Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@18:40:02 GMT

مرز چذابه به یک قطب اقتصادی در کشور تبدیل شده است

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۷۷۶۵۱

مرز چذابه به یک قطب اقتصادی در کشور تبدیل شده است

اهواز-ایرنا- مشاور استاندار خوزستان در امور اقتصادی اظهار داشت: مرز چذابه از یک منطقه مرزی معمولی خارج و به یک قطب اقتصادی در کشور تبدیل شده است ، بنابراین باید از این فضا در شرایط موجود اقتصادی نهایت بهره برداری را داشته باشیم .

به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی اتاق بازرگانی اهواز یدالله مهر علیزاده در نشست کار گروه توسعه صادرات غیر نفتی در پایانه مرزی چذابه خاطرنشان کرد : ما در شرایط جنگ اقتصادی باید با همیاری یکدیگر وبا همپوشانی فعالیتها و پرهیز از تقابل و نفی یکدیگر فعالیت کنیم و مدیریت مشکلات مرز چذابه یک فرصت بی نظیر برای تمرین این همفکری و تعامل است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: فرصت های سرمایه گذاری در چذابه بسیار است ولی این بی نظمی این فرصت ها را ازبین می برد.
مهرعلیزاده، فاضل سلامات را به عنوان نماینده تام الاختیار استانداری در مدیریت مرز چذابه و شلمچه معرفی کرد و گفت: مدیریت مرز چذابه باید یکپارچه شود و با مدیریت نهایی مشکلات دراین دو نقطه مرزی، ضمن سامان دادن به امور نظم لازم در کار را به وجود آورد.
مشاور استاندار خوزستان در امور اقتصادی همچنین در خصوص باسکول موجود در نقطه صفر مرزی چذابه اظهار داشت : این باسکول با موافقت گمرک، فرمانداری دشت آزادگان، هنگ مرزی، شهرداری و سایر ارگان های دخیل در مرز برچیده می شود تا از ترافیک موجود در منطقه بکاهد چرا که وجود آن موجب گره ترافیکی شده است.
مشکل ترافیکی چذابه به دلیل سهمیه بندی در گمرک عراق است
معاون امور گمرکی ستاد نظارت گمرکات خوزستان گفت: اضافه شدن کامیون ها در مرز چذابه یک فرصت است و نباید از این موضوع ناراحت باشیم و مشکل ترافیکی هم با مدیریت درست حل می شود.
علی قبادی اضافه کرد: بر اساس شنیده ها گمرک عراق در مرز چذابه برای ورود کامیونها سهمیه بندی درنظر گرفته است و این امر موجب ترافیک کامیونها در خاک ایران شده است.
وی عنوان کرد: بر اساس قانون، یگان حفاظت گمرکات باید در مرز مستقر باشد اما تا استقرار آن مرزبانی متقبل وظایف آن شده است.
قبادی با بیان اینکه مدیریت صادرات در مرز چذابه به گمرک محول شده ، تصریح کرد: شرکت تعاونی گمرک عهده دار این مهم می باشد اما در این مرز اعمال حاکمیتی در زمینه تخلیه و بارگیری نداریم و با استقرار در مرز بحث های تخلیه و بارگیری و روشنایی را انجام می دهیم.
معاون امور گمرکی ستاد نظارت گمرکات خوزستان تصریح کرد: در حال حاضر باسکول ها آماده و به سامانه وصل شده اند و درب های ورودی تجهیز شده و شرکت تعاونی گمرک به زودی با استقرار در مرز کار خود را شروع می کند.

ناهماهنگی بین ارگان ها عامل ترافیک کامیونها
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز دراین نشست گفت: ناهماهنگی بین ارگان ها باعث این ترافیک پس از اربعین حسینی شده است به صورتی که روز نخست پس از اربعین حسینی 400 کامیون بودند و به تدریج روز به روز بر تعداد آنها افزوده شد.
شهلا عموری اظهار داشت: براساس مذاکره با استاندار خوزستان، قرار بود که مرز قبل از پایان ماه صفر فعال شود اما طرف عراقی اعلام که مرز بسته است .
وی بیان کرد: گمرک تا ساعت 10 شب مستقر است و ماشین ها را ترخیص می کند اما وضعیت نابسامان تر شده است.

عموری اضافه کرد: با وجود اینکه کامیون های حامل مواد غذایی و فاسد شدنی نیز در صف این کامیون ها وجود دارد، مرزبانی تفاوتی بین کامیون ها قائل نمی شود و موجب خراب شدن برخی مواد غذایی شده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز با اشاره به ناهماهنگی بین ارگان ها درمرز اظهار کرد: اگر باری را گمرک ترخیص می کند دلیلی ندارد که مرزبانی آن را به عنوان کالای قاچاق توقیف کند.
وی ادامه داد: همچنین پارکینگی که برای اربعین درنظر گرفته شده، برای کامیون هایی که امروز در صف طویل قرار دارند قابلیت استفاده دارد اما از آن استفاده نمی شود.
عموری افزود: در جلسه ای که با استاندار خوزستان در خصوص مرز چذابه داشتیم قرار شد حد فاصل دو مرز آسفالت شود چون هنگام بارندگی امکان تردد در آن وجود ندارد، اما این امر هنوز محقق نشده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز همچنین خواستار برداشته شدن باسکول موجود در صفر مرزی منطقه چذابه شد و گفت: این باسکول قبلا مورد استفاده تجار عراقی و ایرانی بود اما اکنون استفاده ای از آن نمی شود و حذف آن بهتر است چون موجب ایجاد ترافیک است.

متضرر شدن تجار از ماندن در صف ترخیص
عباس زرگانی یکی از بازرگانان در مرز چذابه گفت: تعدادی از کامیون ها پنچ تا هشت روز در مرز مانده اند و هنوز تخلیه نشده اند و در این بین تجار متضرر می شوند.
وی افزود: محوطه بازارچه تنها 13 هکتار است و از پارکینگ اربعین که خالی مانده است استفاده نمی شود؛ کوچکترین اعتراض ما هم به خصومت شخصی تبدیل می شود.
امیرحسین نظری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خوزستان در این نشست اظهار کرد: مرز چذابه از نظر زیرساختی تغییراتی داشته ولی مشکلاتی هم در این مرز وجود دارد که به ویژه در چند روز گذشته شاهد ازدحام ترافیکی بار در مرز و اعتراضات شدید رانندگان بودیم که موجب نگرانی مسئولان استان شده است.
وی افزود: با توجه به اهمیت صادرات در این مرز، حل مشکلات این نقطه مرزی را در دستور کار قرار می دهیم.
کشف حدود 640 تن قاچاق در 6 ماهه نخست امسال
نماینده هنگ مرزی نیز در این نشست بیان کرد: باری را که گمرک ترخیص می کند ممکن است از نظر گمرک مشکلی نداشته باشد اما همان بار ممکن است ممنوعیت صادرات داشته و یا در بین بار مواد غذایی دارای ممنوعیت صادرات جاسازی شده باشد.
وی گفت: در 6 ماهه نخست امسال با توجه به ممنوعیت صادرات برخی اقلام مواد غذایی 130 تن گوجه، 30 تن سیب زمینی، 420 تن آرد و 60 تن سبوس کشفیات داشتیم.
در این نشست مصوب شد با موافقت طرف عراقی تا زمان رفع ترافیک و تخلیه و بارگیری کامیون ها نوبت کاری از هفت صبح تا 12 شب برقرار باشد.
همچنین کامیون های حامل تره بار و مواد غذایی فاسدشدنی در اولویت تخلیه و بارگیری قرار گیرند که از متضرر شدن بازرگانان جلوگیری شود.
مرز چذابه پس از اربعین حسینی به دلیل تعطیل بودن مرز و افزایش حجم صادرات در این مدت، شاهد ترافیک سنگینی از کامیون های حامل بار بوده است که مسئولان استان را به برگزاری جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی در این مرز وا داشت.
6002/7148

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد اربعين چذابه كاميون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۷۷۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبدیل بیش از ۴۰۱ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا

تعداد مجوزهای کاغذی که به شناسه یکتا تبدیل شده تا روز دوم اردیبهشت به ۴۰۱ هزار و ۴۹۰ مجوز رسیده است.اصناف تا روز مورد گزارش ۳۷۷ هزار و ۹۸۴ مجوز کاغذی را به شناسه یکتا تبدیل کرده اند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، در میان استان ها رتبه های برتر تبدیل مجوزهای صنفی کاغذی به شناسه یکتا همچنان متعلق به لرستان، گیلان، همدان و خراسان جنوبی است.
در استان لرستان از مجموع 66 هزار و 525 پروانه کسب بیش از 20 هزار و 961پروانه، در استان گیلان از  120هزار و 992 پروانه کسب 29 هزار و 346پروانه، در استان همدان از مجموع 69 هزار و 906 پروانه کسب 13 هزار و 800 پروانه و در خراسان جنوبی از مجموع 33 هزار و 102 پروانه کسب 6 هزار و 91 پروانه کسب به شناسه یکتا تبدیل شده است.

گفتنی است؛ در استان های مذکور به ترتیب 31.5 درصد، 24.3 درصد، 18.7 درصد و 18.4 درصد از کل پروانه های کسب کاغذی به شناسه یکتا تبدیل شده است.
لازم به ذکر است؛ از 25 اردیبهشت سال 1403 مجوزهای کاغذی بی اعتبار هستند و سامانه های دولتی و بانکی به فعالان اقتصادی فاقد مجوز الکترونیک (شناسه یکتا) خدمت نمی دهند.آن دسته از فعالان اقتصادی که هنوز شناسه یکتا ندارند یعنی نام شان در qr.mojavez.ir نیست می توانند با گوشی همراه خود و ورود فقط 3 کد (شماره سریال کارت ملی، شناسه/کد صنفی و کد پستی محل کسب) در درگاه ملی مجوزها (mojavez.ir)، به سرعت، رایگان و غیرحضوری مجوز الکترونیکی (شناسه یکتا) دریافت کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توقیف کامیون حامل سوخت قاچاق در یزد
  • قابل توجه فعالان اقتصادی
  • تبدیل ۴۰۰ هزار مجوز کاغذی به الکترونیکی در کشور
  • محموله صادراتی اسرائیل در مرز بازرگان توقیف شد + جزئیات
  • شیلات و کشاورزی رکورددار افزایش سرمایه‌گذاری در قشم
  • تبدیل بیش از ۴۰۱ هزار مجوز کاغذی به شناسه یکتا
  • ◄ گرانی خدمات دولتی برای رانندگان کامیون؛ گمرک هم هزینه ایکس ری را افزایش داد
  • سرمایه گذاری ۶۵۰۰ میلیاردی در منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی
  • سرمایه گذاری ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی سرمایه گذاران در منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی
  • طولانی شدن زمان تخصیص ارز مشکل عمده پرونده‌های میز گمرک است