Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@10:43:07 GMT

آخرین تصمیمات درباره بازگشت کارت سوخت

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۵۸۳۲۷۲

آخرین تصمیمات درباره بازگشت کارت سوخت

کارت سوخت، هر چند بدون ابلاغ رسمی از میان کارت‌های حاضر در جیب ایرانیان حذف شد، اما قرار است بار دیگر با ابلاغ رسمی به چرخه خرید سوخت بازگردد تا بلکه نقشی در پیشگیری از خروج غیر قانونی سوخت در کشور ایفا کند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد روزانه بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون لیتر سوخت به صورت غیر قانونی از مرز‌های ایران در حال خروج است و در عین حال مانور بر قیمت پایین بنزین نیز نکته‌ای است که در چند روز اخیر به شکلی ویژه از سوی مقامات و مسئولان و کارشناسان مورد اشاره قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

داستان قیمت بنزین در ایران، اما داستان پرماجرایی، به درازای عمر اتومبیل در ایران است. بنزین در چند دهه گذشته همواره قیمتی یارانه‌ای داشته است و دولت‌ها با هدف پایین نگه داشتن قیمت این کالای استراتژیک هزینه‌های سنگینی را متحمل شده اند.

در حال حاضر نیز با توجه به قیمت ارز رسمی، قیمت تمام شده بنزین از سوی برخی نمایندگان مجلس در حدود ۲۵۰۰ تا ۳ هزار تومان اعلام شده است. در عین حال برخی با مبنای ارز نیمایی این رقم را بیش از این‌ها و در محدوده هفت هزار تومان برآورد می‌کنند.

بر این اساس، اما فاصله قیمتی بنزین در ایران با کشور‌های همسایه به حدی است که نه با افزایش هزار تومانی و حتی بیشتر نمی‌توان به جنگ با قاچاق رفت.

در این شرایط مقرر اسدالله قره‌خانی، سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در این زمینه گفت: نشست مشترک کمیسیون انرژی و برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با موضوع سوخت، فردا (دوشنبه، ۲۸ آبان ماه) برگزار می‌شود. از وزرای نفت (بیژن زنگنه)، امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان برنامه و بودجه در این نشست دعوت شده است تا درباره مدیریت مصرف سوخت تصمیم‌گیری کنیم. مقرر شده است که پیش از ارائه لایحه بودجه سال ۹۸ کل کشور درباره مدیریت مصرف سوخت، بررسی‌های جامعی انجام گیرد. در نشست فردا همچنین قرار است راهکار‌هایی برای جلوگیری از قاچاق بی‌رویه سوخت بررسی شود.

از سوی دیگر بیژن زنگنه، وزیر نفت که امروز نیز برای پاسخ به سئوال نمایندگان مجلس در خانه ملت حضور داشت، تاکید کرد که هنوز تصمیمی در خصوص قیمت بنزین گرفته نشده است. به این ترتیب به نظر می‌رسد با توجه به عدم اتخاذ تصمیم در خصوص قیمت بنزین، بازگشت کارت سوخت گزینه محتمل‌تری در شرایط کنونی باشد.

از سوی دیگر خبر‌های رسیده از سازمان برنامه و بودجه دلالت بر آن دارد که در سال آینده قیمت بنزین از پس چند سال توقف، افزایش خواهد یافت. طرح‌های متعددی در این زمینه در دستور کار بررسی است. برخی از تخصیص یارانه سوخت یا سهمیه سوخت به خانوار و برخی از تداوم تخصیص سهمیه با خودرو خبر می‌دهند، اما هر چند افزایش قیمت بنزین در سال آینده محتمل‌ترین گزینه است، اما هنوز در خصوص مکانیزم تخصیص سهمیه و چگونگی استفاده از کارت سوخت که امسال بازگشت ان محتمل است تصمیم قطعی اتخاذ نشده است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: کارت سوخت بنزین قاچاق سوخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۸۳۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات زعفران به ۲۰۰ تن رسید

غلامرضا میری در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: بر اساس آمار گمرک سال گذشته ۲۰۰ تن زعفران به بازارهای هدف صادر شد که نسبت به سنوات گذشته روند صادرات کاهشی بوده است.

به گفته او، علی رغم آنکه تقاضای جهانی در بازارهای هدف تغییری نداشته است، اما میزان صادرات نسبت به سال های گذشته کاهشی بوده که این امر بدان معناست که بدلیل مشکلات بازگشت ارز به سامانه نیما، سالانه ۱۲۰ تن زعفران قاچاق می شود.

میری ادامه داد:  اگر موضوع  بازگشت ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما حل شود به طوریکه اجازه دهند ارز را با قیمت توافقی به واردکننده کالاهای لوکس به قیمت توافقی عرضه دهیم، دیگر شاهد قاچاق زعفران به آن سوی مرزها نیستیم.

نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: صادرکننده زعفران باید برای صادرات هر کیلو زعفران ۲۳ میلیون تومان مابه‌التفات ارز آزاد و نیمایی را بدهد که براین اساس صادرات توجیه اقتصادی ندارد. در حالیکه با رفع مشکلات ارزی، قاچاق معنایی ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • بیش از پنج هزار خودرو در استان اردبیل دو گانه سوز شد
  • بازگشت دلار به کانال ۶۳ هزار تومان
  • گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها
  • تله سوخت و راهکارهای عبور از بحران سوختی در کشور
  • بازگشت دلار به کانال ۶۳ هزار تومان | خریداری در بازار نیست
  • ۳۴ درصد مردم از کارت جایگاه داران استفاده می‌کنند
  • در هنگام سوخت گیری از کارت سوخت شخصی استفاده کنید
  • صادرات زعفران به ۲۰۰ تن رسید
  • ۷۰ درصد از مردم از کارت شخصی سوخت استفاده می‌کنند