشته‌های مختلف دارند، سعی در تدوین مقالات میان‌رشته‌ای داشته اند و در میان مقالات گرایش به مسائل اجتماعی و سبک زندگی دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: جشنواره عنوان قرآن و عترت دارد؛ بخشی از فعالیت‌ها به رشته‌های قرآنی اختصاص دارد که در مسابقات دیگر نظیر مسابقات اوقاف نیز تکرار می‌شود اما چون دانشگاه ماهیت علمی، پژوهشی و فرهنگی دارد، تجربه چندین ساله نشان می‌دهد که جشنواره دانشجویان به این سمت حرکت کرده‌اند که علاوه بر مسابقات تخصصی قرآنی ماهیت پژوهشی و معارفی در آن بیشتر دیده شود.

جعفرپور ادامه داد: در ابتدای این حرکت پیشنهاد شد که دانشگاه به تولید مقاله بپردازد و با توجه به تنوع رشته دانشجویان، بنا شد تا تدوین مقالات با نگاه میان‌رشته‌ای صورت گیرد و اینگونه نباشد که بر فرض فقط دانشجویان علوم قرآن و معارف به تولید مقالات علمی بپردازند.

وی با اشاره به محور دیگری در بخش پژوهشی جشنواره قرآن و عترت دانشجویان عنوان کرد: با توجه به اینکه شاید همه دانشجویان نتوانند در تولید مقاله فعالیت داشته باشند، ما برخی از کتاب‌هایی که به دانش و بینش دانشجویان کمک می‌کند را محور بخش تلخیص کتاب قرار دادیم تا علاوه بر تأثیرگذاری بر اذهان دانشجویان در جشنواره شرکت کنند که البته این بخش نیز مورد توجه دانشجویان مقطع کارشناسی قرار گرفت.

جعفرپور با اشاره به محورهای جشنواره در بخش معارفی گفت: با توجه به سرشار بودن کلام امام علی(ع) از مباحث اجتماعی و موضوعات مربوط به زندگی، نهج‌البلاغه نیز به عنوان بخشی معارفی در جشنواره قرآن و عترت دانشجویان مورد نظر بوده است.

مدیرکل اداره فعالیت‌های دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: صحیفه سجادیه نیز با توجه به دارا بودن ادعیه امام سجاد(ع) که مجموعه مضامینی در رابطه با روش زندگی و نقشه‌ راه زندگی بشر است و این مضامین در قالب دعا به انسان آموزش داده می‌شود، برای ما اهمیت داشت این کتاب ارزشمند به عنوان بخشی از جشنواره مورد توجه قرار گیرد.

جعفرپور در ادامه اظهار کرد: با توجه به مسائلی که در سطح جامعه اتفاق می‌افتد، دانشجو نیاز دارد تا با احکام عبادی، فردی، روزمره و اجتماعی خود آشنا شود که برای این نیز بخش احکام در نظر گرفته شده است.

انتظار از دانشجویان
وی افزود: با توجه به اینکه شاید از هر دانشجویی انتظار نمی‌رود که به مباحث تفسیری وارد شود ولی چنین انتظاری از او هست که در آیات قرآن تدبر کند و به مجموعه آیات قرآن نگاه عمیق‌تری داشته باشد؛ لذا علاوه بر این بخش‌ها، محور تدبر در قرآن در جشنواره قرآن و عترت نیز دیده شده است.

جعفرپور گفت: پرسمان معارفی نیز به عنوان بخشی از محور معارفی جشنواره قرآن و عترت دانشجویان با هدف پاسخگویی به شبهات موجود در ذهن نسل جدید تعریف شده و در این بخش منابعی با دقت انتخاب می‌شود تا پاسخگوی نیاز روز مسائل ذهنی دانشجویان باشد که با وجود فضای مجازی تشدید شده است. این پرسمان معارفی به طور حداقلی شبهات ذهن خود دانشجو را پاسخ می‌دهد.

وی با اشاره به هدف تعریف رشته‌های ترجمه قرآن و سیره معصومین(ع) در جشنواره دانشجویان عنوان کرد: ما اگر می‌خواهیم در زندگی خود الگو داشته باشیم، ائمه اطهار(ع) بهترین الگو برای طی مسیر زندگی خواهند بود. به دلیل یکسان نبودن استعدادها در بخش حفظ قرآن نیز ما حفظ موضوعی را در دستور کار قرار دادیم که به طور تخصصی موضوعات متناسب با زندگی داشجویی نظیر اخلاق در قرآن انتخاب می‌شود و آیاتی به صورت محوری توسط دانشجویان حفظ می شود.

جعفرپور با بیان اینکه جشنواره قرآن و عترت دانشجویان در 2 حوزه پژوهشی و 9 حوزه معارفی برگزار می‌شود، افزود: هر مجموعه دانشگاهی پس از دریافت آثار پژوهشی و ارزیابی آن‌، برگزیده می شود. در حال حاضر نیز حدود 40 اثر پژوهشی برتر در موضوعات و گرایش‌های مختلف به دبیرخانه جشنواره سراسری رسیده است.

مدیرکل اداره فعالیت‌های دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دانشجویان تحث تأثیر مسائل اجتماعی درصدد پیدا کردن راهکاری برای حل مشکلات و یا پاسخگویی شبهات، به تدوین آثار پژوهشی می‌پردازند و گاهی نیز دیده می‌شود که آثار ارائه شده خروجی از پایان‌نامه هاست؛ به نوعی می‌توان گفت آثاری که به مرحله پایانی رسیده‌، آثار دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری است.

ارزیابی مستمر برای سنجش رشته‌ها
جعفرپور عنوان کرد: سیاست جدید در برگزاری جشنواره ارزیابی مستمر و هر ساله رویدادها و شاخصه‌های مختلف در اجرای مسابقات به جهت تقسیم‌بندی تعداد رشته‌های موجود در هر بخش جشنواره است تا اگر نیاز بود رشته‌هایی حذف و یا رشته‌های جدید جایگزین شود.

وی اظهار کرد: با توجه به فراوانی دانشجویان شرکت‌کننده در جشنواره قرآن و عترت، می‌توان گفت بیشترین متقاضیان شرکت در جشنواره، بخش معارفی را انتخاب می‌کنند و این شاید با یک نگاه عمومی که تصور می‌کند در جشنواره‌های قرآن اکثرا افراد متخصص در مباحث قرآنی شرکت می‌کنند، همخوانی نداشته باشد. هر سال بر تعداد رشته‌های موجود در بخش معارفی افزوده شده است.

مدیرکل اداره فعالیت‌های دینی و قرآنی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ما باید در زمینه اطلاع‌رسانی جشنواره دانشجویان بیشتر کار کنیم تا دانشجویان بیشتری در مباحث و موضوعات قرآنی مختلف وارد شوند چون همان نگرش تخصصی به مسابقات، باعث عدم آگاهی برخی علاقه‌مندان نسبت به جشنواره شده و شاید اگر جشنواره به خوبی برای دانشجویان معرفی شود، در بخش‌های مختلف هنری، پژوهشی و معارفی شاهد حضور چشمگیرتر دانشجویان خواهیم بود.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی فعالیت های قرآنی وزارت علوم قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۷۱۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش آسیب‌ های اجتماعی با ترویج معارف قرآنی

  به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز خراسان رضوی، مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی در آیین اختتامیه مسابقه‌های فرهنگی و قرآنی مسطورا شهرستان خواف گفت: پیشگیری مقدم بر درمان است و برای کاهش و یا رفع تبعات آسیب‌های اجتماعی باید هزینه‌های زیادی از بیت المال و بخش‌های مختلف صرف شود ولی با افزایش انس و الفت مردم و خانواده‌ها با قرآن می‌توان با هزینه‌های بسیار کمتر از این آسیب‌ها پیشگیری کرد. حجت الاسلام هادی صاحبقرآنی افزود: طرح ملی «زندگی با آیه ها» با عنوان «مسطورا» در راستای عمل به منویات مقام معظم رهبری با هدف اقامه جهاد تبیین قرآنی، گفتمان‌سازی و تبدیل مفاهیم منتخب قرآنی به مسلمان فکری و رایج‌ترین افکار مشترک بین همه قشر‌های مردم از سال گذشته در سطح کشور و خراسان رضوی آغاز شده و به مدت سه سال در حال اجرا است. وی افزود: طرح مسطورا یعنی سطر به سطر زندگی با آیه‌های قرآنی، به گونه‌ای که آیه‌های قرآن به گفتمان عمومی در جامعه تبدیل شود. در پایان مسابقه‌های فرهنگی و قرآنی مسطورا در خواف که به همت اداره تبلیغات اسلامی و با مشارکت شرکت اپال پارسیان سنگان برگزار شد از ۶۰ نفر از شرکت کنندگان و قاریان برتر با اهدای هدایایی تجلیل شد.

دیگر خبرها

  • امضای تفاهم نامه همکاری میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی
  • برای احقاق حقابه سیستان از همه اهرم‌ها باید استفاده شود
  • برای احقاق حقابه سیستان از همه اهرم‌ها استفاده نمی‌کنند | عده ای آب ژرف می خواهند و عده ای دیگر از آب دریای عمان !
  • نتایج آزمون جشنواره سراسری قرآن و عترت (ع) دانشجویان اعلام شد
  • نتایج آزمون جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور اعلام شد
  • برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد
  • امام جمعه زاهدان: برای حق‌آبه سیستان آن‌گونه که باید کار نشد
  • سلامت روحی و روانی در رشته‌های علوم انسانی بررسی می‌شود
  • جشنواره قرآنی «حیات» در مشهد برگزار می‌شود
  • کاهش آسیب‌ های اجتماعی با ترویج معارف قرآنی