Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا : رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیوند ناگسستنی ایران و عراق گفت: برخی ها برای جدا کردن پیوندهای دو کشور زحمت بیجا می‌کشند.

به گزارش رکنا، علی لاریجانی عصر دیروز- شنبه 26 آبان ماه - با برهم صالح رییس جمهور عراق دیدار و گفت و گو کرد.

لاریجانی در ابتدای این دیدار ضمن خوش‌آمد گویی به رییس جمهور عراق گفت: شما از شخصیت های مهم عراق هستید و به شما برای انتخابتان به عنوان رییس جمهور این کشور تبریک می گویم چرا که نقش مهمی در ایجاد ثبات در منطقه دارید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه خطاب به برهم صالح با بیان اینکه شما شخصیت محبوبی در ایران دارید، اظهار داشت: عراق کشور مهمی در منطقه است و علیرغم اینکه برخی از کشورها تلاش کردند تا عراق جدید را ناکام بگذارند، نتوانستند چنانچه چند سال بعد از سقوط Fall صدام کشورهایی به دنبال ضربه زدن به عراق بودند و نمی خواستند حس کنند کشور دموکراتیک دیگری در منطقه ایجاد شده اما در هدف خود موفق نشدند.

وی در ادامه با بیان اینکه همچنین دشمنان عراق با ایجاد داعش ISIS تلاش کردند تا مشکل دیگری برای این کشور ایجاد کنند، عنوان کرد: داعش نیز به همت شما، ارتش عراق و حشدالشعبی از بین رفت و دشمنان در این هدف خود نیز موفق نشدند لذا در حال حاضر قطعا عراق در منطقه نقش آفرین است.

لاریجانی در ادامه با اشاره به اهمیت همکاری های دوجانبه بیان کرد: ایران و عراق دو کشوری هستند که به صورت طبیعی به هم پیوند خورده اند و دیگران زحمت بیجایی می کشند تا ما را از هم جدا کنند چنانچه در حال حاضر مجامع زیادی میان دو کشور فعال شده است.

رییس نهاد قانونگذاری کشورمان ادامه داد: راه آهن خوزستان-بصره ظرفیت خوبی برای دو کشور است همچنین معابر مرزی میان دو کشور به خصوص در زمان زیارت اربعین باید افزایش یابد.

لاریجانی همچنین با اشاره به همکاری خوب میان ایران و عراق در حوزه برق گفت: بسیاری از شرکت های ایرانی می توانند در بازسازی عراق مشارکت کنند که نیاز به تسهیل در سازوکارهای بانکی وجود دارد.

رییس قوه مقننه در ادامه با استقبال از ایده برهم صالح برای تأسیس شهرک های صنعتی، عنوان کرد: تجربه خوبی با ترکیه در این زمینه داریم و معتقدیم این قبیل همکاری ها باعث انتقال تکنولوژی میان دو کشور می شود همچنین اتاق بازرگانی های دو کشور نیز باید ارتباط بیشتری برقرار کنند.

وی همچنین با بیان اینکه مردم خوزستان علاقمند به ارتباط با عراق هستند، اظهار داشت: حل رفت و آمد میان شلمچه و بصره نیز بسیار مهم است همچنین احداث اتوبان مهران-نجف نیز موضوع مهمی است که می تواند مورد توجه واقع شود.

رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه نقش ایران، عراق و ترکیه در حل مسائل منطقه را ضروری دانست و افزود: کمیته ای میان مجالس ایران، روسیه، ترکیه، افغانستان و پاکستان در حوزه مبارزه با تروریسم تشکیل داده ایم که امیدواریم عراق نیز به این گروه بپیوندد.

لاریجانی در ادامه با موفقیت آمیز دانستن گفتگوهای آستانه برای حل بحران سوریه خاطرنشان کرد: عراق می تواند نقش مهمی در حل مشکل سوریه داشته باشد.

وی همچنین از مواضع ارزنده رئیس جمهور عراق تشکر کرد و افزود: شما توانستید مسائل اختلافی داخل عراق را هضم کنید و به دنبال سهیم کردن تمام اقشار عراق در مسائل هستید که به ایجاد ثبات کمک می کند.

رییس مجلس شورای اسلامی در پایان سخنان خود سفر رییس جمهور عراق به ایران را نقطه عطفی در گسترش روابط دو طرف دانست و خاطرنشان کرد: دوران کنونی سپری می شود و آنچه می ماند نام کشورهایی است که در دوران حساس با ایران همکاری کردند.

رییس جمهور عراق: صدور روادید برای تجار ایرانی لغو می‌شود

برهم صالح رییس جمهور عراق نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از حضور در ایران خطاب به رئیس مجلس گفت: شما رابطه خوب میان ایران و عراق را بنیان نهادید از این رو روی شما حساب می کنیم و می دانیم شما عراق را دوست دارید لذا امیدواریم با همکاری با یکدیگر، روابط را به سمت جلو پیش ببریم.

رییس جمهور عراق در ادامه با تأکید بر گسترش روابط میان دو کشور بیان داشت: عراق مرحله جدیدی را پشت سر می گذارد و می تواند بازیگر Actor فعالی در امور منطقه باشد از این رو روابط برجسته با ایران برای ما بسیار مهم بوده و آنچه ما را به هم ربط می دهد اشتراکات در بنای زیرساخت محکمی در کل منطقه است.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت گسترش روابط ریلی میان دو کشور، اظهار داشت: امروز راجع به احداث مناطق صنعتی مشترک در مهران و مریوان و بسیاری طرح های مشترک دیگر گفت و گو کردیم که هدف از آنها تقویت روابط اقتصادی میان دو کشور است.

رییس جمهور عراق در ادامه با اشاره به دیدار خود با مقام معظم رهبری بیان داشت: ایشان فرمودند بیش از 2 میلیون ایرانی زمان زیارت اربعین به عراق آمده و با استقبال خوب و مهربانی ملت عراق روبرو شدند از این رو علیرغم 8 سال جنگی که میان ایران و عراق رخ داد حتی صدام نتوانست تخم کینه را میان دو ملت بکارد از این رو امیدواریم همچنان بر این اصل خود استوار بمانیم.

وی افزود: در خصوص لغو صدور روادید میان ایران و عراق صحبت کردیم و دستور دادیم روادید برای تردد تجار ایرانی لغو شود که این موضوع را می توانیم رفته رفته جلو ببریم همچنین امیدواریم زمانی ایرانیان بتوانند از مهران به سمت نجف و از سنندج به سمت سلیمانیه رانندگی کنند و اتوبان میان این شهرها به یکدیگر متصل شود.

صالح در ادامه با اشاره به اهمیت احداث زیرساخت های ریلی عنوان کرد: موضوع محیط زیست نیز بسیار مهم است و در این حوزه مشکلات عراق و ایران یکی است همچنین مشکل آب نیز میان دو کشور مشترک است و باید در این زمینه به تفاهم هایی به خصوص درباره کارون، کرخه و سایر رودهای دو کشور برسیم تا منافع دوطرف فراهم شود.

رییس جمهور در ادامه با بیان اینکه امیدواریم به زودی کشتیرانی در شط العرب آغاز شود، اظهار داشت: درباره حوزه سیاسی نیز به تفاهم هایی رسیده ایم و طبق اظهارات دکتر روحانی امیدواریم با ظرافت شما و حکمت ما اوضاع منطقه را حل کنیم.

وی در ادامه مسائل سوریه را نیز مرتبط با عراق دانست و افزود: در این حوزه نیز امیدواریم به راه حل نهایی برسیم و نشانه های مثبتی نیز در این زمینه رخ داده همچنین به حل مسأله یمن نیز امیدواریم چرا که درگیری بیهوده ای شکل گرفته است لذا از آنجایی که فردا به عربستان سفر می کنم قصد دارم با طرف عربستانی صحبت کنم.

برهم صالح در ادامه با بیان اینکه منطقه نیازمند منظومه جدیدی است، عنوان کرد: نقش ایران، ترکیه و عراق نیز در این حوزه مهم بوده و عراق نیز اهمیت محوری دارد و می تواند با ارتباطی که با کشورهای غربی و عربی دارد نقش مثبتی را ایفا کند و وسیله حل مسائل باشد نه میدانی برای تسویه حساب.

رییس جمهور عراق در پایان با بیان اینکه عراقی ها از مشکلات خسته شده اند، خاطرنشان کرد: با اراده خدا و همکاری دوستان می توانیم معادله جدیدی را در منطقه رقم بزنیم که در این زمینه تبادل نظر با ایران بسیار مهم است تا به نتیجه برسیم.

اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

حوادث اختصاصی رکنا را اینجا بخوانید:

بلای وحشتناکی که مربی مازندرانی بر سر دختر نوجوان در پارک آورد + فیلم فاجعه/ پدر و پسر 6 ساله اش از شدت گرسنگی در بندرانزلی جان دادند ! این مرد با لباس پاکبانی مشهد را به هم ریخت / تبر به جای جارو ! + عکس ازدواجی که یک شبه فرو ریخت ! / شیلا قبل از پاتختی خودش را به دادگاه رساند + عکس انتقام وحشتناک دختر جوان تهرانی از خواهر یک پسر شیطان صفت زن جوان هنگام دستشویی زایمان کرد ! + عکس 3 ساعت تجاوز به دختر آرایشگر توسط 2 جوان تهرانی داخل پژو 405 مهم ترین اخبار 24 ساعت گذشته رکنا مراسم شادپیمایی در سرپل ذهاب + فیلم عمل غیراخلاقی زن جوان با زن سالخورده در فروشگاه ! +فیلم سرانجام تلخ خودنمایی پسر جوان با مار سمی ! +فیلم این دختر از 12 تا 15 سالگی در عقد 3 مرد بود ! مستند جنجالی نیویورک‌تایمز از قتل خاشقجی+فیلم اتفاق عجیب هنگام معارفه یک مدیر در خراسان شمالی ! بابلسر ظرفیت برگزاری کنسرت شاد را ندارد؟

منبع: رکنا

کلیدواژه: علی لاریجانی عراق سقوط Fall داعش ISIS موفقیت سفر بازیگر Actor اقتصادی سیاسی سفر ایران و عراق رییس جمهور عراق مجلس شورای اسلامی جدا کردن عکس فیلم مرد پسر ایران تصاویر مردان انتشار پدر دختر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۷۲۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد

عارف دهقان‌دار در اعتماد نوشت: عملیات توفان‌الاقصی توسط حماس علیه اسراییل در ۷ اکتبر و آغاز نبرد غزه، معادلات منطقه و نظام بین‌الملل را وارد مرحله جدیدی کرد که پیامد‌های بسیاری در سطح منطقه و فراتر از آن به جای گذاشت که شاید آوریل ۲۰۲۴ را بتوان نقطه عطف این پیامد‌ها دانست.

ایران و اسراییل که سال‌ها در منطقه به اصطلاح خاکستری با یکدیگر درگیر بودند و به‌رغم همه دشمنی‌ها و رقابت‌های ژئوپلیتیکی و هویتی، از رویارویی مستقیم با یکدیگر اجتناب می‌کردند، وارد یک رویارویی نظامی مستقیم و رودررو شدند.

هر چند که باید تاکید کرد که این رویارویی نظامی، محدود، کنترل شده و درچارچوب قواعد بازی بود و در نهایت سطح نزاع از حالت رویارویی مستقیم به نبرد در منطقه خاکستری بازگشت.

همان طور که پیش‌بینی می‌شد، پس از اقدام اسراییل، سطح تنش میان طرفین کاهش پیدا کرد و ایالات متحده امریکا، نقش قابل توجهی در این کاهش تنش داشت. چرا که دولت دموکرات مستقر در امریکا به دلایل فراوان، علاقه‌ای به گسترش سطح نزاع میان طرفین نداشته و تلاش کردند که از اهرم‌های خود برای کنترل رفتار کابینه نتانیاهو پس عملیات «وعده صادق» استفاده کند.

اما نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که ایالات متحده تنها قدرت خارجی متاثر از این تغییر معادلات در منطقه خاورمیانه نبوده و باید تاثیرپذیری و موقعیت دیگر قدرت بزرگ جهانی یعنی روسیه را در این تحولات و همچنین جایگاه آن در آینده منطقه را مورد توجه و ارزیابی قرار داد.

روسیه در طی یک دهه گذشته تلاش زیادی برای تقویت شبکه‌ها و اعمال نفوذ خود در منطقه خاورمیانه انجام داده است و پس از ۷ اکتبر و تغییر معادلات در خاورمیانه و همچنین تمرکز بر جنگ اوکراین، جایگاه خود را در این منطقه متزلزل و در معرض خطر می‌بیند.

پس از افزایش تنش میان ایران و اسراییل، راهبرد روسیه در قبال این تنش اهمیت خاصی پیدا می‌کند، چرا که وقتی به گذشته برمی‌گردیم، مشاهده می‌کنیم که هیات حاکمه روسیه و ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور این کشور از یک سو در سوریه با ایران همکاری‌های نزدیکی می‌کرد و از سوی دیگر این اجازه را به اسراییل می‌داد که مواضع ایران را در خاک سوریه هدف قرار بدهد و در زمان انجام این حملات، پدافند‌های روسی مستقر در سوریه عمل نمی‌کرد.

همچنین نباید از نظر دور داشت که روابط تهران - مسکو پس از جنگ اوکراین، تغییرات مهمی را تجربه کرده است و سطح همکاری‌های نظامی طرفین وارد مرحله جدیدی شده است و به‌رغم خصومت‌های دیرینه تاریخی و اختلافات ژئوپلیتیکی، فضای کنونی خاورمیانه هر دو دولت را تشویق می‌کند تا با همکاری نزدیک‌تر، معادلات منطقه را به ضرر امریکا رقم بزنند.

به طور کلی، مقامات مسکو مانند همتایان خود در پکن به دنبال ثبات بیشتر در منطقه خاورمیانه هستند و هرگونه آشفتگی در منطقه می‌تواند به منافع روسیه آسیب برساند که از جمله آن‌ها رشد گروه‌های تکفیری و تروریستی در سطح منطقه است. روس‌ها حساسیت ویژه‌ای نیز نسبت به گروه‌های افراطی و تروریستی داشته که در سال‌های اخیر در بخش‌هایی از روسیه و همچنین سایر بخش‌های اتحاد جماهیر شوروی سابق، مانند تاجیکستان نفوذ کرده‌اند. همان طور که به یاد داریم، در ۲۲ مارس، گروه تروریستی داعش توسط تعدادی از عناصر تاجیکی خو به یک سالن کنسرت در مسکو حمله کردند و نزدیک به ۱۵۰ نفر را کشتند.

فراتر از مبارزه با تروریسم، روسیه به دنبال حمایت از دولت‌های عربی دوست در منطقه، حفاظت از حضور نظامیان کشور در سوریه، جذب سرمایه‌گذاری خارجی از کشور‌های ثروتمند عرب خلیج‌فارس و ایجاد روابط تجاری با منطقه است که از طریق آن بتواند تحریم‌های غرب را که به واسطه جنگ اوکراین بر این کشور وضع شده را دور بزند و بتواند سیاست‌های انرژی خود را با کشور‌های شورای همکاری خلیج فارس هماهنگ کند؛ لذا علاوه بر ایران، روسیه نگاه ویژه‌ای به کشور‌های عربی خلیج‌فارس نیز دارد و مواضع این کشور نسبت به جزایر سه‌گانه ایران را نیز باید در همین راستا تعریف کرد؛ لذا درست است که در شرایط فعلی، سطح روابط نظامی ایران و روسیه در حالت خوبی قرار دارد.

اما این به آن معنا نیست که این کشور قرار است تمام تخم‌مرغ‌های خود را در سبد ایران بگذارد و علاوه بر ایران، به دنبال روابط اقتصادی و حتی نظامی با کشور‌های عربی منطقه نیز هست.

اگر به بحث تنش‌های ایران و اسراییل بازگردیم، باید گفت که روسیه مخالف هر گونه جنگ همه‌جانبه و تمام عیار، میان این دو طرف است. با این حال، تشدید تنش آن هم به صورت محدود و کنترل شده بین ایران و اسراییل به طور بالقوه و از چند جهت به نفع منافع روسیه است که به طور خلاصه دلایل آن بیان می‌شود.

نخست اینکه افزایش سطح ناامنی و گسترش دامنه پیامد‌های جنگ در خاورمیانه، در حالی که نزدیک به ۷ ماه از آغاز جنگ غزه می‌گذرد، رویکرد و پیام روسیه به دولت‌ها و جوامع عربی را تقویت می‌کند که ایالات متحده عامل اصلی بی‌ثباتی و تنش در سطح منطقه است و امریکا رویکردی مسوولانه در قبال تحولات منطقه ندارد.

پوتین و دیگر مقامات روسی دهه‌هاست که امریکا را به واسطه حمایت‌های یک جانبه‌شان از اسراییل و ناتوانی در حل و فصل ریشه‌ای اصلی‌ترین بحران در این منطقه یعنی درگیری فلسطین و اسراییل سرزنش می‌کنند. این پیام و رویکرد از جانب روسیه برای مخاطبان عرب که به طور فزاینده‌ای از ایالات متحده به خاطر تلفات انسانی فزاینده در غزه خشمگین هستند، خوشایند است.

دوم اینکه پیامد‌های بیشتر جنگ غزه، و گسترش محدود دامنه تنش‌ها در منطقه، توجه جهانی را از اوکراین به خاورمیانه منحرف کرده که روسیه از آن استقبال می‌کند.

سوم، وجود سطح محدودی از درگیری مستقیم میان تهران و تل‌آویو می‌تواند نفوذ روسیه را در منطقه از طرق دیگری تقویت کند.

دولت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، ممکن است به هیات حاکمه روسیه و شخص پوتین به عنوان رهبری نگاه کند که به واسطه روابطی که با تهران دارد، بتواند تا حدی روی تصمیمات تهران تاثیر بگذارد؛ و در آخر اینکه هر چند در حال حاضر سطح نزاع ایران و اسراییل تا حدی کاهش پیدا کرده، اما به واسطه احتمال افزایش سطح تنش، ایران در آینده نیاز بیشتری به جنگنده‌ها و سامانه‌های دفاعی روسیه پیدا خواهد کرد که از آن طریق برای خود ایجاد بازدارندگی کند.

هر چند که سطح تنش میان ایران و اسراییل در حال حاضر کنترل شده و ظاهرا به منطقه خاکستری بازگشته است، اما با توجه به ادامه جنگ خطر گسترش خصومت‌ها به یک جنگ منطقه‌ای را نباید نادیده گرفت. ادامه جنگ در غزه و دیگر درگیری‌های حل نشده در خاورمیانه، احتمال حملات آتی اسراییل علیه ایران و بالعکس را باز می‌گذارد که نباید آن را از نظر دور داشت.

هر چند که باید اندکی دقیق‌تر راهبرد روسیه را در منطقه بررسی کرد، اما این کشور در این جنگ تعارض منافع جدی با اسراییل نیز دارد و این را در مواضع خود نشان داده است.

ایران نیز می‌تواند از این فرصت به نفع منافع خود در منطقه استفاده کند، اما نباید از نظر دور داشت که روسیه اگر چه تا حدی در تحولات منطقه در محور مقابل غرب قرار می‌گیرد، اما قرار نیست که تمام تخم‌مرغ‌های خود را در سبد ایران بگذارد و آن‌ها هم به دنبال منافع خود در این جنگ هستند.

نکته پایانی احتمال حضور ترامپ در جایگاه ریاست‌جمهوری امریکاست، که می‌تواند معادلات جنگ اوکراین و همچنین جنگ غزه را دچار تغییرات کند. باید صبر کرد و نتایج انتخابات امریکا را دید.

دیگر خبرها

  • بدخواهان همواره از ارتباطات ایران با آژانس ناخرسند هستند
  • دیدار رییس اقلیم کردستان عراق با رهبر انقلاب
  • اینجا تهران است بە وقت اقلیم کردستان / اهمیت سفر بارزانی بە ایران
  • «بارزانی» با امیرعبداللهیان دیدار کرد
  • هشدار رییس سیا درباره شراکت ایران و روسیه/ افزایش مجروحان رزمایش دریایی آمریکا به ۳۵ تن/ حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق به بندر ایلات/ انهدام دو پایگاه تروریست‌ها در سوریه توسط جنگنده‌های روسیه
  • تشکیل شورا فیلم اولی‌ها موجب ایجاد امید در میان نسل جوان شد
  • انتقال ۱۵۰ کیلو شیشه با کامیون ناکام ماند
  • سفر مهم بارزانی به تهران پس از ۳سال | جزئیات دیدارهای رییس اقلیم کردستان
  • آمده‌ایم که بمانیم!
  • مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد