Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، تقویت گمانه ها در مورد گزینه های احتمالی تصدی مدیرعاملی شرکت های زیرمجموعه وزارت نفت نشان می دهد دولت در برهه فعلی نیز به شدت دچار قحط الرجال است. 

مسعود کرباسیان، وزیر استیضاحی اقتصاد بدون هیچ سابقه و تجربه ای در صنعت نفت گویا قرار است بر صندلی شرکت ملی نفت ایران تکیه زند؛ آنهم در شرایطی که صنعت نفت ایران در حال گذراندن حساس ترین شرایط خود بوده و فرصتی برای آزمون و خطا ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انتظار می رفت  شیخ الوزرا گزینه با سابقه تری را برای این سمت انتخاب کند. گفته می شود کرباسیان مشمول قانون منع به کارگیری بازنشستگان است اما وزیر نفت برای حضور وی در این سمت آستین بالا زده و در تلاش است مجوزهای لازم را از مراجع مربوطه دریافت کند.

 البته چینش مهره های جدید وزارت نفت به همینجا ختم نمی شود؛ حضور محسن دلاویز که از حمایت مطلوبی از سوی غلامرضا تاجگردون، رییس کمیسیون برنامه ریزی، بودجه و محاسبات برخوردار است، برای مدیرعاملی شرکت ملی گاز یکی دیگر از اقدامات وزیر نفت در راستای جوانگرایی است. به گفته برخی، دلاویز از ابتدا برای این سمت خیز برداشته بود، اما ترجیح داد تا با گشتی در وزارت نفت از مشاور منابع انسانی وزیر نفت به شرکت نفت خزر و سپس به شرکت بهینه سازی مصرف سوخت برود تا موقعیت برای حضورش در شرکت گاز فراهم شود. عمر مدیریت وی در شرکت های مذکور به قدری کوتاه است که نمی توان اقدام و ثمره چشمگیری از برآیند فعالیت های وی ارائه داد.

صندلی مدیرعاملی شرکت ملی پتروشیمی ایران نیز که حدود یک سال توسط فردی غیر نفتی و غیر متخصص در سکوت رسانه ای محض اداره شد، گویا قرار است بار دیگر به سیطره زنان باز گردد و فرناز علوی، مدیر برنامه زیری و توسعه این شرکت به عنوان گزینه اصلی مدیرعاملی پتروشیمی منصوب شود.

همچنین گمانه درباره حضور عباس آخوندی در جمع مدیران نفتی هم تقویت شده است؛ وزیر مستعفی راه و شهرسازی که پس از سه مرتبه استیضاح، سرانجام با استعفا از کابینه کنار رفت و در ادامه،  از گندم شهرداری تهران هم بی بهره ماند؛ قرار است به وزارت نفت آمده و دورهمی تازه بازنشستگان صنعت نفت را کامل کند. 

گویا محسن پاک نژاد هم معاون وزیر در امور هیدروکربوری خواهد شد و جای رکن الدین جوادی بر صندلی این معاونت تکیه خواهد زد.

گوش به فرمان

گزینه های احتمالی وزیر نفت برای شرکت های اصلی این وزارتخانه، یک ویژگی مشترک دارند؛ همگی گوش به فرمان فرمانده هستند. با توجه به روحیه فرماندهی که کارکنان این وزارتخانه برای وزیرشان توصیف می کنند، گزینه های مذکور هم در راستای مشی عقیدتی – سیاسی زنگنه هستند و هم از این وزیر قدیمی کابینه دولت دوازدهم حرف شنوی دارند و عموما، به جای داشتن تخصص و تجربه در حوزه مربوطه، تابع تصمیمات ابلاغی از بالا خواهند بود. در این میان جای خالی شایسته سالاری به شدت احساس می شود. بویژه در شرایط کنونی که صنعت نفت در برهه حساس و مهمی به سر می برد، انتظار می رفت این شرایط با استفاده از همه ظرفیت های داخلی و متخصص ورای وابستگی های سیاسی مدیریت شود. نکته دیگری که باید به آن توجه داشت انتخاب یک وزیر بازنشسته و استیضاح شده برای مدیرعاملی شرکت ملی نفت ایران است. شخصی که نمایندگان مردم یک مرتبه عملکرد وی را مناسب ندانسته و به استیضاح وی رای مثبت داده اند، احتمالا با حکم وزیر نفت، بر صندلی تکیه خواهد زد که اهمیت آن کم از وزارت اقتصاد نیست. کارشناسان معتقدند اگر قرار بر اخذ مجوز برای حضور کرباسیان در شرکت ملی نفت ایران است، بهتر بود زنگنه این مجوز را برای علی کاردر، مدیرعامل فعلی شرکت ملی نفت دریافت می کرد چرا که او در این صنعت دارای تجربه است و به نسبت می توانست گزینه مناسب تری باشد.  

کد خبر 4461507

منبع: مهر

کلیدواژه: بیژن نامدار زنگنه شرکت ملی نفت ایران مسعود کرباسیان وزارت امور اقتصادی و دارایی وزارت نفت ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۷۶۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن از ۲ میلیون و ۵۶۸ هزار واحد عبور کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی امروز ۱۷ اردیبهشت در دومین روز همایش گروه‌های جهادی و مردمی ضمن تقدیر از بسیجیان فعال، اقدامات امام راحل را در به خروش آوردن مردم و پیروزی انقلاب اسلامی ستود و گفت: به خروش آوردن مردم، طرز تفکر متفاوت و داشتن روحیه رهبری اجتماعی می‌خواهد که امام راحل این ویژگی ارزنده را داشت.

عضو کابینه دولت سیزدهم یکی از اهداف تشکیل بسیج سازندگی را ترغیب مردم و آوردن آنها به صحنه‌های مختلف اجتماعی عنوان کرد و گفت: شما بسیجیان می‌توانید با روحیه خود به وزارت راه و شهرسازی در ترغیب مردم به نوسازی مسکن کمک کنید.

بذرپاش با اشاره به اینکه حضور حلقه‌های میانی کمک قابل توجهی به تشویق مردم به نوسازی بافت فرسوده می‌کند گفت: کارهای زیادی در کشور در حال انجام است اما به نظر می‌رسد رضایت بخش نیست زیرا فناوری که باید استفاده شود به کار نمی‌رود و گروه‌های جهادی می‌توانند در سرعت دادن به این اقدامات نقش مؤثری داشته باشند.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: گروه‌های جهادی صاحب فناوری هستند و ما در وزارت راه و شهرسازی به این فناوری نیاز داریم که این باور من به این همایش و رویداد به شمار می‌رود.

وی با تاکید بر اینکه استفاده از توانمندی حلقه‌های میانی و گروه‌های جهادی سبب جهت‌گیری فعالیت‌ها خواهد بود گفت: ما در وزارت راه و شهرسازی یکی از پرتماس‌ترین وزارتخانه‌ها به شمار می‌رویم و عملکرد ما مستقیماً با زندگی مردم ارتباط دارد. بنابراین بهره‌مندی از روحیه گروه‌های جهادی در پیشبرد اهداف در بخش راه‌های روستایی و نوسازی بافت‌های فرسوده مؤثر خواهد بود.

عضو کابینه دولت سیزدهم با تاکید بر اینکه دو پروژه بزرگ طرح نهضت ملی مسکن و پروژه ایران راه به عنوان پروژه‌های کاربردی دولت سیزدهم در مجموعه وزارت راه و شهرسازی است، گفت: پروژه ایران راه به این معناست که ایران سرزمین فرصت‌های لجستیکی و ترانزیتی است. همچنین با توجه به اینکه مردم در حوزه بهره‌مندی از فرصت‌های لجستیکی و ترانزیتی از مجموعه وزارت راه و شهرسازی مطالباتی دارند در این بخش کارهای مهمی در حوزه بین‌الملل انجام شده است.

بذرپاش تاکید کرد: ترانزیت به اندازه نفت می‌تواند برای کشور درآمدزایی داشته باشد که تلاش می‌کنیم تا از این ظرفیت بهره لازم را ببریم.

رشد ۵۸ درصدی ترانزیت جاده‌ای در سال گذشته

وزیر راه و شهرسازی گفت: با تلاش همکاران و همه فعالان در سال گذشته در حوزه ترانزیت جاده‌ای ۵۸ درصد رشد داشتیم و رکورد ترانزیت در این سال شکسته شد. همچنین در فروردین امسال در حوزه ترانزیت جاده‌ای نسبت به فروردین سال گذشته ۴۵ درصد رشد ثبت شد.

بذرپاش به اثربخشی اتخاذ سیاست‌های خارجی دولت که تحت عنوان سیاست همسایگی نامیده می‌شود اشاره کرد و گفت: توافقات بین‌المللی و توسعه کریدورهای شمال- جنوب جزو برنامه‌های اصلی دولت سیزدهم و مجموعه وزارت راه و شهرسازی است که سیاست‌های خارجی بخشی از آنها را محقق کرده است.

میزان احداث راه‌های روستایی از ۱۱۶ هزار کیلومتر عبور کرد

وی با اشاره به اینکه به توصیه رئیس‌جمهور عملکرد دولت‌های قبل مورد نقد این دولت قرار نگرفته است، گفت: توسعه راه‌های مواصلاتی بخشی از سیاست‌های در حال اجرای وزارت راه و شهرسازی به شمار می‌رود. به برکت انقلاب اسلامی میزان احداث راه‌های روستایی از ۱۱۶ هزار کیلومتر عبور کرده است.

۷۲۵ نقطه پرحادثه کشور سال گذشته رفع خطر شد

بذرپاش با یادآوری اینکه وزارت راه و شهرسازی نگهداری ۲۲۰ هزار کیلومتر راه را بر عهده دارد، توضیح داد: در ابتدای سال گذشته در همکاری با پلیس رفع ۸۸۷ نقطه پر حادثه هدف گذاری شد که در سال گذشته ۴۱۲ نقطه پرخطر از ۸۸۷ نقطه هدف گذاری شده رفع شد. در مجموع با احتساب سال ۱۴۰۲ و سال‌های ماقبل ۷۲۵ نقطه حادثه خیز رفع خطر شد و همین برنامه در سال جاری تداوم دارد.

عضو کابینه دولت سیزدهم در بخش دیگری از سخنان خود به عملکرد وزارت راه و شهرسازی در حوزه زمین و مسکن پرداخت و گفت: با تصمیمات درستی که در شورای بنیاد مسکن گرفته شد و همچنین در همکاری با وزارت راه و شهرسازی واگذاری یک میلیون قطعه زمین روستایی به مردم در برنامه قرار گرفته است که تاکنون ۶۷۰ هزار قطعه زمین شناسایی شده است. همچنین در بخش ساخت واحدهای مسکونی روستایی از ۱۰۰ هزار واحد عبور کرده‌ایم.

بذرپاش افزود: هدف‌گذاری ما در حوزه روستایی احداث و تأمین دو میلیون واحد است. در حوزه زمین شهری نیز یک میلیون قطعه زمین به متقاضیان واگذار خواهد شد.

رشد بخش مسکن و ساختمان در ۱۴۰۲ به مثبت ۴.۸ رسید

عضو کابینه دولت سیزدهم توضیح داد: زمانی که دولت را تحویل گرفتیم توسعه مسکن و ساختمان طبق اعلام مرکز آمار و بانک مرکزی به ترتیب منفی ۱۳.۵ و منفی ۱۵.۴ بود. در ۹ ماهه ۱۴۰۲ رشد بخش مسکن و ساختمان به مثبت ۴.۸ رسید.

اجرای بیش از ۲ میلیون و ۵۶۸ هزار نهضت ملی مسکن

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد تعاونی‌های مسکن مشکلاتی در تکمیل واحدهای اعضای خود دارند، گفت: با تلاش‌های دولت سیزدهم هم اکنون احداث واحدهای نهضت ملی مسکن در سراسر کشور به دو میلیون و ۵۶۸ هزار واحد رسیده است. همچنین در بافت فرسوده نوسازی واحدهای مسکونی این بافت‌ها از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون از ۲۷۰ هزار واحد عبور کرده است بخشی از این واحدها تکمیل شده است.

تأمین ۱۰۰ هزار هکتار زمین برای طرح نهضت ملی مسکن

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در پروژه مسکن مهر در مجموع ۸۰۰۰ هکتار زمین وارد عملیات ساخت مسکن در کشور شد گفت: امروز با احتساب زمین‌های روستایی، شهری و شهرهای جدید ۱۰۰ هزار هکتار زمین این کلان پروژه تأمین شده است و تابستان امسال این رقم به ۱۲۰ هزار هکتار خواهد رسید.

تکمیل و تحویل ۱۲۸ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن مهر در دولت سیزدهم

وزیر راه و شهرسازی در خصوص مسکن مهر نیز گفت: در ابتدای دولت سیزدهم ۲۴۰ هزار واحد مسکن مهر باقیمانده تکمیل به دولت به ارث رسید که متقاضیان برخی از این واحدها از سال‌های ۸۹ و ۹۰ منتظر تحویل بودند که با تلاش‌های دولت سیزدهم ۱۲۸ هزار و ۵۰۰ واحد تکمیل و تحویل متقاضیان شده است و باقیمانده نیز در تعهد دولت است تا تکمیل و تحویل متقاضیان شود.

بذرپاش افزود: آماده‌سازی هر واحد مسکونی ۲۰۰ میلیون تومان هزینه برمی‌دارد که در خصوص باقیمانده‌های مسکن مهر، دولت این هزینه را متقبل شده است.

وی همکاری گروه‌های جهادی در اجرای طرح نهضت ملی مسکن را حائز اهمیت برشمرد و گفت عزم داریم تا واحدهای مسکونی در تعهد دولت را در زمان‌بندی اعلام شده به متقاضیان بدهیم.

گفتنی است در این مراسم از گواهی صلاحیت حرفه‌ای برای گروه‌های مردمی و جهادی رونمایی شد.

کد خبر 6098808 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • ساخت واحدهای نهضت ملی مسکن از ۲ میلیون و ۵۶۸ هزار واحد عبور کرد
  • حضور وزیر ورزش در مراسم ترحیم مرحوم اسکویی
  • دورهمی دانش آموزان و دبیران ۲۹ سال پیش در میبد
  • وزیر اسبق زلنسکی در فهرست تحت تعقیب روسیه قرار گرفت
  • چرا فرهنگیان از طرح بکارگیری دوباره بازنشستگان استقبال نکردند؟
  • تجليل از معلمان بازنشسته و نمونه آموزش و پرورش کيش
  • واکنش حاجی‌میرزایی به اظهارات صحرایی درباره سند 2030: از خدا پروا کنید!
  • اجرای دو پویش ملی سلامت در برنامه وزارت بهداشت
  • ای معلم؛ دست بوسی تو کم باشد مرا ای مهربان
  • بیانیه وزارت خارجه مصر درباره دیدار شکری و امیرعبداللهیان