Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-25@00:44:17 GMT

قیمت دلار باید حدود ۴ تا ۵هزار تومان باشد

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۸۲۳۶۶

عضو هیأت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه نرخ دلار باید بین ۴ تا ۵ هزار تومان باشد، چهار راه کار برای تقویت ارزش پول ملی ارائه داد.

امرالله امینی عضو هیأت علمی دانشکده اقتصاددانشگاه علامه طباطبایی درباره راهکارهایی که می‌تواند منجر به تقویت ارزش پول ملی کشور می شود، گفت: عمده‌ ترین این راهکارها نظارت توسط بانک مرکزی است اما راهکارهای دیگری نیز برای تقویت ارزش پول ملی متصور است که انتظار می رود دولت به این راهکارها نیز توجه داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه دولت باید از بخش تولید حمایت کند و شرایط تولید به سمتی برود که کالاهای تولید شده هم قابل رقابت با کالاهای مشابه خود در سطح جهانی باشد و هم قابل تجارت و صادرات. از این جهت می‌توان انتظار داشت با صادرات کالا ارز مورد نیاز وارد کشور شود.

وی همچنین با اشاره به اینکه می‌توان شرایط تولید را بهبود بخشید، گفت: در کنار بهبود بخشیدن در شرایط تولید باید تولیدکنندگان و صادرکنندگان را ملزم کرد تا پول حاصر از صادرات کالاهای خود را به داخل کشور بیاورند.

امینی با اشاره به اینکه بر اساس آمارها تنها 30 تا 40 درصد از پول حاصل از صادرات به اقتصاد بازمی‌گردد، افزود: بر این اساس بانک مرکزی و دولت باید راهکارهای را برای این موضوع بیندیشند و به دنبال این باشند تا پول حاصل از صادرات به اقتصاد بازگردد زیرا کشور به این ارز نیازمند است.

*ضرورت کنترل مرزها و جلوگیری از قاچاق برای تقویت ارزش پول ملی

عضو هیأت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی درباره سایر راهکارهایی که می‌تواند منجر به تقویت پول ملی شود، گفت: کنترل مرزها و جلوگیری از قاچاق نیز می‌تواند از دیگر راهکارهای مؤثر در این بخش باشد زیرا کسانی که اقدام به قاچاق می‌کنند دلارهایی را می‌آورند که این دلارها هرگز وارد چرخه اقتصاد نمی‌شود. این موضوع می‌تواند به زیاناقتصاد کشور باشد. بنابراین دولت باید تمام این موارد را با هم ببیند.

امینی با اشاره به دخالت دولت گفت: من کاری به دولت فعلی ندارم اما به طور کلی می‌گویم بر اساس مواردی که در اقتصاد وجود دارد دولت‌ها همواره برای جبران بخشی از کسری بودجه‌های خودشان اقدام به بالا بردن نرخ دلار می‌کنند که این به زیان اقتصاد است. اگر دولت‌ها انضباط پولی و مالی داشتند و مدیریت در اقتصاد به بهترین شکل صورت می‌گرفت نه تنها کسری بودجه‌ای وجود نداشت بلکه دولت‌ها هرگز برای جبران آن اقدام به کاهش ارزش پول ملی نمی‌کردند.

وی ادامه داد:‌هم اکنون که شرایط اقتصادی از آن حالت ملتهب خارج شده و وضعیت رو به آرامش است، در خبرها می‌شنویم که عده‌ای نمی خواهند نرخ دلار به قیمت‌های قبلی بازگردد و برای بازگشت آن مانع‌تراشی کرده‌اند و سعی دارند قیمت ارز را در همین نرخ 10 تا 12 هزار تومان نگه دارند در صورتی که پیش از التهابات ارزی قیمت دلار در کشور کمتر از 4 هزار تومان بود.

عضو هیأت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در پاسخ به این سؤال که با توجه به شرایط اقتصادی ایران بهترین نرخ ارز چه نرخی است، گفت: بررسی‌هایی که ما انجام دادیم نشان می‌دهد اقتصاد ایران تحمل قیمت‌های ارز بیش از 4 تا 5 هزار تومان را ندارد ومشکلات بعدی را برای اقتصاد ایجاد خواهد کرد. برای همین از مسئولان اقتصادی و بانک مرکزی تقاضا داریم تا نظارت خود را بر روی قیمت ارز افزایش داده و اجازه دهند قیمت‌ها به حالت قبلی خود بازگردد.

 

فارس

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000Aw8 برچسب ها: دلار ، امرالله امینی ، ارزش پول ملی

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: دلار ارزش پول ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۸۲۳۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ بازار چای بحرانی و کار قاچاقچیان چای سکه می شود!

تین نیوز

فعالان صنعت چای با انتقاد از افزایش حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده این محصول، تاکید کردند که این مساله منجر به ایجاد بحران در بازار چای خواهد شد.

به گزارش سرویس اقتصادی تین نیوز ، اول اردیبهشت ماه جاری، حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی توسط هیات دولت به میزان یک درصد تعیین و از سوی معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد. براین اساس کالاهای مانند گندم، برنج، شکر خام، روغن خام، دانه‌های روغنی، کنجاله سویا، جو، حبوبات، گوشت قرمز و گوشت مرغ مشمول این مصوبه هستند.

نکته قابل توجه در این میان حذف کالای چای از این لیست است. در این راستا کارشناسان صنعت چای کشور با انتقاد از این تصمیم دولت، حذف چای از لیست مذکور و افزایش حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده آن به 10 درصد را تصمیمی نادرست خواندند.

یکی از فعالان صنعت چای در این زمینه به خبرنگار ما گفت: افزایش ارزش افزوده چای منجر به افزایش نرخ تمام شده آن و در نهایت رشد قیمت برای مصرف کننده نهایی می شود. مسعود طاهری اضافه کرد: علاوه بر این شاهد گسترش قاچاق این کالا به کشور خواهیم بود و حضور تجار رسمی در صحنه واردات چای کمرنگ می شود. طاهری با بیان اینکه بیش از هفتاد درصد از مصرف چای کشور وارداتی است، تاکید کرد که افزایش هریک از فاکتورهای تعیین کننده قیمت تمام شده، سبب افزایش فشار مضاعف بر مصرف کننده نهایی می شود.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه سال گذشته نیز تغییر نرخ تخصیص ارز از تالار اول به تالار دوم منجر به افزایش قیمت چای شد، رشد مجدد قیمت برای بازار مشکلات زیادی را به وجود می آورد. این فعال بخش خصوصی با اشاره به محدودیت های وارد شده به صنعت چای در یکسال و نیم گذشته، گفت: مواردی چون توقف ثبت سفارش و عدم تخصیص ارز در سال گذشته مشکلات زیادی را به وجود آورد اما تلاش های تجار و فعالان صنف باعث شد که بازار دچار بحران نشود به همین جهت درخواست ما از دولت این است که در مصوبه اخیر خود بازنگری کرده تا آرامش نسبی بازار چای که با تلاشی فوق العاده ، ایجاد شده دچار خدشه نشود.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • افزایش صادرات از گمرک شهرصنعتی کاوه
  • شکلات از طلا سبقت گرفت!
  • انتقاد رییس اتاق بازرگانی تهران از دلار ۴۰ هزار تومانی: دولت هم چوب را می‌خورد هم پیاز را/ دود این سیاستها به چشم صادر کننده‌ها می‌رود
  • ارزش دلاری مبادلات تجارت خارجی کردستان به حدود ۵ میلیون دلار رسید
  • یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران
  • ◄ بازار چای بحرانی و کار قاچاقچیان چای سکه می شود!
  • برنج هم از تورم جا نماند!
  • تحریم‌های جدید اروپا تأثیری بر تجارت خارجی ایران نخواهد داشت/ افزایش قیمت کالاهای اساسی گران‌فروشی است
  • یک پیش‌بینی تکان‌دهنده از وضعیت تورم در ایران / ارزش پول ملی در ۴ دهه چقدر کاهش یافت؟
  • کف قیمت دلار به کجا می‌رسد؟