Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-26@00:11:22 GMT

95 هزار و 500 پرستار در کشور کمبود داریم

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۸۲۷۴۸

95 هزار و 500 پرستار در کشور کمبود داریم

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، «حیدرعلی عابدی»، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، در تشریح دستور کار امروز - یکشنبه - کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از حضور سید حسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت درمان و آموزش کشور، مصطفی پریدار معاون توسعه وزارت بهداشت، سید صدرالدین صدری نوش‌آبادی معاون سرمایه انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور، علی جمالی رییس تامین نیروی انسانی سازمان امور اداری و استخدامی، حضرتی معاون پرستاری وزارت بهداشت، دالوندی رییس سازمان نظام پرستاری و فراهانی از سازمان مدیریت برنامه‌ریزی خبر داد و گفت: نشست امروز کمیسیون به مباحث کمبود نیروی پرستاری در کشور اختصاص یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: دستور کار اصلی کمیسیون در رابطه با وضعیت نامطلوب مراقبت از بیمار در کشور بود که به دلیل کمبود نیروی پرستاری به بیماران آسیب وارد کرده است. از طرفی در سال‌های اخیر به دلیل کمبود نیروی پرستار از همراهان بیمار درخواست می‌شود برای مراقبت از بیمارشان در بیمارستان حضور داشته باشند که بسیار نامطلوب است. همچنین فشار کاری پرستاران بسیار زیاده بوده و ناچار هستند علاوه بر 150 ساعت کاری استاندارد خود 150 ساعت نیز به صورت اضافه کاری اجباری در بیمارستان‌ها کار کنند.

عابدی با اشاره به آمارهای معاون پرستاری وزارت بهداشت اظهار کرد: ما به ازای هر تخت بیمارستانی باید 2.5نفر کادر پرستاری داشته باشیم که از این تعداد 1.8آن نیز پرستار باشند، در حال حاضر 123 هزار تخت در بیمارستان های کشور وجود دارد که حداقل 184 هزار و 500 نیروی پرستاری برای استاندار سازی آن نیاز دارند، اما در بیمارستان های ما تنها 89 هزار پرستار مشغول فعالیت هستند که اگر از این مقدار کسر شود، با کمبود 95 هزار و 500 نیروی پرستاری در کشور مواجه هستیم.

وی خاطرنشان کرد: هر لحظه 4 هزار پرستار در مرخصی زایمان هستند که برای خلاء حضور آنها نیز باید در آمارها لحاظ شود. همچنین به ازای هر 5 تخت بیمارستانی یک کمک پرستار باید استخدام شود که با کمبود24 هزار نفری کمک پرستار نیز مواجه هستیم.

وی با اشاره به صحبت های وزیر بهداشت، درمان و آموزش کشور گفت: وزیر بهداشت نیز به نقش پرستار در کشور پرداخت و به کمبود نیروی پرستاری نسبت به استاندار‌های جهانی اشاره کرد. همچنین در ادامه جلسه سازمان امور استخدامی نیز با ارائه شاخص‌های متفاوت کمبود نیروی پرستاری در کشور را بررسی کرد، طبق آمار این سازمان به ازای هر 10 هزار نفر باید 30 کادر پرستاری وجود داشته باشد که با توجه به وضع موجود با کبود صد هزار نیروی پرستاری در کشور مواجه هستیم.

وی افزود: وزیر بهداشت و سازمان مدیریت و برنامه ریزی و سازمان امور استخدامی تصمیمی گرفتند برای حل این مشکل راه حلی مناسبی پیدا کنند. بنابر این مقرر شد هفته آینده در دفتر دکتر نمکی جلسه‌ای برای تعیین میزان بودجه مورد نیاز داشته باشیم، با در نظر گرفتن میزان این بودجه چگونگی جذب نیروی پرستاری مشخص می‌شود تا در لایحه بودجه سال 98 اجرا شود.

به گزارش خانه ملت، سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، تصریح کرد: این جلسه جمع‌بندی بسیار خوبی برای بررسی وضعیت کمبود نیروی پرستاری در کشور بود، ریاست کمسیون بهداشت مجلس بسیار مصر هستند تا مشکل کمبود پرستاری حل شود، بدون شک با حمایت سازمان‌های متولی کار اساسی در زمینه جذب نیروی پرستاری انجام خواهد شد.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پرستار شورای اسلامی کمیسیون بهداشت کمیسیون بهداشت و درمان مجلس مصر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۸۲۷۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود ۱۰۰۰ نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان قم

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم گفت: یک‌هزار نیروی انسانی کمبود داریم که شامل ۴۰۰ پرستار، ۴۹۰ نیروی حوزه سلامت خانواده، ۲۰۹ کارشناس اورژانس و تعدادی نیز در حوزه بهداشت می‌شود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، مهدی مصری در نشست خبری که در سالن جلسات دانشگاه علوم پزشکی قم همزمان با هفته سلامت برگزار شد، گفت: سلامت خانواده در دولت سیزدهم به‌صورت ویژه مورد تأکید است که شاخص‌های سلامت مورد توجه است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: طرح سلامت خانواده ثبت جهانی شده است و سال گذشته طرح سلامت خانواده از پردیسان شروع شده و تا پایان تیر تا 200 هزار نفر تحت پوشش این طرح قرار خواهند کرد.

وی بیان کرد: در طرح سلامت خانواده نگاه مشارکتی و مردمی‌سازی سلامت است که باید پیاده شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم تصریح کرد: یکپارچه‌سازی سلامت مورد نظر طرح سلامت خانواده است؛ بستر هوشمندسازی و الکترونیکی شدن نسخ باعث شده بتوانیم به یکپارچه‌سازی در بحث سلامت برسیم و در موضوع سرطان نیز یکپارچه‌سازی در دانشگاه علوم پزشکی انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه طرح سراج با توجه به ارتقای سلامت اجتماعی و روانی جامعه سرمایه اجرا می‌شود، گفت: امید آفرینی، نشاط اجتماعی، بهداشت روان، تعامل اجتماعی و سلامت اجتماعی و افزایش کیفیت درمان و ایمنی بیماران مدنظر طرح سلامت خانواده است.

مصری بیان کرد: در استان قم با کمبود متخصص درمانی مواجه هستیم که باید برنامه‌ریزی‌های برای افزایش این متخصص صورت بگیرد که کارهایی انجام شده است و در برخی از تخصص‌ها در یک سال اخیر اتفاقات خوبی در استان قم رخ‌داده است.

وی خاطرنشان کرد: بین 23 تا 27 رشته تخصصی در چند سال آینده به دانشگاه علوم پزشکی استان قم اضافه خواهد تا باعث ارتقای سلامت در شهر شود. اکنون 300 هیأت علمی در دانشگاه علوم پزشکی استان قم وجود دارد که برنامه‌ریزی صورت‌گرفته  ظرف دو سال آینده به 400 نفر هیأت علمی برسد.

وی افزود: همچنین یک‌هزار نیروی انسانی کمبود داریم که شامل 400 پرستار، 490 نیروی حوزه سلامت خانواده، 209 کارشناس اورژانس و تعدادی نیز در حوزه بهداشت می‌شود.

مصری در ادامه گفت: در سرانه تخت، قم بین استان‌های آخر قرار دارد و تلاش داریم با جایگزینی تخت‌های قدیمی و ایجاد تخت‌های جدید این کمبود را جبران کنیم. در این راستا 250 تخت مادر و کودک در مجموعه بیمارستانی شهید بهشتی احداث خواهد شد.

وی با اشاره به این‌که به زودی 12 خودرو وارد ناوگان اورژانس 115 می‌شود، اضافه کرد: 35 هزار مترمربع فضای آموزشی کمبود داریم؛ از سوی دیگر نیاز است دانشکده توانبخشی و داروسازی در استان احداث شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم با بیان اینکه در حوزه پسماند هم برنامه‌ریزی صورت‌گرفته و برنامه مدونی تهیه تدوین شده است، ادامه داد: در جوانی جمعیت نیز دانشگاه علوم پزشکی قم شاخص‌های خوبی کسب کرده است‌.

مصری با اشاره به سیاست جوانی جمعیت، گفت: با تلاش مسوولان، شاخص فرزندآوری در سال جاری نسبت به پارسال،‌ نیم‌ واحد در استان قم ارتقا یافت و دلیل آن زیست بوم فرهنگی و مذهبی استان است؛ این رشد شاخص خوبی است و باید ارتقا یابد.

وی تاکید کرد: جوانی جمعیت سلامت‌ساز است و باعث بالندگی اجتماعی می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جذب و به کارگیری پرستاران دوران کرونا
  • وضعیت استخدام پرستاران دوران کرونا
  • جذب پرستاران در مراکز درمانی اولویت وزارت بهداشت
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • کمبود ۱۰۰۰ نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان قم
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور / سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام های جدید
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور/ سهم ۸ هزار نفری پرستاران در استخدام‌های جدید
  • کمبود بیش از ۱۰۰ هزار پرستار در کشور
  • داستان تکراری کمبود پرستار؛ استخدام مشکل را حل می‌کند؟
  • گلایه رئیس سازمان نظام پرستاری از سهم اندک نیروی انسانی در آزمون استخدامی / ۱۰۰ هزار پرستار کم داریم