Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، بیانیه کمیسیون حقوق بشر کانون وکلای دادگستری مرکز به مناسبت روز جهانی مقابله با آزار و خشونت علیه کودکان به شرح ذیل است:

ما کودکان جهانیم، ما قربانیان استثمار و آزاریم، ما کودکان خیابانی هستیم، ما کودکان جنگیم، ما قربانیان تبعیضات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، دینی و محیطی هستیم، ما کودکانی هستیم که به صدای آنها گوش داده نمی شود، ما خواستار دنیایی شایسته برای کودکانیم چرا که دنیای شایسته برای ما، دنیایی شایسته برای همگان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

(پاره ای از سخنرانی نماینده کودکان در نشست ویژه سازمان ملل متحد برای کودکان در سال  ۲۰۰۲)

اکنون پس از گذشت ۱۶ سال از تعیین روز جهانی مقابله با آزار و خشونت علیه کودکان، در آستانه ۲۸ آبان ماه مروری بر وضعیت کودکان جهان نشان می دهد که نه تنها دنیایی شایسته برای کودکان نساخته ایم، بلکه آنها را با جنگ، استثمار و فقر، انواع تبعیض، بی عدالتی و خشونت بیشتر درگیر کرده ایم .

در ایران ما نیز آمارها حکایت از افزایش خشونت علیه کودکان دارد. کودک آزاری، خشونت های خانگی علیه کودکان به یک معضل فراگیر تبدیل شده است. اخبار منتشره در این خصوص تنها بخشی از کودک آزاری هایی است که در جامعه رخ می دهد. بخش اعظمی از کودک آزاری ها در سکوت کامل اتفاق می افتد و هرگز اعلام نمی گردد و اراده ای قوی بر دست یابی به رقم سیاه نیز مشاهده نمی گردد.

این در حالی است که کودکان بی دفاع ترین و آسیب پذیرترین قشر جامعه هستند و حمایت از ایشان در مقابل آسیب ها از وظایف ذاتی دولت هاست. کودکان حق دارند در برابر تمام انواع بدرفتاری، غفلت، استثمار و خشونت حمایت شوند.

متاسفانه اخبار تکان ‌دهنده و موارد رو به افزایش کودک‌آزاری‌های جسمی و روانی و جنسی نتوانسته نهادهای متولی امور و سرپرستان کودکان را نسبت به فوریت پیشگیری از این رخدادهای فاجعه‌آمیز حساس نماید.  

- ایجاد محیط امن در خانه که در آن عوامل بازدارنده از کودک آزاری تقویت گردد مغفول مانده است و ساختارهای فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی موثر در پیشگیری از کودک آزاری به عنوان یک پدیده چند بعدی در وضعیت نابسامانی قرار دارد. همچنین فقر در هر دو بعد اقتصادی و آموزشی بعنوان مولد انواع زیادی از خشونت علیه کودکان، در مرز خطر قرار دارد، کودکان کار و کودکان محروم از تحصیل ماحصل همین امر هستند.

- قوانین حمایتی در خصوص کودک آزاری جامع و مانع نیست و قوانین موجود نیز به طور کامل اجرایی نمی شوند. لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان نیز پس از سالها معطلی و نادیده گرفتن نظرات متخصصین و فعالین و علی رغم تصویب در مجلس شورای اسلامی همچنان به قانون تبدیل نشده است. زیر ساخت های اجرایی لایحه پس از تصویب نهایی نیز ایجاد نشده و تلاشی در این راستا صورت نمی گیرد.

- آموزش مهارت ها و دانش زندگی در میان کودکان تا کنون جدی گرفته نشده و کودکان در فعالیت های اجتماعی مشارکت داده نمی شوند. همچنین در راستای ترویج مهارت های فرزند پروری والدین و تامین امنیت روانی در خانه و جلوگیری از خشونت خانگی گامی بر داشته نمی شود .

- هیچ نهادی نسبت به کنترل و ارائه گزارش و آمار از مسائل مربوط به حمایت از کودکان در برابر خشونت اقدام موثری انجام نداده است.

- کودکان آسیب دیده تحت هیچ ساز و کار مشخصی برای بازگرداندن به زندگی عادی قرار ندارند و حمایت روانی کودکان خشونت دیده در دستور کار نهادهای مسئول قرار ندارد.

- طرح های قانونی برای پایان دادن به عادت ها و شیوه های سنتی زیانبار از قبیل ازدواج کودکان و کودک مادری با واکنش های سخت و جدی در میان متولیان امر روبرو است.

کمیسیون حقوق بشر کانون وکلا ی دادگستری مرکز ضمن ابراز نگرانی از روند رو به رشد آزار و خشونت علیه کودکان، از تمامی اشکال خشونت علیه کودکان اعلام انزجار می نماید و مصرانه درخواست توجه بیشتر به کودکان و بسیج افکار و فعالیتهای عمومی به منظور رفع کلیه اشکال خشونت علیه کودکان را دارد.

کودکان از اینکه آینده خوانده شوند خسته اند. آنها می خواهند از کودکی بدون خشونت لذت ببرند و کودکی کنند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: کانون وکلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۷۶۲۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی چشم بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی

به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز مهاباد؛ مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌غربی گفت: برنامه پیشگیری از تنبلی چشم سال گذشته در بین ۱۶۲ هزار و ۶۸۲ نفر از کودکان ۳ تا ۶ استان اجرا شد.

پروین محمدپوری، با اشاره به برنامه های اجرایی معاونت پیشگیری بهزیستی استان در سال گذشته افزود: در این مدت پنج هزار و ۱۲۳ تماس با دفتر مشاوره و خدمات روانشناختی بهزیستی برای مشاوره تلفنی با خط ۱۴۸۰ انجام و همچنین طرح آگاه‌سازی با تأکید ویژه بر خود مراقبتی برای یکهزار و ۳۳۱ نفر از دختران و زنان استان از سوی دفتر پیشگیری از آسیبهای اجتماعی اجرا شد.

محمدپوری، با بیان اینکه مأموریت اصلی دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی، توانمندسازی افراد در معرض آسیب و آسیب دیده اجتماعی است،گفت: ارائه خدمات تخصصی به موقع به گروههای هدف، مطالعه و تحلیل وضعیت موجود آسیبهای اجتماعی، ارائه راهکار لازم به نهادهای مربوطه و شناسایی مناطق آسیب زا در انجام مداخلات لازم را از اهداف دفتر آسیب دیدگان اجتماعی بهزیستی اعلام کرد.

مدیرکل بهزیستی آذربایجان‌غربی، با اشاره به فعالیت اورژانس اجتماعی استان در سال گذشته هم گفت: در این مدت 9 هزار و ۶۵۳ تماس شامل اختلالات حاد خانوادگی، کودک آزاری، سالمند آزاری، همسرآزاری و معلول آزاری با اورژانس اجتماعی استان برقرار شده که از این تعداد سه هزار مورد پذیرش مداخله انجام و پنج هزار نفر از خدمات سیار بهره مند شدند.

دیگر خبرها

  • ارائه خدمات حقوقی به بیش از هزار مددجوی زنجانی
  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • انتقاد سناتور سندرز در سنای آمریکا علیه کمک مالی به تل آویو
  • نخستین مرکز تخصصی نجوم و رصد استان در شهرستان بروجن راه اندازی می‌شود
  • بیانیه شدیداللحن وزارت حقوق بشر یمن در مورد جنایات اسرائیل در غزه
  • سرباز وکارمند دادگستری کودکان را ازسیل نجات دادند
  • بیشتر قربانیان حملات اخیر اسرائیل زنان و کودکان بودند
  • اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی چشم بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • ۶۷۸ خیر حامی کودکان تحت حمایت بهزیستی هستند
  • تظاهرات مردم پاریس علیه اسلام‌هراسی