Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، طرح احداث راه آهن مراغه - ارومیه به طول 183 کیلومتر با هدف اتصال استان آذربایجان غربی به شبکه ریلی از سال 1385 در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت.

این مسیر از ایستگاه مراغه در محور راه آهن تهران - تبریز منشعب و از کنار شهرهای ملکان، میاندوآب، مهاباد، محمدیار و نقده عبور کرده و سپس به ارومیه می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

85 کیلومتر از محور راه آهن مراغه - ارومیه ( حدفاصل ایستگاه مراغه تا ایستگاه مهاباد ) در سال 92 به بهره برداری رسید و ادامه مسیر به طول 98 کیلومتر پس از عبور از ایستگاه‌های مسافری مهاباد، نقده و همچنین ایستگاه‌های بین راهی رشکان و شیرین بلاغ به ایستگاه تشکیلاتی ارومیه منتهی می‌شود.

این پروژه شامل 65 درصد شرایط اقلیمی دشت، 10 درصد تپه ماهور و 25 درصد کوهستانی است.

بر اساس این پروژه خیر‌الله خادمی مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل ریلی هدف از ساخت این پروژه را اتصال آذربایجان غربی به شبکه ریلی دانست و گفت: افزایش سهم راه آهن در ترانزیت کالا و مسافر این استان و همچنین صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش آلاینده‌های زیست محیطی و سوانح جاده‌ای از مهم‌ترین اهداف این پروژه به کار می‌رود.

وی ادامه داد: رونق اقتصادی منطقه و دسترسی کاخانجات و صنایع کشاورزی و دامپروری به ترانزیت ریلی از دیگر مزایای این پروژه به شمار می‌رود.

 مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل ریلی تأکید کرد: صرفه جویی سوخت در این طرح معادل 5 میلیون لیتر در سال که حدود 50 میلیارد ریال شامل می‌شود و همچنین 380 میلیارد ریال رونق اقتصادی در سال ایجاد می‌کند.

وی بیان کرد: 4.6 میلیون متر مکعب معادل 30 میلیارد ریال کاهش آلاینده‌ها را در طول سال شامل می‌شود.

خادمی گفت: 182 نفر اشتغال زایی مستقیم و 1.5 میلیون تن جا به جایی کالا و 1 میلیون نفر جا به جایی مسافر در سال از مهم‌ترین مزایای ساخت این طرح به شمار می‌رود.

وی گفت: 140 فقره جراحت، 30 فقره فوتی معادل 120 میلیارد ریال از مهم‌ترین مزایای کاهش خسارت سوانح این پروژه است.

خادمی درباره مشخصات عمومی و فنی این پروژه نیز، گفت: مشخصات این پروژه عمومی عبارت است از 4 قطعه که هزینه کلی آن 4 هزار میلیارد ریال است و ارزش روزانه این پروژه شامل 10 هزار میلیارد ریال است.

 مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل ریلی درباره مشخصات فنی این پروژه ، گفت: سرعت طرح قطار باری در این پروژه 120 کیلومتر در ساعت و سرعت طرح قطار مسافری نیز 160 کیلومتر در ساعت است.

 ایستگاه ارومیه به عنوان یکی از زیباترین ایستگاه‌های کشور در زمینی به مساحت 30 هکتار در جنوب شرقی این شهرستان و در محور مراغه - ارومیه با مصالح و تکنولوژی نوین احداث شده است.

سطح زیربنای کل ساختمان‌های این ایستگاه 16 هزار و 635 متر مربع است و ساختمان اصلی ایستگاه در طرح اولیه 3 هزار و 800 متر مربع بوده که در طرح جدید و توسعه ساختمان اصلی با اضافه شدن بخش فلزی به این ساختمان به 5 هزار 376 متر مربع افزایش یافت.

ساختمان‌های خدماتی، صنعتی و تأسیساتی این ایستگاه در مجموع 5 هزار و 619 متر مربع است و این ایستگاه دارای دو سکوی مسافری سرپوشیده است.

همچنین ایستگاه نقده در زمینی به مساحت 15 هکتار در حد فاصل بین ایستگاه‌های راه آهن ارومیه و مهاباد و بر اساس معماری بومی و با تکنولوژی نوین احداث شده است.

مجموع مساحت زیربنای ساختمان‌های ایستگاه، 7 هزار و 331 متر مربع است که ساختمان اصلی ایستگاه هزار و 920 متر مربع سایبان سکوی مسافری 3 هزار و 450 متر مربع و مجموع ساختمان‌های خدماتی، صنعتی و تأسیساتی 1 هزار و 961 متر مربع است.

بر اساس این گزارش راه آهن ارومیه ( مهاباد - ارومیه ) فردا با حضور رئیس جمهور، وزیر راه و شهرسازی و معاونان شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل ریلی به بهره برداری می‌رسد.

 این طرح به عنوان بزرگترین پروژه ریلی کشور با همکاری شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور احداث شده است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی راه و شهرسازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۷۸۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره برداری از ۴ تقاطع غیر همسطح رشت تا شب عید ۱۴۰۴

تین نیوز

شهردار رشت، با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۲۵ درصدی پروژه های تقاطع غیر همسطح، گفت: با دستور استاندار گیلان و تلاش شبانه روزی پیمانکاران اقدام به اتمام ۱۵ تا ۱۸ ماهه این پروژه ها خواهیم کرد و چهار تقاطع از پنج تقاطع را تا شب عید ۱۴۰۴ به اتمام می رسانیم.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، رحیم شوقی در حاشیه بازدید استاندار گیلان از فرآیند احداث همزمان پنج پروژه تقاطع غیر همسطح شهر رشت از جمله میدان نیروی دریایی، میدان امام حسین(ع)، بلوار آیت الله رودباری، خیابان باهنر و بلوار حمیدیان، با اشاره به آغاز این پروژه ها از حدود پنج ماه گذشته، اظهار کرد: امروز در هر نقطه از شهر رشت یک پروژه در دست اجراست.

شوقی با بیان اینکه علاوه بر تقاطع های غیر همسطح، احداث پارک جنگلی ۴۵۰ هکتاری، سرویس های بهداشتی محلات، مرمت ساختمان ساعت شهرداری و... در حال انجام است، افزود: پروژه های تقاطع غیر همسطح دارای متوسط پیشرفت فیزیکی ۲۵ درصد بوده و سرعت قابل قبولی دارد و بعضا از برنامه زمان بندی جلوتر هستند.

وی مهلت احداث تقاطع ها را ۱۸ تا ۲۴ ماهه دانست و تاکید کرد: با دستور استاندار گیلان و تلاش شبانه روزی پیمانکاران اقدام به اتمام ۱۵ تا ۱۸ ماهه این پروژه ها خواهیم کرد و چهار تقاطع از پنج تقاطع را تا شب عید ۱۴۰۴ به اتمام می رسانیم.

شوقی با اشاره به آغاز پروژه لایروبی رودخانه های رشت، عنوان کرد: بارش برف موجب آسیب دیدگی آسفالت معابر شده و لذا تا پایان فصل بهار اقدام به ترمیم آسفالت خواهیم کرد، زیرا کارخانه آسفالت شهرداری پس از دو ماه تعطیلی، مجددا فعال شده و از ظرفیت پیمانکار بخش خصوصی نیز استفاده می کنیم.

وی ۶۰ درصد خدمات شهری را الکترونیکی و هوشمند دانست و عنوان کرد: به زودی فرایند صدور پروانه ساختمانی نیز الکترونیکی خواهد شد.

شهردار رشت با بیان اینکه بازگشایی معابر جدید را در دستور کار داریم، تصریح کرد: برای بازگشایی محدوده سرگل تا سعدی باید اقدام به خریداری ۱۰۰ ملک می کردیم که فقط ۱۴ ملک باقی مانده و کار تملک تا پایان فصل بهار انجام می شود.

وی با اشاره به نقش پروژه ۴.۲ کیلومتری ژ۵ (محدوده هلال احمر انزلی تا پل پستک و پیربازار) در کاهش ترافیک ورودی رشت، خاطرنشان کرد: این پروژه ۲۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ۱۱۵۰ متر را بازگشایی کردیم.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • افزایش ۴۷ درصدی صادرات و ترانزیت گمرک سرخس در فروردین
  • سهم بخش‌های مختلف حمل و نقل در ترانزیت کالا و جابه‌جایی مسافر و بار
  • ۱۴ همت پروژه اقتصادی و عمرانی گیلان در سفر رئیس جمهور به بهره‌برداری می‌رسد
  • ‌پروژه خط اختصاصی برق شهرک صنعتی فراشبند تکمیل می‌شود
  • بهره‌برداری از ۲۴۰ پروژه عمران روستایی در استان اردبیل
  • افزایش شمار پروژه‌های خدماتی در نفت و گاز آغاجاری
  • بهره برداری از ۴ تقاطع غیر همسطح رشت تا شب عید ۱۴۰۴
  • افزایش ۲۱ درصدی ترانزیت کالا از مرز مهران
  • بهره برداری از آب‌های انتقالی به دریاچه ارومیه ممنوع است
  • ۱۹۰هزارتن کالا از گمرک ریلی رازی به خارج از کشور ترانزیت شد