Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-23@21:03:55 GMT

تکان دهنده؛ اینفانتینو فوتبال جهان را می‌فروشد

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۷۸۳۶۵

جانی اینفانتینو، رئیس فیفا دوباره مورد حمله رسانه‌های آلمانی از جمله Zeitung و WDR قرار گرفته است. در هفته‌های اخیر نام جانی اینفانتینو در رسانه‌های غربی با رسوایی‌های دوران مدیریتی‌اش در یوفا گره خورده است. او پس از مطرح‌کردن افزایش تیم‌های جام جهانی 2022 قطر به 48 تیم مورد تندترین انتقادها قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشترین مخالفان این ایده رئیس فیفا همان‌هایی بودند که پیش از این طرح او برای فرمت جدید جام باشگاه‌ها و لیگ ملت‌های جهان را رد کردند.

اینفانتینو به خاطر عدم افشای جزئیات این طرح و بانیان اصلی آن متهم به توطئه و پیشبرد مخفیانه اهدافش شد. رئیس کنونی فیفا مدتی قبل نیز با انتشار اطلاعات محرمانه سایت ویکی‌فوتبال مواجه شد که در آن او متهم به حمایت از 2 باشگاه مطرح اروپایی شامل پاری‌سن‌ژرمن و منچسترسیتی در زمان دبیرکلی یوفا در ماجرای پرونده قوانین مالی جوانمردانه بود. او در آن‌زمان با استفاده از اختیاراتش اجازه داد تا این 2 باشگاه قوانین یوفا را مخفیانه نقض کنند. هر چند جانی اینفانتینو این اتهام را رد کرد و شاید فکر می‌کند با توجه به پست خود در یوفا کار خوبی انجام داد. این یک راز تاریخی است که چرا رئیس فیفا باشگاه‌های برجسته اروپایی را همراهی می‌کند؟ دلایل شاید متعدد باشند اما یکی از آنها انتخابات است. انتخابات ریاست فیفا.

بر اساس این گزارش، فیفا 11 ژوئن سال جاری میلادی به صورت رسمی از آغاز دوره انتخاباتی ریاست این نهاد خبر داد. این دوره تا 5 ماه ژوئن 2019 میلادی ادامه خواهد داشت. فیفا تا روز 5 ماه می سال 2019 با بررسی درخواست‌ها اسامی نامزدهای رسمی را اعلام می‌کند. نباید این مسئله را رد کنیم که خیلی‌ها در فیفا و حتی خارج از دنیای فوتبال از اقدام‌های صورت‌گرفته توسط جانی اینفانتینو رضایت ندارند. مبارزه برای حفظ حاکمیت فوتبال جهان و پول منتفی نشده است. حسادت، آز و تمایل به حاکمیت در فیفا وجود دارد.

مدتی قبل یک کارگردان مشهور گفته بود که این ویروس کشنده و جذاب به فوتبال مدرن امروز نیز سرایت یافته است. حتی نمی‌شود درباره پول‌هایی که در فوتبال در چرخش هستند صحبتی کرد. فقط یکی از پیشنهادهای ارائه‌شده به فیفا 25 میلیارد دلار است که جانی اینفانتینو را تحت‌ فشار گذاشت. این پروژه دارای مخالفان زیادی است که اگر رئیس فیفا نخواهد به استدلال‌ها گوش فرا دهد، ممکن است رسانه‌ها از در سازش خارج شوند و بسیاری چیزها بیان شوند. در تابلوی یوفا در شهر نیون سوئیس آمده است: «فوتبال برای فروش نیست» اما پیشنهاد 25 میلیارد دلاری به فیفا بسیار جدی است.

طبق گزارش رسانه‌های آلمانی ارا‌ئه‌دهندگان پیشنهاد 25 میلیارد دلاری به فیفا خواهان سازماندهی و در اختیار گرفتن لیگ ملت‌ها و باشگاه‌های جهان برای مدت‌زمان 12 سال هستند. سرمایه‌گذاران تمامی اختیارات لازم فیفا از جمله حق پخش، تبلیغات، سازماندهی رقابت‌ها و ... را به دست خواهند آورد. این بدان معناست که اینفانتینو آماده است تا فوتبال جهان را بفروشد. تمام فوتبال جهان را به قیمت 25 میلیارد دلار می‌فروشد اما معلوم نیست به چه کسانی! رسانه‌های سوئیسی بارها این طرح را تبلیغ و اعلام کردند اینفانتینو به خاطر تعهد قانونی نمی‌تواند ماهیت ارائه‌دهندگان پیشنهاد 25 میلیارد دلاری را افشا کند، البته طرح اینفانتینو از سوی شورای فیفا مورد پذیرش قرار نگرفت و یوفا نیز به شدت با آن مخالفت کرد. در این بین اینفانتینو وارد بحران نشد و او گروهی را برای بررسی 2 طرح پیشنهادی فرا خواند.

درباره سرمایه‌گذاران 25 میلیارد دلاری نیز شایعه‌هایی مبنی بر مشارکت اعراب و یک بانک ژاپنی وجود دارند. در صورتی که شورای فیفا بخواهد با پیشنهاد رئیس خود موافقت کند این نهاد به یک سازمان ساختگی بدون محتوای تجاری تبدیل خواهد شد و تمامی مدیریت مالی و سازمانی‌اش به سرمایه‌گذاران جدید انتقال خواهد یافت.

 

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۷۸۳۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا ایران نفت خود را مفت می‌فروشد؟

ادعای فروش ارزان نفت خام (۳۲ دلار) در بودجه ۱۴۰۳ در حالی منتشر شده است که طبق بررسی‌‎ها، ایران وضعیت مناسبی در صادرات نفت خام دارد و طبق جداول بودجه‌ای امسال، قیمت هر بشکه نفت خام بیش از ۸۰ دلار ارزیابی شده است.

به گزارش ایرنا، در روز‌های اخیر یکی از رسانه‎‌ها مدعی شده که دولت در سال جاری قصد دارد هر بشکه نفت را تنها ۳۲ دلار به فروش رساند؛ این مساله با توجه به قیمت روز نفت خام در جهان که بیش از ۸۰ دلار برای هر بشکه است، کمی عجیب به نظر می‎‌رسد؛ البته این رسانه ادعا کرده که علت ارزان بودن پیش‌بینی درآمد نفتی ایران، به دلیل ارائه تخفیف زیاد به کشور چین است.

طبق ماده هفت قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه درآمد‎های حاصل از صادرات نفت و گاز تنها مختص به دولت جمهوری اسلامی ایران نبوده و برخی ارگان‌ها و دستگاه‌های دیگر نیز از عواید صادرات نفت و گاز سهم دارند.

منشأ این ادعا، محاسبه قیمت هر بشکه نفت از میزان درآمد پیش‌بینی شده دولت از طریق فروش نفت خام در بودجه سال ۱۴۰۳ بوده است؛ در جداول بودجه به طور مشخص اعلام شده که دولت قصد دارد، روزانه یک میلیون بشکه نفت به خارج از کشور صادر کند که میزان درآمد این میزان فروش برای دولت بیش از ۱۱ میلیارد دلار در سال پیش‌بینی شده است.

با تقسیم رقم ۱۱ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار درج شده در جدول‌های بودجه‌ای بر ۳۶۵ روز سال می‌توان گفت که ادعای مطرح شده در زمینه ارزان‌فروشی نفت در سال جاری تأیید می‌شود! اما این تمام ماجرا نبوده و فقدان بررسی دقیق جداول بودجه‌ای موجب انتشار مطالب گمراه‎‌کننده و خلاف واقع شده است.

برای توضیح این مساله باید به ماده هفت قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه دررابطه با فرایند برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی و نظارت بر عملکرد و هزینه‌های دولت اشاره کرد؛ در این ماده قانونی اشاره شده که درآمد‎های حاصل از صادرات نفت و گاز تنها مختص به دولت جمهوری اسلامی ایران نبوده و برخی ارگان‌ها و دستگاه‌های دیگر نیز از عواید صادرات نفت و گاز سهم دارند.

بر اساس این ماده‌قانونی در برنامه ششم توسعه، سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت، میعانات گازی و خالص صادرات گاز در سال اول اجرای قانون برنامه ۳۰ درصد تعیین می‌شود و سالانه حداقل دو واحد درصد به این سهم اضافه می‌شود.

همچنین، «بانک مرکزی مکلف است در طول سال و متناسب با وصول منابع بلافاصله نسبت به واریز این وجوه و سهم چهارده و نیم درصد شرکت ملی نفت ایران از کل صادرات نفت و میعانات گازی و همچنین سهم سه درصد مناطق نفت‌خیز، گاز خیز و توسعه‌نیافته اقدام کند.»

بر اساس تبصره ۴ بودجه سال ۱۴۰۳، سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت، میعانات گازی و خالص صادرات گاز، ۴۵ درصد، شرکت ملی نفت ۱۴.۵ درصد و سهم مناطق نفت‌خیز توسعه‌نیافته ۳ درصد تعیین شده است.

بررسی لایحه بودجه سال جاری نیز نشان می‌دهد که مطابق با ماده هفت قانون برنامه ششم توسعه، دولت سهم صندوق توسعه ملی، شرکت ملی نفت و خود را به مجلس اعلام کرده است. بر اساس تبصره ۴ بودجه سال ۱۴۰۳، سهم صندوق توسعه ملی از منابع حاصل از صادرات نفت، میعانات گازی و خالص صادرات گاز، چهل و پنج درصد، شرکت ملی نفت چهارده و نیم درصد و سهم مناطق نفت‌خیز توسعه‌نیافته سه درصد تعیین شده است.

در نهایت باید گفت که برای محاسبه درآمد دولت از طریق صادرات نفت نه تنها باید به جداول بودجه‎‌ای توجه کرد؛ بلکه نرخ تسعیر ارز و همچنین شرایط بازار نفت نیز عوامل مهم دیگری هستند که در این محاسبه باید مورد مداقه قرار گیرند.

انتشار اطلاعات گمراه کننده در مورد نحوه فروش نفت خام توسط دولت در حالی انتشار می‌یابد که بنا بر اعلام رسانه‎‌های بین‌المللی، ایران بیش از هر زمان دیگری در ۶ سال گذشته نفت صادر می‌کند و درآمد ایران به سالانه ۳۵ میلیارد دلار رسیده است، حتی در شرایطی که کشور‌های غربی درباره افزایش تحریم‌ها در پاسخ به حمله به اسرائیل بحث می‌کنند.

با روی کار آمدن دولت سیزدهم، تاکتیک فروش نفت به سمت بازارسازی نفت تغییر کرد و اکنون نیز طبق آمار بین‌المللی به بیش از ۱.۵ میلیون بشکه در روز رسیده است.

این موضوع سبب افزایش درآمد‌های نفتی نیز شده و طبق آخرین آمار گمرک ایران توانسته درآمد‌های خود را به بیش از ۳۶ میلیارد دلار در سال از طریق فروش نفت برساند و بیشترین رشد اقتصادی کشور نیز مربوط به صنعت نفت باشد.

طبق گزارش فایننشال تایمز، تهران در سه ماه اول سال جاری میلادی به طور متوسط ۱.۵۶ میلیون بشکه در روز نفت فروخته است که تقریباً تمام آن به چین و بالاترین سطح از سه‌ماهه سوم سال ۲۰۱۸ است. از طرف دیگر رئیس خدمات ریسک ژئوپلیتیک در گروه انرژی «راپیدان» در ایالات متحده گفته که ایرانی‌ها هنر دورزدن تحریم‌ها را به دست آورده‌اند.

دیگر خبرها

  • یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران
  • وضعیت تکان‌دهنده پنج خرید تابستانی بارسا
  • آیا ایران نفت خود را مفت می‌فروشد؟
  • (تصاویر) شکنجه تکان‌دهنده زنان به شیوه «مافیا‌های ایتالیایی»
  • هر سکه بهار آزادی چند کیلو پیاز ؟! ؛ مقایسه تکان دهنده قیمت ‌ها با ۲۰ سال پیش در اسکار مهران مدیری | ویدئو
  • پسران معاون سابق قوه قضائیه مازراتی، پورشه و بنز داشتند | جزئیات تکان دهنده دادگاه رسیدگی به اتهامات آقازاده‌های جنجالی | ماجرای ماده مخدر گُل چه بود؟
  • یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران / ارزش پول ملی در ۴ دهه چقدر کاهش یافت؟
  • آمار تکان دهنده افزایش فقر در ایران طی ۲ سال
  • قتل تکان دهنده نو عروس در بازار / ۲۰ ضربه چاقو بر پیکر دختر ۱۸ ساله
  • گستره تکان دهنده بحران پلاستیک؛ تولید زباله های پلاستیکی به اندازه ۲۰ هزار برابر برج ایفل