Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@22:58:10 GMT

داروهای یک هفته در یک کپسول

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۷۶۶۲۸

داروهای یک هفته در یک کپسول

تهران – ایرنا –محققان موفق به ساخت کپسولی شده اند که داروی مورد نیاز یک هفته بیمار درون یک پلیمر ستاره ای شکل قرار می گیرد،‌ بیمار اول هفته قرص را می بلعد، قرص یک هفته درون معده باقی می ماند و هر روز یک بازوی ستاره که حاوی دوز مناسب آن روز است جذب می شود.

به گزارش روز یکشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری مدیکال ساینس، استفاده روزانه دارو معمولا برای بیمار دشوار است و گاهی استفاده منظم دارو فراموش می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایده ساخت یک کپسول واحد که ترکیبی از دوز مناسب برای چند روز است و بیمار را به مدت یک هفته یا بیشتر از مصرف روزانه داروی موردنظر بی نیاز می کند، برای اولین بار توسط محققان دانشگاه های ام آی تی و بریگهام در آمریکا مطرح شد.
این ایده توسط یک شرکت تجاری به نام Lyndra Therapeutics توسعه یافته و به تازگی در انسان ازمایش شده و نتایج موفقیت آمیز گزارش شده است.
این دارو شکلی شبیه به ستاره دارد که از شش بازوی پلیمری تشکیل شده است. هر بازو از دارو انباشته می شود. بازوها توسط یک هسته ارتجاعی زیست تخریب پذیر به هم متصل می شوند که اجازه می دهد بازوها به راحتی خم شوند. تمام این مجموعه داخل یک کپسول ژلاتینی قرار داد و به راحتی مانند قرص عادی بلعیده می شود.
پس از رسیدن به معده،‌ ژلاتین حل می شود و ستاره به همراه بازوهایش آزاد می شود. این ستاره به مدت یک هفته یا بیشتر درون معده می ماند و به مرور بازویی که حاوی داروی هر روز است، دارو را آزاد کرده و دارو توسط پوشش معده جذب می شود. هر بازو پس از ترشح داروی مورد نظر، به سمت هسته خم می شود و در نهایت پس از خروج تمام دارو ها در مدت یک هفته یا بیشتر، هسته به همراه مدفوع دفع می شود. ستاره به اندازه است که تا تخلیه تمام دارو ها از معده خارج نمی شود و از طرفی ایجاد انسداد و ناراحتی نمی کند.
مراحل اولیه دارو روی خوک ها موفقیت آمیز گزارش شد و این دارو به تازگی روی هشت داوطلب آزمایش شده است. این کپسول حاوی 50 میلی گرم داروی ممانتین هیدروکلراید است که برای درمان آلزایمر استفاده می شود و 50 میلی گرم آن معادل دوز مناسب برای یک هفته، هر روز 7 میلی گرم است. نتایج بعد از یک هفته نشان می دهد سوخت و ساز دارو در بدن بیمار دقیقا مشابه مصرف روزانه و منظم دارو بوده است و عوارض جانبی گزارش نشده است.
قرار است از این دارو برای درمان بیماری های مختلف استفاده شود.
علمی (6)**9259**1440

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي پليمر زيست تخريب پذير

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۷۶۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف محموله دارو در زابل

  سردار دوستعلی جلیلیان  گفت: در پی کسب خبری مبنی بر اینکه افرادی در یک منزل مسکونی در سطح شهرستان زابل در امر تهیه و توزیع داروی خارج از شبکه توزیع، قاچاق و غیرمجاز فعالیت گسترده‌ای دارند، رسیدگی به موضوع در دستور کار پلیس شهرستان زابل قرار گرفت.

 این مقام انتظامی افزود: پس از هماهنگی‌های قضائی و در بازرسی مأموران انتظامی از این منزل بیش از ۷۲۷ هزار و ۷۰۰ عدد انواع قرص و داروی خارج از شبکه توزیع و غیرمجاز کشف و منزل مسکونی متخلف نیز پلمب شد.

 سردار "جلیلیان" با اشاره به اینکه برابر اعلام کارشناسان مربوطه ارزش تقریبی اقلام دارویی مکشوفه ۸۰ میلیارد ریال برآورد شده است گفت: دراین خصوص ۲ متهم دستگیر وپرونده جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی تحویل داده شد.

  فرمانده انتظامی استان درپایان با بیان اینکه فروش دارو‌های غیر مجاز سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد از شهروندان خواست اخبار و اطلاعات خود را در این خصوص با تماس مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ در اختیار پلیس قرار دهند

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • کشف محموله دارو در زابل
  • داروی اوزمپیک شخصیت افراد را تغییر می‌دهد؟
  • «متفورمین» پرفروش‌ ترین دارو در سال ۱۴۰۲
  • «متفورمین» پرفروش‌ترین دارو در سال ۱۴۰۲
  • چگونه داروی تلخ به کودک بدهیم؟ از گول زدن حس چشایی تا مذاکره با کودک!
  • متفورمین و سرماخوردگی بزرگسالان پرمصرف‌ترین داروهای کشور
  • چرا اولین داروی آلزایمر فروش نرفت؟
  • اعتصاب داروسازان فرانسویدر روز سی ام مه
  • مسکن مجاز در دوران بارداری
  • برای خود و دیگران خودسرانه دارو تجویز نکنیم!