Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-23@20:01:25 GMT

شیب تند مهاجرت به مازندران

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۸۰۹۷۲

شیب تند مهاجرت به مازندران

ساری-ایرنا- رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران گفت: مهاجرت غیربومی ها به این خطه شمال کشور در سال های اخیر روند رو به رشدی یافت.

مفید غلامی راد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا هر چند امار دقیقی از میزان مهاجران نداد، خشکسالی و وجود ریزگردها در استان های جنوبی کشور را دلیل مهاجرت به استان مازندران بیان کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به در دست اجرا بودن طرحی برای امارگیری از میزان مهاجرت به مازندران گفت: بیشترین مهاجران غیربومی به مازندران مربوط به استان های تهران، خراسان، خوزستان،یزد، قزوین و لرستان است.
غلامی راد توضیح داد: براساس آمار صرفا در شهر کلاردشت در غرب مازندران حدود 12 هزار ویلا به عنوان مسکن دوم از سوی افراد غیر بومی ساخته شد.
دبیر کارگروه زیربنایی مازندران خرید چند برابری زمین از سوی مهاجران غیر بومی و کاهش قیمت محصولات کشاورزی را دلیل اصلی رغبت کشاورزان به فروش اراضی کشاورزی به غیر بومی ها دانست.
وی اضافه کرد: در حال حاضر درآمد هر هکتار زمین کشاورزی ( برنجکاری- باغات) حدود 200 میلیون ریال در سال است و این در حالیست قیمت فروش همین زمین در هر هکتار به 2 میلیارد ریال می رسد.
غلامی راد صدور مجوز ساخت دراین اراضی به خصوص از سوی دهیاران و شهرداری شهرهای کوچک را عامل دیگری برای رشد مهاجرت به مازندران بیان کرد.
*** وارد گود شدن جهادکشاورزی
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مازندران گفت: به نظر می رسد باید جهاد کشاورزی و متولیان دیگر امور روستایی( دفتر روستایی استانداری) نسبت به مهاجرت بی رویه غیربومی ها به این خطه شمال کشور به خصوص خرید اراضی کشاورزی برای ویلاسازی حساس تر شوند.
غلامی راد معتقد است که برای جلوگیری از مهاجرت این افراد به خصوص خرید اراضی کشاورزی برای ساخت ویلا نیاز به کمک دستگاه قضایی است.
وی اضافه کرد: اگرچه از لحاظ قانونی ورود این افراد به استان و خرید اراضی کشاورزی مانعی وجود ندارد، ولی گسترش این مهاجرت ها فضای سرزمینی مازندران را با مشکل مواجه می کند.
مازندران 24 هزار کیلومترمربع مساحت دارد و حدود 3 میلیون و 283 هزار نفر در این استان در 58 شهر و افزون بر 3 هزار روستا سکونت دارند که 53 درصد جمعیت در شهرها و مابقی روستانشین هستند.
در حالی مازندران در سال های اخیر در زمره استان های مهاجر پذیر قرار گرفت که طبق گزارش سازمان مدیریت این استان در دهه های گذشته این خطه شمال کشوردر زمره استان های مهاجر فرست قرار داشت به طوری که بخشی از مهاجران پایتخت را مازنی ها تشکیل می دهند.
طبق همین آمار افزون بر یک میلیون مازنی در استان تهران سکونت دارند.
6982/1899

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد مهاجرت ويلاسازي مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۸۰۹۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حد نگاری اراضی ملی سیرجان

   


به گزارش خبر گزاری صداو سیمای مرکز کرمان سییدمهدی هاشمی مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان در جلسه کارگروه کشاورزی شهرستان سیرجان که با هدف صدور اسناد مالکیت زمین‌های کشاورزی در فرمانداری تشکیل شد گفت: بخش عمده هزینه صدور اسناد مالکیت حدنگار اراضی کشاورزی را تهیه و تولید نقشه تشکیل می‌دهد، که برای برداشته شدن این هزینه‌ها از دوش کشاورزان، در شهر‌های مختلف استان قرارداد‌هایی با شرکت‌های مشاور منعقد شده است که این شرکت‌ها هزینه‌های آنان را پرداخت می‌کنند.
وی از ظرفیت‌های ایجاد شده برای صدور سند مالکیت برای همه شهر‌ها و روستا‌های استان خبر داد وگفت: امسال از این اراضی برداشت خواهیم داشت تا برای ایجاد ظرفیت صدوراسناد اقدام شود.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان عنوان کرد: ۷۴۵ هزار هکتار مساحت اراضی استان کرمان هست که تا به الان بیش از ۲۲۳ هزار هکتار سند مالکیت دریافت کردند و در شهرستان سیرجان بیش از ۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی سند مالکیت دریافت کردند که ۳۰ در صد اراضی کشاورزی این شهرستان دارای سند مالکیت شده است وباید کشاورزان استان و شهرستان نسبت به دریافت سند مالکیت خود اقدام کنند.
آقای هاشمی از رفع تداخل بیش از ۲۳۰ هزار اراضی کشاورزی در سطح استان کرمان خبر داد و گفت: اسناد مالکیت می‌تواند جلو اختلافات حقوقی و مشاجره‌های بی اساس که در گذشته موجب نگرانی و نزاع بود را گرفته و کشاورزانی که سند مالکیت دریافت می‌کنند نیز از مزایای تسهیلات و امکانات ایجاد شده استفاده خواهند کرد.
مدیرکل ثبت اسناد و املاک استان کرمان گفت: یکی از سیاست‌های مقام معظم رهبری بحث اتمام حدنگاری هست که در این راستا همه مسئولین نظام برنامه ریزی لازم را انجام دادند و سازمان ثبت اسناد مصمم هست امسال صدور اسناد اراضی کشاورزی را به اتمام برسانند، و حتی بیش از ۹۹ درصد از اراضی ملی استان کرمان حدنگاری این امر مهم انجام شده و مراحل پایانی را می‌گذراند.
وی افزود: اعتبار لازم برای انعقاد قرار داد با شرکت‌های مشاور انجام شده است تا اراضی
شهر‌ها و روستا‌های زیر ۲۵ هزار نفرنیز مبحث حدنگاری وتشکیل پرونده وتولید نقشه توسط شرکت‌های مشاور به صورت رایگان انجام و پس از تشکیل پرونده منتهی به صدور سند مالکیت شود.

دیگر خبرها

  • رفع تداخل ۵ پلاک از اراضی کشاورزی استان قزوین
  • یک هزار و ۱۱۷ هکتار از اراضی استان قزوین رفع تداخل شد
  • یک هزار و ۱۱۷ هکتار اراضی استان قزوین رفع تداخل شد
  • رفع تصرف ۴ هزار متر مربع از اراضی ملی در شهرستان ساری
  • حد نگاری اراضی ملی سیرجان
  • بررسی ۴۳ پرونده تغییر کاربری اراضی در مازندران
  • سهم بخش کشاورزی از اشتغال استان زنجان ۳۲.۶ درصد است
  • تصمیمی برای استرداد اراضی پتروشیمی میانکاله گرفته نشده است
  • امسال ۱۶۷ هزار هکتار از شالیزارهای مازندران خزانه‌گیری شد
  • خزانه گیری ۱۶۷ هزار هکتار شالیزار مازندران