Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- رسانه های داخلی، سفر دیروز رئیس‌جمهوری جدید عراق در صدر هیاتی بلند پایه به تهران را با دو محور «تاکید عراق بر تداوم همکاری با ایران در شرایط تحریم های آمریکا» و «بهره مندی دو کشور از منافع مشترک» مورد توجه قرار دادند.

به گزارش ایرنا، صبح روز گذشته شنبه 26 خرداد ماه، «برهام صالح» رئیس‌جمهور عراق در چهارچوب سفر منطقه‌ای وارد تهران شد و با حسن روحانی، همتای ایرانی خود و رهبر معظم انقلاب دیدار و گفت و گو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این سفر که به منظور گسترش همکاری‌ها و توسعه روابط سیاسی - اقتصادی بین دو کشور و تبادل نظر در مورد مسائل منطقه ای و بین المللی صورت گرفته، قرار است که چند سند همکاری میان مقامات دو کشور در حضور روسای جمهور ایران و عراق امضا شود.
سفر برهام صالح به جمهوری اسلامی ایران در حالی انجام شده است که ایالات متحده فشارهایش را به عراق برای کاهش و حتی قطع روابط اقتصادی با ایران افزایش داده و از بغداد خواسته‌ است تا از تحریم‌های اعمال شده از سوی واشنگتن پیروی کند. ولی عراق در بحث تحریم‌های آمریکا خود را ملتزم به رعایت این تحریم‌ها نمی‌داند.
در این دیدار که با نشست خبری همراه بوده حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان با تاکید بر اینکه ظرفیت های بیشتری برای توسعه روابط میان دو کشور ایران و عراق وجود دارد ابراز امیدواری کرد امروز روابط اقتصادی بین دو کشور حدود 12 میلیارد دلار است که می توانیم با تلاش دوجانبه آن را به 20 میلیارد دلار برسانیم.
این چهارمین سفر منطقه ای برهم صالح و نخستین سفر وی به تهران بهد از تکیه بر صندلی ریاست جمهوری عراق است.

** دیدار صالح تاکیدی بر تداوم همکاری عراق با ایران در شرایط تحریم
«نیت روحانی و عمل صالح» تیتر نخست روزنامه اعتماد است که در بخشی از آن می خوانیم: این سفر در حالی صورت گرفت که فشارهای فراوانی روی عراق برای اجرای تحریم های امریکا علیه ایران وجود داشت. طبیعتا این سفر پیام خاص خودش را دارد که مهم ترین آن اعمال تحریم های ظالمانه است و این پیام را به طور خودکار القا خواهد کرد که جمهوری عراق شرایطی که وجود دارد را تشخیص می دهد و برای ایران و همسایه شرقی خود اهمیت و جایگاه بسیار بسیار مهمی قایل است که می تواند در شرایط کنونی روابط خوبی با جمهوری اسلامی ایران داشته باشد.
در بخشی از یادداشت روز روزنامه آرمان به قلم یحیی آل اسحاق نیز می خوانیم: خوشبختانه به‌رغم بدخواهان که فشار می‌آورند رابطه این دو کشور سامان نیابد یا سرعتش کاهش یابد، خوشبختانه واقعیت‌های اقتصادی، امنیتی و سیاسی به گونه‌ای است که هر دو کشور را وادار کرده در مقابل این فشارها مقاومت کنند. درحال حاضر بحث نقل و انتقال پول به واسطه فشارهای آمریکا با توجه به سلطه دلار مطرح است که اجازه ندهد این معاملات به صورت رسمی و بانکی بین دو کشور انجام شود. طبق توافقی که مقدمات آن فراهم شده، حذف دلار بین دو کشور و معامله براساس پول ملی دو کشور و عمدتا با دینار که مورد قبول ماست، این مشکل را به صورت جدی قابل حل می‌کند.

ایرج مسجدی کارشناس مسایل سیاسی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایسنا با بیان این‌که رییس‌جمهور عراق در این سفر حامل پیام مهمی برای ایران بود، گفت: در واقع آقای برهم صالح در این سفر می‌خواستند این پیام را منتقل کنند که ایران و عراق دو کشور همسایه هستند که بر گسترش همکاری‌ها و توسعه روابط با یکدیگر تاکید دارند و عراق در بحث تحریم‌های آمریکا خود را ملتزم به رعایت این تحریم‌ها نمی‌داند.
وی ادامه داد: در واقع رییس‌جمهور عراق می‌خواستند این پیام را منتقل کنند که همان طور که ایران در جریان مبارزه با داعش در کنار دولت و ملت عراق بود، آنها نیز در دوران فشارها در کنار دولت و ملت ایران هستند.

خبرگزاری ایلنا، در گفت‌وگو با حسن دانایی‌فرد سفیر سابق ایران در عراق نوشت: سفر کنونی برهم صالح به تهران، نخستین سفر رئیس‌جمهور جدید عراق در کسوت ریاست جمهوری به کشورمان است و از این زاویه اهمیتش بیش از پیش می‌شود که ایالات متحده فشارهایش را به عراق برای کاهش و حتی قطع روابط اقتصادی با ایران افزایش داده و از بغداد خواسته‌ است تا از تحریم‌های اعمال شده از سوی واشنگتن تبعیت کند.

روزنامه وطن امروز با تیتر «پیام به واشنگتن از تهران» می نویسد: رئیس‌جمهور عراق روز گذشته برای دیدار با مقامات عالی‌رتبه کشورمان و رایزنی درباره مسائل منطقه‌ای به تهران سفر کرد. این سفر در شرایطی انجام شده است که طی چند ماه گذشته تلاش‌های گسترده‌ای برای مخدوش کردن روابط 2 کشور ایران و عراق انجام شده بود. حمله 2 ماه پیش به کنسولگری ایران در بصره که به تحریک کنسولگری آمریکا در این شهر صورت گرفت، فضاسازی گسترده غربگراها علیه زوار عراقی مشهد و همچنین شروع تحریم‌های ضدایرانی و تلاش آمریکا برای همراه کردن عراق علیه ایران از جمله اقداماتی بود که طی چند ماه گذشته برای تخطئه روابط نزدیک 2 کشور ایران و عراق در جریان بود.

روزنامه شرق نیز می نویسد: روز گذشته برهم صالح و رییس جمهوری ایران در حالی اولین دیدار خود را تجربه کردند که روایت معاون ارتباطات و اطلاع رسانی حسن روحانی از شوخی دو رییس جمهوری با یکدیگر نشان داد روابط ایران و عراق در سطح مطلوبی است؛ چنانچه همسایه غربی درباره تحریم های آمریکا علیه ایران قرار را بر همراهی با ما گذاشته است.

**سفر رییس جمهور عراق به ایران برای بهره مندی از منافع مشترک دو کشور
حسن لاسجردی در گفت و گو با روزنامه شرق با توجه به سفر رییس جمهور عراق به ایران اظهار داشت: سفر برهم صالح به تهران در شرایطی که ایران اخیرا توسط آمریکا تحریم شده و با وجود فشارهای بسیار از سوی واشنگتن آنها توانستند راههایی برای همکاری با تهران بیابند که خود نشان از علاقه و منافع مشترکی دارد که عراقی ها در دوران جدید حیات سیاسی خواهان بهره مندی از آن هستند.
وی در ادامه گفت: عراق امروز پس از یک دهه رهایی از سیطره تفکرات بعثی ها بدنبال فرصتی است تا ضمن یافتن جایگاهی خاص در میان همسایگان بتواند اوضاع و احوال داخلی خود را سروسامان داده و روزگار بهتری برای ملت خود بسازد و این همان تفکری است که برهم صالح اخیرا در گفتگوهایش به صراحت تاکید می کند.

روزنامه آرمان نیز با تیتر «ایران و عراق؛ همگرایی برای آرامش دو ملت» عنوان داشت: سفر برهم صالح، از این جهت حائز اهمیت است که ایشان درصددند تا آن‌چه را که برخی قدرت‌ها در گذشته خواستار عدم اتخاذ یک سیاست مشخص در منطقه توسط عراق، بودند را پایان دهد و یک سیاست قابل قبول و اصولی و در خور شأن عراق برساند. سفر آقای صالح به کشورهای حاشیه خلیج فارس و ایران، در راستای این سیاست است تا هم منافع ملی عراق تامین شود و هم اینکه این کشور به جایگاه واقعی خود در مناسبات منطقه‌ای بازگردد.

روزنامه آفتاب یزد در گزارشی تحلیلی تیتر یک خود را با عنوان «نیاز تهران و بغداد به یکدیگر» به این موضوع پرداخته است.

گروه نشریات خبری
پژوهشم**9351**1025

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي رسانه هاي داخلي سفر رييس جمهور عراق بررسي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۷۷۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خیز بغداد و آنکارا برای توسعه همه جانبه رابطه / در سفر کم سابقه اردوغان به عراق چه می گذرد؟ / نفت، آب و تروریسم مهم ترین پرونده های روز میز مذاکرات دوجانبه

به گزارش جماران، روز دوشنبه در فرودگاه بین المللی بغداد فرش قرمزی برای رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه پهن شده بود تا او در سفری کم سابقه به پایتخت عراق نحوه عملیاتی شدن وعده مقام های دو کشور درباره افزایش همکاری بین بغداد و آنکارا را بررسی کند.  محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق، در حالی از آقای اردوغان در فرودگاه بین المللی بغداد پذیرایی کرد که 21 گلوله به نشانه خوشامدگویی برای او شلیک شد. رئیس جمهور ترکیه  قبل از دیدار با  السودانی با عبداللطیف راشد رئیس جمهور عراق گفتگو کرد.

به گزارش «العالم الجدید» این دومین سفر اردوغان به عراق است. او در سال 2011 نیز به عراق سفر کرده بود. همچنین این سفر چند روز پس از سفر مهم او به عربستان، قطر و امارات صورت گرفته است. به گفته رئیس دستگاه دیپلماسی ترکیه،  اردوغان در سفر به عراق به بغداد و اربیل خواهد رفت.

از پرونده مهم آب تا امنیت بر روی میز مذاکرات

کارشناسان امور ترکیه و عراق اتفاق نظر دارند که سفر رئیس جمهور ترکیه به بغداد یک سفر پروتکلی نخواهد بود و به تعیین تکلیف چند پرونده حساس میان دو کشور خواهد انجامید. عراق و ترکیه پرونده‌های مشترک بسیاری تقریبا در همه زمینه‌ها دارند که شاید از همه مهم‌تر پرونده آب و کاهش شدید جریان آب در رودخانه‌های دجله و فرات به اندازه 30 درصد حق‌آبه عراق باشد. دو کشور توافق‌نامه‌ای درباره آب‌های مشترک ندارند و صرفا پروتکل‌هایی در دهه‌های گذشته درباره آب‌های مشترک امضا کرده‌اند. پرونده مهم دیگر میان دو کشور مسئله امنیت و عملیات گسترده زمینی و هوایی ترکیه در خاک عراق علیه نیروهای حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک.) است. از اوایل سال 2021، ترکیه بر حجم عملیات خود افزود و در مناطقی از استان‌های دهوک و نینوا نیز پاسگاه‌های زمینی برپا کرد و به بهانه تعقیب نیروهای پ.ک.ک. چندین پایگاه نظامی در خاک عراق راه‌اندازی کرده است.

در این میان، متغیر تازه‌ای که وارد عرصه شده پروژه راهبردی «جاده توسعه» است که عراق از آن رونمایی کرده و قرار است بندر بزرگ فاو را به مرز ترکیه و از آنجا به اروپا متصل کند و منافع اقتصادی کلانی برای هر دو کشور خواهد داشت.

صادرات ترکیه به عراق از 15 میلیارد دلار فراتر رفته و آنکارا تلاش می‌کند که آن را به 20 میلیارد دلار در سال برساند. در آمارهای ماهانه ترکیه، عراق همیشه در صدر لیست کشورهای واردکننده از ترکیه است.

جدا از مسائل اقتصادی و همکاری های تجاری، اردوغان تأثیر بسیاری بر برخی نیروهای سیاسی عراق به خصوص در میان اهل سنت دارد و پیش از این در انتخابات 2021 با آشتی دادن «خمیس الخنجر»(رئیس ائتلاف عزم) و «محمد الحلبوسی»(رئیس پارلمان عراق) نقش اصلی را در یکپارچه کردن نیروهای سیاسی اهل سنت داشت. همچنین بسیاری از چهره‌های سیاسی عراق،روابط نزدیکی با «هاکان فیدان» وزیر خارجه ترکیه و رئیس سابق سرویس اطلاعات این کشور دارند.

رایزنی های رسمی دو رئیس جمهور

عبداللطیف رشید، رئیس جمهور ترکیه در بغداد میزبان رجب طیب اردوغان بود. براساس بیانیه ریاست جمهوری عراق، دو طرف درباره تقویت روابط فیمابین و سازوکارهای توسعه همکاری در زمینه‌های مختلف رایزنی کردند.

به گزارش میدل ایست نیوز، در این دیدار بر لزوم هماهنگی و همکاری مشترک برای دستیابی به راه حل‌های رضایت‌بخش برای مسائل مختلف مرتبط با امنیت، اقتصاد و آب در راستای خدمت به آرمان‌های دو ملت عراق و ترکیه تاکید شد. رؤسای جمهور عراق و ترکیه بر اهمیت تشدید تلاش‌ها برای حمایت از امنیت مرزها و مقابله با چالش‌های مربوط به تغییرات اقلیمی و زیست‌محیطی و بحران آب و استفاده از تجارب ترکیه در این زمینه تاکید کردند. در این دیدار بر لزوم توقف حملات به غزه و حمایت از ملت فلسطین در دستیابی کامل به حقوق مشروع خود تاکید شد و دو طرف جامعه بین‌الملل را به تشدید تلاش‌ها برای حل و فصل مسئله فلسطین در راستای برقراری امنیت، ثبات و صلح در سطوح منطقه‌ای و بین المللی تشویق کردند.

در دیدار سودانی و اردوغان چه گذشت؟

محمد شیاع السودانی نخست وزیر عراق در  کنفرانس خبری با حضور رجب طیب اردوغان درباره نوع رابطه بغداد و آنکارا گفت:  سیاست ما  با  ترکیه مبتنی بر منافع مشترک و حسن همجواری است و ما قراردادهای مختلفی با طرف ترکیه ای امضا کردیم. ما با طرف ترکیه ای در خصوص موضوع آب قراردادهایی امضا کردیم که سیستم‌های آبیاری را به‌مدت 10 سال نوسازی می‌کند و تأثیر آن به‌ویژه در مورد سهم آب عراق کاملاً ملموس خواهد بود. ما  امروز یک یادداشت تفاهم چهارجانبه امضا کردیم که  شامل اصول و مسائل مرتبط با جاده توسعه است. «جاده توسعه» می تواند نقش بسزایی در  تقویت امنیت و ثبات منطقه ایفا کند. ما درباره امنیت دو جانبه میان دو کشور بحث وتبادل نظر  و در عین حال تاکید کردیم امنیت ترکیه و عراق به عنوان یک  اصل تجزیه ناپذیر از یکدیگر است.

نخست وزیر عراق با اشاره به شرایط حساس منطقه در سایه ادامه تجاوزات رژیم اسرائیل به نوار غزه تاکید کرد ما طبق قانون اساسی عراق و پایبندی به آن، هرگز  اجازه نمی دهیم هیچ نیرویی از خاک عراق برای تجاوز به همسایگان استفاده کند.

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه نیز در این کنفرانس خبری گفت:  عراق از همسایگان مهم ما به شمار می آید و ما با یکدیگر اشتراکات زیادی داریم و هر دو طرف از اراده سیاسی لازم  برای پیشبرد روابط عراق و ترکیه بهره مند هستیم. امضای تفاهم نامه های مختلف با طرف عراقی  یک نقطه عطف در روابط با عراق است.  ما برای اطمینان از اجرای کامل توافقات امضا شده با عراق، هماهنگی های لازم را انجام خواهیم داد. ما به همراه نخست وزیر عراق درباره همکاری در پرونده های امنیتی و مبارزه با تروریسم گفتگو کردیم و به طرف عراقی خود اعلام کردیم  آماده حمایت از دولت عراق در مبارزه با تروریسم خواهیم بود. حجم مبادلات تجاری عراق و ترکیه به 20 میلیارد دلار رسیده است و ما  مصمم هستیم در پروژه جاده توسعه برای دستیابی به توسعه تجاری مشارکت کنیم.

اردوغان در ادامه این کنفرانس خبری با اشاره به تحولات سرزمین های اشغالی وتداوم جنایات رژیم صهیونیستی  گفت: ما با یکدیگر درباره تأثیرات ظلم و بی عدالتی صهیونیست‌ها در غزه و درباره اقدامات مشترک برای آرام کردن اوضاع رایزنی کردیم. ما بر حمایت از تشکیل کشور مستقل فلسطین با پایتختی قدس شریف تاکید داریم.

پروژه جاده توسعه رسما کلید خورد

در مراسمی با حضور رئیس جمهور ترکیه و نخست‌وزیر عراق، تفاهم‌نامه چهارجانبه عراق، ترکیه، قطر و امارات برای همکاری در پروژه جاده توسعه امضا شد. به گزارش خبرگزاری رسمی عراق، بر اساس بیانیه رسمی دفتر نخست‌وزیر عراق، این تفاهم‌نامه با هدف همکاری مشترک در پروژه راهبردی جاده توسعه تنظیم شده است. این تفاهم‌نامه را وزرای حمل و نقل عراق و ترکیه و وزیر حمل و نقل قطر و نیز وزیر انرژی و زیرساخت امارات امضا کردند. به موجب این تفاهم‌نامه این کشورها در تنظیم چارچوب‌های لازم برای اجرای پروژه همکاری می‌کنند.

این بیانیه افزوده که جاده توسعه یک پروژه راهبردی است که موجب تقویت رشد اقتصادی و افزایش همکاری‌های منطقه‌ای و تحقق هم‌افزایی اقتصادی میان شرق و غرب می‌شود و به تسهیل مبادلات تجاری و ایجاد مسیر رقابتی می‌انجامد.

پروژه جاده توسعه که اواخر ماه مه گذشته توسط محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق اعلام شد، شامل مسیری زمینی و ریلی از عراق به ترکیه و بنادر آن است. این مسیر از بندر فاو در بصره آغاز می شود و برنامه ریزی شده تا متشکل از یک جاده و راه آهن به طول یک هزار و 200 کیلومتر داخل خاک عراق و اتصال آن به شبکه ریلی ترکیه است. بودجه این پروژه حدود 17 برآورد شده و در 3 مرحله اجرا می شود. مرحله نخست سال 2028 مرحله دوم سال 2033 و مرحله پایانی نیز سال 2050 تکمیل می شود.

اراده بغداد و آنکارا برای به حاشیه راندن اختلاف های سیاسی و امنیتی

سفر کم سابقه اردوغان به عراق مورد توجه رسانه ها و کارشناسان بسیاری قرار گرفته است.  این سفر در حالی انجام می شود که تنش های منطقه ای به دلیل جنگ اسرائیل و حماس در نوار غزه و حملات بین اسرائیل و ایران افزایش یافته است. فرهاد علاالدین، مشاور امور خارجی سودانی، به خبرگزاری فرانسه گفت که موضوعات اصلی که اردوغان با مقامات عراقی گفتگو خواهد کرد عبارتند از "سرمایه گذاری، تجارت... جنبه های امنیتی همکاری بین دو کشور، مدیریت آب و منابع آب".

رویترز در گزارشی در این باره نوشت: سفر نسبتا طولانی اردوغان به عراق اولین سفر یک رهبر ترکیه از سال 2011 است و پس از سال ها تیرگی روابط به دنبال تشدید عملیات برون مرزی آنکارا علیه شبه نظامیان پ ک ک مستقر در مناطق کوهستانی کردستان عراق صورت می گیرد. اردوغان پس از دیدارها در بغداد برای گفتگو با مقامات کرد عراقی به اربیل، مرکز استانی اقلیم نیمه خودمختار کردستان عراق سفر خواهد کرد. پ.ک.ک در سال 1984 علیه دولت ترکیه سلاح به دست گرفت و از آن زمان تاکنون بیش از 40000 نفر در این درگیری ها کشته شده اند. از سال 2019، ترکیه یک سری عملیات برون مرزی در شمال عراق علیه پ ک ک انجام داده است.

المانیتور در گزارشی در این باره می نویسد:  این دیدار پس از آن صورت می گیرد که دولت عراق در ماه مارس در اقدامی غافلگیرکننده به درخواست دیرینه ترکیه برای  ممنوعیت حزب کارگران کردستان (PKK) موافقت کرد. پ ک ک از سوی ترکیه، ایالات متحده و اتحادیه اروپا به عنوان یک گروه تروریستی شناخته می‌شوند.

مجموعه عملیات نظامی جاری ترکیه با نام "پنجه" علیه مواضع پ‌ک‌ک در شمال عراق  باعث ایجاد تنش‌ها بین آنکارا و بغداد شده است. بغداد حضور و عملیات نظامی ترکیه در خاک خود را نقض حاکمیت این کشور می داند.  تحلیلگران بر این باورند که اقدام بغداد برای ممنوعیت پ‌ک‌ک نشان‌دهنده تمایل دولت مرکزی عراق برای نقش آفرینی در عملیات ترکیه است. پیش از سفر هفته گذشته، وزارت دفاع ترکیه بر عزم خود برای گسترش عملیات نظامی در شمال عراق تاکید کرد.

بیلگی دومان، پژوهشگر عراق در مرکز مطالعات خاورمیانه مستقر در آنکارا، معتقد است که وقفه طولانی بین سفرهای رئیس جمهور ترکیه ناشی از اختلافات سیاسی و اختلافات امنیتی است. او  به المانیتور گفت: «ترکیه و عراق به یک معنا از طرف های مختلف در جنگ داخلی سوریه حمایت می کردند. در حالی که ترکیه از شورشیان سوری که علیه دولت بشار اسد، رئیس جمهور می جنگند، حمایت می کند، دولت مرکزی عراق در کنار متحدانش ایران و روسیه موضع نزدیک تری با دولت سوریه اتخاذ کرده است. این نتیجه افزایش نفوذ ایران در عراق بود. اما پس از انتخابات سال 2021، «دولت مرکزی عراق به دنبال سیاست خارجی متعادل تری است و ترکیه به عنوان یکی از کشورهایی که به آن کمک می کند تا این سیاست متعادل را تضمین کند، برجسته می شود».

سایت The cradle درباره این سفر می نویسد: سفر روز دوشنبه اردوغان به عراق اولین سفر اردوغان در 13 سال گذشته و اولین سفر از زمانی است که گروه افراطی داعش بخش‌های وسیعی از کشور از جمله دومین شهر بزرگ آن، موصل را اشغال کرد. حمایت اطلاعاتی ترکیه از داعش در این دوره به طور گسترده مستند شده است. اردوغان با سوء استفاده از سقوط موصل، با مسعود بارزانی، رهبر کردستان عراق، نفت کردستان را از کرکوک از طریق بندر جیهان ترکیه به اسرائیل صادر کرد. در مارس 2023، این صادرات نفت پس از اینکه دادگاه بین‌المللی در پاریس آن را غیرقانونی تشخیص داد، متوقف شد. این صادرات ناقض قرارداد خط لوله نفت در سال 1973 بود که توسط عراق و ترکیه امضا شد. قرار است اردوغان و سودانی در مورد ازسرگیری صادرات نفت از طریق ترکیه گفتگو کنند. در هفته‌های اخیر، عراق برای تعمیر خط لوله نفت‌خیز کرکوک به ترکیه که در جریان حمله داعش در سال 2014 آسیب دیده بود، کار کرده است. رهبران کرد از آن زمان نفت را از طریق خط لوله دیگری که در سال 2013 با همکاری ترکیه ساخته شده بود، به ترکیه صادر کرده بودند.

 

دیگر خبرها

  • افتتاح ۳ مگاپروژه حوزه انرژی سریلانکا توسط سید ابراهیم رئیسی/ امضای ۵ سند همکاری میان ایران و سریلانکا/رئیسی: تهدیدها و تحریم ها ملت ایران را متوقف نکرده است/ رئیس جمهور سریلانکا: از حمایت های ایران تشکر می کنیم
  • گام بلند ایران و پاکستان برای ارتقای روابط دوجانبه
  • کریدور امن از تهران تا اسلام‌آباد
  • خیز بغداد و آنکارا برای توسعه همه جانبه رابطه / در سفر کم سابقه اردوغان به عراق چه می گذرد؟ / نفت، آب و تروریسم مهم ترین پرونده های روز میز مذاکرات دوجانبه
  • تاکید بر نقش مجالس ایران و پاکستان در تسریع ارتقای روابط فیمابین
  • رئیس‌ جمهور: زمینه همکاری‌ ایران و پاکستان در حوزه انرژی مساعد است
  • رئیس‌جمهور: زمینه همکاری‌ ایران و پاکستان در حوزه انرژی مساعد است
  • (ویدئو) رئیس‌جمهور عراق: حاکمیت عراق باید محترم شمرده شود
  • اتوبان‌ یازدهم اسلام‌آباد «ایران» نام گرفت + جزئیات
  • ایران نام اتوبان پاکستان می‌شود