Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-27@00:29:41 GMT

41 درصد از حجم مخازن سدهای مازندران پُر شد

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۷۵۶۵۴

41 درصد از حجم مخازن سدهای مازندران پُر شد

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، سدسازی یکی از راه‌های مدیریت بهینه و یکپارچه منابع آبی است که این موضوع به‌ویژه در مازندران که هر ساله شاهد بارش‌های زیادی هستیم بیشتر احساس می‌شود.

براساس گزارش‌های شرکت آب منطقه‌ای مازندران، 10 سد بزرگ و کوچک با حجم ذخیره 327 میلیون مترمکعب آب در استان مازندران احداث شده که اگر سد گلورد و هراز به‌صورت کامل به بهره‌برداری برسد حجم ذخیره آبی به یک میلیارد مترمکعب می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پاییز فصل پُربارانی است که اگر برنامه‌ریزی خوبی برای بهره‌برداری از آب‌های سطحی استان صورت نگیرد نگرانی‌ها و تنش‌های آبی در فصل گرم سال افزایش می‌یابد که باید در این زمینه تمهیدات لازم اندیشیده شود.

ابتدای مهر ماه امسال سد میجران براثر شدت بارندگی‌ها سرریز شد و بقیه بارش‌ها به‌صورت روان‌آب به دریا سرازیر شد اگر منابع ذخیره آبی داشتیم به‌طور حتم با توجه به بارش‌ها نگرانی در فصل گرم سال را از بین می‌برد.

معاون بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران در این‌باره در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: تقریبا تاکنون حدود 41درصد از حجم مخازن سدهای مازندران با ظرفیت 136 میلیون مترمکعب پُر شده است که در مقایسه با سال گذشته حدود 17 میلیون مترمکعب بیشتر است.

سیدجمال موسوی با اشاره به اینکه کل مخازن سدهای مازندران نسبت به سال گذشته حدود 14درصد افزایش داشت، افزود: ذخیره آب در سد شهید رجایی نسبت به سال 95 در این زمان از سال 223 میلیون متر مکعب  بود در حالی‌که امسال با 88 میلیون متر مکعب کاهش به 135 میلیون مترمکعب رسیده است، اما این عدد نسبت به سال گذشته که سال خیلی خشکی داشتیم  17 میلیون مترمکعب بیشتر است.

وی با بیان اینکه تاکنون 26 درصد از حجم سد شهید رجایی معادل 41.5 میلیون مترمکعب  پُر شده است اضافه کرد: این رقم سال گذشته حدود 32 میلیون مترمکعب بود و در سال 95 حجم سد 87 میلیون مترمکعب بوده که نسبت به سال 94 حدود 45 میلیون مترمکعب کمتر اما نسبت به سال گذشته 17 میلیون مترمکعب بیشتر است.

معاون بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با اعلام اینکه سدهای البرز و شهید رجایی به‌عنوان دو سد بزرگ استان که عمده آب‌ها ذخیره می‌شوند، به شمار می‌روند، تصریح کرد: از ظرفیت 327 میلیون مترمکعبی سدهای مازندران 304 میلیون مترمکعب در این سدها ذخیره می‌شود که برای ما خیلی مهم  است.

موسوی ادامه داد: از لحاظ آبگیری نیز 56 درصد از حجم سد البرز به میزان 80 میلیون مترمکعب پُر شده است که این میزان در مقایسه با سال 95  که 120 میلیون مترمکعب بوده  40 میلیون مترمکعب کمتر است.

وی با تأکید بر اینکه سدها نقش بسیار کلیدی و مهم در تأمین آب زراعی دارند، خاطرنشان کرد: علاوه بر آب بهنگام رودخانه‌ها  سدها نقش مهمی در تنظیم آب‌ها دارند همان‌گونه که سدهای  البرز، شهید رجایی و میجران در تامین شرب نقش خیلی مهمی دارند.

معاون شرکت آب منطقه‌ای مازندران یادآور شد: تأمین آب شرب برای شهرهای پایین دست، نیروگاه برق‌آبی، بحث‌های گردشگری تفریحی و توریستی و تقویت سفره‌های آب زیرزمینی از کاربردهای مهم سدهای مازندران است به‌طوری‌که مکان‌هایی که سد داریم سفره‌های آب زیرزمینی وضعیت بهتری دارند.

موسوی در پایان گفت: لازم است از این تاسیسات به نحو مطلوبی استفاده شود و با اجرای با طرح‌های در دست اجرا مشکلات بخش شرب، کشاورزی و صنعت استان برطرف شود.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۷۵۶۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سدهای خراسان جنوبی در حالت پایدار و مطمئن هستند

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، عباس سارانی در جلسه مدیریت بحران شهرستان زیرکوه گفت: در حال حاضر تمامی سدهای استان در وضعیت پایدار و سالم هستند و ورودی و خروجی به مخازن سدها به صورت لحظه ای کنترل شده و برای مهار سیلاب های احتمالی آمادگی کامل را دارند. 

سارانی با تکذیب خبر شکسته شدن سد در این استان گفت: سازه‌‌های کوچکی که برای مهار آب و سیلاب احداث می‌شود، سد نیستند بلکه بند خاکی نامیده می‌شوند. 

وی با بیان اینکه دو بند خاکی در حاجی آباد بر اثر سیلاب دچار خسارت شدندافزود: این بندها در ده‌های گذشته بنا به درخواست مردم و با مشارکت آنان توسط نهادهایی غیر از وزارت نیرو احداث شده بودند، که این شرکت در خصوص پایداری و بهره برداری اینگونه بندها به متولیان آن تأکیدات و تذکرات لازم را اعلام کرده است.

سارانی با اشاره به بارندگی بی سابقه 60 میلیمتری در 24 ساعت گذشته در شهرستان زیرکوه گفت: در حوزه شهرستان زیرکوه سد مخزنی حاجی آباد با حجم مخزن 4 میلیون و 700 هزار متر مکعب وجود دارد که بر اثر بارش های اخیر 2 میلون و 700 هزار متر مکعب آبگیری شده و برای مهار سیلابهای بعدی هیچگونه مشکلی ندارد.

دیگر خبرها

  • ذخیره ۲ میلیون مترمکعب آب در بند خاکی فهرج
  • اجرای طرح دوم جمع‌آوری مخازن زباله از معابر منطقه دو شهرکرد
  • ذخیره‌سازی ۲۸۳۱ تن مرغ در سردخانه‌های مازندران
  • ثبت بیش از ۶۴ میلیون تردد در جاده های مازندران
  • سدهای خراسان جنوبی در حالت پایدار و مطمئن هستند
  • ثبت بیش از ۶۴ میلیون تردد در جاده‌های مازندران
  • فواید و مضرات باران ۴۸ ساعته مازندرانی‌ها
  • افزایش ذخایر آبی سدهای مازندران
  • کشف ۳ میلیون لیتر سوخت قاچاق در بندرکلاهی شهرستان میناب
  • اتمام پروژه رینگ شرق تبریز تا پایان سال