Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، نفیسه سادات موسوی، شاعر، در یادداشتی به مناسبت هفته کتاب به ارزیابی فعالیت‌های فرهنگی نهاد کتابخانه‌های عمومی پرداخته است.

ظرفیت‌های خوبی در زمینه فعالیت های فرهنگی نهاد کتابخانه‌های عمومی با رویکردهای اجتماعی وجود دارد که بعضی از آنها از قبل در حال اجراست و برخی مغفول مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال برگزاری نشست‌های گفت‌و‌گو محور حول موضوعات مشخص در محل این کتابخانه‌ها و از بین کتابخوانان که توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور برگزار می‌شود، امری است یک تیر و دو نشان.

هم گفت‌وگو و تعامل چالشی بین افراد صورت می‌گیرد که ممکن است منجر به نتایج کاربردی و راهبردی شود و هم در صورت عدم رسیدن به نتیجه واحد جرقه جستجو و مطالعه پیرامون موضوعات مطرح شده در ذهن‌ها ایجاد می‌شود که با توجه به حضور در محیط کتابخانه قطعاً تعدادی از این افراد به سراغ مطالعه و امانت گرفتن کتاب با موضوعات مذکور خواهند رفت.

هرچند که ممکن است کتابخانه‌ها به تنهایی نتوانند پاسخگوی ارتقای سطح فرهنگ جامعه نباشند، اما استفاده از ظرفیت جماعت اهل مطالعه به واسطه همین کتابخانه‌ها محقق می‌شود که اغلب به سبب همین کتابخوان بودن اهل اندیشه هستند. هدایت کردن این افراد به خواندن کتاب‌های هدفمند در قالب برگزاری جشنواره‌های مطالعاتی و از این دست فعالیت‌های انگیزشی می‌تواند حرکتی مؤثر در این حوزه باشد.

نهاد کتابخانه‌ها مدتی است که در حوزه‌های اجتماعی نیز فعالیت می‌کند و با برگزاری کلاس‌های آموزشی روانشناسی و مشاوره تلاش‌هایی برای کم کردن آسیب‌های اجتماعی انجام می‌دهد که این حرکت در واقع جزو خلأهای فرهنگی کشور بوده و خدا را شکر که نهاد کتابخانه‌ها به این حوزه ورود کرده است و به این وسیله قطعاً می‌تواند به کاهش آسیب‌های اجتماعی موجود در جامعه کمک شایانی کند.

محیط کتابخانه محیط تفکر محور است که تمام افراد خانواده می‌توانند همزمان به فراخور سن و علایقشان با هم در آنجا حضور پیدا کنند. چه بهتر که در این فرصت حضور خانوادگی، خدماتی خانواده محور از قبیل کلاس‌های آموزشی و تربیتی نیز ارائه شود.

ما در طول سال‌های تحصیلی ،9 ماه سال تحصیلی را به شوق خرداد می‌گذراندیم. از روزی که آخرین امتحان را می‌دادیم با مجوز خانواده کارت عضویت کتابخانه محله را تمدید می‌کردیم و تا آخر تابستان فرصت داشتیم هر چه می‌توانیم بیشتر کتاب‌های مورد علاقه مان را بخوانیم و دوست‌های کتابخوان و هم‌سلیقه را در کتابخانه پیدا کنیم و راجع به کتاب‌ها با هم تبادل نظر کنیم و این برای ما فرصتی مغتنم بود.

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۸۲۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند

پروانه رضاقلیزاده اظهار کرد: نام نویسی برای نخستین جشنواره کتابخوانی عشایر استان با هدف توسعه عدالت فرهنگی و تسهیل دسترسی جامعه هدف به کتاب، تا ۲۰ اردیبهشت ماه ادامه دارد و تاکنون ۶۶۱ نفر در این رویداد فرهنگی و علمی نام‌نویسی کرده‌اند. 

او افزود: جشنواره کتابخوانی عشایر استان اردبیل موسوم به "بیلیک اوبالاری" در شهرستان‌های دارای جامعه عشایری از جمله پارس آباد، بیله سوار، اصلاندوز، انگوت و خلخال در حال برگزاری است و هفت هزار برگه از قبیل پرسش‌های چهارگزینه‌ای و نقاشی و تجربه نگاری مابین عشایر توزیع شده است.

مدیرکل کتابخانه‌های استان اردبیل افزود: جشنواره کتابخوانی عشایر برای نخستین بار در استان در سه بخش کودک، نوجوان، جوان و بزرگسال با مشارکت حوزه هنری، سازمان امور اجتماعی کشور و استانداری اردبیل برگزار می‌شود و ارائه امکانات و خدمات فرهنگی، ایجاد فضای شاد با برنامه‌های فرهنگی و کتابخوانی و دسترس پذیر کردن کتاب برای جامعه عشایر استان از اهداف جشنواره است.

رضاقلی‌زاده ادامه داد: کتاب "کوه مرا صدا می‌زند" نوشته محمدرضا بایرامی از نویسندگان سرشناس استان، منبع این جشنواره است و بخش کودک شامل تصویرسازی و نقاشی زیست بوم عشایری، بازگویی قصه‌های عامیانه (فیلم سه دقیقه‌ای) و دست سازه‌های بومی خواهد بود.

او درباره بخش نوجوان جشنواره تصریح کرد: این بخش شامل سئوالات چهار گزینه‌ای، خاطره‌نویسی و تجربه‌نگاری از زیست عشایری، روخوانی گزیده‌ای از کتاب (فیلم سه دقیقه‌ای)، نامه به شخصیت اصلی داستان (جلال)، خلاصه‌نویسی و دست سازه‌های بومی خواهد بود.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان اردبیل افزود: بخش جوان و بزرگسال نیز شامل سئوالات چهارگزینه‌ای، خاطره‌نویسی و تجربه‌نگاری از زیست عشایری، پویش معرفی کتاب (فیلم سه دقیقه‌ای) نامه به نویسنده کتاب (محمدرضا بایرامی) و خلاصه‌نویسی است.

رضاقلی‌زاده گفت: دبیرخانه جشنواره در اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان پارس‌آباد مستقر است و دریافت و تحویل حضوری پاسخنامه‌ها در همه کتابخانه‌های عمومی سراسر استان میسر خواهد بود و شرکت‌کنندگان غیرحضوری می‌توانند با مراجعه به آدرس اینترنتی جشنواره (www.ketabkhooon.ir) در این رخداد شرکت کنند.

استان اردبیل با ۸۳ کتابخانه عمومی در ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده است و اغلب جامعه عشایر آن در شهرستان‌های شمالی استان ساکن هستند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • دبیرکل اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان منصوب شد
  • جانعلی پور دبیرکل اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان شد
  • ۲۸ پروژه نیمه‌کاره حوزه کتابخانه‌های عمومی در مازندران
  • سازمان اسناد ملی ایران به کتابخانه‌های آذربایجان‌غربی کتاب هدیه کرد
  • شست‌وشوی عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • افتتاح کتابخانه در روستای بیوران شهرستان سردشت
  • برگزاری جلسه شورای فرهنگ عمومی بناب
  • ۵۰۰ جلد کتاب به کتابخانه سیار بهاباد اهدا شد
  • مصونیت از آسیب‌های اجتماعی با ویدئو کتاب‌های مهارتی برای کودکان