Web Analytics Made Easy - Statcounter

«جواد منصوری» اولین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس در گفت‌وگو با جام جم آنلاین به بیان تحلیل خود پیرامون عملیات آزادسازی شهر اشغال‌شده سوسنگرد در سال 59 پرداخت که در این متن می‌خوانیم:

آزادسازی سوسنگرد چه تأثیری روی آینده جنگ و تجاوز بعثی‌ها گذاشت؟

ارتش متجاوز صدام با این هدف جنگ را آغاز کرد که در حدود یک هفته به پیروزی نهایی خواهد رسید همچنان که صدام در ۲۷ شهریور ۵۹ صریحاً به خبرنگاران خارجی گفت یک هفته دیگر به تهران بیایید تا جواب سؤالتان را بگیرید!(یعنی هدف از جنگ با ایران چیست).

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در اصل اشغال بخشی از ایران ازجمله سوسنگرد به‌عنوان مقدمه‌ای از طرح بلند آن‌ها برای اشغال کل ایران و شکست جمهوری اسلامی و بعد سیطره عراق و برنامه‌های دیگری که به‌هرحال آمریکا و متحدان آن در منطقه طراحی کرده بودند قرار بود که به اجرا دربیاید.

پس هدف از تجاوز به ایران صرفاً جنگ با نظام جمهوری اسلامی ایران و تضعیف آن نبوده است؟

حتماً هدف جنگ تنها جمهوری اسلامی و ایران هم نبود بلکه قطعاً تجزیه کامل ایران و حتی برای بخش‌هایی از اطراف ایران هم خواب‌هایی دیده بودند که البته هیچ‌کدام از این اهداف با مقاومت کشورمان در برابر بعثی‌ها تحقق نیافت.

سرانجام آنچه مهم است این است که حتی بعد از سقوط خرمشهر صدام به این نتیجه رسید که به این سادگی‌ها هم خیال می‌کرده پیروز میدان نخواهد بود و به همین علت برای رخنه به شهر استراتژیک اهواز تلاش کرد از عمق 50کیلومتری آن یعنی سوسنگرد دامنه متصرفات خود را افزایش دهد.

البته صدام و حامیان غربی‌شان همان ابتدای جنگ فهمیدند که به این سادگی‌ها قادر به رویارویی با رزمندگان ما نیستند ولی جرات اظهار نداشتند اما کم‌وبیش این چالش در محافل خودشان مطرح شد که دولت عراق قادر نیست به اهدافی که برای آن تعیین‌شده برسد.

پیامد شکست عراق در تصرف کامل سوسنگرد چه بود؟

شکست عراق در سوسنگرد که مقدمه پیروزی‌های کوچک و بزرگ بعدی شد یکی از علائم و دلایل شکست راهبردی صدام در تجاوز به ایران بود. به‌اضافه طولانی شدن جنگ؛ یعنی جنگی که باید به خیال خام دیکتاتور عراق در ظرف ۲ هفته تمام می‌شد بعد از چند ماه نه‌تنها به سود عراق تمام نشد بلکه نیروهای مسلح ایران در ادامه جنگ به این توانایی دست یافتند که یک بخش یا تکه‌ای از عراق را به اشغال خود درآورند.

همان زمان این تحلیل در بعضی رسانه‌های غرب مطرح بود که باید یا ما هدف سیاسی‌مان که سقوط کامل جمهوری اسلامی است را تغییر دهیم یا تاکتیک جنگی‌مان را تغییر دهیم تا بتوانیم به آن اهداف طولانی‌مدتی که از قبل تعیین کرده‌ایم برسیم.

به‌عبارت‌دیگر بعثی‌ها در میدان نبرد نوک پیکان را به‌طرف دیگر جبهه‌ها تغییر دادند؟

بله بعد از شکست لشکر ارتش بعث در سوسنگرد ما شاهد هستیم که فشارهای بیشتری به جبهه‌های شمال وارد کردند و مقداری به جنوب، یعنی فشار بیشتری را به اطراف اهواز و یک جبهه بالاتر یعنی دزفول و از آن بالاتر به سمت منطقه کردستان متمرکز کردند با این تصور که بتوانند ناکامی در سوسنگرد را جبران کنند.

شما در آن عملیات نقش‌آفرینی داشتید؟

خیر من در آن مقطع در ستاد مرکزی سپاه مسئولیت هماهنگی داشتم و تصمیم‌گیری‌ها و فعل‌وانفعالات را رصد و بین فرماندهان بخش‌های مختلف به اشتراک می‌گذاشتم.

همکاری بخش‌های مختلف سپاه، ارتش، ستاد جنگ‌های نامنظم و نیز حضور مقام معظم رهبری را در جبهه سوسنگرد چطور ارزیابی می‌کنید؟

در نیمه دوم سال ۵۹ یعنی در ۶ ماه اول جنگ بنی‌صدر به یک‌شکل بسیار غیرعادی و عجیب برای تضعیف سپاه و نیروهای مردمی که در جبهه می‌جنگیدند تلاش می‌کرد.

شاید امروز برای خیلی‌ها باورکردنی نباشد که رئیس‌جمهور یک کشور در رأس ضدانقلاب قرار بگیرد و بعد هم سپاه را از تمام امکانات محروم کند و بعد هم به ارتش دستور بدهد که هیچ‌گونه همکاری با هیچ نیرویی ازجمله سپاه، و کمیته‌های مردمی نداشته باشد.

سخنرانی بنی‌صدر در روز عاشورای سال ۵۹ که دقیقاً چند ماه پس از فتح سوسنگرد مصادف بود، نشان می‌دهد چقدر از این موفقیت عصبانی است و همان‌طور می‌دانید که بعدازاین قضیه یک او در اقدامی تلافی‌جویانه ضربه سنگینی در عملیات هویزه به نیروهای ما زد.

به‌عنوان سؤال آخر؛ بسیار از ناهماهنگی‌های بنی‌صدر روایت‌شده است، می‌شود قدری مصداقی‌تر این موضوع را واکاوی بفرمایید؟

ببینید اصولاً بنی‌صدر از ابتدا با انقلاب اسلامی و نهادهای انقلابی سر ناسازگاری داشت. دائماً سخنانی خصمانه علیه نیروهای مسلح گفت مثلاً می‌گفت، «سپاه یک نیروی خودسر و خودکامه هستند، این‌ها خودشان برای خودشان فرماندهی می‌کنند» و یا در شرایطی کشور درگیر جنگ با دشمن بعثی و چندین ائتلاف غربی عربی بود رئیس‌جمهور این مملکت با خبرنگاران بحث شکنجه زندانیان سیاسی را به رسانه‌های خارجی مخابره می‌کرد و بستر نفاق داخلی و اغتشاش را در میان عقاید و احزاب مختلف فراهم می‌کرد.... و واقعاً این آدم داستان عجیبی دارد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: جواد منصوری بنی صدر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۷۲۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرکز مطالعات عراق با ۱۰۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می آید

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد قاسم الهاشمی عضو مرکز مطالعات عراق درباره حضور در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: مرکز مطالعات عراق با هدف معرفی آثار و عرضه تولیدات جدید خود با محوریت تثبیت فرهنگ مقاومت، امسال نیز با ۴۰ عنوان کتاب تازه انتشار یافته در سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران شرکت می‌کند و در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب نیز برنامه‌های متعددی را تدارک دیده است.

وی افزود: مرکز مطالعات عراق تاکنون ۱۹۵ عنوان کتاب منتشر کرده است، از میان کتاب‌هایی که منتشر کردیم امسال با ۱۰۰ عنوان کتاب شرکت می‌کنیم که از این تعداد ۴۰ عنوان کتاب جدید و چاپ اولی در غرفه مرکز مطالعات عراق در بخش بین الملل نمایشگاه عرضه خواهد شد. این کتاب‌ها به موضوعات مختلفی از جمله گفتمان مقاومت می‌پردازد و هدف آنها تثبیت فرهنگ مقاومت در میان ملت عراق و انتقال دقیق تفکر و آرمان‌های مکتب امام خمینی (ره) و امام خامنه ای (دام ظله) به ملت عراق است. به خصوص اینکه شهید سلیمانی نیز شاگرد همین مکتب آسمانی بود.

الهاشمی در ادامه سخنان خود گفت: نمایشگاه بین المللی کتاب نقش مهمی در برملا کردن دروغ‌ها و ادعاهای بی اساس رسانه‌های غربی دارد و بر این اساس می‌توان این رویداد مهم فرهنگی را یکی از مصادیق مهم جهاد تبیین که همیشه مورد تاکید مقام معظم رهبری (دام ظله) بوده، تلقی کرد. نمایشگاه بین المللی کتاب به تمام ملت‌های جهان نشان می‌دهد که جمهوری اسلامی ایران، علاوه بر تمام موفقیت‌ها و دستاوردهای چشمگیر خود، در زمینه‌های علمی و فکری نیز پیشتاز است بر همین اساس این نمایشگاه می‌تواند بر اساس دیپلماسی فرهنگی روابط بین جمهوری اسلامی ایران و عراق با سایر کشورها بخصوص کشورهای همسایه و مسلمان را بر اساس ارزش‌های فکری و انسانی مشترک بنا نهد.

عضو مرکز مطالعات عراق با اشاره به «بخوانیم و بسازیم» شعار امسال نمایشگاه کتاب تهران ادامه داد: این شعار از منظر فلسفه علم و دانش، یک شعار اساسی و بنیادی است، چرا که بدون خواندن که گام اول علم آموزی است، نمی‌توان چیزی را ساخت از سوی دیگر پر واضح است که ساختن بدون علم نتیجه‌ای به جز نابودی و ویرانی نخواهد داشت. نمایشگاه کتاب سنگ بنای ترویج فرهنگ کتابخوانی به شمار می‌رود. به خصوص اگر تنوع گروه‌های مخاطب از نظر علمی و سنی و زبانی و تخصصی مد نظر قرار گیرد که این امر در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران کاملاً مشهود بوده است.

وی افزود: نمایشگاه کتاب در یک برهه ۱۰ روزه نمی‌تواند به یک پاتوق فرهنگی به معنای کامل آن تبدیل شود. اما پاتوق‌ها و مراکز دائمی فرهنگی و فکری در ایران می‌توانند از این نمایشگاه برای معرفی خود به اقشاری که جذب چنین فضاهایی می‌شوند استفاده کنند. در مورد صنعت نشر نیز عوامل متعددی دخیل است که باید همه جوانب آن مورد بررسی قرار گیرد، به نظر می‌رسد استفاده از فضای مجازی در زمینه‌های مختلف ادبی و تحقیقاتی و تفریحی و حتی علم آموزی، یک چالش بزرگ پیش روی صنعت نشر است که باید توسط کارگروه‌های تخصصی مطالعه و بررسی شود.

الهاشمی ادامه داد: بی شک مسؤولان فرهنگی ایران با برگزاری نمایشگاه کتاب وظیفه خطیری در برقراری ارتباط بین کشورهای همسایه دارند تا نمایندگان این کشورها با حضور در نمایشگاه کتاب بتوانند محصولات فرهنگی خود را با ایران مبادله کنند. در این زمینه اولین مشکلی که در مسیر تبادل فرهنگی خودنمایی می‌کند، تفاوت زبانی است. به خصوص اینکه نیمی از همسایگان ایران از نظر مسافتی مرزهای طولانی با سایر کشورهای عربی دارند، لذا می‌توان به عنوان گام نخست برای بهبود تبادل فرهنگی، توجه به تفاوت‌های زبانی و ادبی و فرهنگی را مد نظر قرار داد تا با مدیریت صحیح این چالش، مسیر تبادل محصولات فرهنگی هموار شود.

وی گفت: انتخاب کشور یمن به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب بسیار انتخاب به موقع و به جایی بود که مسؤولان برگزاری نمایشگاه کتاب انجام دادند، زیرا در این برهه از زمان برادران مسلمان یمنی به حمایت از مردم مظلوم غزه به پا خواستند. همانطور که همه می‌دانند، جمهوری اسلامی ایران از زمان شکل‌گیری خود منادی آزادی ملت‌های تحت ستم از ظلم و اشغالگری بوده و امام خمینی (ره) بارها این موضوع را در سخنرانی‌های متعددی خود بیان کرده‌اند، لذا طبیعی است که در این نمایشگاه موضوع فلسطین و غزه بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد، به خصوص اینکه در سال گذشته شاهد یکی از بزرگترین عملیات‌های موفقیت آمیز مردم مظلوم فلسطین و غزه بر علیه رژیم اشغالگر صهیونیستی بودیم.

عضو مرکز مطالعات عراق افزود: این تصمیم مقامات باعث توجه بیشتر ملت‌های جهان، به خصوص ملت‌های مسلمان به نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، و در پی آن توجه به آرمان‌ها و ارزش‌های رسمی و اصلی نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران می‌شود تا مردم دنیا بدانند که تنها مدافع واقعی ملت‌های مظلوم در برابر استکبار و استثمار و استعمار، ایران است که شجاعانه و با تمام توان، به این مسیر ادامه می‌دهد.

کد خبر 6095478 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • ماجرای جالب نجات یک نوزاد در کنار جاده (فیلم)
  • ماجرای کلیپ جنجالی یک عروس ۱۴ساله
  • توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره جنگ با ایرانی‌ها (فیلم)
  • (ویدئو) توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره جنگ با ایرانی‌ها
  • مرکز مطالعات عراق با ۱۰۰ عنوان به نمایشگاه کتاب می آید
  • معلمان نقش مهمی در کاهش آسیب‌های جامعه دارند
  • آئینهای گرامیداشت هفته معلم در آذربایجان غربی
  • توصیه تاریخی پادشاه عربستان به صدام حسین درباره ایرانی‌ها
  • «دیکتاتوری با اخلاق سگی» به نمایشگاه کتاب می‌آید
  • از دجله تا راین!/کدام کشور اروپایی رکورددار تجهیز صدام به تسلیحات شیمیایی بود؟