Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-07@15:19:58 GMT

ابهام در راهکار حذف مهر ورود در گذرنامه گردشگران

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۷۲۵۱۷

ابهام در راهکار حذف مهر ورود در گذرنامه گردشگران

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، حدودا دو ماه پیش رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از راهکاری برای مقابله با اثرات تحریم آمریکا بر گردشگری ایران خبر داد و آن حذف مهر ورود در گذرنامه گردشگران با تمایل خودشان هنگام ورود به ایران است. این راهکار برای کمک به آن دسته از گردشگران مطرح شده که مایل به دیدار از ایران هستند، اما ترس از مشکلات آتی برای ورود به کشور آمریکا آنان را از سفر به ایران باز می‌دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آشکار است که هدف چنین راهکاری به‌طور عمده گردشگران کشورهای اروپایی است و بازارهای کنونی کشورهای همسایه ایران همچون افغانستان و عراق را شامل نمی‌شود. هنوز از نهایی و اجرایی شدن این راهکار خبری نیست، اما برخی آن را راهکاری “اثربخش” در برابر تحریم‌ها در راستای جبران خسارات وارده به سیستم گردشگری کشور و صاحبان مشاغل مرتبط می‌دانند.

در اینکه چنین ایده‌ای بودنش بهتر از نبودنش است شکی نیست. شرایط کنونی گردشگری در ایران و آنچه که برای آینده نزدیک پیش بینی می‌شود، نیازمند راهکارهای خلاقانه مناسب با زمان و مکان است تا بتواند از رکود و یا توسعه منفی (توسعه بدون سودآوری) خارج شود. برخلاف بیشتر کشورهای جهان، گردشگری در ایران یک فعالیت اقتصادی ملی به شمار نمی‌آید؛ بنابراین بدنه و ساختار این ابزار اقتصادی در کشور ما به هیچ رو ریشه‌دار و مقاوم نیست. متزلزل بودن همیشگی بازار گردشگری در ایران خود به خود روند ارزآوری این صنعت در سطح ملی و سودآوری برای بنگاه‌های اقتصادی کوچک‌تر مانند هتل‌ها و آژانس‌های مسافرتی را به شدت آسیب‌پذیر کرده است. این در حالیست که از دست دادن بازارهای هر چند نیمه‌فعال اما پرسود موجود (مانند کشورهای اروپایی) بی‌گمان زیان و آسیب‌های بلندمدت و جبران‌ناپذیری به سیستم گردشگری موجود وارد کند.

راهکار حذف مهر ورود ممکن است در ظاهر کاربردی به نظر برسد، اما در اثرگذاری آن در نگهداشت آمار قابل قبول گردشگران اروپایی و یا افزایش شمار آنها جای شک، بحث و بررسی کارشناسانه دارد. در علم برنامه‌ریزی که شامل برنامه‌ریزی صنعت گردشگری نیز می‌شود، راهکارها باید در قالب یک بسته جامع راهبردی و اجرایی ارایه شوند. معمولا قدرت اجرایی و اثرگذاری یک راهکار به تنهایی برای رسیدن به یک هدف کافی نیست. این قضیه به‌ویژه در صنعت گردشگری که تحت تاثیر بی‌وقفه بخش‌های گوناگون اقتصادی، اجتماعی- فرهنگی و سیاسی است، اهمیت بیشتری می‌یابد. برای نمونه، توجه کنید به راهکاری همچون افزایش تعداد خانه‌های بوم‌گردی برای توسعه گردشگری روستایی در سطح منطقه.  ممکن است چنین ایده‌ای در گام نخست کاربردی و مناسب با شرایط کنونی گردشگری روستایی در ایران به نظر بیاید، اما در هنگام اجرا با خلا قانونی، یا نبود نیروی انسانی در منطقه یا مشکلاتی از این دست  روبرو شود که عملا راهکار مورد نظر را اجرا نشدنی و یا در صورت اجرا بسیار پرهزینه می‌کند. این نتیجه به کار گرفتن یک‌سویه و غیر سیستماتیک یک ایده است، بدون مطالعات و بررسی‌های پیشین که تاثیرگذاری قابل توجهی در دنیای واقعیت گردشگری نخواهد داشت.

راهکار حذف مهر ورود می‌تواند یک راه‌حل اثر گذار باشد، اگر پیش از اجرا همه‌ی جنبه‌های اجرایی آن از بعد توسعه گردشگری بررسی شود. در حال حاضر شهروندان کشورهایی که برای ورود به آمریکا نیاز به روادید نداشته باشند چنانچه به ایران سفر کنند، باید برای رفتن به ایالات متحده درخواست روادید بدهند. در دنیای پر رقابت صنعت گردشگری، ‌همین یک دغدغه می‌تواند برنامه یک گردشگر اروپایی به ایران را حذف و سفر به ترکیه یا آذربایجان را جایگزین کند. اگر به دنبال حفظ بازار کنونی اروپا و یا توسعه آن هستیم، باید بپذیریم که عوامل دیگری نیز بر انگیزه و تصمیم نهایی یک گردشگر برای گزینش ایران به‌عنوان مقصد سفر تاثیر می‌گذارد. عواملی همچون تبلیغات و بازاریابی ایران در اروپا، هزینه سفر به ایران، وجود ‌زیرساخت‌های مورد انتظار و... . فارغ از تحریم‌ها و موضوعات سیاسی، اینکه یک گردشگر چقدر و چگونه مقصد را می‌شناسد، آنرا تصور می‌کند و اطلاعاتش را از کدام منبع می‌گیرد، در گزینش مقصد سفرش بسیار مهم است. اروپا یکی از بزرگترین مناطق گردشگر فرست در جهان است. آنچه درباره این منطقه مهم است، سطح بالای درآمد مردم و سفر با واحد پولی یورو به‌عنوان یک واحد پولی قوی در جهان است. بنابراین به دست آوردن سهمی از بازار اروپا نه تنها برای ایران بلکه برای مسوولین گردشگری هر کشوری کار آسانی نیست و با ارایه چند راهکار جسته و گریخته و گسسته، بی‌گمان نخواهیم توانست در دنیای پررقابت جذب اروپاییان کاری پیش ببریم.

کوتاه سخن اینکه پیشنهاد می‌شود پیش از اینکه چنین راهکاری و دیگر ایده‌های مشابه اجرایی شود و هزینه‌ها و هماهنگی‌های پیچیده جهت اجرایی شدن آن صورت بگیرد، به اثربخش بودن آن به شکلی کارشناسانه پرداخته شود. ممکن است لازم باشد که اثربخشی ایده مورد نظر در کوتاه‌مدت و در مرزهای کشور به آزمایش و مطالعه گذاشته شود. ممکن است پس از انجام بررسی‌های اولیه کارشناسان به این نتیجه برسند که مثلا راهکار حذف مهر ورود با حضور قوی ایران در چند نمایشگاه مطرح گردشگری اروپا در طی یکسال آینده بیشترین کارایی را خواهد داشت (اینها تنها به‌عنوان نمونه بیان شد و نه به‌عنوان راهکارهای قطعی و سنجیده‌شده؛ اگرچه می‌توانند مورد توجه مطالعه قرار بگیرند).

در پایان، نویسنده تکرار و تاکید می‌کند که برای مقابله با تحریم موجود بر گردشگری و آسیب‌های آن بر اقتصاد کشور لازم است مجموعه‌ای از راهکارهای به هم وابسته در قالب یک بسته عملیاتی با زمان‌بندی مشخص که کل سیستم گردشگری کشور را شامل شود ارایه گردد. این بسته عملیاتی باید توسط کارشناسان با تخصص برنامه‌ریزی و راهکارسنجی توسعه گردشگری و با تایید مسوولین دولتی و پشتوانه مالی و اجرایی کافی نهایی و اجرایی شود. در این صورت می‌توان به اثربخشی تک تک راهکارهای موجود در بسته عملیاتی نامبرده امیدوار بود.

انتهای پیام

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۷۲۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم‌های اقتصادی به قالی‌بافان سنتی در ایران ضربه زده است


به گزارش صدای ایران از انتخاب،آسوشیتدپرس در گزارشی تفصیلی به بررسی تأثیر تحریم‌های اقتصادی بر فعالیت‌های قالی‌بافان سنتی در ایران پرداخته است که با چالش‌های زیادی مواجه هستند.

به نوشته این خبرگزاری، بازار تاریخی کاشان در مرکز ایران، با فرش‌های ابریشمی نفیس خود در جهان شناخته می‌شود، اما به دنبال فروپاشی توافق هسته‌ای جمهوری اسلامی با قدرت‌های جهانی، و افزایش تنش‌های گسترده با غرب، بافندگان این قالی‌ها برای فروش محصولات خود دچار مشکل هستند.

بر اساس آمار گمرک دولتی ایران، صادرات فرش این کشور که دو دهه قبل بیش از دو میلیارد دلار بود، در سال گذشته خورشیدی به کمتر از ۵۰ میلیون دلار کاهش یافته است.

این خبرگزاری نوشت: با توجه به شرایط ایران، گردشگران خارجی کمتری به این کشور سفر می‌کنند، و از طرفی، به دلیل مشکلات انجام معاملات بین‌المللی، فرش‌های ایرانی به فروش نمی‌رسند.

به گفته علی فائز، صاحب یک مغازه فرش‌فروشی در بازار کاشان، آمریکایی‌ها از بهترین مشتریان فرش ایرانی بودند که اشتیاق فراوانی برای خرید این کالای لوکس داشتند، و در گذشته فرش‌های زیادی می‌خریدند.

صنعت قالی بافی کاشان در فهرست «میراث فرهنگی ناملموس جهانی» یونسکو به ثبت رسیده است.

بسیاری از بافندگان فرش‌های ایرانی، زن هستند و مهارت‌های لازم برای آفرینش این محصول سنتی نسل به نسل منتقل می‌شود. بافت یک فرش نفیس فرآیندی پیچیده دارد و ممکن است ماه‌ها طول بکشد.

این خبرگزاری در بخشی از گزارش خود نوشت: گردشگران غربی و خارجی برای دهه‌ها بهترین مشتریان فرش‌های ایرانی بودند و در سفر خود به این کشور فرش‌های نفیس را به‌عنوان یادگاری یا سوغاتی می‌خریدند.

در بیش از چهار دهه گذشته، واردات فرش ایران به آمریکا چند بار توسط دولت‌های مختلف ایالات متحده ممنوع و آزاد شده است. پس از فروپاشی برجام، ورود فرش‌های ایرانی به ایالات متحده بار دیگر قدغن شد.

ممنوعیت واردات فرش ایران به آمریکا، از بهترین بازار‌های جهانی این کالای لوکس، ضربه سنگینی برای قالی‌بافان ایرانی محسوب می‌شود.

به گفته عبدالله بهرامی، رئیس سندیکای ملی تولیدکنندگان فرش دستباف، ارزش صادرات سالانه فرش ایران به آمریکا پیش از تحریم حدود ۸۰ میلیون دلار بود.

کاهش مسافرت گردشگران آمریکایی و اروپایی به کاشان یکی از دلایل دیگر وضعیت بد اقتصادی قالی‌بافان است. با توجه به شرایط کنونی در ایران و منطقه، تقریبا ورود این گردشگران به کاشان که بهترین مشتریان فرش ایرانی هستند، تا حد زیادی متوقف شده است.

دیگر خبرها

  • ابهام در مورد شرکت چینی تامین کننده VAR/ تخصص در بیلیارد و تنیس!
  • جنجال تصویر گردشگر روس با یک بغل اسکناس ایرانی/ کارت‌های گردشگری چه نقشی دارند؟
  • صدور ۱۰ مجوز فعالیت گردشگری سلامت در مشهد
  • فراهم کردن قابلیت ارائه خدمات سفر و گردشگری به زبان انگلیسی در شهر اصفهان
  • صدور ۱۰ مجوز جدید فعالیت در حوزه گردشگری سلامت در خراسان رضوی
  • جایگزین اسکناس کیلویی
  • جیب‌بُرترین شهر و کشور اروپایی
  • تحریم‌های اقتصادی به قالی‌بافان سنتی در ایران ضربه زده است
  • هشدار یک شرکت بیمه؛ در این شهر‌های اروپا مراقب جیب خود باشید!
  •  جیب‌بُرترین شهرهای اروپا برای گردشگران کدام‌ها هستند؟