Web Analytics Made Easy - Statcounter

اراک - ایرنا - مشاور معاونت توسعه کتابخانه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: کتابخانه ها قرارگاه فرهنگی در کاهش آسیب های اجتماعی هستند و در این خصوص نقش محوری را برعهده دارند.

«سکینه خاتون مهدیان پور» روز یکشنبه در آیین تجلیل از فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی در اراک، افزود: تاثیرگذاری و کارکرد فرهنگی و اجتماعی قرارگاه های فرهنگی و اجتماعی باید به وسیله بخش های مختلف از جمله نهادهای فرهنگی تقویت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار داشت: وزارت کشور 31 شهر از استان ها را که آسیب اجتماعی در آن ها مطرح شده معرفی کرده است تا فعالیت های فرهنگی در راستای کاهش آسیب های اجتماعی در این شهرستان ها سرلوحه امور قرار گیرد.
مشاور معاونت توسعه کتابخانه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی گفت: شکل آسیب های اجتماعی تغییر کرده ولی محتوای نرم افزاری و سخت افزاری آن ثابت مانده، مبلغان و مدیران فرهنگی باید با شناخت از این مسئله و با بهره گیری از گفتمان روز و شناخت واقعیت ها، به کاهش این آسیب های اجتماعی کمک کنند.
مهدیان پور افزود: انسجام درونی و بررسی و تحقیق برای چگونگی انجام برنامه‌های فرهنگی و تبلیغی به‌ گونه‌ای که ضریب نفوذ فرهنگی در لایه‌های اجتماعی تقویت شود و در کنار بهره‌گیری از ظرفیت موجود در کشور در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی 2 ویژگی بارز قرارگاه‌های فرهنگی است.
وی اظهار داشت: عدالت فرهنگی باید برای همه اقشار جامعه در کشور نهادینه شود و این مهم با اجرای طرح «باهم بخوانیم و جهاد خواندن» با همکاری دستگاه های متولی فرهنگی در حال اجرا است.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی نیز در این نشست گفت: رسول مکرم اسلام، ارزشمندترین کتاب بشریت را برای هدایت انسان ها به معجزه آورده است.
آیت الله «قربانعلی دری نجف آبادی» افزود: کتابخوانی ریشه در خلقت، ذات اقدس الهی و کتاب های آسمانی دارد و باید از سرمنشا آن برای سعادت بشر در 2 دنیا بهره گرفته شود.
وی اظهارداشت: کتابت قوی در زمان رسول اکرم وجود نداشت چه بسا اگر این امکان فراهم بود، کتاب های متعدد و ارزشمندی از رسول خدا در دسترس قرار داشت که بشر می توانست با مطالعه آن ها نیازهای خود را بهتر برطرف کند.
امام جمعه اراک گفت: با انقلاب اسلامی در ایران، تحول بزرگی در بخش های مختلف از جمله فرهنگی شکل گرفت که توجه به فرهنگ مطالعه و ترویج آن توانسته موجب موفقیت های شگرفی در ایران اسلامی شود.
آیت الله دری نجف آبادی افزود: جوانان باید بیشتر وقت خود را به جای سرگرمی در فضای مجازی به مطالعه بپردازند تا از این مخزن دانش، آگاهی های بزرگ را کسب کنند و برای خود و جامعه سودمند باشند.
استاندار مرکزی نیز گفت: 25 درصد جمعیت استان برابر استانداردها باید عضو کتابخانه ها باشند و نیاز است که فرهنگ کتابخوانی در جامعه بسط یابد.
سید«علی آقازاده» افزود: 300 هزار دانش آموز در استان مرکزی به تحصیل اشتغال دارند بنابراین باید 300 هزار کتابخوان در این حوزه فعال و عضو کتابخانه باشند.
وی اظهار داشت: وجود یک میلیون 200 هزار جلد کتاب در این استان رقم قابل توجهی نیست و می بایست که شمارگان این کالای فرهنگی افزایش یابد.
استاندار مرکزی گفت: دستگاه های متولی امور فرهنگی استان باید برای توسعه فرهنگ مطالعه و رفع موانع بیش از گذشته بکوشند تا در سال های آتی شاهد رشد کتابخوان در استان بود.
آقازاده افزود: فضای کتابخانه های استان نسبت به اوایل انقلاب 12 برابر افزایش داشته است اما شمار کتابخوان ها با این رشد همخوانی ندارد.
وی اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران قبل از این که انقلاب سیاسی باشد، فرهنگی است و نه تنها کشورهای منطقه بلکه جهان را تحت تاثیر آموزه های فرهنگی خود قرار داده است.
استاندار مرکزی گفت: با وجود گستره فضای مجازی هنوز افراد به مطالعه کتاب فراوان هستند که بیشترین فرصت خود را به مطالعه و دوستی با این یار دیرین می پردازند.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان مرکزی گفت: 86 هزار و 365 نفر در 73 کتابخانه نهادی و 10 کتابخانه مشارکتی استان عضو هستند که 31 هزار نفر آنان زن و 21 هزار و بقیه مرد می باشند.
حجت الاسلام «عباس دانشی» افزود: 86 هزار و 100 نفر در سال جاری به کتابخانه های استان مراجعه و 50 هزار و 881 جلد کتاب را به امانت برده اند.
وی اظهار داشت: کتابخانه های استان مرکزی در شاخص های شمارگان کتاب، زیربنا، تعداد اعضا و امانت در زمره 10 استان برتر کشور است.
ومدیرکل نهاد کتابخانه های استان مرکزی اظهار داشت: اوایل انقلاب هفت کتابخانه در استان مرکزی وجود داشت و با گذشت 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی 83 کتابخانه در استان دایر شده است.
از 20 تا 26 آبان ماه به عنوان هفته کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده است.
استان مرکزی 83 کتابخانه دارد که از این تعداد 73 مورد نهادی و 10 کتابخانه نیز مشارکتی است.
6991/6013/

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگی کتابخوانی آسیب اجتماعی استان مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۷۵۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اظهارات سرلشکر جعفری در مورد ماجرای تذکر رهبر انقلاب درباره نحوه اجرای طرح نور

تابناک _ سرلشکر جعفری مسئول قرارگاه فرهنگی و اجتماعی بقیه‌الله با حمایت از «طرح نور»، تأکید کرد: در همهٔ ماموریت‌های فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی امکان اشتباه وجود دارد، با تذکر رهبر انقلاب اشتباهات «طرح نور» رفع می‌شود نه اینکه کل طرح زیر سوال برود، بنابراین وظیفهٔ همه است که از این کار حمایت بکنند.

سرلشکر محمدعلی جعفری مسئول قرارگاه فرهنگی و اجتماعی بقیه‌الله سپاه پاسداران در مورد طرح نور، ماجرای تذکر رهبر انقلاب و لایحهٔ حجاب و عفاف، گفت: مهم آن است که بدانیم یک دستگاه و مجموعه‌ای به نام فراجا با آن غیرتی که فرمانده این دستگاه در اجرای وظیفه قانونی طرح نور دارد باید در این مورد باید همه دلسوزان انقلاب و ارزش‌ها و دلسوزان فرهنگی، اجتماعی، اخلاقی جامعه از این طرح حمایت کنند زیرا این دستگاه وظیفه قانونی خود را اجرا می‌کند. 

وی افزود: هر اقدامی که اجرا می‌شود ممکن است اشکالاتی داشته باشد و به دنبال آن عوامل اجراکننده تذکراتی هم دریافت کنند و این اتفاق هم رخ داده و طبیعی است.

مسئول قرارگاه فرهنگی و اجتماعی بقیه‌الله، اظهار کرد: یک اشتباهی از جانب عوامل اجرایی صورت گرفته و از جانب آقای فضائلی گفته می‌شود که حضرت آقا تذکری داده‌اند و این امر طبیعی است زیرا یا گزارشات به محضر رهبر انقلاب می‌رسد و یا ایشان در فضای مجازی رؤیت می‌کنند.

سرلشکر جعفری بیان کرد: این دو تذکر در مورد انجام همه مأموریت‌های امنیتی، فرهنگی و اجتماعی یک امر طبیعی است زیرا ممکن در اجرا یک مأموری اشتباهی کند و با آن تذکر این اشتباه اصلاح شود، بنابراین با این تذکر اصل مأموریت زیر سوال نمی‌رود و باید مأموریت به‌درستی اجرا شود.

وی با بیان اینکه این اقدام فراجا جای تقدیر دارد، تصریح کرد: در این شرایط و فضایی که کشف حجاب و برهنگی در کشور از جانب دشمن در حال برنامه‌ریزی و گسترش است، در حال مقابله با آن است.

مسئول قرارگاه فرهنگی و اجتماعی بقیه‌الله، تأکید کرد: این وظیفه همه است تا از این اقدام حمایت کنند و ما هم حمایت می‌کنیم.

سرلشکر جعفری عنوان کرد: آن مطالبی که در فضای مجازی در خصوص آقای فضائلی گفته شده و گزارش دروغی که نسبت به ایشان داده شده باید گفت که خلاف این امر انجام نشده و ایشان هم در صحبت دوم خود مجددا تاکید کرده است و دفتر رهبر انقلاب هم تکذیبی نکرده و این نشان دهنده واقعیت آن است، بنابراین حضرت آقا بر انجام این امر تأکید دارند اما تذکر هم داده‌اند که کار درست انجام شود‌.

وی تصریح کرد: بنابر اطلاعی که دارم هم با آن مأموری که خطا کرده برخورد شده و تذکر داده اند و هم در دست کنترل است تا چنین اتفاقاتی رخ ندهد تا این ماموریت درست انجام شود.

مسئول قرارگاه فرهنگی و اجتماعی بقیه‌الله در پایان به نکته‌ای در مورد لایحه عفاف و حجاب اشاره کرد و گفت: چون این لایحه باب میل برخی دوستان نیست لذا شروع به رد کردن آن و زیر سوال بردن این لایحه کرده‌اند که کار بسیار مسموم و نگران کننده است و دوستان باید از این کار پرهیز کنند.

دیگر خبرها

  • کاهش آسیب‌های اجتماعی با راه‌اندازی مراکز آموزش شهروندی
  • کتابخانه‌های کشور به یک مرکز فرهنگی اجتماعی تبدیل شده‌اند
  • رشد ۳ برابری فعالیت‌های فرهنگی در کردستان
  • اظهارات سرلشکر جعفری در مورد ماجرای تذکر رهبر انقلاب درباره نحوه اجرای طرح نور
  • کتابخانه هدفمند، موفق و خلاق در دل کویر استان یزد
  • مسئولین استان نسبت به کتابخانه‌ها متفاوت عمل کنند
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است
  • رتقای سرانه مطالعه از مهم‌ترین راهکار‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی
  • نحوه مدیریت و رویکرد کتابخانه‌های عمومی استان زنجان متحول شده است
  • اجرای برنامه‌های فرهنگی-هنری در کتابخانه عمومی خلیج فارس بوشهر